Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan schrikt niet van prijskaartje voor Zirkzee en ligt op pole position

Laatste update:

AC Milan is favoriet in de strijd om Joshua Zirkzee, zo melden verschillende Duitse en Italiaanse media, waaronder Sport1 en La Gazzetta dello Sport. De Nederlandse aanvaller heeft echter wel een torenhoog prijskaartje om zijn nek hangen.

Met het naderende vertrek van Olivier Giroud, zal Milan komende zomer op zoek moeten naar een nieuwe spits. De Fransman heeft volgens Italiaanse media een akkoord met LAFC, waardoor hij na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar de Verenigde Staten verhuist.

Milan heeft een lijst gemaakt met spitsen die hem eventueel zouden kunnen vervangen. Jonathan David (LOSC Lille), Sehrou Guirassy (VfB Stuttgart) en Viktor Gyökeres (Sporting Portugal) worden genoemd, maar bovenaan het lijstje prijkt de naam van Zirkzee.

Milan maakt zelfs een goede kans om de voormalig speler van onder meer RSC Anderlecht en Bayern München in te lijven. Zirkzee voelt zich als een vis in het water in de Serie A en wil het liefst in Italië blijven.

Milan moet echter wel oppassen dat Bayern de spits niet voor de neus wegkaapt. Der Rekordmeister verkocht Zirkzee voor acht miljoen euro aan Bologna, maar heeft een terugkoopclausule van veertig miljoen euro bedwongen. Deze clausule geldt dus alleen voor de Duitse topclub.

Andere clubs zullen dieper in de buidel moeten tasten. Volgens de roze sportkrant verlangt Bologna een bedrag van zestig miljoen euro voor de geboren Schiedammer.

Dat bedrag kan Bologna vragen omdat Zirkzee dit seizoen een van de uitblinkers is in de Serie A. De spits van 1.93 meter kwam dit seizoen 27 Serie A-duels in actie en scoorde daarin 10 keer. Ook leverde hij 4 assists. Bologna staat mede dankzij hem knap vierde op de ranglijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Zirkzee zo goed is en er topclubs op hem azen, waarom is hij dan niet geselecteerd voor Nederland afgelopen Interlands

29 maart 2024 om 07:23

Hij is geblesseerd, anders had hij er wel bij gezeten.

29 maart 2024 om 07:24

Hij is uitgeschakeld met een blessure

Ik heb zirkzee een jaar of 2-3 geleden een keertje op tv zien voetballen en dat zag er redelijk uit. Zeker niet geweldig. Wat is er in godsnaam in 2 jaar gebeurt met m dat er 60 miljoen gevraagd zou kunnen worden?? Is hij op dit moment al onze Nederlandse spitsen voorbij gegaan, zonder dat ik het wist.

29 maart 2024 om 07:34

Hij was altijd al een talent, maar zat natuurlijk bij een absolute topclub. De laatste jaren heeft hij vooral veel wedstrijdervaring opgedaan. Hij is heel volwassen in zijn spel, sterk aan de bal en heeft het overzicht waardoor hij andere spelers beter laat spelen. Het hele team kan door hem opschuiven. Daarbij is hij zeer technisch voor zijn lengte, waardoor hij zich goed vrij kan spelen en pikt hij nu ook regelmatig zijn goaltje mee. Ik zou er niet van opkijken als hij met het EK gewoon in de basis staat

29 maart 2024 om 07:58

De 2-3 potjes die ik van hem gezien heb, viel me vooral op dat die meevoetballend vooral ook enorm ontwikkelt is. Echt een fijne techniek heeft hij.

29 maart 2024 om 08:02

Nice. Ik laat me graag verrassen.

29 maart 2024 om 08:51

@FR00FRDAM als ik de interviews van Koeman beluister afgelopen maanden dan is er vrijwel geen kans dat Zirkzee komende zomer basis staat op het EK. Meest schrijnende was nog wel zijn bezoekje aan Goedemorgen Eredivisie waarbij Koeman niet verder kwam dan 'een spits die graag uitzakt' op de vraag wat Zirkzee voor speler is. Als Memphis en Brobbey fit zijn wordt het Memphis als eerste spits en Brobbey als back up denk ik. Of zelfs samen.

29 maart 2024 om 09:03

Veel zal afhangen van de komende maanden en de fitheid van de verschillende spelers. Doodzonde dat Zirkzee en Brobbey niet fit waren afgelopen interlands.
Denk zelf dat heel oranje beter gaat spelen met een spits als Zirkzee.
Hoop zelf dat Weghorst thuis blijft. Met Brobbey en Zirkzee heb je twee betere alternatieven die net zo goed als breekijzer kunnen fungeren

29 maart 2024 om 09:29

Het zou onbegrijpelijk zijn als Koeman met Brobbey zou starten wanneer je dit hebt. Zeker omdat Koeman duidelijk heef laten blijken dat hij niet onder de indruk is van de voetballende kwaliteiten van Brian Brobbey.

Zirkzee danst over het veld. Onnozel technisch voor zijn lengte. Met een diepgaande en snelle Malen en ook Gakpo zou hij geweldig renderen. Wel denk ik dat hij niet goed samen kan spelen met Memphis, daar het qua positie eenzelfde soort speler is. Wie beter is, dat weet ik niet, maar het is wel logisch dat Memphis de voorkeur krijgt. Dus Zirkzee zal mee moeten gaan als wissel. Brobbey maximaal als breekijzer.

30 maart 2024 om 08:07

Koeman en oranje staf hebben een tijd lang natuurlijk gewoon zitten slapen met Zirkzee... Nu is onder Koeman de kans zelfs heel klein dat hij meegaat naar het EK, omdat hij veel te lang gewacht gewacht en hem nu al niet eens meer kan testen voordat hij zijn selectie moet doorgeven... Doodzonde...

29 maart 2024 om 07:35

Hij is volwassenen geworden en voetbald niet meer als een jeugdspeler. Deze jongen heeft zeer veel kwaliteiten.

29 maart 2024 om 08:10

Ik heb 3 potjes Bologna gekeken dit seizoen en elke keer raakte hij geen knikker. De potjes die ik dan miste was ie blijkbaar weer heel goed las ik in de wedstrijdverslagen. Als ie mee gaat moet ik iig niet kijken.

29 maart 2024 om 08:45

Dat wordt vanaf het WK 2026 een jaar of tien geen Oranje meer kijken Migi. Heel zuur, maar je opoffering wordt gewaardeerd.

29 maart 2024 om 09:31

Welke 3 dan? Ik heb er meerdere gezien en bijna elke keer was hij de absolute uitblinker. Aanzienlijk beter dan wie dan ook. En ook gewoon tegen de topclubs.

Hij is dé opvolger van Depay. Ik zie nog geen spits die in zijn buurt komt en op basis daarvan lijkt dit de spits van Oranje te worden voor jaren.

29 maart 2024 om 14:05

Dat heb ik precies hetzelfde met Geminez. Schijnt een topspits te zijn. Ben mij er eens voor gaan zitten de laatste 12 potjes.. 😂

29 maart 2024 om 14:16

Weet het eerlijk gezegd niet meer. Ik twijfel ook niet aan zijn kwaliteiten hoor, gewoon net de verkeerde potjes. Eentje werd Bologna sowieso keihard opgerold en de andere 2 kwamen ze ook niet veel in het spel voor.

29 maart 2024 om 11:57

Misschien is een wedstrijd kijken, dit commentaar is zo onnodig.

29 maart 2024 om 12:54

Wat bedoel je? Ik heb toch geen commentaar op m?

29 maart 2024 om 16:50

Hij heeft de knop omgedraaid na die gemiste doelpunt bij bayern vlak voor een lege goal. Deze jongen is mentaal sterk.

Zonde dat hij een blessure had. Had hem namelijk graag bij oranje aan het werk gezien

Zou ik echt een fantastische transfer voor hemzelf en Milan vinden. Qua stijl vind ik hem echt absoluut bij Milan passen en die kunnen wel een goede spits gebruiken.

60 Miljoen is wel heel veel. Maar dat is de markt tegenwoordig gewoon.

29 maart 2024 om 08:27

Daarnaast heel tof om nog een Nederlander bij Milan te hebben! Zijn echt een leuk team aan het bouwen op deze manier. Misschien Motta er op een gegeven moment ook nog bij?

Ik wist trouwens niet dat Milan weer zulke grote transfers kan doen.. Iemand die hier meer over weet?

29 maart 2024 om 10:52

Milan heeft de laatste jaren goed financieel beleid gevoerd en zijn dus ook weer financieel gezond. Ze zouden wel 60 miljoen kunnen betalen, maar dan is het denk ik ook meteen de enige inkomende transfer, tenzij er weer een dragende kracht wordt verkocht voor een hoog bedrag (zoals Tonali vorig jaar).

Overigens denk ik niet dat Milan 60 miljoen wil betalen. Dat zijn toch bedragen die ze niet meer uitgeven.

29 maart 2024 om 11:55

Ik zie het misschien nog wel gebeuren als Leao vertrekt.

29 maart 2024 om 10:45

Ik las dat Milan Pioli van de hand gaat doen als hij in de EL door Roma wordt uitgeschakeld.En in de competitie aankomende wedstrijden tegen Fiorentina, Inter en Juve gaan ook belangrijk voor hem worden.Houd hij zich staande dan zullen ze hem waarschijnlijk ook volgend seizoen laten zitten.Echter ik vindt niet omdat ik een Inter bril heb dat hij het meer dan uitstekend doet.

Ik bedoel, 10 goals is prima met Bologna, maar 60 miljoen euro? Is dat echt gewaarborgd? Ik weet het, ik weet het, scorebord-logica, maar het is toch echt heel erg veel?

Meestal bij een ploeg die overpresteert, zoals Bologna, heb je dan een enkeling die er 20 maakt ofzo. Een grote uitblinker. Zirkzee met 10 is leuk maar waarborgt het zo'n som?

29 maart 2024 om 08:00

Of het gewaarborgd is blijft een mening natuurlijk, wat de gek ervoor geeft.
Maar buiten de goals om gaat het er om wat een speler doet in het veld. Dit is echt een goede voetballer in de spits, de klasse spat ervan af.
Hetzelfde was bijvoorbeeld het geval bij Hojlund, die na een moeilijk begin toch ook echt de fans voor zich wint nu. Die had er vorig seizoen 9 gemaakt in 32 wedstrijden, ook niet overdreven goede statistieken. Zeker niet, op het oog dan, 75 miljoen statistieken.
Vergeet ook niet dat Zirkzee altijd wel is gezien als een groot talent. Het moest alleen volwassener ten opzichte van zijn tijd bij Bayern, en dat lijkt ook wel aardig te gebeuren.

29 maart 2024 om 08:03

Het is niet echt een pure goalgetter inderdaad. Deze jongen heeft dat prijskaartje om zijn nek met name omdat hij belachelijk goed is aan de bal. Hierdoor laat hij ook spelers om hem heen beter spelen. Heb een aantal Serie A wedstrijden gezien waarin het leek alsof hij tegen een jeugdploegje speelde. Zo makkelijk de oplossing vinden, rust, spelers uitspelen en teamgenoten vrijzetten.

Ik zou hem in Oranje een keer graag op 10 zien. Voetballend is misschien alleen Frenkie beter aan de bal in Oranje.

30 maart 2024 om 08:18

Honderd 100% mee eens. Ik heb sinds hij in beetje in beeld kwam elke wedstrijd van Bologna gezien. Ik denk ook dat hij op 10 misschien wel heel goed tot zijn recht komt in Oranje... kan ook echt bijten bij balbezit tegenstander, al levert het hem wel regelmatig een kaart op... Zou toch een middenveld wezen he, de Jong/ Reijnders en Zirkzee ervoor... of in een 2 spitsen systeem met of malen of brobey, die beide veel diepgang hebben... Jammer dat niemand, zelfs Valentijn niet, aan Koeman heeft gevraagd of hij nu nog kans maakt na zijn blessure...

Waarom 60 miljoen betalen? Een deeltje met Bayern is vast te maken voor 50. Dat is gewoon 10 miljoen pakken voor Bayern dan zonder risico. Dus ik denk dat ze 60 wel kunnen vergeten.

29 maart 2024 om 09:12

Ik verwacht dat er contractueel is afgestemd dat Bayern hem voor 40 miljoen kan terugkopen, maar dat Bayern hem dan niet gelijk mag doorverkopen.

29 maart 2024 om 09:15

Niet mogelijk gezien je niet meerdere keren kan transfereren in een transfer window. Daarnaast moet Josh ook zelf willen. In mijn ogen moet Joshua mee ipv Brobbey. Ik zou Weghorst (pinch hitter), Memphis (inzakkend combinerend) en Zirkzee (vooral snelheid en diepte) meenemen alledrie verschillende type spitsen vandaar. Brobbey en Memphis spelen vergelijkbaar namelijk en Brobbey heeft daarnaast ook heel veel kansen nodig om te scoren.

29 maart 2024 om 09:44

Je kan volgens mij wel gewoon meerdere keren een transfer maken. Het spelen voor clubs is echter wel beperkt.

29 maart 2024 om 10:57

Zirkzee is niet per se een spits die veel in de diepte speelt, die zakt juist veel in en staat vooral bekend om zijn goede voetballende vermogen, niet om zijn snelheid (zonder te zeggen dat hij niet snel is). Daarnaast is Memphis naar mijn idee wel een andere spits dan Brobbey, weliswaar beiden fysiek sterk, maar Memphis is zoals jij zegt van het inzakkend combineren (meer soortgelijk aan Zirkzee), Brobbey is meer van het diepgaan en de bal ophouden in de spits.

10 goals en een handje vol assists. Het kan ook mij liggen, maar dat zijn toch niet echt bijzondere cijfers als spits bij de nummer 4 van Italië?

29 maart 2024 om 09:54

Qua stats niet bijzonder, qua spel wel degelijk

29 maart 2024 om 09:56

Als je ziet dat er buiten Lautaro en Vlahovic niemand meer dan 12 goals gemaakt heeft, zijn het uiteindelijk toch best goede statistieken.

Het blijft bijzonder, de hype rondom Zirkzee. 10 goals dit seizoen en een paar assists heeft gezorgd voor een waardeverhoging van 27m volgens transfermarkt. Bizar. 60 miljoen hiervoor vragen vind ik dan ook echt bespottelijk. Maar goed de voetbalwereld is nou eenmaal knettertjegek.

10 goals in 27 wedstrijden zijn nou niet cijfers waar je heel warm van wordt. Het is redelijk, maar niet meer dan dat lijkt mij

De hele Oranje discussie met Zirkzee heeft wel wat gelijkenissen met Van Dijk destijds toen die aan de weg timmerde bij Celtic en Southampton. Veel mensen zagen het al vroeg in hem zitten, en hij speelde ook gewoon heel goed. Maar de bondscoach schatte prestaties in de Eredvisie hoger in. En kijk waar de spelers van destijds die de voorkeur kregen nu staan en waar van Dijk staat.

Ik denk zelf dat Zirkzee op de langere termijn het veel verder gaat schoppen dan een Brobbey.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren