Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wout Weghorst droomt van transfer naar Eredivisie-club: ‘Zou ik graag willen’

Laatste update:

Wout Weghorst zou zijn carrière graag afsluiten bij FC Twente, zo laat de 31-jarige spits van TSG Hoffenheim weten in gesprek met De Telegraaf. De 29-voudig international was als kind altijd fan van de Tukkers en droomt ervan om met zijn jeugdliefde de Eredivisie te winnen.

Weghorst is nog altijd eigendom van Burnley, waar hij tot medio 2025 vastligt. De boomlange spits uit Borne speelt dit seizoen op huurbasis voor Hoffenheim. Na veertien optredens voor de Duitse middenmoter staat Weghorst op vier doelpunten. Eenmaal fungeerde de aanvalsleider als aangever.

Sinds 2018 is Weghorst actief in het buitenland, toen VfL Wolfsburg hem voor ruim 10 miljoen euro overnam van AZ. De rechtspoot denkt inmiddels na over een terugkeer naar Nederland. “Ik zit nu in een fase waarin ik ook andere dromen krijg, weg van het sportieve aspect. Uiteindelijk willen we graag terug naar het oosten van Nederland en daar een vaste plek creëren.”

De spits weet precies wat hij wil. “Een mooi vrijstaand huis, gezellig met de kinderen, diertjes in de tuin. Maar het komt zoals het komt. Ik ben nog steeds maar 31 jaar en gevoelsmatig nog lang niet klaar”, aldus Weghorst.

Hoewel de aanvaller in het verleden furore maakte bij Heracles Almelo, zou hij zijn carrière liever afsluiten bij rivaal Twente. “Dat zou ik wel graag willen. Mocht het lukken, wil ik ook echt van toegevoegde waarde zijn en kampioen worden. Dat zou de cirkel rondmaken.”

Weghorst speelde in Nederland eerder voor FC Emmen, Heracles en AZ. In de Eredivisie staat de teller op 51 doelpunten en 17 assists in 124 wedstrijden. Een niveau lager, in de Keuken Kampioen Divisie, was Weghorst goed voor 20 doelpunten in 62 duels.

Momenteel lijkt het onwaarschijnlijk dat Weghorst op korte termijn haalbaar is voor Twente. De spits van Oranje ontvangt nog altijd een vorstelijk loon, terwijl zijn marktwaarde door Transfermarkt op 9 miljoen euro wordt geschat. In de zomer van 2025 loopt Weghorst uit zijn contract in Engeland, waardoor hij dan wellicht wel een realistische optie voor Twente is.

Verwacht jij dat Weghorst in 2024 al haalbaar is voor Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een toptransfer zijn zeg, Weghorst bij Twente. Maar is denk ik pas over 2 jaar mogelijk gezien hoe hij het nu doet en wat hij verdient.

23 december 2023 om 08:46

Als het echt zijn droom is kan hij water bij de wijn doen en gewoon komen (Mits Twente dit natuurlijk ook wil).

23 december 2023 om 09:16

Hij ligt nog vast tot de zomer van 2025. Dus zal er een flinke transfersom moeten worden betaald. Heeft niets te maken of hij water bij de wijn wil doen. Leuk dat hij een duidelijke wens heeft. Zou leuk zijn als hij terugkeert naar de ED.

23 december 2023 om 08:55

Weghorst is zoon van Frans Weghorst die een flinke spaarrekening heeft dankzij zijn tankstations. Daarbij heeft hij zelf al heel wat bij elkaar gevoetbald. Voor het geld hoeft hij het niet te doen.

23 december 2023 om 11:54

Ja maar nog anderhalf jaar een miljoen of 8 bij elkaar voetballen of deze Januari voor 7 ton per jaar bij Twente voetballen is toch wel een groot verschil. Dat scheelt nog wel een tankstationnetje

23 december 2023 om 12:04

Dus dan is de vraag hoe graag Weghorst nog die extra centen bij wil schrijven. Bij 9 vd 10 voetballers had ik heel graag vermoed, alleen juist bij Weghorst nou net niet. Die volgt gewoon z'n hart in alles wat hij doet.

Ook met een Weghorst, wordt FC Twente de komende jaren geen kampioen. Feyenoord en PSV liggen mijlen voor qua budget en Ajax komt ook snel weer terug. Daarnaast vind ik AZ ook een stabielere club.

23 december 2023 om 08:49

Clubs kunnen financieel stukken verder zijn, of in jou ogen stabieler, maar dat zegt niks over of een club wel of niet kampioen kan worden natuurlijk.
Overigens verwacht ik het ook zeker niet, maar elk team kan kampioen worden in een lucky jaar.

23 december 2023 om 10:57

Natuurlijk kan niet iedereen in een Lucky jaar kampioen worden, Dan moeten PSV Feyenoord en Ajax verzaken hoe groot is die kans. Plus PSV geeft tegenwoordig 10+ miljoen uit aan spelers Ajax zelfs 20+ en Feyenoord zit zo rond de 10 miljoen. Twente heeft moeite met spelers rond de 5 miljoen. AZ geeft ook niet veel uit maar hebben een betere jeugdopleiding en ze scouten ook nog vele malen beter dat Twente.

23 december 2023 om 08:50

Haha, nee idd natuurlijk niet. Maar Weghorst mag natuurlijk dromen.

23 december 2023 om 08:55

Het mooie is dat er elk seizoen wel een competitie is waar die regel niet opgaat. Leicester City, Girona doet nu bovenin mee, Lens bijna vorig jaar, Lille in 2021, Bayer Leverkusen dit jaar wellicht, USG in Belgie. Een aantal van deze kampioenschappen of succesverhalen waren op voorhand een stuk onwaarschijnlijker dan dat Twente bij ons kampioen wordt. Ook Twente kan best een keer de titel pakken in een seizoen waarin alles lukt.

23 december 2023 om 09:08



Nederland. Ik bedoel, nog niet zo heel lang geleden lag Ajax op de rest van Nederland mijlenver voor en de vraag was of -het bayern van Nederland- niet voor altijd uit zicht zou zijn.

Misschien dat die tijd weer terug komt, de achterban van Ajax is immens, maar voorlopig worden ze 2x achterelkaar al geen kampioen (mits, mits, maar…) en hebben ze wel met geld gesmeten maar niks lijkt er op dat ze met het geã¯nvesteerde geld ook fundament hebben gelegd voor komende jaren,

Geld alleen is idd niet alles. Beleid, technische betalers, trainer en kwaliteit op het veld. Als je het budget niet hebt, kun je dit op orde hebben en toch succesvol zijn. Of eigenlijk andersom; het is geen garantie dat je succesvol bent als je de grotere portemonnee hebt.

23 december 2023 om 09:34

Niemand heeft het toch over het kampioenschap? FC Twente beland vaak op plek 5. Misschien met Weghorst kunnen ze wel stijgen naar plek 3 bijvoorbeeld

23 december 2023 om 09:38

Wout weghorst heeft het zelf over “het winnen van de eredivisie met Twente“

23 december 2023 om 11:18

Ah, pardon. Ach ja, iedereen mag toch dromen?

23 december 2023 om 11:40

Niets is onmogelijk.
Destijds werd Twente en later AZ ook onverwachts kampioen en toen had je ook Ajax en PSV wat vrij sterke selecties hadden.

Leicester is ook kampioen geworden met City etc. Als concurrent.

En zie dit jaar hoe Leverkusen en Girona het doen.

Als je team goed kn elkaar steekt en je hebt gasten dje net ff dat stapje extra willen zetten, kan het zomaar.

En Weghorst js voor de eredivisie gewoon een prima spits die er makkelijk 20-25 inschiet

Is in ieder geval in mijn ogen ook meer dan welkom! Weet zeker dat hij met het Twentse Ros op de borst net zoveel inzet heeft als met de Oranje leeuw.

Laat hij eerst maar weer eens normaal gaan doen. Hij is in niets een nuchtere tukker maar een overdreven aandachtsgeile B-acteur. Zijn gedrag heeft niets met winnaarsmentaliteit te maken.

23 december 2023 om 09:30

Respect is ver te zoeken. Terwijl je waarschijnlijk niet aangesproken voelt als het om online onwenselijk gedrag gaat. Relativeren is helaas niet stoer

23 december 2023 om 09:34

Dat heeft hij al zolang ik hem als voetballer ken. Herinner me een potje tegen Jong Twente in de Veste op een koude doordeweekse avond. Weghorst scoorde in een vrijwel leeg stadion de (late) winnende en vond het nodig om dat uitbundig te vieren met een juichronde. Alsof ie net de WK-finale had beslist.
Het is zijn kracht en zijn handicap. Het is een smal randje.

23 december 2023 om 09:36

En wat voegt deze reactie toe aan het topic? Anders dan stoer doen en provoceren? @VZ kan deze reactie verwijderd worden? Zorgt allemaal maar voor agressie en discussie over niets.

23 december 2023 om 09:41

Helemaal met je eens. Het is een ontzettende gefrustreerde reactie. Ik ben een trotse tukker, maar dit soort opmerkingen hoor ik echt vaker in Twente en denk dat mensen de definitie van nuchter in Twente ook niet echt begrijpen, want het slaat als een tang op een varken.

23 december 2023 om 09:46

En ik vind het wel meevallen. Je mag hier je mening geven, toch? Als je het niet eens bent met de inhoud, dan kun je toch een melding maken? Deze manier vind ik kinderachtig en onnodig.

23 december 2023 om 10:11

Dus als je een mening heb die jou niet aanstaat moet die maar verwijderd worden. Dit topic gaat over Weghorst en FC Twente. Mijn club waar ik al heel mijn leven supporter van ben. Ik vind Weghorst met zijn overdreven acteerwerk niet bij FC Twente passen. Dat mag ik vinden, toch? Heeft niets met provoceren of agressie te maken.

23 december 2023 om 11:22

Hij zegt als supporter van Twente wat hij vindt van Weghorst. Toevallig gaat het topic over Weghorst die graag naar Twente zou willen. En hij heeft in mijn ogen nog gelijk ook, laat maar mooi in Duitsland blijven.

23 december 2023 om 11:23

Dankjewel @steviezuid
@Master 1, jij zegt: 'laat hem "normaal" doen'. Jij zegt: 'Hij "is" .... '. Jij zegt: zijn gedrag "heeft" ...'

Dat is allemaal geen mening, maar jij zegt dat het "zo is". En klopt niet.

Wat je hier doet is gewoon ongegrond haatzaaien.
Jij zegt dat Wout "niet normaal" is en dat "alle Tukkers nuchter zijn" en daarom niet bij deze club past. Dat is generaliseren van alle Tukkers en het beledigen van Wout en al zijn supporters.

Nergens. Voor. Nodig.

23 december 2023 om 11:44

Je mag zeker vinden dat Wout wat overdreven reageert maarhet moet allemaal flink aangedikt worden als een aandachtsgeile b-artiest.. dat vind ik geen nuchter gedrag maar juist schreeuwerig

23 december 2023 om 11:49

@nr11 het is wel degelijk mijn mening. Hoe moet ik mijn mening over Wout Weghorst dan anders omschrijven volgens jou? VZ is juist een platform waar mensen hun mening over voetbal en voetballers mogen geven. Dat mijn mening jou niet aanstaat mag, maar VZ verzoeken om mijn mening te verwijderen zegt meer over jou dan over mij.

23 december 2023 om 12:09

“Laat hem”, “hij is” en “zijn gedrag heeft niets… “ zijn geen meningen.

Mensen schijnen nogal beïnvloed te zijn door het nieuws omtrent Wout, want het is niet normaal hoeveel mensen een hate-boner krijgen als het over Wout Weghorst gaat.

Ik heb berichten voor veel minder verwijderd zien worden. Het enige waar jouw bericht voor zorgt is olie op het vuur gooien in een post over Weghorst die eigenlijk heel positief is.

23 december 2023 om 10:13

Tukkers nuchter? Sorry ik kom uit de Achterhoek en heb een aantal jaren een relatie gehad met een tukker, tukkers zijn allesb halve nuchtere mensen… het zijn schreeuwende aandachtgeile mensen die altijd beter willen zijn dan de persoon naast hen.

23 december 2023 om 11:21

Vergeleken met mensen uit de Randstad zijn Tukkers wel degelijk nuchtere mensen. Het is maar net wat voor vergelijkingsmateriaal je hebt he.

23 december 2023 om 14:16

Dus je spiegelt een bevolkingsgroep aan 1 persoon? Da's wel een enorme generalisatie, niet? Lang niet alle Tukkers zijn nuchter, net als dat ook lang niet alle mensen uit de Randstad druk of abrupt zijn.

23 december 2023 om 19:51

Die ene tukker was wellicht niet representatief voor ons allemaal.. ik ken namelijk een Achterhoeker met een gele auto. Dus elke Achterhoeker rijdt in een gele auto...

23 december 2023 om 20:01

Volgens mij zit er nog wat oud zeer in de Achterhoek of niet NeXuS?

23 december 2023 om 14:19

Da's nogal overdreven. Ik vind Weghorst wel degelijk nuchter in zijn antwoorden, doen en laten. Je kunt prima nuchter zijn op veel vlakken en wat over de top op een ander vlak.

Ik juich zijn komst toe. Ja, Wout is soms een beetje gek, maar met hem haal je wel een echte winnaar en grote kwaliteitsimpuls in huis. Daarbij geeft hij dus aan het liefst bij Twente te spelen, die maak je ook niet heel vaak mee.

23 december 2023 om 14:15

Toch moeten de omstandigheden ook daar zijn. Is hij te oud, heeft het geen zin meer. Momenteel is hij nog niet te betalen. Die balans moet er wel zijn, zodat je nog minstens twee seizoenen iets aan hem hebt, al lijkt Weghorst me wel het soort spits die op z'n 35ste nog steeds nuttig is.

Menigeen overdrijft en denkt Wout af te kunnen schilderen als aandachtsgeil. Ik heb in alle jeugdelftallen (toen hij nog bij Neo voetbalde) tegen Wout gespeeld. Deze jongen stortte altijd ter aarde als ze van ons verloren en had de tranen in de ogen staan. Dit is Wout, puur en puur prestatiegericht. Hij is niets veranderd.

Open sollicitatie, Wout? Het zal m wel lukken. Ik kan weinig spelers opnoemen met zo weinig kwaliteit die zo’n carrière hebben (gehad). Tja ManU was even tikkeltje te hoog dan. Wel jammer is dat Wout zelf in het hele gedoe is gaan geloven, dat ontsiert het hele verhaal wel.

Tja, betreft dit soort zaken hangt het allemaal van timing af. Nu zou hij nog van grote waarde kunnen zijn maar loopt zijn contract nog tot 2025 bij Burnley. Bovendien is hij tot die tijd ook niet te betalen. Daarna weet je niet hoe zijn fysieke gesteldheid is en hoe groot het verval is. Hij is inmiddels ook alweer 31 jaar en op het moment dat zijn contract afloopt, gaat hij het volgende seizoen alweer in als 33-jarige. Dan moet je ook maar afwachten of hij dan al bereid is om naar FC Twente te trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren