Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zirkzee lijkt deze winter maar naar 1 club te kunnen: ‘De rest nemen we niet op’

Laatste update:

Bologna FC is deze winter niet bereid vrijwillig mee te werken aan een vertrek van Joshua Zirkzee, zo laat technisch directeur Marco Di Vaio weten in een interview met La Gazzetta dello Sport. De Italiaan noemt de 22-jarige spits een ‘uniek geval’ en bevestigt daarnaast dat Bayern München hem middels een clausule terug kan halen. Zirkzee ligt in Bologna nog tot medio 2026 vast.

Bologna nam Zirkzee in de zomer van 2022 voor 8,5 miljoen euro over van Bayern. Na een moeilijk debuutjaar is de Schiedammer dit seizoen helemaal los bij de verrassende nummer vier van de Serie A. In negentien officiële wedstrijden was Zirkzee goed voor acht doelpunten en vier assists.

Zirkzee blijft in Bologna, zo luidt het duidelijke standpunt van Di Vaio. “We zijn nog niet gebeld over Zirkzee, maar we zouden ook niet opnemen. We kunnen aan clubs vragen wat we willen.” Transfermarkt schat de waarde van Zirkzee op zo’n 30 miljoen euro, maar Bologna gaat er dus alles aan doen om de negentienvoudig international van Jong Oranje te behouden.

Toch kan Bayern roet in het eten gooien. De Duitse recordkampioen kan Zirkzee vermoedelijk voor zo’n 22 miljoen euro terugkopen van Bologna. Ondertussen zou de Italiaanse club inzetten op een verkoop aan een andere Europese grootmacht, om de transfersom zo hoog mogelijk te laten oplopen.

Italiaanse media denken dat Bologna komende zomer genoegen neemt met zo’n 40 miljoen euro voor Zirkzee, die kan rekenen op mooie woorden van Di Vaio. “Joshua is een 9,5. Hij is niet met een andere speler te vergelijken, want hij is een uniek geval.” Zirkzee genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij ADO Den Haag en Feyenoord, alvorens hij in de zomer van 2017 naar het buitenland trok.

Met Bayern won Zirkzee de Bundesliga (2x), Champions League, Europese Supercup, DFB-pokal en Duitse Supercup (2x). In totaal speelde hij slechts zeventien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van der Rekordmeister, waarin hij viermaal het net wist te vinden. Zirkzee fungeerde daarnaast eenmalig als aangever.

Zirkzee is niet de enige talentvolle voetballer in zijn familie. Zijn broertje Jordan is spits van Bayern Leverkusen Onder 19, terwijl neef Nelson Amadin speelt in het tweede elftal van Schalke 04. Zelf hoopt Zirkzee aankomende zomer actief te zijn in Duitsland op het EK met Oranje, al wacht hij nog altijd op zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal.

Moet Joshua Zirkzee bij Bologna blijven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker blijven bij Bologna. Kan je aan het eind van het seizoen evt verder kijken.

Lekker het seizoen afmaken en minuten maken en klaarstomen voor het EK. Een spits in vorm die naast voetballen ook nog kan scoren kan oranje wel gebruiken.

28 december 2023 om 13:05

Eerst wel naar de top in Nederland natuurlijk om te laten dat hij de druk ofzo aankan!

28 december 2023 om 13:31

@lierse1997 ja dat is inderdaad een ongeschreven KNVB regel geloof ik. Vermoeiend wel. Iedereen met een beetje verstand van voetbal heeft natuurlijk allang gezien dat deze jongen echt wel kan voetballen. Fijn dat hij nu dat lijkt te bevestigen door consistentie te tonen. Speelde bij Anderlecht toch ook niet verkeerd? Heb daar te weinig van gezien om een oordeel over die periode te vellen.

28 december 2023 om 13:50

Dat komt denk ik ook wel omdat de KNVB ook telkens terugvalt op coaches die richting hun pensioen gaan of er qua leeftijd al in zaten. Dat is toch wel een conservatieve generatie die risico's zowel op het veld als qua selectiebeleid het liefst volledig mijden.

28 december 2023 om 14:06

Bij Anderlecht toonde Zirkzee bij vlagen wel zijn klasse maar had ook te vaak zwakke matchen. Leuk om te zien dat hij hierin meer regelmaat heeft gebracht.

28 december 2023 om 16:14

@Sirius Dit is ook precies de reden. Risicoloze coaches die niet durven door te selecteren. Van Gaal vond ik hier ook zwak in

28 december 2023 om 13:35

Ik denk wel dat we er niet in door moeten slaan. Hij doet het leuk hoor, maar hij zit op een niet meer dan aardig moyenne in de Serie A. Daarmee bedoel ik niet dat Zirkzee het niet zou kunnen of iets dergelijks en voor zijn leeftijd is het knap, maar we hebben weleens de neiging om te doen alsof zo'n speler de competitie aan gort speelt.

Nou zie ik jongens als Zirkzee veel liever bij Oranje dan bijvoorbeeld een Weghorst waar de rek al wel uit is en in vorm niet eens echt van toegevoegde waarde is qua niveau. Echter; kijkend naar de conservatieve Koeman, blijft hij waarschijnlijk vasthouden aan disbalans, waardoor ook hij afhankelijk zal zijn van individuele klasse en de vorm van de tegenstander(s).

28 december 2023 om 14:00

Een van de betere spelers van de serie A momenteel en toch wel de ster bij de grote verrassing Bologna. Aan gort spelen is overdreven, maar echt wel 1 van de grote uitblinkers in de competitie momenteel.

28 december 2023 om 14:46

Ik wil voor Zirkzee wel doorslaan. Ik zie m tegenwoordig vaak spelen en hij is wat mij betreft veruit de meest getalenteerde spits van Nederland. Zijn spelintelligentie is echt fenomenaal. Hij is heel goed in het lezen van het spel.

Kijk zijn goal tegen Inter nog eens terug. Hij staat alleen tegen 4 verdedigers, maar houdt in op de rand van de 16. De verdedigers lopen allemaal terug, omdat ze gewend zijn zo snel mogelijk om te schakelen. Daardoor heeft hij ruimte om te schieten en schuift ie m rustig in de korte hoek.

Afgelopen weekend zet hij ook een speler alleen voor de keeper op fantastische manier.

Ik heb in jaren niet zo'n talentvolle spits gezien met een NL achtergrond

28 december 2023 om 18:46

Ik moet toegeven dat ik nog niet super veel heb gezien van hem. Maar wat mij opviel bij wat ik gezien heb is dat hij niet super snel is, maar dat juist gebruikt als wapen door af en toe in te houden en de bal vrij te spelen ipv de verdedigers eruit te lopen. Ook de manier waarop hij het overzicht soms behoud in de 16 is erg mooi. Als hij dat bewust zo doet geeft het inderdaad aan dat er veel spelintelligentie aanwezig is.

28 december 2023 om 18:24

Wat zou het fijn zijn als we weer eens een topspits bij het Nederlands elftal hebben. Zirkzee heeft veel talent, meevoetballen en scoren, hij kan het allebei. De volgende stap wordt cruciaal in zijn ontwikkeling.

Speel eerst maar eens een heel seizoen goed.

28 december 2023 om 13:28

Dat komt vast wel goed. Het zou mij niet verbazen als hij nu écht een geduchte concurrent wordt van Depay. En dat wellicht al gaat winnen voor Oranje. Het is wel eindelijk een spits met potentie. Een spits dat echt goed kan voetballen en als dan de goals ook nog gaan komen, dan heb is het al helemaal klaar

28 december 2023 om 13:42

Dat gaat ook andersom. Er zitten spelers bij Oranje die daar nooit echt iets hebben laten zien of inmiddels al een poosje niet in goede doen zijn. Liever een getalenteerde spits als Zirkzee of middenvelder als Reijnders die 'pas' nu echt op de radar verschijnen dan spelers als De Roon of zelfs een Weghorst die buiten een paar doelpunten of een incidentele wedstrijd hooguit aardig meekomen (mits ze pieken).

We hebben ook wel de neiging om alles te wijten aan het aanwezige materiaal of een gebrek aan kwaliteit, maar als je van de waslijst aan centrumverdedigers en backs als Dumfries, Frimpong, Hartman e.d. geen stabiele verdediging kunt posteren, denk ik dat je het toch echt bij de staf moet zoeken. Ook het aanwezige talent is echt niet mis. Er loopt wellicht geen Mbappe of iets dergelijks tussen, maar andere landen met beduidend minder kwaliteit laten slechtere spitsen dan bijvoorbeeld Zirkzee goed renderen. Ik denk dat je Zirkzee prima op kunt stellen.

28 december 2023 om 18:51

Ik sprak laatst met een vriend uit Oostenrijk over Xavi Simons,en hoe goed hij is bij Leipzig (maar niet bij Oranje) en hij zei dat het komt omdat hij niet goed gebruikt wordt. Het valt mij ook op dat veel spelers van Nederland bij clubs spelen die snel en hoog druk zetten (van Dijk en Gakpo bij Liverpool, Frimpong bij Leverkussen, Simons bij Leipzig, Schouten en Veerman bij PSV, al is dat in de Eredivisie en niet in de top 5 competities) en dan komen ze bij Nederland, en dan moet alles breed en voorzichtig.

Maar on-topic, ik ben het zeker eens dat we voorzichtig moeten zijn met zulke spelers voor de leeuwen te gooien, maar zoals jij ook terecht opmerkt, als spelers niet leveren ook durven op zij te zetten. Sommige spelers lijken oneindig veel krediet te hebben bij trainers, terwijl andere spelers zich honderd keer moeten bewijzen om zelfs maar in overweging genomen te worden. In het geval bij Zirkzee zie je ook aan de manier dat hij nu speelt dat er talent aanwezig is. De rust in de 16, balbeheersing etc. Dan kan je wel vertrouwen hebben dat het goed komt.

29 december 2023 om 21:49

Mwa, betreft een Simons heb ik niet het idee dat het per se door de speelstijl komt. Hij komt vaak genoeg in balbezit en kan in principe doen wat hij goed kan. Die jongen is nog maar 20 jaar en datgene dat hij bij zijn club wekelijks kan, daar krijg je in Oranje eens per 2 a 3 maanden de kans voor. Als je dan slecht start, kan het bij zo'n jonge speler even in het hoofd zitten.

Wel ben ik het met je eens dat dit Oranje qua spelersmateriaal absoluut niet in hun kracht spelen. Het is ook niet echt duidelijk wat Koeman nou precies wil. Ik zie eigenlijk hetzelfde als onder Van Gaal. 5-3-2 en vanuit de verdediging hopen op individuele bevliegingen. Ik vind het maar niks, maar dat is mijn mening.

Denk dat hij volgende zomer naar Milan gaat. Of Inter, als Martinez wordt verkocht.

Echt een fantastische speler vind ik het.

28 december 2023 om 13:33

@sitostick

Ik zie Martinez Inter niet verlaten eerlijk gezegd. heeft geloof ik nog een lang contract en Inter zit echt in zijn hart ook.

Verder met je eens. Zirkzee speelt ijzersterk had ook veel eerder daar weg moeten gaan.

28 december 2023 om 13:37

Ik hoop op Spurs. Daar kunnen ze nog wel een echte spits gebruiken. Of Manchester United. Daar wint hij de strijd ook wel van Hojlund, daar Zirkzee een veel, veeeeeeeel betere voetballer is

28 december 2023 om 13:47

Mwa, ik denk wel dat je er beter eerst ergens aardig wat in moet schieten en het liefst misschien wel meer dan een seizoen, alvorens naar de PL te verkassen. Je wordt er makkelijk weer afgeserveerd als je even niet rendeert en door het tempo is het een lastige competitie voor een spits.

Wel ben ik het eens met je laatste zin, maar uiteindelijk kom je wel in een moeizame ploeg terecht. Ik denk dat Zirkzee er goed aan doet om een stap omhoog te doen in de Serie A, mocht er bij een top 5 club een plek voorin vrijkomen. Daar zal hij inmiddels ook vast wel op de radar staan. Sowieso denk ik dat Manchester United dit jaar de portemonnee trekt voor een bewezen spits nu die Engelsman de sportieve tak min of meer (zij het indirect) gekocht heeft.

28 december 2023 om 13:48

Als hij maar niet naar United of Chelsea gaat, dan kunnen we fluiten naar een goede spits voor Oranje

Hij laat inmiddels met regelmaat fantastische dingen zien. Ook tegen Atalanta zet hij iemand voor de keeper op briljante wijze. Kijk de samenvatting er even op na. Veruit de beste aanvaller van Bologna.

Zirkzee moet gewoon lekker bij Balogna blijven is alleen maar beter voor zijn ontwikkeling.

Ik ben ook echt blij voor hem dat ie het daar goed dat. had eigenlijk al veel eerder weg moeten gaan bij Bayern maar goed beter laat dan nooit..

28 december 2023 om 13:48

Een stap omhoog in Italie, terug naar de Bundesliga of richting Laliga is denk ik ook niet verkeerd. Zolang hij maar aan spelen toe gaat komen. De PL zou ik niet aanraden, althans niet nu al. Bayern ook niet, nu Kane er zit.

28 december 2023 om 13:53

@sirius

Bayern sowieso niet want zoals je zelf al zegt Kane zit daar nu.

verder met je eens hoor beste voor Zirkzee is om nog een paar jaar bij Balogna te blijven.

Deed het bij Anderlecht ook al heel goed, maar Serie A is natuurlijk wel een niveautje hoger. Lekker bezig daar! Doet er denk ik goed aan om het seizoen af te maken bij Bologna, en als hij een transfer maakt, naar een club gaat waar hij het vertrouwen krijgt. Terug naar Bayern lijkt me met de aanwezigheid van Kane niet verstandig. Maar een club als Milan zou een mooie stap kunnen zijn. Benieuwd of hij richting het EK nog de kans krijgt om zich te laten zien bij Oranje. Lijkt me goed als Koeman een aantal jongens de kans geeft in de oefenwedstrijden voor het EK, zoals Zirkzee, Botman. Jongens die het goed doen in het buitenland maar hun debuut nog niet hebben gemaakt

Als Bayern hem echt voor “slechts” 22 miljoen kan terughalen, dan moeten ze dat toch gewoon doen? En direct doorverkopen voor de 30-40 miljoen die genoemd wordt.

28 december 2023 om 14:26

Er zal net als bij Xavi wel voorwaarden aan hangen dat ze hem niet direct kunnen doorverkopen. Daarnaast zal hij zelf ook naar Bayern moeten willen en dat lijkt me sterk als ze hem direct willen verkopen.

Nee Bayern heeft hem niet nodig hoor. Met Tel hebben we al een wonderkind als stand-in voor Kane. Hij is wel een goede speler, dat zeker

In dit geval moet ik direct weer denken aan de enorme gebreken van Koeman als coach, deze jongen speelt al langere tijd nu geweldig in de Serie A maar Koeman heeft 'm niet eens opgeroepen ip daarvan was alles wat Koeman kon bedenken die los geslagen weghorst opstellen. Ik weet zeker dat wij onder een andere coach die jongens als zirkzee frimpong etc wel durft op te stellen veel meer succes kunnen halen met deze generatie.

Wat een ophef over deze loser zeg. Zo'n iemand wil je toch niet in je team hebben als je kampioen wilt worden. Hij is goed genoeg voor clubs in het midden van het rechter rijtje spelen...clubs die zich geen zorgen hoeven te maken voor degradatie.

Als Zirkzee heel slim js blijft hij dit seizoen sowieso bij Bologna. Heeft het vertrouwen, is geliefd en maakt zo meer kans op het NL elftal.

Wellicht zelfs volgend seizoen ook nog wel, als Bologna europees voetbal haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren