Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi wijst nieuwe aanvoerder en opvolger van Sergio Busquets bij Barcelona aan

Laatste update:

De nieuwe aanvoerder van Barcelona is bekend. De club meldt vrijdagavond dat de keuze van Barça-trainer Xavi Hernández is gevallen op Sergi Roberto. De nieuwe tweede aanvoerder van de Catalanen is Marc-André ter Stegen. De keuze voor derde en vierde captain is gevallen op respectievelijk Ronald Araújo en Frenkie de Jong.

Met de vertrekken van Sergio Busquets en Jordi Alba naar Inter Miami, moest Xavi met zijn staf nieuwe captains aanwijzen voor het komende seizoen. De eerste keuze is dus gevallen op rechtsachter annex middenvelder Roberto. De dertigjarige Spanjaard was vorig seizoen al tweede captain achter Busquets en droeg de armband wanneer de naar Inter Miami vertrokken middenvelder niet op het veld stond. Alba was afgelopen voetbaljaargang de derde aanvoerder.

Gezien het feit dat Roberto niet altijd aan de aftrap begint onder Xavi, zal Ter Stegen vaak de leider van los Azulgrana zijn volgend seizoen. Araújo werd eerder in het voorseizoen door het officiële mediakanaal van de club gevraagd of hij aanvoerder van Barcelona wilde worden. “Ik ben trots op de mogelijkheid om aanvoerder van de club te worden, maar het hangt niet van mij af. Ik moet spelers respecteren die hier al langer zijn dan ik. Ik beschouw mezelf als een natuurlijke leider, ongeacht of ik de armband draag of niet, en dat zal de rest van mijn carrière zo blijven", antwoordde de Uruguayaan toen.

Frenkie de Jong is vierde aanvoerder van de club geworden. Vorig jaar werd er door Manchester United flink getrokken aan de in Arkel geboren middenvelder en ook Arsenal en Manchester City zouden zijn situatie bij Barcelona in de gaten houden. Door deze beslissing van zijn werkgever lijkt een vertrek uit het Spotify Camp Nou echter uitgesloten deze zomer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een aanvoerder die geen basisspeler is, dat vind ik een vreemde keuze.

21 juli 2023 om 22:58

De eerste aanvoerder is bij Barcelona de afgelopen jaren altijd de speler met de meeste dienstjaren geweest. Op basis daarvan zal Sergi Roberto die band wel om z'n arm mogen als hij het veld in gewisseld wordt.

22 juli 2023 om 12:24

Precies. Aanvoerder op papier, maar Ter Stegen zal de band het meeste om hebben lijkt me. Real zelfde verhaal. Nacho is daar tot eerste aanvoerder benoemd.

21 juli 2023 om 23:02

Dat kan bij Ajax ook wel eens gaan gebeuren in de vorm van Klaassen.

Doe dan gewoon Gundogan of Ter Stegen eerste aanvoerder

22 juli 2023 om 00:43

Gundogan? Die zit er pas net. Ter Stegen of Araujo was een logischere keuze geweest.

Maar goed, bij Barca is het de laatste wisselingen steeds de langstdienende speler geweest. Gevalletje Maguire bij United lijkt dit.

22 juli 2023 om 12:25

Maakt dat iets uit? Als je aanvoerder vertrekt en er komt een leider type bij kan hij toch best gelijk aanvoerder zijn?

Sergi Roberto, de laatst overgebleven speler van het grote Barcelona van Guardiola.

22 juli 2023 om 12:09

Tja, was hij echt onderdeel van dat team? Volgens mij heeft hij nooit in La Liga gespeeld onder Pep. Paar minuten in Copa alleen

22 juli 2023 om 12:14

Champions League ook geloof ik? Maar idd, hij was geen basisspeler.

22 juli 2023 om 12:27

Hij mocht iig niet weg destijds. Onderdeel van de selectie en volgens mij maakte Pep hem juist rechtsachter. Hij was destijds ook iets van 17/18 met Xavi, Iniesta, Busquets en Keita als concurrent. Logisch dat hij niet veel speelde.

Verassend dit dacht aan lewa met zijn ervaring of ter stegen

Rare keuze. Geef Pedri gewoon die band. Wat boeit zijn leeftijd? Hij is toch de brein van het elftal.

22 juli 2023 om 08:31

Brein? Ja. Leider? Nee. Wat mij betreft had de meest natuurlijke leider van deze groep de aanvoerdersband gedragen. Ronald Araujo.

Deze keuze is enigszins verrassend te noemen, omdat Roberto niet eens basisspeler is… Anderzijds is het niet verrassend, omdat hij de laatste speler is van de ‘oude garde’ van Pep Guardiola. Had stiekem gehoopt dat een Lewa, Frenkie, Pedri of Gundogan captain zou worden.

22 juli 2023 om 00:09

Pedri mag eerst eens 4 jaar lang de beste zijn in zijn team, want iedereen heeft het over wereldtalent, maar in de Premier League blijft hij niet staande. Dat kan je van Frenkie wel eerder zeggen. Gundagon heeft zich daar al bewezen. Lewa heeft dit seizoen en bij Bayern enorm vaak bewezen. Die redt het wel in de Premier League.

22 juli 2023 om 00:21

Pedri speelt ook niet in de premier league.

22 juli 2023 om 01:47

En toch zal elke PL club in zn handjes mogen knijpen met een middenvelder als Pedri

22 juli 2023 om 07:25

Eerlijk gezegd bijzondere namen die je opnoemt, aangezien ter Stegen en Araujo beiden dan nog veel logischer zijn als captain. Lewa zit er pas een jaar, Gundogan nog geeneens een maand, Frenkie doet het goed maar zit er toch minder lang dan ter Stegen en Araujo, en die 2 waren afgelopen seizoen ook al een beetje de leiders in de defensie, en Pedri is gewoon nog echt jong. Die krijgt de armband vanzelf nog wel een keer, maar wat meer ervaring kan geen kwaad daarvoor.

Hoe kan je een aanvoerder nemen die ten eerste nooit basis staat, ten tweede nooit aan een aftrap begint en ten derde speelt op verschillende plekken op het veld.

Ter stegen zal echter vaker dan de eerste aanvoerder de band dragen. Voor de rest heb je ook echt niemand anders die de scepter in het veld kan zwaaien.

22 juli 2023 om 00:17

Leider in de kleedkamer, plus de speler die het langste bij de club zit.

22 juli 2023 om 02:42

@wiezie Het is toch logisch als je niet in de basis start dat je over het algemeen niet aan de aftrap begint? Of bedoel je dat op een andere manier? Verder ben ik het met je eens dat Ter stegen vaker de band zal dragen, die heeft zicht naar mijn mening de laatste jaren ook meer als leider ontpopt.

Sergi Roberto verdient het!

Nooit geklaagd, als eerste salaris ingeleverd, vaak belangrijk gwst op cruciale momenten, een levende voorbeeld voor alle La Masia kinderen.

Ik zie veel mensen zeiken hier maar dat zijn mensen die barca alleen volgen op Voetbalzone. Elke barca fan is hier blij mee omdat we weten hoe belangrijk hij voor ons is gwst afgelopen jaren.

22 juli 2023 om 00:49

Romantiseer je het nu niet een beetje? Ik kijk best wat wedstrijden van Barça, maar Sergio Roberto...
Die staat bij mij toch op de lijst met spelers waarvan ik denk; hoe is het mogelijk dat iemand met zo extreem weinig kwaliteiten profvoetballer is. Laat staan bij zon grote club. Net zoals o.a. Lucas vasques, Til, Henderson, Taylor en Loftus Cheek.
Ik denk ook niet dat hij dan ook maar iets te klagen heeft en zelfs na het inleveren van salaris nog steeds enorm te veel betaald krijgt.
Maar ach, het is inderdaad een lieve jongen en goede prof. Harde werker ook..
Ik denk dat ik het tegenovergestelde van romantiseren doe. Te negatief.

22 juli 2023 om 07:55

Je doet Henderson enorm te kort.Die heeft 3 Champions league finales gespeeld in 5 jaar en daarin erg belangrijk geweest als speler en aanvoerder. Daarnaast speelt hij juist erg vaak vooruit met passes tussen de linies.

22 juli 2023 om 14:15

Ik zie het ook vast te negatief en wat jij zegt klopt. Ook interlands en finales etc. Maar ... Ik zie het gewoon niet. Kan hem nooit betrappen op iets wat een speler van de lokale fc niet kan. Ik zal er komend seizoen nog eens objectief naar kijken.

22 juli 2023 om 01:48

Plus Barca staat erom bekend dat ze meestal langst zittende speler Capitano maken

22 juli 2023 om 11:22

Logisch toch ook. Je wilt dat je aanvoerder de club ademt.

Ter stegen aanvoerder dus 😅

Alles om maar een spaanse speler als aanvoerder te houden! De bank aanvoeren bedoel ik dan

4 aanvoerders aanstellen, geinig. Was nog niet bekend met hem concept dat je 4 aanvoerders communiceert maar fijn die duidelijkheid (ben er zelf 2 gewend en daarna degene met de meeste ervaring, natuurlijk proces).

Dus ter stegen wordt de eerste aanvoerder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren