Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

87-voudig Belgisch international die debuteerde onder Jan Boskamp stopt

Laatste update:

Marouane Fellaini heeft besloten om een punt achter zijn loopbaan te zetten, zo heeft hij zaterdag bekendgemaakt. De 36-jarige middenvelder vertrok afgelopen december bij het Chinese SD Taishan en slaagde er niet in om een nieuwe uitdaging te vinden.

"Na achttien jaar komt er een einde aan mijn professionele carrière", schrijft Fellaini in zijn afscheidsbrief op Instagram. "Het is een ongelooflijk avontuur geweest. Ik ben zo dankbaar dat ik de sport waarvan ik hou op het hoogste niveau heb kunnen spelen."

Fellaini bedankt alle clubs, fans, collega's en zijn familie. "Nu begin ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen, maar wees gerust: ik zal deze prachtige sport altijd blijven steunen, op welke manier dan ook. Tot binnenkort!"

Fellaini speelde twee jaar in de jeugdopleiding van Standard Luik, alvorens hij er in 2006 onder Jan Boskamp zijn debuut maakte in het Belgische betaalde voetbal. Twee jaar later maakte hij voor ruim twintig miljoen euro de overstap naar Everton.

De middenvelder speelde zich in Engeland niet alleen in de kijker door zijn potige stijl, maar evenzeer door zijn opvallend afrokapsel. Zijn haardos zette supporters aan om gelijkaardige pruiken op te zetten en leverde hem bijnamen als the Perminator en Hairo op.

In vijf jaar Everton kwam Fellaini tot 177 wedstrijden. Daarin scoorde hij 33 keer en was hij 26 keer beslissend met een assist. Het leverde hem in de zomer van 2013 een transfer op naar Manchester United, dat letterlijk in de laatste minuut van de window ruim dertig miljoen euro betaalde voor zijn diensten.

Fellaini werd bij United opnieuw herenigd met David Moyes, maar beleefde een teleurstellend debuutjaar. De middenvelder kon de hoge verwachtingen die met zijn transfersom gepaard gingen niet inlossen. Bovendien moest hij een groot gedeelte van het seizoen missen door blessureleed.

In totaal zou Fellaini in dienst van Manchester United tot 177 officiële wedstrijden komen, waarin hij 22 keer scoorde en 12 keer aangever was. Naast Moyes werkte hij op Old Trafford onder meer samen met Louis van Gaal en José Mourinho.

Als international van België maakte Fellaini de WK's van 2014 en 2018 en het EK van 2016 mee. Hij kwam in totaal tot 87 wedstrijden voor de nationale ploeg, waarin hij achttien keer het net wist te vinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel een voetballer die steeds werd onderschat, je kunt echt wel ballen als je zoveel jaren in de Prem hebt gespeeld met de kwaliteiten die hij had, België mag hem op handen dragen voor zijn bijdrage op het wk, geniet van je pensioen!

3 februari 2024 om 14:27

Onderschat valt wel mee toch. Wel 1 van mijn favoriete voetballers. Die afro, lomp, traag, redelijke techniek en kracht, goed meevoetballend in een team. En toch vaak weer basis bij Everton en Man Utd en zelfs nog 1 topseizoen in de PL gedraaid die hem die transfer opbracht. Maar kwam eigenlijk altijd wel tekort, heeft eigenlijk veel meer eruit gekregen dan zijn talent en techniek daadwerkelijk waard is.

Heeft een mooie carrière gehad. Vond Fellaini altijd wel een goede speler en was ook altijd een fan van hem. Geen absolute wereldtop, maar vond hem wel van een hoog en goed niveau. Bij Standard Luik, Everton en het Belgisch-elftal vond ik hem heel goed. Bij Manchester United was hij ook zeker niet slecht en meerdere periodes ook serieus belangrijk voor United, al heeft hij zich daar helaas nooit echt vast in de basis kunnen spelen.

Laatste jaren flink wat geld verdiend in China en gewoon een mooie loopbaan gehad. Dat middenveld wat Standard toen had toen Fellaini er nog speelde, was overigens ook een geweldig middenveld. Dat had Boskamp (sowieso iemand met verstand, jammer dat hij tegenwoordig zo weinig op TV is aangezien hij een echte fijnproever is) goed gezien, want hij haalde Witsel en Fellaini vanuit de jeugd naar het eerste elftal en op aanraden van hem kwam ook Defour over van RC Genk en die drie hebben jarenlang het middenveld van Standard gevormd en waren toen ook serieus goed.

Sowieso had Luik rond die periode een leuk team met dus Fellaini, Witsel en Defour maar ook Onyewu, Dante, Jovanovic, de Camargo, Mbokani, Bolat, Mangala, Cyriac, Carcela en Batshuayi. Toen presteerde Luik sportief ook best wel goed of heel erg goed door middel van goed beleid wat betreft spelers aankopen en doorstroming vanuit de jeugd van ongeveer 2006 tot 2012.

Als er 1 voetballer wel groter werd gemaakt dan hij werkelijk was, dan is hij het wel. Nooit begrepen dat zo een slungel, zo werd gehypt. Hij kon aardig koppen maar daarmee was het ook wel gedaan. 0 talent voor de rest.

3 februari 2024 om 14:54

Dan heb je hem nooit zien voetballen.

4 februari 2024 om 13:09

ik kan zo 30 middenvelders opnoemen, die beter waren op zijn positie in dat tijdperk. Hij mag de veters niet eens strikken van zijn voorgangers bij United. Zelfs Belgie met hun beste selectie allertijden, was hij telkens de zwakste schakel. Hij had niet eens een gegarandeerde basisplaats. Hij was echt een speler die weinig voorstelde, hij is naar voren gebracht om zn imago(marketing stunt). Beetje netals Beckham naar Real Madrid. Qua talent was Beckham nooit een Real- speler.

3 februari 2024 om 18:14

Had hem toch liever in mijn ploeg dan tegen mijn ploeg.
Hij was vrij technisch voor zijn lengte, zeer krachtig, grote drive en goeie mentaliteit.
Volgens mij heb jij 0 talent om talent in te schatten.

Mooie carrière gehad en ondanks zijn beperkingen het maximale eruit gehaald. Altijd een opvallende speler geweest met zijn krullenbol en gedrag op het veld, maar wel overschat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren