Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II ontsnapt meermaals en redt in blessuretijd een mogelijk cruciaal punt

Laatste update:

Willem II heeft in extremis een punt overgehouden aan het Keuken Kampioen Divisie-duel met MVV Maastricht. De koploper uit Tilburg stond lange tijd met 1-0 achter door Dailon Livramento, maar redde via Jeredy Hilterman in blessuretijd toch nog een punt: 1-1. Willem II staat eerste met 74 punten, gevolgd door Roda JC Kerkrade met 71. FC Groningen, dat nog een duel tegoed heeft, staat op 67. Groningen neemt het nog op tegen zowel Willem II als Roda. De eerste twee promoveren direct naar de Eredivisie.

De wedstrijd was twaalf minuten oud toen MVV de voorsprong pakte. De Limburgers kregen na balverlies van Matthias Verreth alle ruimte om te counteren en profiteerden daar optimaal van. Eindstation was Livramento, die met links keurig binnenschoot: 0-1. Willem II had vrijwel niets in te brengen en mocht van geluk spreken dat Livramento naliet zijn tweede van de middag te maken, door net naast te krullen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Halverwege de eerste helft liet Willem II zich eindelijk een beetje zien. Zo kwam Rob Nizet tot een schot, dat gepakt werd door MVV-goalie Romain Matthys. De mogelijkheid voor de Tilburgers veranderde het spelbeeld niet. MVV bleef de bovenliggende partij en had via Livramento op 2-0 kunnen komen, ware het niet dat hij over schoot.

Willem II moest het van afstandsschoten hebben, die weinig overtuigend bleken. Zowel Jesse Bosch als Freek Heerkens lieten in het verleden zien over een beter schot te beschikken. Het schot van Ringo Meerveld ging wel op doel, maar zijn hobbelende poging leverde geen gevaar op voor Matthys.

In de openingsfase na rust liet Willem II eindelijk wat meer zien. Jeremy Bokila kapte zich fraai vrij en loste een hard schot, dat niet genoeg richting een hoek vloog en dus een prooi was voor Matthys. Vrijwel direct daarna werd MVV weer gevaarlijk, maar Livramento raakte de bal niet vol genoeg en dus konden de Tilburgers opgelucht ademhalen.

Duidelijk was wel dat Willem II beduidend beter voor de dag kwam. Het leverde andermaal bijna de gelijkmaker op, echter spatte het keiharde schot van Hilterman uiteen op de lat. Ook in de open en vermakelijke tweede helft was Livramento een plaag voor de defensie van Willem II. Zo passeerde de rappe aanvaller Erik Schouten alsof hij er niet stond. In de daaropvolgende een-op-een-situatie schoot de MVV'er teleurstellend naast.

Hilterman toonde zich bedrijvig en had bovendien een zeer fraaie kopbal in huis. Die leek richting de bovenhoek te zeilen, maar Matthys verrichte een uitstekende redding. Willem II slaagde er niet in om door te drukken, ook omdat MVV simpelweg prima voetbal liet zien. In blessuretijd ontsnapte Willem II alsnog, toen Hilterman in alle vrijheid kon binnenknikken: 1-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De spanning begint te komen in Tilburg. Hopelijk winnen ze volgende week van Groningen.

20 april 2024 om 21:26

Ik hoop dat Groningen volgende week wint. Dat maakt de slotdag helemaal extreem spannend

21 april 2024 om 04:46

Groningen wint easy van willem2, vorige meer.durfde willem2.niet eens over hun helft te komen. Groningen klapt.er ook gwm vollesig.en maakt van willem2 een veredelde amateurploeg

Het lijkt allemaal niet meer zo vanzelf te gaan voor Willem II. Puntje uit bij MVV is zo erg niet maar met Groningen thuis en Dordrecht uit staan er 2 pitte wedstrijden op het programma. Hopelijk kunnen ze het volgende week in eigen huis nagenoeg beslissen, anders kan het onnodig spannend gaan worden welke 2 ploegen uiteindelijk rechtstreeks promoveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren