Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwakke reeks wordt Elia fataal; titelfavoriet zakt door de grond in blessuretijd

Laatste update:

Istanbul Basaksehir heeft zaterdagmiddag fantastische zaken gedaan in de Turkse titelrace. De koploper van de Süper Lig won zelf met 0-3 bij Göztepe en zag achtervolger Trabzonspor tegelijkertijd met 1-1 remiseren tegen Gaziantep FK. Zodoende is het verschil op de ranglijst opgelopen tot drie punten in het voordeel van Basaksekhir, al heeft Trabzonspor nog wel een wedstrijd tegoed. Eljero Elia zat bij Basaksehir negentig minuten op de bank, terwijl Bilal Basacikoglu als invaller een kwartier meedeed bij Trabzonspor.

Göztepe - Istanbul Basaksehir 0-3
Elia nam hij Basaksehir na twaalf basisplaatsen op rij de in de Süper Lig weer plaats op de reservebank. De Nederlander wist in die reeks slechts één doelpunt en één assist verzorgen en moest zijn basisplaats vanmiddag afstaan aan Demba Ba. Laatstgenoemde was bij Basaksehir de enige nieuwe naam ten opzichte van het thuisduel van afgelopen maandag met Gaziantep FK (3-1 overwinning) en bewees op slag van rust zijn waarde voor de koploper.

Ba ontsnapte in de veertigste minuut bij een voorzet van Edin Visca aan de aandacht van zijn bewaker en volleerde vervolgens vanaf een meter of tien verwoestend raak: 0-1. Basaksehir ging zo met een voorsprong aan de thee en pakte vrijwel onmiddellijk na rust direct door. Ba was onzelfzuchtig na een lange pass van Danijel Aleksic en stelde Enzo Crivelli in staat om de 0-2 op het scorebord te brengen. Basaksehir raakte in de slotfase centrale verdediger Alexandru Epureanu nog wel kwijt met een rode kaart, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor de ploeg uit Istanbul. Sterker nog: via Irfan Can Kahveci, na wéér een assist van Ba, liep Basaksehir in blessuretijd nog verder weg bij Göztepe.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Galatasaray3430315993
2Fenerbahçe3428515889
3Trabzonspor33174121355
4Medipol Basaksehir3415712752
5Besiktas3415613551
6Kasimpasa3414713-349
7Sivasspor34121210-448
8Rizespor3314613-648
9Antalyaspor33111210045
10Alanyaspor33111210-345
11Adana Demirspor3491411241
12Samsunspor3410915-739
13Ankaragücü3381312-337
14Kayserispor33101013-1037
15Konyaspor3481214-1436
16Gaziantep FK339717-1334
17Hatayspor3471215-1033
18Fatih Karagumruk338916-533
19Pendikspor337917-3130
20Istanbulspor334722-3516

Gaziantep FK - Trabzonspor 1-1
Trabzonspor kende een voortvarende start in Oost-Turkije, want Caleb Ekuban kopte de formatie van trainer Hüseyin Çimsir al na 22 minuten voetballen op voorsprong. De Ghanees dook na een voorzet van rechtsback Kamil Cörekci op bij de eerste paal en knikte de bal vervolgens beheerst in de verre hoek: 0-1. Trabzonspor nam die voorsprong vervolgens mee naar de rust, al had de thuisploeg zich nog wel bij de arbitrage beklaagd nadat Olarenwaju Kayode in kansrijke positie was teruggefloten vanwege een licht duwtje.

Aan het begin van de tweede helft was Gaziantep opnieuw woedend, ditmaal omdat hands binnen de eigen zestien van Gastón Campi onbestraft werd gelaten. De thuisploeg bleef echter stoïcijns voetballen en kwam in de 53ste minuut alsnog langszij. Kayode verschalkte doelman Ugurcan Cakir van dichtbij met het hoofd na een voorzet vanaf de rechterflank van verdediger Oguz Ceylan: 1-1. Trabzonspor zette alles op alles en leek in de 92ste minuut via Anthony Nwakaeme alsnog de verlossende 1-2 op het scorebord te brengen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat de videoscheidsrechter (VAR) in aanloop naar de treffer een overtreding van invaller Abdülkadir Ömür had waargenomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Punten verlies begint nu al, over een paar weken word het duidelijk dat het tussen Galatasaray en Basaksehir zal gaan, kampioenschap is voor nu te hoog gegrepen voor Trabzon, moet toegeven dat ze lang en leuk hebben meegedaan.

7 maart 2020 om 17:23

Wtf? Met een beetje VAR geluk hadden ze hier gewoon 3 punten gepakt in een van de moeilijkste uit wedstrijden van de competitie. Daarnaast hebben ze nog een wedstrijd te goed, winnen ze die, staan ze gedeeld koploper.

7 maart 2020 om 17:29

Galatasaray moet maar eens zorgen dat ze morgen van Sivas winnen. Ze hebben wel een imposante reeks neergezet, maar Sivas uit blijft lastig. Bovendien moet Galatasaray, naast de wedstrijd van morgen, nog uit tegen Basaksehir en Alanya. Niets is in de competitie nog beslist en het kan echt alle kanten opgaan.

7 maart 2020 om 18:08

Te hoog gegrepen? Omdat ze vandaag gelijk spelen? Ze zitten gewoon in een mindere periode, maar daar kunnen ze ook heel snel uit komen.

7 maart 2020 om 18:41

Vraag me met de week meer af of jij niet stiekem voor Trabzon bent, of is dat alleen omdat Besiktas geen kans maakt? Het is te hoog gegrepen ja over een paar weken gaat dat duidelijk zijn, tegen Basaksehir zullen ze onderuit gaan dan is het klaar ook.

7 maart 2020 om 19:07

Dus ik ben stiekem voor Trabzonspor omdat ik denk dat de titel niet te hoog gegrepen is voor hun? Na 24 speelrondes hebben ze een punt meer dan GS, is de titel dan ook te hoog gegrepen voor jullie? Op dit moment spelen jullie het beste voetbal, maar die ploeg wordt niet altijd kampioen. En ik heb liever dat iedere ploeg boven ons punten verliest, zodat we die tweede plek nog kunnen behalen en misschien zit er zelfs meer in.

Totaal niet verrassend dat Trabzon hier punten verliest. Ze zijn te afhankelijk van individuele kwaliteit. Als team bakken ze er echt niks van. En met Cimsir als coach gaat dat ook niet veranderen denk ik. Basaksehir en Galatasaray (als er wordt gewonnen van Sivas) zullen strijden om het kampioenschap.

7 maart 2020 om 20:32

@GS12. Ik denk dat GS en Basak het ook nog lastig gaan krijgen. Basak speelde echt lekker vandaag. Bij GS zit het allemaal gewoon mee. Het geluk van GS en Terim zullen we maar zeggen. Daar hoort ook de milde beoordelingen van de scheids en VAR bij. Ik ben zeer benieuwd hoe de scheids en VAR morgen gaan beoordelen. Ik weet zeker dat ze een cruciale rol zullen spelen met minimaal 6 minuten blessuretijd waarin GS gaat scoren. We gaat het zien morgen.

Knappe goal van Ekuban dat ie m zo beheerst in de korte verre hoek inkopt 🤔

Vond Trabzonspor wel zwakjes spelen vandaag. Had vorige week voorspeld dat Basaksehir of Trabzonspor punten zou verliezen en uiteindelijk is het Trabzonspor dat aan het kortste eind trekt. Het is ook geen schande om gelijk te spelen tegen een stugge ploeg als Gaziantep FK. Vooral in de tweede helft begon Trabzonspor de controle kwijt te raken waarna Gaziantep FK terecht de gelijkmaker maakt.Daarnaast is het knap van Basaksehir dat ze ff met 3 doelpunten verschil tegen een ploeg als Göztepe, dat in eigen huis in totaal 7 punten van de grote drie afsnoepte.Dat maakt het ook echt spannend is in de Turkse competitie. Het kan echt alle kanten opgaan, en als het zo doorgaat zal de kampioen pas in week 34 bekend worden.

Heerlijk. Ik keek de eerste helft Basaksehir en de tweede helft Trabzonspor. Je ziet bij Basaksehir een sterke verdedigende organisatie, met voorin iets meer kwaliteit dan de subtop. Dat is voldoende om bovenin mee te draaien. Bij Trabzonspor zie ik echt nauwelijks een verdedigende structuur. Puur afhankelijk van individuele acties en ingevingen. Wat is leuker om naar te kijken ? Trabzonspor. Wat is effectiever ? Basaksehir.

Terecht afgekeurde doelpunt in mijn ogen, wel heel zuur natuurlijk voor Trabon. Ik hoop van harte dat Basaksehir het dit seizoen wel flikt, want ze verdienen het dubbel en dwars. Trabzonspor heeft nog steeds een wedstrijd tegoed dus het is nog niet over, maar dit is wel duur puntverlies. De komende weken hebben Trabzonspor en Galatasaray een hele lastige wedstrijdschema, kijken of Basaksehir en Sivasspor daarvan gaan profiteren. Het zal moeilijk worden, maar als wij volgende week de derby winnen kan het nog gek gaan lopen. Dan zie ik zelfs Fener zich in de strijd mengen.

7 maart 2020 om 20:24

Huh, informeer me even. Waarom verdient Basaksehir het dubbel en dwars? Uiteindelijk verdient de nummer één op de ranglijst het kampioenschap. Ik vind het persoonlijk doodsaai om naar Başak te kijken. Ze spelen toch vaak vanuit een gesloten defensie. Dan kijk ik liever naar Galatasaray, Sivas, Beşiktas of Trabzon dit jaar. Vooral Galatasaray en Beşiktas spelen de laatste weken erg aantrekkelijk voetbal. İk denk dat we dan ook een fantastische derby zullen zien, vol met kansen en aanvallend voetbal. Galatasaray moet winnen, en Beşiktaş heeft niets te verliezen.

7 maart 2020 om 21:26

Bozkurt, dat jij het saai vindt om naar te kijken betekent niet dat ze het niet verdienen. Ze presteren in Europa, in tegenstelling tot de rest, ze zijn de koploper en ze spelen goed voetbal. Niet aantrekkelijk misschien, maar zeker niet saai. Het zal me niks verbazen als over 5 weken weer iedereen gaat roepen dat de overheid ze steunt omdat Basaksehir nog steeds in de race is. Als ze het weggeven worden ze namelijk niet gesteund.

7 maart 2020 om 20:46

@Clutch. Terecht afgekeurde goal? Waarom dan? Als ik de beelden zie, zie ik Omur gewoon de bal spelen. Als eerste. De andere speler is te laat waardoor Omur de enkel lichtjes raakt. Geen enkele fout van Omur dus. Trabzon is hier gewoon genaaid zoals elk jaar. Ook dit jaar komt het voetbalvernuft in TR uit Trabzon. De rest van de Turkse top doet mee doordat ze hoge salarissen kunnen betalen aan buitenlandse spelers. Voegt ook niets toe aan het Turkse voetbal. Met het aankomende EK hebben we Burak Yilmaz in de spits, omdat alle topclubs in TR op die positie een buitenlander hebben. Er is geen fatsoenlijke Turkse spits. Ook niet bij TS, maar die zijn bereid om ze op te leiden. Zodat het Turkse voetbal er wat aan heeft. TS is de enige club in TR met die gedachtegang. En jij vindt dat Basak maar kampioen moet worden. Daar zit geen enkele gedachte achter, behalve het failliet van het Turkse voetbal.

7 maart 2020 om 21:31

Het is een gestrekte been, gevaarlijk spel en hij raakt alsnog de tegenstander. De bal als eerste spelen wil niet zeggen dat er geen overtreding wordt gemaakt. Welke spits hebben jullie dan opgeleid de laatste 15 jaar? Dat excuus begint oud te worden, jullie leiden spelers op, Basaksehir pakt de punten dit jaar en zal er misschien persoonlijk voor zorgen dat de Turkse kampioen geen voorronde hoeft te spelen. Noem jij dat het failliet van het Turkse voetbal?

7 maart 2020 om 21:49

Jazeker, wat levert Basak buiten hun keeper aan het Turkse elftal? Niets. Dat ze de punten pakken klopt, maar Turkse spelers worden daar niet beter van. Het Turkse elftal moet sterker worden. Dat gaat samen met een bepaalde club filosofie. Namelijk dat je zoveel mogelijk Turkse spelers opleidt die naar Europese clubs kunnen en zich daar doorontwikkelen en dan het Turkse elftal versterken. TS is daar onder trainer Karaman jaren geleden mee begonnen. Yazici, Omur, Cakir, Parmak zijn de 1e producten daarvan enzullen allemaal die weg bewandelen. Dat is geen oud excuus. Het is nu gaande en clubs als GS, FB, BJK, Basak etc. zijn hier niet eens mee begonnen. Zij denken enkel aan zichzelf en willen gewoon kampioen worden. Korte termijn werk dus. Werken totaal niet met talenten die ze in een jaar of 3 brengen. En die het dan redden. Van de zomer hoor ik je wel zeggen dat TR niets te zoeken heeft op het EK omdat ze daar ondermaats presteren. Dan herinner ik je wel aan je woorden dat Basak de punten heeft gepakt voor TR in Europa.

8 maart 2020 om 00:38

Wat levert Basaksehir aan het Turkse elftal? Drie basisspelers, de keeper en twee middenvelders, dus ik weet niet waar je het over hebt. De enige reden dat Trabzonspor dat nu doet is omdat ze geen andere keus meer hebben, we moeten ook niet gaan doen alsof dat hun clubbeleid van oudsher is. Of ben je vergeten dat er onder Haciosmanoglu met miljoenen werd gesmeten? Opleiden van spelers, punten pakken in Europa, het Turkse voetbal profiteert van beiden. We hoeven de prestaties van Basaksehir in Europa niet zo te kleineren. Iedereen wil kampioen worden. Als dat bij Trabzonspor anders was zou Huseyin Turkmen wel iedere week in de verdediging spelen en hadden jullie niet twee ervaren verdedigers gehaald in de winterstop. Of Parmak ipv Ndiaye. Turkije kan ondermaats presteren op het EK, maar dat neemt niet weg dat ze een hele sterke kwalificatie hebben gespeeld met een redelijk nieuwe, jonge ploeg en 4 punten hebben gepakt van de regerend wereldkampioen. Het lijkt wel alsof je hoopt dat we ondermaats presteren zodat je je gram kunt halen.

Mindere wedstrijd wat ook resulteerde op een gelijkspel. Wel een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter Je geeft 5 minuten blessuretijd. 90 1 neem je een kijkje op de var. 96 hervat je de wedstrijd en 98 fluit je af. Al met al kan ik dit gelijkspel accepteren. Antep heeft een leuke ploeg, die rechtsback Oguz speelde een sterke wedstrijd. Bij Trabzon heb je geen link meer tussen de linies. Alles gaat heel traag en dit moet drastisch veranderen willen we kampioen worden. Nwakaeme en Novak speelden best matig. 3 centrale verdedigers van Antep waren Sorloth de baas. Jammer dat Guilherme geschorst is tegen Malatyaspor. Je zag ook aan zijn reactie dat die aardig baalde. Had hem graag willen zien spelen tegen hun. Op naar woensdag en laten we hopen dat Sivas - GS een gelijkspel gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren