Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wilmots uit zorgen: ‘Het niveau in de Belgische competitie is veel lager’

Laatste update:

Het Belgische nationale elftal herbergt veel kwaliteit en wordt door menigeen gezien als een outsider voor het winnen van het WK. Bondscoach Marc Wilmots is er echter niet helemaal gerust op. Hij wil een extra aanvaller mee naar Brazilië nemen en denkt aan onder anderen Jelle Vossen, Thorgan Hazard, Ilombe Mboyo en Michy Batshuayi. Die Rode Duivels spelen echter niet in een topcompetitie, maar nog in de Jupiler Pro League.

/

Wilmots vreest dan ook dat hij een of meerdere spelers die nog in eigen land spelen, moet teleurstellen. “Het niveau in de Belgische competitie is veel lager dan dat van de Franse, de Duitse of de Engelse. Het ritme en het tempo zijn lager”, zegt Wilmots tegen VTM. “Dat heb ik ook gezegd toen Marouane Fellaini nog bij Standard Luik speelde en hij gaf me achteraf gelijk.” Wilmots moet voor 1 juni de definitieve lijst met spelers bij de FIFA inleveren.

De keuzeheer erkent nog wel een aanvaller te kunnen gebruiken. “Want we moeten zelf het spel maken en vooral geen schrik hebben. We moeten zelf veel kansen creëren.” Vossen en Batshuayi, die bij respectievelijk Racing Genk en Standard spelen, hebben Wilmots nog niet helemaal overtuigd. “Hun niveau in België is nog te onregelmatig. Slechts af en toe een flits volstaat niet. Maar iedereen heeft zijn kans gekregen. Nu moeten wij de selectie opstellen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het niveau in de Belgische competitie is ronduit dramatisch. Het is een festival van slordigheden en fouten.

Het is spannend wordt er dan vaak geopperd. Misschien wel maar dat is het dan ook. Het niveau is gewoon om te janken.

Belgie is nu wat Denemarken was in de jaren 80 van de vorige eeuw : een sterke nationale ploeg waar alle spelers in het buitenland speelden en een competitie van matig niveau.

Belgie is een opleidingsland ; an sich trouwens ook niet erg. De markt is economisch gezien gewoon te klein en tegenwoordig gaat het inderdaad allemaal om geld.

26 december 2013 om 12:00

Het is waar dat het niveau al beter is geweest, ook recentelijk. Maar wat wel mooi is, is die grote doorstroom van talenten die dan wel bij vlagen hoog niveau op de mat brengen. Ik denk dat als we die lijn verder trekken dat het niveau vanzelf wel terug omhoog zal gaan hoor.

Ik kan niet anders dan die man gelijk geven. De Belgische competitie hinkt spijtig genoeg ver achter in vergelijking met de buurlanden en andere Europese competities. Onze competitie wordt veelal gezien als een springplank naar de top. In Europa stellen we ook niet veel meer voor, gelukkig heeft Racing Genk dit seizoen de Belgische eer hoog gehouden in de Europa League, anders was het ook niet veel soeps.

26 december 2013 om 11:33

Tuurlijk is onze competitie niet super, maar is dat niet normaal? België is het 11e grootste land in Europa qua inwonersaantallen, en staat 10e op de UEFA-ranglijst. Dan is dat toch gewoon ons niveau? Van gelijkaardige landen qua aantal inwoners doet alleen Portugal beter dan ons, maar daar stelt de competitie in de breedte ook niks voor. Enkel Porto en Benfica steken er natuurlijk bovenuit, maar die hebben dan ook een begroting van meer dan 100 miljoen euro.

Als je bijvoorbeeld een 433 speelt dan heb je toch ofwel Lukaku met Benteke als back-up, of Benteke met Lukaku als back-up? Dan is de kans dat die 3e spits aan spelen toekomt op het WK bijzonder klein, dus is het niveau niet erg van belang. Maar goed, dat is wellicht niet echt the point :P

25 december 2013 om 20:35

Denk dat Wilmots gewoon het niveauverschil wil aangeven. Maar een derde spits zou wel handig zijn als 1 spits is geblesseerd of geschorst. En aangezien België wel een makkelijke loting heeft, spelen ze minimaal 4 wedstrijden lijkt mij.

Spelers als Benteke, Fellaini, Witsel, die direct van belgie naar een topcompetitie zijn gegaan konden daar direct mee hoor. Oftewel is de Belgische Comp onderschat of de andere Europese Comp overschat

25 december 2013 om 20:42

Dat waren de grootte uitblinkers in onze competitie, en gingen ook niet naar top clubs.
Everton, Benfica en Aston Villa zijn maar europese subtoppers..
Toppers uit onze competitie die direct naar de top gingen, zoals Lukaku en De Bruyne hebben het niet gehaald bij hun eigen club (chelsea)

25 december 2013 om 20:46

Hij heeft het over de competitie, niet over de club. Maar inderdaad, bij de subtoppers konden die spelers gemakkelijk mee. Om eerlijk te zijn, van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne had ik verwacht dat ze het niet meteen zouden maken. De stap vond ik simpelweg té groot.

25 december 2013 om 20:55

En daarom is Nederland een prima tussenstap.

25 december 2013 om 21:57

Je hebt gelijk! De Bruyne en Lukaku gaan er wel nog komen hoor maar op dit moment is subtop hun plaats. Het is gwn anders voetballen, zowel fysiek als mentaal.

@lannister, voor die jongens is nederland niet hoog genoeg. de Subtop in Engeland of Duitsland daarentegen wel. Niet dat Ajax niet minstens evengoed is al die teams, maar ze spelen wel meer tegen tegenstanders van dat niveau.

Alleen daarom al moet je geen Benelux competitie beginnen. Nu hebben de Nederlandse clubs nog het voordeel de grootste Belgische talenten op te kunnen leiden. Met een Benelux competitie heb je dat voordeel niet meer omdat de Belgische en Nederlandse clubs financiel gelijkwaardiger worden.

26 december 2013 om 02:26

De meeste belgische talenten worden toch gewoon in België opgeleid off legt het nou aan mijn

Daarom is het ook slimmer als die Belgische spelers zich ontwikkelen in de Franse competitie of Eredivisie zoals Dembele,Vertonghen,Hazard,Vermaelen,Alderweireld,Ferreira Carasco enz

25 december 2013 om 23:43

Ajax heeft eenmaal het geluk gehad door hun samenwerking met GBA om ooit de talenten van de club daar voor een prikje te kopen. Dit gebeurt nooit meet opnieuw. RC Genk, Standard en Anderlecht hebben een hele goeie jeugdwerking en daar gaan nu alle talenten heen. Misschien kan je een Nederlandse club nog talenten die niet bij die 3 clubs spelen nog kopen ( Gent, Lokeren, Zulte Waregem...) maar voor de rest is de stap naar Nederland veel te klein. Gaat nooit meer gebeuren.

26 december 2013 om 11:37

De jeugdwerking van Anderlecht, Standard, Genk en andere ploegen bij ons is even goed hoor. In België kunnen die jongens zich even goed ontwikkelen dan in Nederland. Zeker als je naar Engeland wil, omdat het Belgisch voetbal veel dichter aanleunt bij het Engelse dan het Nederlandse.

De Franse competitie is natuurlijk van een hoger niveau, maar talenten moet je zelf opleiden. Er zijn de laatste jaren Belgische jongens genoeg die van onze competitie naar een topcompetitie gingen. Dan noem ik maar even Fellaini, Lukaku, De Bruyne, Pocognoli, Courtois...

Nou ja, ik merk vooral dat België, zowel Wilmots als de spelers zich nu alweer aan het indekken zijn. Tegen dat het WK begint zijn we gewoon weer de underdog en kunnen we met Lukaku op de counteraanval spelen.

Yannick ferreira carrasco!!!! begint maar al met hem op te roepen voor de volgende oefenpotjes!

Die Belgische wouldbe analysten à la Filip Joos proberen ook elke aflevering van Extra Time een speler bij te verzinnen die zou mee moeten naar Brazilië.. Vossen, Hazard, Batshuayi, Meunier, Proto etc. Maar ze snappen helemaal niet dat het niveau van de JPL en de Rode Duivels mijlenver uit elkaar ligt. Niet dat je een Origi in de plaats van Vossen moet meenemen, maar ze kunnen niet allemaal mee. Vossen meenemen omdat je dan een ander type spits als Lukaku en Benteke hebt lijkt me nog niet zo'n slecht idee, tenminste als hij voor het WK in vorm is.

25 december 2013 om 23:53

Helemaal mee eens. Raes en Joos beginnen echt m'n strot uit te hangen in Extra Time. Speel je 5 matchen goed als rechtsback komt Joos al af 'moet hij mee naar Brazilië'. Zelfde met Hans Vanaken. Hij doet het super goed in Lokeren en zou hem persoonlijk graag in de Eredivisie zien voetballen. Maar die man speelt nog maar een half jaar op het hoogste niveau. Moet die dan mee naar een WK?

Hij heeft grotendeels gelijk, maar het feit dat hij Thorgan hoger/beter inschat dan Batshuayi/vossen kan ik niet begrijpen. Maar jahhh, wie ben ik éh?

26 december 2013 om 12:01

Thorgan is ook veel beter als voetballer... maar speelt gwn ook op een andere positie dus wrm uberhaupt vergelijken?

Die speler komen niet zomaar na de eredivisie, dat was allang duidelijk. Ik hou zoiezo niet van Belgische voetbal saaie competitie. Zitten wel veel talenten daar

Ik vind dit een beetje een misplaatste uitspraak. Natuurlijk is het verschil tussen onze competitie en bv. de Premier League groot. Anderzijds scoort een Benteke, om maar iemand te noemen, in zijn eerste seizoen in Engeland meer dan hij ooit in België gescoord heeft. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Racing Genk qua niveau niet moet onderdoen voor Aston Villa. Uiteraard is het verschil in competitie wel een factor: je speelt tegen betere tegenstanders, aan een hoger tempo. Maar volgens mij is een diepe spits veel minder afhankelijk van het tempo dan bv. een middenvelder. Jelle Vossen of Batshuayi (of Mboyo als die weer helemaal fit en top wordt) zijn dan de kandidaten die absoluut moeten meegaan vind ik.

Nog twee bemerkingen trouwens. Ten eerste, bij een spits is er maar één ding van belang, en dat is vorm. Als een Vossen in april en mei met de ogen toe scoort, moet die gewoon altijd mee. Al speelt hij in de Azerbeijdjaanse competitie. Een spits die de ballen erin legt is goud waard, op elk niveau. Ten tweede, iedereen zegt toch steeds maar weer dat het tempo in Brazilië enorm laag gaat zijn door de warmte en vochtigheid? Zeker in de groepsfase van het WK is dat vaak het geval, daar ligt het tempo echt niet zoveel hoger dan in België. Als je tegen Duitsland speelt misschien wel, maar niet tegen Algerije of Zuid-Korea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren