Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaanse bond verbreekt stilte en geselt ‘barbaarse’ Robinho en Dani Alves

Laatste update:

De Braziliaanse bond (CBF) heeft vrijdagavond een statement gepubliceerd inzake de recente veroordelingen van Robinho en Dani Alves. Die worden het eind van 'een van de schadelijkste hoofdstukken in de Braziliaanse voetbalgeschiedenis' genoemd. De CBF prijst de moed van de slachtoffers, en roept vrouwen op hun mond open te trekken 'in het gezicht van dergelijke barbaarsheden'. Van de twee voetballers doet de bond actief afstand.

Na Dani Alves in februari werd woensdag ook Robinho veroordeeld tot een jarenlange celstraf. Die had hij in 2017 in Italië al opgelegd gekregen vanwege zijn aandeel in een groepsverkrachting in 2013. Omdat er geen uitleveringsverdrag tussen Brazilië en Europa geldt, ontsprong Robinho echter lang de dans. Nu heeft de Braziliaanse rechtbank op verzoek van Italië beslist dat de honderdvoudig international alsnog zijn straf moet uitzitten in zijn geboorteland.

Robinho moet voor negen jaar brommen, mits zijn hoger beroep faalt. De strafeis voor Alves kan een stukje milder genoemd worden. Alves werd veroordeeld tot 4,5 jaar cel, voor verkrachting van een vrouw in december 2022. Ook hij is in afwachting van zijn hoger beroep, dat hij tegen een borgsom van één miljoen euro in vrijheid mag afwachten.

Onder meer bondscoach Dórival Júnior en captain Danilo lieten zich al kritisch uit over de situatie. Nu komt ook het CBF met een statement. "De definitieve veroordelingen van de spelers Robson de Souza (Robinho, red.) en Daniel Alves maken een einde aan een van de schadelijkste hoofdstukken ooit in de Braziliaanse voetbalgeschiedenis", zo luidt de aanhef.

"De twee zaken, die twee van de grootste Braziliaanse stervoetballers en twee van de grootste culturele iconen aller tijden betreffen, kunnen niet eindigen met de veroordeling van de daders. Het is essentieel dat de moedige houding van de slachtoffers meer en meer vrouwen inspireren om niet te blijven zwijgen in het gezicht van dergelijke barbaarsheden."

"In een wereld waar machismo zegeviert, moeten wij mannen aan het front staan om niet alleen seksueel geweld, maar alle typen geweld tegen te gaan. Het CBF, al zijn bestuurders en de technische staf van het Braziliaanse nationale team, willen hun solidariteit uitspreken met de slachtoffers van de twee wrede misdaden begaan door de oud-spelers."

Het CBF sluit af met een achtdelig plan om 'alle typen van geweld' tegen te gaan. Daarin wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan racisme en homofobie. Het herhaaldelijke racisme jegens Vinícius Júnior wordt als voorbeeldcasus gepakt. Lees hier het volledige statement van de Braziliaanse bond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede actie. Kan de KNVB nog wat van leren.

23 maart 2024 om 14:07

Dit is inderdaad geen half werk. Flink krachtige woorden en sterk statement.

23 maart 2024 om 15:08

Ja? Vind het eerlijk gezegd nogal voor de bühne. Beiden spelers zijn al lang gestopt. Dani Alves speelde in het jaar van zijn daad en eerste berichten hierover zelfs nog in de nationale ploeg. Robinho mocht na een veroordeling in Italië gewoon in de nationale competitie komen spelen. Ik vind het allemaal wat blaffen om je eigen hachje te redden. Ze hebben jarenlang gedaan alsof hun neus bloed en nu ineens krijg je dit. Makkelijk scoren als je het mij vraagt.

23 maart 2024 om 16:37

Ja? Jij vindt dat ze dit statement beter hadden kunnen uitbrengen toen er nog geen rechterlijk oordeel geveld was?

23 maart 2024 om 14:36

Waar doel je op? Of gaan we weer appels en peren vergelijken?

23 maart 2024 om 15:09

Is mij ook onduidelijk inderdaad, makkelijk roepen.

Goed dit sterke statement wordt gemaakt. Ik vind het bij dit soort situaties wel erg belangrijk dat er voldoende bewijs is om de zaak hard te maken maar als dat eenmaal het geval is mogen er van mij hoge straffen worden uitgedeeld, ook als voorbeeld naar anderen.

Kijk...dat zijn krachtige goeie statements!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren