Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Twente-topscorer duikt op in Tsjechië: ‘Een goed gevoel’

Laatste update:

Marc Janko, ex-speler van FC Twente, vervolgt zijn carrière bij Sparta Praag. De spits komt transfervrij over van FC Basel, waar zijn contract afliep. De Oostenrijker stelt dat Andrea Stramaccioni een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn komst naar de Tsjechische topclub.

De 41-jarige Italiaan gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij Sparta Praag en heeft met Janko dus al zijn eerste aankoop binnen. “Hij gaf me een goed gevoel en verzekerde me dat ik een belangrijke rol zal spelen in het nieuwe team. Het was belangrijk om zijn visie en ambities te horen. De coach is ook een belangrijke factor geweest in mijn keuze voor Sparta Praag”, zegt Janko tegenover het Tsjechische Sport. In eerste instantie leek het erop dat de Oostenrijker bij FC Basel zou blijven.

Bij de Zwitserse topclub is het roer echter omgegooid. FC Basel wil in de toekomst gaan bouwen op zelfopgeleide spelers, waardoor er geen plek meer was voor Janko. “Maar je weet wat ze zeggen. Als er een deur sluit, gaat er ergens anders weer een open. Ik ben blij dat het zo gelopen is. Het doet me ook goed dat de supporters van Basel teleurgesteld waren over mijn vertrek, ik vertrek met opgeheven hoofd.”

“Ik heb voor Sparta Praag gekozen omdat het de grootste club van Tsjechië is”, vervolgt de Oostenrijkse spits. “De club heeft ambitie, wat ook belangrijk voor mij is. Ik wil prijzen blijven winnen. Sparta heeft mij verzekerd dat ze er alles aan zullen doen om volgend seizoen weer kampioen van Tsjechië te worden. We hebben een nieuwe trainer, die veel ervaring en kennis met zich meebrengt. Ik ben trots dat ik nu onderdeel uitmaak van deze grote club.”


Heeft Marc Janko de juiste keuze gemaakt door naar Sparta Praag te vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima spits, die altijd en overal zijn doelpuntjes mee heeft gepakt! Succes Janko!

Prima club voor zo'n speler. Goede spits die altijd wel z'n doelpunten meepikt. Die kan van grote waarde zijn voor een relatief grote club in een competitie waar het niveau niet al te hoog ligt. Zo kan hij lekker in een mooi land en een mooie stad nog even belangrijk zijn in de herfst van zijn carrière en natuurlijk genieten van de natuur en alle mooie dingen daar (als je er toch bent :-) .

Kom net terug uit Tsjechie/praag. Hij heeft groot gelijk, prachtig land en dito stad. Sparta heeft een prachtige historie en denk dat ze op de goed weg zijn om weer mee te gaan doen in Europa en vooral Tsjechie.

Haha Janko. Geweldig, vroeg me al af waar hij tegenwoordig speelt. Leuk voor hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren