Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zakaria Labyad gaat voor exotisch avontuur en zegt FC Utrecht vaarwel

Laatste update:

Zakaria Labyad gaat FC Utrecht verlaten, zo weet Voetbal International dinsdag te melden. De middenvelder gaat zijn loopbaan voortzetten in China, waar de transfermarkt tot 28 februari geopend is.

Labyad gaat spelen voor Yunnan Yukun. De club komt uit op het tweede niveau in China. Hoeveel geld Utrecht ontvangt, wordt niet duidelijk uit de berichtgeving. Volgens Transfermarkt is Labyad nog 1 miljoen euro waard.

Labyad speelde al een tijdje tweede viool bij Utrecht. Waar hij onder Michael Silberbauer nog regelmatig speelde, werd hij door Ron Jans niet meer gebruikt.

Dit seizoen kwam de voormalig middenvelder van onder meer Ajax, PSV en Vitesse slechts tien keer in actie voor de Domstedelingen. Hij wist hierin slechts één assist te geven. Scoren deed hij niet.

Labyad is niet de enige speler die Utrecht deze transferperiode verlaat voor een avontuur in Azië. Bart Ramselaar zette maandag zijn handtekening onder een contract bij het Singaporese Lion City Sailors FC.

Met de transfer naar Yunnan Yukun komt er zo een einde aan het tweede dienstverband van Labyad bij Utrecht. In totaal droeg hij 76 keer het shirt van de club. Hij maakte 21 doelpunten en gaf 17 assists.

Labyad werd in zijn tijd bij Ajax drie keer kampioen van Nederland. Ook won hij met de Amsterdammers twee keer de TOTO KNVB Beker. Met PSV legde hij eenmaal beslag op de Dennenappel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft sinds zijn komst echt helemaal niks laten zien. heeft waarschijnlijk een flink salaris voor Utrecht begrippen dus ik denk voor alle partijen het aller best mogelijke dat labyad lekker in China gaat zitten

27 februari 2024 om 17:10

Wat noet hij laten zien in jouw oogpunt als je geen speelminuten krijgt met iemand vracht aan ervaring . Je moet de maatstaaf van 2 kanten bekijken

27 februari 2024 om 17:26

Noujah, beter trainen dan zou je haast zeggen toch? Kan me niet voorstellen dat ie het geweldig doet op de training en vervolgens niet word opgesteld.. wel zonde, want het was altijd wel een mooie speler vond ik. Kwam misschien net te kort voor PSV en Ajax, maar toch, bij Utrecht had ie het toch moeten kunnen redden.

27 februari 2024 om 17:28

Zijn trainer ziet hem elke dag trainen. Als hij geen speelminuten krijgt, dan zal daar wel een reden voor zijn.

27 februari 2024 om 18:15

Is het niet ook gewoon een kwestie van motivatie/pieken? Van een Ayoub/toornstra zou je ook verwachten dat die nog wel even mee zouden kunnen bij Utrecht gezien hun verleden.

27 februari 2024 om 18:26

Toornstra kan ook zeker nog mee, gezien de laatste weken

27 februari 2024 om 19:24

De laatste 2 weken wel ja, maar heeft even geduurd..

Ik begrijp dat sinds zijn komst naar Utrecht Labyad werkelijkwaar onzichtbaar is, maar het 2e niveau van China vind ik wel heel erg droevig. Je zou toch denken dat die jongen wel betere aanbiedingen heeft ontvangen.

27 februari 2024 om 17:07

Qua niveau of financieel? ;-)

27 februari 2024 om 17:19

Denk dat je er van schrikt wat hij daar aan salaris gaat krijgen.
Blijft bijzonder hoeveel financiële kansen voetballers altijd krijgen, zelfs als ze al tijden niks meer gepresteerd hebben. Een paar goede clubs op de cv is voldoende

27 februari 2024 om 19:35

Alleen al daarom is een Ajax op je cv zo handig als profvoetballer.
En psv werkt ook lekker mee.
Wat je zegt idd, ongeëvenaard.
Zei het vrijdag nog toen ik hem zag warmlopen tegen degene met wie ik was.
Hij lijkt echt klaar met voetbal, zonde vind ik dat toch wel.

schoon maakt in Utrecht?? De tweede al die weg gaat op eens.

27 februari 2024 om 18:05

Zijn bankzitters met een relatief hoog salaris. Labyad heeft in zijn 2e periode bij ons bijna niets laten zien. Goed dat we hem nog kunnen lozen en nog een klein bedrag ontvangen. Ramselaar kon nog van waarde zijn, maar hij wou het avontuur aangaan in Singapore. Voor hem hebben toch mooi 1,5 miljoen ontvangen.

Haha, die was ik serieus al helemaal vergeten. Zal niet beter worden nu daar in China op t tweede niveau.

27 februari 2024 om 17:01

Achja wel een ervaring rijker, met een redelijk salaris. Je kan ook zonder club te komen zitten, en via die weg kan je zelfs nog terugkomen in Nederland. Zivkovic deed dat ook

Bizar dat hij uitgerekend naar China gaat, ach typerende voetballer. Alles voor de centjes. Niet verwacht dat hij nu op zo'n laag niveau zou voetballen

Mooie stap voor hem. Een hoog niveau krijgt hij niet meer aangetikt kijkende naar zijn situatie bij Utrecht. Dus China is dan misschien nog een interessante manier om je zakken te vullen. Het blijft jammer dat hij als toptalent PSV zo in de zeil heeft genomen. Wat als hij toen wel was gebleven...

Was toch altijd redelijk speler voor net onder de top Utrecht Vitesse

Compleet gefaald en dat al jarenlang. Mentaliteitkwestie oa maar dat is een gekend probleem bij dergelijke spelers. Lijst wordt enorm. Onbegrijpelijk dat hij niet eerder weggestuurd is, financieel zwart gat.

Mooi dat ze hem nog hebben weten te slijten aan een club voor hij uit contract liep. Zal vast niet veel geld hebben opgeleverd maar wel zijn salaris zijn ze nu kwijt. Ramselaar had ik persoonlijk meer mee, maar die gunde ik ook wel zijn transfer. Goed dat er nu wat opgeruimd is in de volle selectie. Nu deze zomer verder gaan werken aan het elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren