Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ-analisten unaniem over rapportcijfer 9: ‘Op hem had niemand een antwoord'

Laatste update:

Nederland is erin geslaagd om de kwartfinale te bereiken ten koste van de Verenigde Staten (3-1). In het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee oud-voetballers de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van de Atlas. Voor Nederland – Verenigde Staten namen Jos Hooiveld en Yassin Ayoub plaats in de analistenstoel naast presentator Justus Dingemanse. Zij deelden hun rapportcijfers voor de individuele prestaties binnen het Nederlands elftal.

Denzel Dumfries was al snel dicht bij een hattrick aan assists. Zijn voorzet werd bij de eerste paal werd op de keeper geschoten door Memphis Depay. Later moest de rechtsback een schot van Haji Wright voor de doellijn wegschieten. Diezelfde Amerikaanse aanvaller maakte vervolgens wel de aansluitingstreffer. Een lage voorzet van Christian Pulisic werd op wonderlijke wijze binnengewerkt door de ingevallen spits. In de 81e minuut was het Dumfries die the States de nekslag toediende. Hij schoot van dichtbij een perfecte voorzet van Daley Blind binnen.

De linksback, die gedurende de groepsfase veelvuldig werd bekritiseerd, krijgt dan ook een 8 van Hooiveld. Ayoub geeft een zelfs een 9. “Aan de bal is hij echt heel goed. Zorgt voor rust in het spel. Hij is ook beslissend op het moment dat de Verenigde Staten de druk erop zet. Het was de wedstrijd van de backs.” Dumfries krijgt van beide heren een 9. “Heerlijk. Hij is vandaag precies in zijn kracht gekomen. De vorige wedstrijden hadden ze allemaal een antwoord op hem.”

De rapportcijfers van Yassin Ayoub na Nederland - Verenigde Staten.

Op het middenveld waren de analisten het oneens over de enige onvoldoende. Hooiveld vond Davy Klaassen de dissonant. “Hij kwam niet in het spel. Hij sneeuwde een beetje onder in de voorste drie, we vielen nu veel meer via de backs over de vleugels aan.” Ayoub vond Marten de Roon niet overtuigend. “Twee cruciale momenten waar hij niet goed staat. Normaal is hij nuttig, maar hij kwam er niet lekker in. Aan de bal was het ook onzeker vandaag.”

De rapportcijfers van Jos Hooiveld na Nederland - Verenigde Staten.

Gakpo en Memphis Depay krijgen als totaalgemiddelde een 7,5 van de gasten. Laatstgenoemde wordt licht bekritiseerd om zijn nonchalance in de tweede helft. “Dat hakje en die terugspeelbal waaruit Amerika gevaarlijk wordt. Maar, moet je hem daarop afrekenen? Hij heeft wel gescoord.” Hooiveld noemt de aanvaller ‘balvast’. Gakpo zorgde met zijn diepgang voor de balans tussen de twee. “Hij ging er continu overheen.”

Ben je het (grotendeels) eens met de cijfers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klaassen gewoon een onvoldoende, heeft niets maar dan ook niets te zoeken in oranje. Het enige verschil tussen mij en Klaassen is dat hij de wedstrijd kijkt in het veld en ik thuis vanaf de bank

3 december 2022 om 18:03

Depay vrij laten lopen door zijn loopactie. Je doet de naam van Ron Jans niet ten goede als je zelf geen inzicht hebt.

3 december 2022 om 18:06

Klaasen stond erin omdat hij longen heeft en Adams (#4) uit het spel moest houden en dat deed hij prima!
USA is een “running team” die afhankelijk is van Adams om de aanval op te zetten. Het was belangrijk dat dit de eerste helft af werd gestopt! Gewoon een goede tactische zet van LvG

3 december 2022 om 18:16

Klaassen heeft helemaal geen 'longen'.
Hij doet helemaal niks bij balbezit tegenstander. Al jarenlang niet meer.

Jullie willen dit sprookje in stand houden om hem nog enigszins te kunnen verdedigen.

3 december 2022 om 18:28

Paar jaar geleden was ik het zeker met je eens. Maar Klaassen mist dit moment loopvermogen. Zelfde geldt voor de Roon en Koopmeiners. Als hun directe tegenstander wegdraait komen ze zelden tot nooit terug in het duel.

Ik vond Bergwijn zeker niet goed spelen. Maar met zijn snelheid maak je het de VS duidelijk moeilijker.

4 december 2022 om 08:22

Wat moet je nog meer doen dan assist geven om erbij te horen ?

5 december 2022 om 09:29

Als klaassen er uit moet kan gakpo er ook wel uit want die heb je ook niks aan zonder goal en assist. Klaassen verdedigt tenminste nog mee

6 december 2022 om 10:29

Ja goed verhaal je beste aanvaller eruit halen. Top Rayvg als bondscoach graag

3 december 2022 om 18:10

Klaassen is idd meer een wisselspeler dan dat hij in de basis moet beginnen. Maar voor de rest weinig toevoegend helaas.

3 december 2022 om 18:19

Ach man, de enige ballen die jij raakt zijn die van je vriendjes ieder weekend. Klaassen zijn loopvermogen is juist heel belangrijk voor het team.

4 december 2022 om 00:10

Hij moet zo veel lopen omdat hij constant de bal verliest, of slecht aanspeelt. Die jongen heeft echt niets te zoeken in dit Oranje. Goed dat Van Gaal zijn fout kan toegeven en hem gewisseld heeft.

3 december 2022 om 18:23

Volgens mij kaatst Klaassen de bal met Dumfries bij het eerste doelpunt maar laat mij raden, dat had jij ook kunnen doen als je daar gestaan had..?

3 december 2022 om 18:30

Toch wel bijzonder dat de eerste reactie gelijk weer negatief is, alhoewel. Ik zal dat nooit snappen. Ik kijk toch liever eerst naar de spelers die geweldig hebben gespeeld.

3 december 2022 om 18:51

Had beter gekund, maar mooi dat hij 2 man meenam, waardoor Memphis zoveel ruimte kreeg voor zijn schot.

3 december 2022 om 19:45

Eens. Het spel gaat gewoon letterlijk te snel voor hem. Daardoor is ie snel de controle, over zowel z'n eigen lichaam als de bal, kwijt. In de Eredivisie gaat het allemaal een tandje langzamer en daar is hij zeker van waarde (idealiter als hardwerkende 12e / 13e man van Ajax naar mijn mening), maar op een hoger Europees niveau niet.

4 december 2022 om 00:49

Dit is de 25e keer dat ik exact deze reactie lees onder verschillende topics.. zal de mensen wel zwaar vallen dat mr 1-0( want toch vaak betrokken bij de eerste goal) zijn werk wel doet, 80% van de wedstrijden een 5je of 6je haalt, maar geen enorme verzaker zoals sommige wel doen.

4 december 2022 om 01:54

Mua, Klaassen doet het best aardig. Geen hoogstaand niveau, maar in tegenstelling tot een aantal spelers haalt Klaassen wel telkens een voldoende.

4 december 2022 om 04:05

Klaassen trok wel dat gat voor Depay door zijn loopactie. Voetbal speel je ook zonder bal en daar is Klaassen goed in.

4 december 2022 om 08:20

Haha wat een onzin ,klaasen pikt gewoon zijn assist mee. Kom jij aan dat hij niets te zoeken heeft bij een oranje

Blind een 9 gaat me wel heel ver hoor... Aanvallend prima wedstrijd gespeeld maar verdedigend zag je weer goed waarom ik een ongelofelijke hekel heb aan die vent.
Wel 1 G 1 A als backspeler... dus lager dan een 7 mag ik hem eigenlijk niet geven

Dumfries duidelijk Motm. HEel er blij voor hem

3 december 2022 om 18:09

Aanvallend prima inderdaad, maar verdedigend werd hij er keer op keer uitgelopen of stond hij niet op zijn positie. Waar was hij ook bij die tegengoal na het domme balverlies van Memphis? Die voorzet kwam van Blind zijn flank

4 december 2022 om 00:21

Dus depay zorgt voor balverlies, kan dit heel gemakkelijk herstellen en de bal ditect meegeven aan blind (daarom loopt hij al naar voren) en doordat depay dit slecht doet is het volgens uber hater uiteraard blind zijn fout. Trouwens de meeste gevaarlijke momenten van de vs kwam wederom vanaf de andere kant. Ach ja. Een krekel komt niet boven het gras uit en vermoedelijk heb je dit dus niet kunnen zien.

3 december 2022 om 18:10

Blind speelt gewoon een goed toernooi tot nu toe.

3 december 2022 om 18:12

Wr gaan het zien als straks de echt goede tegenstanders tegenover hem staan. Verdedigend voegt hij weinig tot niks toe. Aanvallend is hij wel gevaarlijk met zijn passen.

3 december 2022 om 18:17

Laat continu steken vallen in verdedigend opzicht. En soms nog wel meer dan dat. Tuurlijk is dat doelpunt leuk en kan aanvallend soms wat brengen. Maar "een goed toernooi" is natuurlijk klinkklare onzin.

3 december 2022 om 19:43

Doe jij nu de man zijn naam eer aan lubaldo?? Dat blind een goed toernooi speelt kan ik echt niet serieus nemen , verdedigend is het zwaar onvoldoende , aanvallend was het voor het eerst dit toernooi een voldoende .

4 december 2022 om 00:17

Heeft tot op heden elke wedstrijd gewoon goed gespeeld. Iedereen met een beetje verstand van voetbal kan dat zien.

4 december 2022 om 02:06

ja als het het wk wandelvoetbal was wel

4 december 2022 om 08:28

Speelt een prima toernooi blind ,dat jij dat nu niet wil zien zegt meer over jouw dan over blind. natuurlijk. Ben je blind?

3 december 2022 om 18:19

Een hekel aan een vent hebben omdat die verdedigend niet goed is. Dat is wel...raar

3 december 2022 om 19:19

Mede te maken met hoe hij altijd zo zwaar (onterecht) wordt opgehemeld al jarenlang. Daar stoor ik me aan. Ik snap best dat hij daar zelf niets aan kan doen en zou ook echt niet boos op hem zijn mocht ik hem in het echt toevallig ooit tegenkomen

3 december 2022 om 22:53

Opgehemeld nog wel hahahahaha. Volgens mij is er geen speler geweest die de afgelopen 10 jaar zoveel kritiek heeft gehad als Blind.

3 december 2022 om 18:19

Ik snap dat gezeur op Blind niet zo. Hij heeft welgeteld 1 echte fout gemaakt (die mispeer niet meegerekend) door buitenspel op te heffen, bij de doelpoging die Noppert eruit haalde. Verder veel onderscheppingen, goed het spel verdeeld en druk erop gehouden. Blind is vaak de dissonant, maar daar was vandaag zeker geen sprake van.

3 december 2022 om 18:22

Is gewoon pure misgunnend gedrag. Niet willen toegeven wanneer iemand goed speelt. Hij was slecht de vorige partijen maar vandaag sowieso niet

3 december 2022 om 18:58

Ik gun Daley deze wedstrijd en zeker het moment met zijn vader. Maar zet hem aub voor de verdediging, hij kan echt niet als back. Dat slaapmoment had bij de meeste tegenstanders de 0-1 betekend en dan had dit Oranje heel veel moeite gehad om dat om te buigen. Het is echt een counterploeg nu. Niks mis mee, maar dan moet je wel goed kunnen verdedigen en de gaten dicht kunnen lopen. Daley kan beide niet meer. Nederland moet eigenlijk 4 2 2 2 (of 4-2-3-1) spelen met deze selectie. Ake linksback Timber en v Dijk centraal en Dumfries rechtsback. Daarvoor Blind en De Jong en daarvoor Simons en Berghuis (OF Klaasen wanneer er weer gerommeld moet worden) met voorin Gakpo en Memphis. VS keek toch op tegen NL, Argentinie gaat dat niet doen en zal de trage spelopvatting van NL wel aankunnen.

3 december 2022 om 19:20

Als je goed leest Lee zie je dat ik hem weldegelijk de complimenten heb gegeven voor zijn aanvallend spel vandaag.

3 december 2022 om 19:46

aanvallend was het vandaag voor het eerst een 7,5 tot een 8 maar verdedigend is het gewoon een mager 4tje en dat heeft helemaal niet met misgunnen te maken ,

3 december 2022 om 21:08

Blind heeft helemaal niet meer het loopvernogen om op het middenveld te spelen in het voetbal van nu.

3 december 2022 om 18:38

Heeft Blind verdedigend meer ballen nniet weten te stoppen dan aan de andere kant met Dumfries?

3 december 2022 om 20:14

Als je scoort en assist geeft, dus betrokken bent bij 2 goals, dan ben je wel de man hoor. Moet je nagaan, zonder Noppert en Blind was het nu verlenging. Wel het hele plaatje zien gozer. Ik snap dat jij en heel Nederland een ontzettende haat heeft richting Blind, maar hij maakte vandaag een goede impact. Dumfries zou naar mijn inziens een 10 moeten krijgen. Die was het best van iedereen, gevolgd door Noppert/ake.

4 december 2022 om 08:26

Dan moet je je eigen toch zorgen gaan maken als dumfries de beste was . Hebben we kinnen zien op het vorige ek

Waarom heeft Klaassen dan ook geen onvoldoende? Die was nog slechter dan De Roon naar mijn mening. En Aké maar een 7? Die heeft ontzettend veel opgeruimd voor Blind. Aan de bal ook nog is sterk. Die verdiende zeker een 8.

3 december 2022 om 18:08

Omdat Klaassen maar 1 opdracht had : Adams uit de wedstrijd houden in de eerste helft en dat deed hij gewoon goed!
Goede tactische zet van LvG

3 december 2022 om 18:15

De nummer 10 van het Nederlands elftal die als opdracht heeft om iemand uit te schakelen.

Wat een niveau.

3 december 2022 om 18:21

Hem niet gezien ! Toen klaassen eruit ging kreeg usa meer kansen

3 december 2022 om 19:42

Het is maar net welke bril je op hebt. Hier in de UK vonden ze het op de BBC tactisch fantastisch...
Alleen in Nederland zien veel mensen liever dat het sterft in schoonheid dan dat we ver komen.

4 december 2022 om 08:36

En dat ,terwijl een psv en feyenoord altijd hun wedstrijden zo winnen . En dan hebben de meeste er niet eens een probleem mee .

Ze slapen op Ake! Minimaal 8.5 deze man is pure rust

3 december 2022 om 18:24

Wat een heerlijke verdediger zeg, rust, uitstraling en grijpt zo goed in

Ake verdiende minimaal een 8, zat overal tussen moest verdedigend veel opruimen voor Blind

Mijn cijfers
Noppert 7,5
Timber 7
Van Dijk 7,5
Ake 8
Dumfries 9
De Roon 5
Frenkie 6,5
Blind 7,5
Klaassen 4
Gakpo 7,5
Memphis 6,5

3 december 2022 om 18:25

Slechte wedstrijd met een goed resultaat.
We worden wereldkampioen!

3 december 2022 om 19:18

Grappig hoe je het met iemand eens kan zijn, maar tegelijkertijd totaal oneens. Mijn cijfers:

Noppert 8
Dumfries 8,5
Timber 7,5
van Dijk 5.5
Aké 9
Blind 9
de Roon 5
de Jong F. 6,5
Klaassen 5,5 (voornamelijk vanwege de goal van Depay waar hij heel belangrijk was)
Depay 6,5
Gakpo 6

4 december 2022 om 08:38

Gakpo een 6?? Tel je dan de doelpunten van eerder mee?? Die raakte geen pepernoot nu het niveautje weer iets omhoog ging

De Roon, Klaassen en Koopmeiners verdienen eigenlijk een onvoldoende voor wat ze lieten zien in balbezit maar zonder bal hebben ze precies gedaan wat Van Gaal voor ogen had. Blind speelde een hele matige wedstrijd maar is toch 2x belangrijk, ik zou hem geen 9 geven hooguit een 7.

Dumfries krijgt de credits maar Ake en Timber vond ik ook heel sterk, en Van Dijk stond nu ook als een echte leider de defensie neer te zetten, misschien heeft de kritiek van Van Basten toch nut gehad.

Best wel triest eigenlijk die oranje supporters,turken belachelijk proberen te maken met tuuuuteren dit dat en nu doen ze het zelf, ik wil zeggen wees een beetje origineel en creatief. Hou het gewoon bij heeuujjjj heeeuujjjj 😂

Noppert-mania. Alsjeblieft he. Erg overdreven.

Gefeliciteerd jammer dat het zo saai was.

Ake een 7? Wat hebben die gasten gesmoked zeg? Blind een 9? Kom op zeg! Daley was vandaag goed, maar had de 0-1 op zijn naam kunnen hebben. En soms bij teruglopen werd die er finaal uitgelopen.

Ake was gewoon de beste in de verdediging vandaag. Had werkelijk alles! Denzel ook erg goed.
Hoop dat oranje langzaamaan op niveau komt en het beste voor laatst bewaard.

We kunnen zeggen wat we willen. Louis flikt het toch maar weer. Kwartfinale is gewoon al geslaagd. Alles eventueel meer is bonus!

Noppert 7.5, van dijk 7, timmer 6.5, ake 8, dumfies 9, Blind 7.5, frenkie 7, klaassen 5, de roon 5, koopmeijers 5.5, bergwijn 5.5 memphis 6.5, gakpo 6,

Timber had ook best wat hoger gemogen. Hij speelde uitstekend achterin maar kwam in de 85e minuut of zo in de problemen omdat hij in de 16 van de tegenstander was beland. Daar hoeft hij helemaal niet te zijn als je die wedstrijd zakelijk moet uitspelen. Niet vergeten dat hij de positie van Dumfries overnam als die weer aan zijn rushes naar voren bezig was, toch wel belangrijk dat Denzel daar van op aan kan.

Ake was top, virgil en timber een stapje minder

De verdedigers waren wat mij betreft alle drie een 7,5, waarvan Aké de beste was

Blind is aanvallend prima. Verdedigend gewoon weer niet goed genoeg. Gelukkig staat Aké daar om zijn 'foutjes' recht te zetten. I.m.o. is Aké dit toernooi gewoon een van de beste verdedigers die ik gezien heb!

4 december 2022 om 00:24

Dat zijn geen foutjes. Het spel is hierop gebaseerd. Het is Ake zijn taak om dit op te pakken. Net als Timber dit aan de andere kant moet doen.

4 december 2022 om 08:42

Mag het ,met nog 4 verdedigers dat ze blind en depay zijn foutjes nog goed maken .

Blind loopt al tijden met een 3 als rapport cijfer en schiet plots naar een 9 na een doelpunt tegen een matig spelende usa,ben benieuwd naar zn cijfer na de volgende wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren