Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem van Hanegem opent frontale aanval op Bas Nijhuis

Laatste update:

Willem van Hanegem haalt in zijn column voor het Algemeen Dagblad genadeloos uit naar Bas Nijhuis. De scheidsrechter eiste met enkele controversiële beslissingen een hoofdrol op bij Fortuna Sittard - Feyenoord (0-1). "Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het kan", aldus Van Hanegem.

Fortuna Sittard had zich voorgenomen om de duels hard in te gaan, zeker in de wetenschap dat Nijhuis de scheidsrechter was. Feyenoord wilde juist koste wat kost blessures voorkomen, omdat over een week de TOTO KNVB Beker-finale op het programma staat tegen NEC.

Van Hanegem vindt dat Nijhuis 'een circus' maakt van het fluiten van een wedstrijd. "Hij doet wat hij wil, kent de regels ongetwijfeld, maar hij doet alsof het er allemaal niet toe doet. Als er dan iemand klaagt, dreigt hij meteen met geel. En hij geeft ook graag geel voor vasthouden, niet voor schoppen. Op dat gebied lijkt alles toegestaan."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Het is toch te gek voor woorden dat trainers voor de wedstrijd zeggen: 'Schop er maar op los vandaag want Bas Nijhuis fluit, dus het kan.' Dat Fortuna Sittard sprong zo vaak spelers van Feyenoord in de rug of in de zij en Bas vond het allemaal prima."

Van Hanegem denkt dat Nijhuis bewust in de belangstelling probeert te komen met zijn manier van fluiten. "Want hij verkoopt boeken, knalt van kantine naar kantine om geld te verdienen en schuift regelmatig aan in talkshows. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het kan."

Feyenoord won moeizaam, maar Van Hanegem tilt daar niet te zwaar aan. De Kromme weet dat de bekerfinale al in het achterhoofd zat bij de spelers en koestert de drie punten.

Van Hanegem zag Santiago Gimenez opnieuw schutteren in de punt van de aanval. De oud-middenvelder vindt het tijd worden om de Mexicaan op de bank te zetten, maar denkt niet dat dat zal gebeuren in de bekerfinale.

"Arne Slot heeft Gimenez nu al zo lang laten staan terwijl het zo matig is, dat het ook een beetje gek is om het voor de finale opeens nog te veranderen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeg het als Ajax fan al jaren. Nijhuis is altijd een enorm voordeel voor de mindere tegenstander die t van knok voetbal moet hebben. Ajax laat daardoor zoveel punten liggen met hem erbij.

14 april 2024 om 22:12

Precies Nijhuis is bijna garantie voor puntverlies. Vooral dat gelijk geel geven als er iemand iets zegt terwijl je fysiek bijna een moord moet plegen om een kaart te krijgen.

14 april 2024 om 22:19

Ik vind het wel prima dat je meteen geel krijgt als je iets zegt. Echter mag die inderdaad sneller een gele kaart trekken voor overtredingen inderdaad.

14 april 2024 om 23:40

Geel voor (respectvol) praten is een teken van onmacht en gebrek aan gezag. Bewaar die kaarten voor overtredingen, ook om de spelers te beschermen tegen blessures.

15 april 2024 om 07:11

En hoe vaak zie je spelers respectvol praten?

15 april 2024 om 07:22

Denk alleen bij het kerstdiner...

14 april 2024 om 23:24

De punten die Ajax dit seizoen heeft laten liggen, zijn meer dan terecht en de schuld van Ajax en Ajax zelf.

14 april 2024 om 23:50

Hij heeft het over mindere tegenstanders, dus gok dat hij niet op dit jaar doelt. Het klopt volledig wat hij zegt en wat dat betreft zou het ons dit jaar hebben geholpen als we wat vaker Nijhuis als scheids hadden..

15 april 2024 om 09:41

Je zou juist zeggen dat Ajax met spelers zoals Bergwijn en Berghuis prima met 'knokvoetbal' uit te voeten (of vuisten) moet kunnen?

Het zou toch leuk zijn als je Willem hier 5 jaar geleden over gehoord zou hebben. Niet nu het even Feyenoord niet zo goed uitkomt...

14 april 2024 om 22:16

Dit wordt al jaren gezegd. Waarbij de VAR iedere keer bang was om Bassie naar het scherm te roepen, want Bas ziet het allemaal wel goed zogenaamd en voelt zich te goed om op het matje geroepen te worden. Dit is niks nieuws, het is opnieuw actueel geworden. Dat is een verschil.

14 april 2024 om 22:23

@Kuna_Mila, Een artikel van 2019 waarin hij kritiek uit op Bassie en ik citeer van Hanegem: “Die had ik anderhalf uur als God op aarde over het veld zien lopen in Tilburg,” 5 jaar geleden nog wel, fijne avond.

14 april 2024 om 22:55

debunked

15 april 2024 om 07:15

Oef dit is wel een uitstekende comeback idd. Zou toch leuk zijn als Mila hier nog even op reageert. Niet alleen als het haar/hem uitkomt..

14 april 2024 om 22:23

Hoezo komt het Feyenoord even niet zo goed uit? Ze hebben toch gewoon gewonnen vandaag?

14 april 2024 om 22:29

Feyenoord is inderdaad jaren lang zelf de ploeg geweest met de lompe overtredingen, al helemaal in de topwedstrijden. Maar nu Feyenoord beter aan de bal is als 95% van de competitie mag er niet meer hard worden gespeeld door de tegenstander. Ik vind Nijhuis ook verschrikkelijk hoor, maar dat gezeik tegen de scheids moet gewoon elke keer een gele kaart opleveren. Dan is dat gejank tegen de leiding binnen 1 seizoen verdwenen

15 april 2024 om 07:15

Feyenoord is nog steeds een schopploeg. Aan de bal heel goed en zonder bal heel aggressief. Niets mis mee. De scheids bepaald hoever een ploeg mag gaan horen we ze dan zeggen en nu is het ineens anders vanwege een finale?

15 april 2024 om 13:26

En maak dat eens met harde cijfers..
Je weet dat je dat niet kan omdat je uit je nek lult.
weer zo een simpele ziel die graag wint meepraten.

Helemaal eens om Nijhuis te bannen uit het betaald voetbal. Het gaat allemaal om hem, de ster van de show. En het erge vandaag, het is twee kanten op. Je ziet spelers verbaast kijken, niet wetende waar ze aan toe zijn. Praten is vrijwel direct geel, maar Fofana haalt de 95 minuten zonder een kaart terwijl hij meerdere overtredingen maakt en ruim te laat komt bij Timber. Dat zijn duidelijke gele kaarten, volgens elke regel van de knvb die opgesteld is rondom overtredingen. Maar Nijhuis 'voelt een wedstrijd aan op zijn manier'. Het is walgelijk, het is gênant en het is bovenal oneerlijk. Regels zijn regels, niet vrij te interpreteren.

15 april 2024 om 14:18

Walgelijk en gênant. Wat een superlatieven. Wat zeg jij als er echt iets ergs in je leven aan de hand is? Ultragenant? Hyperwalgelijk?

Iedereen zeurt wel over Nijhuis maar de man die het grootste misdrijf op zijn naam krijgt vandaag was toch echt Slot met het inbrengen van Zerrouki als eerste wissel in minuut 69. Wat een ongelooflijke kut wissel is dat steeds zeg, al het voetbal meteen weg.

Waarom kunnen wij niet gewoon eens een winger voor een winger wisselen? Paixao was na 30 minuten al rijp voor een wissel vandaag (en dat ondanks de zon die scheen), breng dan Ivanusec die juist tegen dit soort tegenstanders effectief is gebleken met zijn passing en voetbal in de kleine ruimte.

Waar was Milambo trouwens? Weet dat die gasten veel meedoen met de O21 nu ze kans maken op promotie maar dan zaten ze vaak alsnog zondag op de bank bij 1.

14 april 2024 om 22:24

Volgens mij is Milambo nog geblesseerd toch? Verder met je eens over Zerrouki

14 april 2024 om 22:31

Zerrouki brengen is nog niet zo erg (tenminste 😬), als je hem brengt om Wieffer rust te geven. Dan kan Timber gewoon op 8 blijven en Stengs op 10. Nu gooit Slot het hele elftal om en komen al deze spelers op posities te spelen waar ze niet op hun best zijn.

14 april 2024 om 22:36

Dat is het hele punt van mijn betoog. Wij gooien het hele middenveld om en halen zo onze twee beste middenvelders uit hun kracht.

Snap Slot hierin sowieso niet, Wieffer en Timber hebben beiden al eens openlijk aangegeven dat hun voorkeur hier niet naar uit gaat. Wieffer voor Zerrouki vind ik helemaal prima, maar dat gebeurt nooit, dát is mijn frustratie.

Zo blij als dit seizoen voorbij is, want dit is me al het hele seizoen een doorn in het oog en is voor mij persoonlijk een grote smet (dat en zijn wisselbeleid) op Slot’s seizoen.

14 april 2024 om 22:50

Tis dan wel te hopen dat Wieffer wordt verkocht (denk niet dat er Interesse is voor Zerrouki), anders heb je komend jaar weer zo’n seizoen 🙃

14 april 2024 om 22:55

Zo niet gaan er meubels sneuvelen.

14 april 2024 om 23:58

Milambo deed gisteren mee met onder 21. 2 goals gemaakt in de eerste 40 minuten en ging er toen geblesseerd af.

Hij ziet liever kooij, Higler of Kamphuis fluiten. Geef mij maar Nijhuis.

14 april 2024 om 22:45

Kooij is gewoon onkunde, Nijhuis is onwil en probeert zn eigen regels toe te passen in een handboek wat door anderen is opgesteld. Dat Kooij een slechte scheids is, klopt, maar Nijhuis is bewust slecht en dat vind ik nog wel kwalijker.

15 april 2024 om 00:04

Kooij is de slechtste scheids op de Nederlandse velden, maar toch zie ik hem liever dan Nijhuis. Ik heb liever een scheids die een paar flinke flaters maakt, dan een scheids die zijn eigen regels erop nahoudt, want dat is het inmiddels. Hij weigert te fluiten voor duidelijke overtredingen en geeft geen kaarten voor overtredingen die daar meer dan rijp voor zijn. Bij twijfelgevallen door laten spelen prima, maar niet omdat je een duidelijke overtreding niet zwaar genoeg vindt.

Vooral dat moment met Timber en Fofana. Wordt een aanslag op Timber gepleegd, Nijhuis fluit niet, Timber beklaagd zich en krijgt een reprimande, waarna Nijhuis Fofana een bemoedigend tikje op zijn schouder geeft.

Was donkergeel dat.

15 april 2024 om 11:06

Prima inderdaad. Kijk eens naar rugby. Daar is tenminste respect voor de scheidsrechter. En zo zijn er wel meer sporten trouwens. Gewoon je mond dicht. Daarnaast, beter lekker doorvoetballen en een kaart gemist dan 10 minuten minder ballen per wedstrijd🤷‍♂️

15 april 2024 om 11:11

Hoe moeilijk kan het zijn inderdaad. Geen aanvoerder? Dan mond dicht. Mond wel open? Ga het veld maar af.

Het is allemaal al eens gezegd. En nooit gedacht dat ik het zou zeggen: maar Willem heeft helemaal gelijk.

Die Bas Nijhuis is een schande voor de Nederlandse scheidsrechters en dient op staande voet ontslagen te worden. Bas is nog altijd de mening toegedaan dat honderdduizend man naar het stadion komen en de televisie aanzetten om hem te zien. Dat is dus niet zo.

Fluit niet volgens de regels. Waarom? Jij staat daar als scheidsrechter om de regels te handhaven en zelf niet op te vallen. Niet om volgens de eigen regels van Bas Nijhuis jouw variatie op voetbal te laten spelen. En als je er dan wat van zegt, nee, dan krijg je een kaart. Maar als je de tegenstander drie meter onder de grasmat schopt is het doorspelen..

En dan in de media nog leuk gaan doen en op basis daarvan lekker nog duizenden euro's in de maand meepakken door zich in te laten huren ergens een ongetwijfeld schijtlollige bijeenkomst te geven in de kantine.

Deze man moet echt van de velden gehaald worden. Het kan toch niet dat een scheidsrechter zijn eigen regels verzint? Je hebt te fluiten volgens de regels van de (ik geloof) IFAB. En niet de regels van Bas Nijhuis.

Beste scheidsrechter van NL

15 april 2024 om 09:36

Het is alleen jammer dat hij de regels niet kent.

Op zich ben ik wel een voorstander van de manier van fluiten van Nijhuis, maar gisteren zat hij er wel vaak naast. Behoorlijk zware overtredingen over het hoofd gezien en slidings op de bal afluiten. Tja. Iedereen heeft z’n dag weleens niet. Op VZ lees ik regelmatig dat hij zware overtredingen wegwuift, maar vaak vind ik dan de tackle wel hard, maar fair en dus dat hij gelijk heeft. Gisteren heb ik ook regelmatig spelers als een stervende zwaan naar de grond zien gaan, om vervolgens na niet fluiten, opstaan en wegsprinten. Een scheidsrechter doet het nooit perfect maar het is begrijpelijk dat sommige scheidsrechters hun fluitgedrag aanpassen aan de maniertjes van de spelers. Maar gisteren was er gewoon geen touw meer aan vast te knopen

15 april 2024 om 08:42

Het veel door laten spelen vind ik meestal ook prima, maar zorg wel dat je het ieder weekend én bij verschillende ploegen hetzelfde houdt. Gisteren Feyenoord geel voor vasthouden, even later (volgens mij binnen enkele minuten) eenzelfde situatie waarbij Fortuna vasthield en dan geen geel.
Dit was ook een moment waarop de verslaggever (timber was in beeld) aangaf kijkende naar Timber dat hij er evenzeer geen bal van snapte was Nijhuis aan het doen was. Ik snapte het ook niet, waarom 2 maten en de ene keer wel en andere keer niet. Óf het is een overtreding en geel, óf het is een overtreding zonder geel, niet de ene keer het een, en de andere keer het ander.

Waar ik het niet mee eens ben: spelers mogen overal opdraven en geld verdienen: scheidsrechters mogen dat schijnbaar niet volgens Willem? Als Nijhuis graag in een talkshow wilt zitten, of anekdotes in een kantine wilt vertellen: laat hem dat lekker doen. Volgens mij moeten we hem afrekenen op zn prestaties in het veld. En ja, de meeste trainers zullen hun team hun opdracht geven er flink in te kleunen als de tegenstander de week erna een finale heeft. Moet een scheidsrechter dat team daartegen beschermen? Niet meer of minder dan normaal. Mannelijk voetbal maakt een wedstrijd leuker. Stervende zwanen mogen we negeren. De grens om consequent is heel dun en moeilijk op te blijven.

Al zit Bas dagelijks ergens op TV populair te doen dat maakt me niet uit. Wat me wel mateloos irriteert is dat hij de regels gewoon totaal niet naleeft. Lekker door laten spelen is alleen maar goed, maar moedwillig overtredingen en kaarten niet geven is gewoon een reden om hem niet meer te laten fluiten. Ik kan nog een wedstrijd van vorig seizoen herinneren van PSV uit bij Heereveen. Simons werd zowat de tribune ingeschopt en kreeg daarna geel omdat hij klaagde dat hij niet eens een vrije trap kreeg. Het thuispubliek vindt dit uiteraard fantastisch en vanaf dat moment loopt Basje met een stijf plassertje rond en is er meestal helemaal geen pijl meer op te trekken. Gisteren heb ik eerste half uurtje gezien van fortuna Feyenoord, maar toen had ik alweer genoeg gezien van deze aandacht geile scheids. Het was misschien zelfs gunstig geweest voor PSV hoe hij floot gisteren, maar je weet dat je de volgende keer zelf weer de lul kan zijn bij hem. Helaas loopt Nederland niet over van goede scheidsrechters, anders zou ik zeggen, ga maar lekker bij talk shows zitten, we gaan scheidsrechters zoeken die de regels handteren

Ik ben wel fan van zijn manier van fluiten, alleen slaat hij de laatste tijd te vaak door. Het is best fijn voor de kijker, harde maar eerlijke duels, maar het probleem is dat dit per scheidsrechter verschilt. Daarnaast vind ik de argumenten dat hij er van alles naast doet er eigenlijk totaal niet toe doen, hij moet gewoon goed fluiten. Hoe hij de rest van zijn leven indeelt moet hij zelf weten. En sinds dat scheidsrechters niet meer met de media praten, vind ik zijn inbreng bij talkshows over bepaalde beslissingen wel iets toevoegen.

Voor het eerst sinds lange tijd zegt Willem iets zinnigs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren