Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: ‘Ik ga dood’

Laatste update:

De voormalig Duitse doelman Georg Koch heeft niet lang meer te leven. De keeper, die in het seizoen 1997/98 onder contract stond bij PSV, heeft alvleesklierkanker.

De 1,93 meter lange sluitpost speelde in zijn loopbaan uiteindelijk vier officiële duels namens de Eindhovenaren. In de Bundesliga kwam hij tot 213 optredens en op het tweede niveau van Duitsland stond hij 165 wedstrijden onder de lat.

PSV nam Koch in juli 1997 transfervrij over van Fortuna Düsseldorf, maar zijn dienstverband kwam al na drie maanden ten einde. De Duitse goalie keepte in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Roda JC (3-1 winst) en kwam ook in de eerste drie competitiewedstrijden in actie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Trainer Dick Advocaat gaf vervolgens de voorkeur aan Ronald Waterreus. De twee doelmannen lagen hierna met elkaar in de clinch, waarna Koch door de achterdeur van het Philips Stadion vertrok.

De oud-prof kreeg een jaar geleden te horen dat hij aan alvleesklierkanker lijdt. “Ik ga dood, zoveel is zeker”, zegt hij in een interview met BILD. “Maar het is nog niet duidelijk wanneer de goede Heer mij zal meenemen.”

“De hele puinhoop werd vorig jaar ontdekt tijdens een routineonderzoek. Ik voelde me al een tijdje niet zo lekker en mijn bloedwaarden waren slecht”, aldus Koch.

Zijn laatste wens is om de clubs die hij heeft gediend de komende tijd nog een laatste keer te bezoeken. PSV speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Volgende week uit tegen Fortuna Sittard en over twee weken staat er nog een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Men is eigenlijk altijd te laat bij deze variant. Wat een leeftijd om afscheid te moeten nemen. Herinner me weinig van zijn echte optredens, maar volgens mij was hij virtueel een hele goede in Championship Manager 97/98.

5 mei 2024 om 23:19

Wat erg heel trieste nieuws. Dat komt heel hard aan. Ik kom nú woorden te kort. Ik wens daar iedereen veel sterkte toe.🙏

5 mei 2024 om 23:41

En het heeft een ontzettend vervelend ziekteverloop. Zolang je nog goeie dagen hebt, volop genieten, want het kan per dag veranderen. De laatste fase zou ik voor euthanasie kiezen. Ik heb helaas van dichtbij meegemaakt wat een hel het kan zijn als je dat niet doet.

6 mei 2024 om 01:20

Idem hier, wel terminale sedatie gehad, binnen 1 dag de pijp uit. Een euthanasie duurde te lang. Is echt een vreselijke ziekte en treft vooral vijftigers/zestigers.

6 mei 2024 om 09:22

Vreselijk inderdaad
Grappige is wel dat ik hem ook van CM herinnerde. Maar dan CM 00/01 (speelde alles kapot met Lazio)

Triest nieuws.. 😔

Echt triest nieuws sterkte in de hopelijk jou nog komende jaren.. vreselijke rotziekte.

Ik las het gisteren al, wat een klote nieuws en hij is nog zo jong.
Ik weet er alles van, mijn vrouw nu 53, kreeg 5 jaar terug schildklierk***.
1 vd ergste vormen, 2% krijgt het en ja tuurlijk mijn vrouw.
Ze heeft het overwonnen maar heeft wel een enorme nasleep en dat is dat ze altijd moe is en totaal geen energie heeft.
Iets wat zij altijd zou houden maar zij heeft het overwonnen en dat is het belangrijkste.

6 mei 2024 om 08:00

Zo dat is een heftig verhaal. Het is echt een … ziekte. Ik ben blij voor je dat je vrouw heeft overwonnen. Het zal voor haar en voor jou een moeilijke periode zijn geweest. Belangrijkste is, ze heeft het overwonnen maar die nasleep zijn zeker zwaar. Wens jou en je vrouw sterkte met herstel.

6 mei 2024 om 10:09

@Mr_knowledge Dank je.
Het was zeker een zware periode voor haar maar ook voor mij want we denken er constant aan of het terug komt.
Mijn vrouw is een bikkel en ben echt trots op haar.
Nogmaals dank je wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren