Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig superster Robinho moet jarenlange celstraf uitzitten in Brazilië

Laatste update:

Robinho, voormalig buitenspeler van onder meer AC Milan, Manchester City en Real Madrid, moet voor negen jaar de gevangenis in. Dat heeft het Braziliaanse gerechtshof besloten nadat de honderdvoudig international van de Goddelijke Kanaries in 2017 al in Italië werd veroordeeld voor groepsverkrachting.

Destijds was uitlevering vanuit Brazilië naar Europa niet mogelijk vanwege de wetgeving. In Robinho’s geboorteland heeft men nu besloten dat de oud-prof alsnog achter slot en grendel gaat. De gepensioneerde aanvaller zou zich in zijn tijd bij AC Milan schuldig hebben gemaakt aan groepsverkrachting.

Dat wees een Italiaans vonnis in 2017 al uit, maar Robinho was vanwege de Braziliaanse wetgeving ongrijpbaar voor Italië, dat tevergeefs om uitlevering had gevraagd. Brazilië levert staatsburgers met de eigen nationaliteit namelijk niet uit.

Om die reden heeft het Italiaans gerechtshof vervolgens een verzoek ingediend bij Brazilië om de voormalig buitenspeler de straf in zijn eigen land alsnog te laten uitzitten. Een stemming van elf Braziliaans rechters heeft uitgewezen dat Robinho gearresteerd zal worden om zijn jarenlange straf uit te zitten.

Robinho’s advocaat heeft reeds aangekondigd dat zijn cliënt in beroep gaat tegen de uitspraak. Of dit de Braziliaan gaat helpen zal moeten blijken. Naast Robinho dreigt in een andere strafzaak voormalig rechtsback Dani Alves jarenlang de cel in te gaan. De oud-speler van onder meer FC Barcelona kreeg onlangs 4,5 jaar cel opgelegd wegens verkrachting.

Voetbalpensioen


Na zijn veroordeling in Italië voetbalde Robinho nog jarenlang door. Zo speelde hij nog voor achtereenvolgens Santos, Guangzhou Evergrande, Atlético Mineiro, Sivasspor, Istanbul Basaksehir en wederom Santos, waar hij in 2020 zijn schoenen aan de wilgen hing.

Zijn gloriejaren kende Robinho bij diverse topclubs in Europa. Tussen 2005 en 2008 stond hij onder contract bij Real Madrid, met wie hij twee landstitels en de Supercopa won. In 2008 werd hij een van de eerste topaankopen in het nieuwe tijdperk van Manchester City. Tussen 2010 en 2015 speelde Robinho voor AC Milan, met wie hij in 2011 beslag wist te leggen op de landstitel in de Serie A.

Robinho, die bekend stond om zijn snelheid en trucs, was een gewaardeerd international van Brazilië. Zo is hij een van de zeven spelers met minstens 100 interlands achter zijn naam. Robinho droeg het legendarische gele shirt liefst honderd keer. Daarin wist hij 28 keer te scoren en 23 assists af te leveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zou dit betekenen voor Dani Alves? Als hij op borg vrij wordt gelaten en hij besluit te vluchten naar Brazilië. Zou hij dan ook zijn celstraf daar uit kunnen zitten met deze nieuwe ontwikkelingen ?

21 maart 2024 om 09:43

Ik denk dat je liever in een Spaanse cel zit dan in een Braziliaanse. Over de meeste Braziliaanse gevangenissen spreken ze over overbevolking en onmenselijke omstandigheden.

21 maart 2024 om 09:48

Ze hebben ook onmenselijke dingen gedaan, dus dan zitten ze daar op hun plek

21 maart 2024 om 10:07

100% mee eens! Mijn reactie was dan ook puur op de vraag van Johanvos.

21 maart 2024 om 10:25

Een oud international met genoeg geld heeft het denk ik niet slecht in de gevangenis daar.

21 maart 2024 om 10:31

Tenzij Felipe Melo daar terecht zou komen misschien

21 maart 2024 om 10:55

Ik denk dat die overbevolkte gevangenissen vooral een probleem is voor de arme lui, dit soort gasten krijgen juist in eigen land een speciale behandeling, een aparte ruimte.

21 maart 2024 om 15:50

Spaanse gevangenissen zijn ook niet bepaald luxehotels. Deze week nog werd een gevangenismedewerkster door een gedetineerde op gruwelijke wijze vermoord. Daarnaast zag ik ook nog een recent verhaal voorbijkomen van een verdachte voor moord die zijn celgenoot door middel van wurging om het leven heeft gebracht. Ook die klootzakken die Carlo Heuvelman onnodig om het leven hebben gebracht zagen vgm de bui al hangen om tijd in een Spaanse gevangenis door te moeten brengen waardoor ze meteen na de gruwelijke mishandeling het hazenpad richting Nederland kozen.

21 maart 2024 om 09:46

Dit gaat om 2 compleet verschillende dossiers uit 2 verschillende landen en zullen mekaar geen hol beïnvloeden hoor

21 maart 2024 om 09:51

Tuurlijk wel, staan misschien los van elkaar maar zijn gewoon te vergelijken (natuurlijk niet precies want elke zaak is anders). Spanje zou in dat geval Brazilië ook kunnen verzoeken om de straf over te nemen.

21 maart 2024 om 10:38

Maar dat gaat Spanje natuurlijk niet doen.
Nu weten ze zeker dat hij word gestraft, als ze hem naar Brazilië sturen kan hij zomaar vrij man zijn.

21 maart 2024 om 15:02

Beide zijn gevallen waar een Brazilliaan in het buitenland wordt veroordeeld in een land waarmee Brazillie geen uitleveringsakkoord heeft... Hoezo compleet verschillend? Dan laten we het feit dat beide zich aan een gelijkaardige misdaad schuldig hebben gemaakt zelfs nog buiten beschouwing.

21 maart 2024 om 17:02

stel jij wordt opgepakt in Thailand vanwege een drugsdeal,

jou proces zal worden beïnvloed omdat een andere Nederlander/belg in sri Lanka is opgepakt voor een drugsdeal?

lol

21 maart 2024 om 18:35

Het schept een precedent wanneer zoiets gebeurt. Daarom vraag het ik mij af, want het heeft zeker wel met elkaar te maken.

Van potentiële troonopvolger van ronaldo R9, naar dit...
diep triest

21 maart 2024 om 09:53

Robinho was goed in zijn Milan tijd (en deels RM tijd), maar potentiële troonopvolger van R9? Komt niet eens in de buurt man. Op 1 seizoen na niet meer dan 14 goals gescoord bijvoorbeeld. Ja, hij was technisch en verfijnd, maar in mijn ogen komt geen enkele spits die ik heb gezien in de buurt van R9.

21 maart 2024 om 10:13

Uiteindelijk niet nee, maar er werd wel van hem verwacht dat hij R9 wellicht zou opvolgen. Zelfde soort hype als met Neymar. Alleen kon Neymar het (in grote lijnen) wel waarmaken, en Robinho uiteindelijk totaal niet.

21 maart 2024 om 10:26

Omdat mensen nu eenmaal houden van het ophypen van spelers uit bepaalde regio's. Elke Braziliaanse aanvaller met veel talent wordt de nieuwe R9 of Ronaldinho en elke Engels talent gaat de Engelsen het volgende WK bezorgen. Ja, Robinho had veel potentie, maar in mijn ogen lang niet genoeg om potentiële troonopvolger te worden van R9.

21 maart 2024 om 16:29

Ten tijde van zijn transfer naar Real werd hij wel gezien als the next best thing.
Heeft dat nooit kunnen bevestigen hoewel hij wel af en toe een hoog niveau liet zien. Alleen niet consistent genoeg.
Toen hij naar City ging was het al min of meer duidelijk dat hij niet de hoogste toppen zou scheren maar op basis van zijn naam en palmares toch een aardige carriere kunnen uitbouwen.
En 100 keer voor de Selecao, tja het is niet niks.

21 maart 2024 om 16:57

begrijpend lezen, let vooral op het woord potentieel!

als jong talent werd weldegelijk verwacht dat hij in zn voetsporen zou treden en werd dat wel in poitentie gezien.

ik zeg nergens dat ie dat potentieel vervuld heeft en r9 zn ware opvolger was.

mensen moeten echt leren begrijpend lezen

22 maart 2024 om 09:27

Ja, ik zeg toch ook dat ik hem potentieel ook niet als nieuwe troonopvolger van R9 zag. Wat R9 op 18 jarige leeftijd liet zien was veel indrukwekkender dan Robinho. En dat mag mijn mening zijn.

21 maart 2024 om 09:58

Was Robinho juist niet de opvolger van Ronaldinho?
Robinho was nooit een doelpuntenmaker, maar meer een frivole speler zoals Ronaldinho.

21 maart 2024 om 10:04

Ook bij Ronaldinho zijn prime is hij nooit in de buurt gekomen. Ook qua potentie niet in mijn ogen.

21 maart 2024 om 10:15

Maar hij ging wel als giga talent naar Real Madrid. Het is er nooit helemaal uitgekomen bij hem. Ook bij Brazilië hebben veel betere spelers gespeeld dan Robinho. Het was een leuke voetballer, maar niet de potentiële ster die hij had moeten worden.

21 maart 2024 om 10:19

Er gaan heel veel Braziliaanse spelers met (giga) veel talent op jonge leeftijd naar Europa. De enige die op het niveau is gekomen is Neymar. Totdat hij naar PSG ging en wat meer uit het oog van de meeste voetbalfans verdween.

21 maart 2024 om 10:38

Robinho was het voorbeeld van Neymar. Vind dat Neymar wel een hoger niveau heeft aangetikt in zijn prime dan Robinho. Althans, denk dat dit zelfs een feit is. Robinho was een leuke voetballer, maar niet meer dan dat.

21 maart 2024 om 11:24

Robinho kwam toen tegelijk op met messi als de 2 grote talenten. Was wel echt een attractieve vleugelspeler, maar leefde helaas niet voor het voetbal. Je hoort Drenthe vaak over zijn feestjes bij madrid. Die waren belangrijker dan het voetbal, zoals bij meerdere Brazilianen helaas.

Terecht dit. Sta er overigens van te kijken dat hij nog meer dan 100 interlands heeft gespeeld. Zo bijzonder vond ik hem nooit. Kwam als erg grote belofte naar Europa, maar dat heeft hij voor mijn gevoel nooit echt helemaal waar gemaakt. Goede voetballer wel uiteraard, maar zeker geen buitencategorie.

21 maart 2024 om 12:43

In zijn hoogtijdagen bij Real was dit dus echt wel buitencategorie. Vooral schitterende passeer bewegingen maar ook heel wat mooie goals gemaakt, ook in de CL. In mijn ogen de laatste speler die als R9 een schaar kon inzetten om vervolgens de tegenstander te passeren. Dat zijn piek maar kort duurde omdat hij ook van een feestje hield is typisch Braziliaans. Ik zou je toch willen aanraden om op YouTube zijn highlights bij Real Madrid op te zoeken, wat mij betreft zeker de moeite waard.

21 maart 2024 om 16:34

Dat er best een leuk Youtube filmpje van zijn goede momenten gemaakt kan worden, geloof ik meteen! Maar overall vond ik hem niet zo bijzonder. En om tot 100+ interlands voor Brazilië te komen moet je toch over een lange periode goed gepresteerd hebben. En dat vond ik bij hem dus tegenvallen.

21 maart 2024 om 18:57

@zlatan65

Was bij Brazilië vrijwel altijd een van de of de beste speler. Na die voetblessure bij City is hij veel snelheid verloren(toen hij na een half jaar al op 20 doelpunten stond) en is het gewoon een hele goede voetballer geweest.

Bizar dat twee man van de selecao 2010 waar NL van won nu in de bak zitten.

21 maart 2024 om 10:32

Ik zie een causaal verband.

21 maart 2024 om 10:38

En dan is het meest bizarre nog dat Felipe Melo niet één van die twee is. Jammer inderdaad hoe sommige mensen klaarblijkelijk in elkaar zitten.

21 maart 2024 om 12:50

Sja, terwijl deze Robinho en Alves hun straf afwachtten was die gekke Melo bezig om eventjes de Copa Libertadores te winnen. Heel bizar.

Snel naar Rusland verkassen?

21 maart 2024 om 10:48

Weet niet hoe fit hij nog is maar schijnt dat ze bij Spartak nog op zoek zijn naar een nieuwe aanvaller..

Jemig. De straten zullen jou nooit vergeten, maar ga lekker de bak in joh.

Als voetballer kon ik echt genieten van hem. Toch de koning van de overstapjes.

Lekker voor hem! Nog erger dan Alves... 100 jaar is zelf meer dan terecht, de ellende die deze vrouw is aangedaan is sowieos levenslang! Ik heb een dochter en hoop dat dit haar nooit zal overkomen en hoop dat mijn zoons dit nooit iemand mogen aandoen...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren