Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende dreun voor Bruma: aanvaller wordt niet ingeschreven voor competitie

Laatste update:

De nabije toekomst van Bruma bij Fenerbahçe ziet er niet rooskleurig uit. De Turkse topclub heeft hem namelijk niet ingeschreven voor de eerste seizoenshelft in de Süper Lig. In Turkije geldt een quotum voor het aantal buitenlanders in de selectie en dat zou de reden zijn om de Portugees niet in te schrijven. Het is de volgende dreun voor de Portugees.

Eerder werd al bekend dat de Turken van de vleugelaanvaller af wilden. Bruma is door PSV verhuurd aan Fenerbahçe, waarbij de Gele Kanaries een verplichte optie tot koop hebben bedongen. Hij keert dus definitief niet terug in Eindhoven, maar de topclub uit Istanbul lijkt echter flink spijt te hebben van de gemaakte deal. Bruma heeft de afgelopen tijd zijn opties bekeken om een transfer te maken. Tot een overstap kwam het echter niet. Hij kon zijn carrière vervolgen in het Midden-Oosten, maar de flankspeler wilde per se in Europa blijven. Dat Fenerbahçe Bruma verplicht moet overnemen zit hen dwars. De club heeft namelijk al drie buitenlandse spelers te veel in de selectie. In de Süper Lig mogen clubs maximaal veertien buitenlandse spelers hebben en Fenerbahçe heeft er zeventien.

Zodoende kregen Bruma’s medespelers Mauricio Lemos en Filip Novak ook al te horen dat zij niet worden ingeschreven voor de Turkse competitie. Volgens Fenerbahçe is het niet inschrijven een sportieve keuze. “Allereerst willen we benadrukken dat dit een technische beslissing is en dat er geen negativiteit is over het individuele gedrag van onze spelers bij het nemen van deze technische beslissing”, zo luidt het statement van de club.

Bruma kwam dit seizoen tot nu toe 192 minuten in actie voor Fenerbahçe. Trainer Jorge Jesus liet hem twee keer meespelen in het Champions League-tweeluik met Dynamo Kyiv. Nadat de Oekraïners te sterk bleken, kwam Bruma ook twee keer in actie tegen Slovácko. In de Süper Lig kwam de Portugees alleen binnen de lijnen in de wedstrijd tegen Ümraniyespor (3-3). Tot een doelpunt kwam hij nog niet, al verzorgde hij wel de assist bij de 3-0 tegen Slovácko.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon een beperkte speler had ooit even een goed jaar bij Galatasaray maar dat was het ook wel. Bruma zijn niveau is gewoon onderkantje Portugal bij Estoril of Maritimo maar alles daarboven is gewoon te hoog gegrepen voor hem.

11 september 2022 om 11:24

Dat is hier niet het issue.
Deze man zijn carrière word hier gewoon aan flarden geschoten door een club die de regeltjes van zijn eigen competitie niet kent.

11 september 2022 om 13:48

Welke carrière? Hij zal vast wel goed zijn in iets, maar voetballen is het niet!

Wat een wanbeleid om hem dan te halen met verplichte optie tot koop zeg

11 september 2022 om 11:23

Ik gun het bruma niet maar Fener wel. Lekker betalen voor een speler die je niet kan opstellen. Watbenjedan

11 september 2022 om 11:40

Haha vind het ook wel mooi om te zien, begin van het seizoen Galatasaray supporters uitlachen en sarren omdat zij Bruma (ex Galatasaray speler) binnen hadden gehaald, het welbekende wie het laatste lacht lacht het best klopt wel

11 september 2022 om 11:45

Waren er echt mensen die aan het sarren waren dan? Want de meeste Fenerliler die ik ken waren hier niet super blij mee ofzo. Verder had ik Bruma prima voor de breedte gevonden. Meer ook niet.

11 september 2022 om 12:27

Voornamelijk op social media Alex17, leden hier waren niet zo blij met hem in ieder geval

11 september 2022 om 13:46

Ik heb zelf van niemand hier gelezen dat ie blij was met Bruma, integendeel zelfs. De reacties van Fener supporters over de transfer waren negatief en Bruma was absoluut niet gewenst hoor. Een speler die vrijwel overal is mislukt lijkt me geen reden voor positiviteit bij supporters om naar hun club te komen. Zal wel wat reacties over het hoofd hebben gezien.

11 september 2022 om 14:00

De gemiddelde GS BJK en FB supporter is niet zo snugger dus dit kan je van elke club wel verwachten broeder. Het zijn meestal de Europeaanse Turken die meer kennis hiervan hebben omdat wij ook meerdere competities volgen en weten wat zulke spelers zijn. Denk dat alleen in Turkije wonende FB supporters zo gingen praten.

11 september 2022 om 14:13

@DiegoLugano, helemaal gelijk broeder, voornamelijk Turken uit Turkije die aan het kwallen waren op de insta van GS en alle andere accounts van GS fans, Fener heeft een inschattingsfout gemaakt met Bruma en daar gaan zij flink voor betalen, waarschijnlijk stoten ze hem toch wel door omdat er altijd wel clubs zijn die er in trappen hehe.

Behoorlijk sneu voor hem. Heeft een goeie kop erop zitten maar kan helaas niet zo heel veel. Werd ooit vergeleken met Ronaldo..

Volgens mij is Fenerbahce letterlijk de enige club in de wereld dat elke speler huurt met verplichte optie tot koop...

Ik kan het maar niet begrijpen waarom ze elke speler die ze huren met een verplichte optie tot koop huren. Tjah wie zijn billen brand moet op de blaren zitten ig.

Dit is gewoon weggegooid geld, vraag me af wanneer ze iemand zetten met verstand van zaken in het bestuur eigenlijk.

11 september 2022 om 11:43

Maak je niet druk bro, zal wel weer een Arabische club komen die hem overbetaald.

11 september 2022 om 12:19

Makkelijk gedacht, aangezien Bruma aangeeft in Europa wil voetballen. Dat word dokken en op je blaren zitten indien er geen koper voor hem is.

11 september 2022 om 12:24

Als Fenerbahce fan maakt dit me gewoon gek man. We zitten 1 maand ofso achter Maxi Gomez, en dan willen we hem opeens niet meer, en koopt Trabzon hem.

We wouden een turkse verdediger, Tayyip Sanuc, als ik de media mag geloven had Ali Koc zelfs zijn ticket gekocht om naar Istanbul te gaan, en koopt Besiktas hem.

Daarna transfers Gustavo Henrique, Aroa, Bruma, en Batshuayi; sorry hoor maar dit zijn geen transfers die Fenerbahce naar een hogere niveau tillen.

En kers op de taart we laten Arda Guler nooit spelen, maar een Mert Hakan wel die altijd door de mand valt wanneer hij speelt.

Ik snap zelf ook niet waarom we Osayi nooit meer laten spelen, terwijl hij een van de beste spelers was van Fenerbahce vorig seizoen; zelfde eigenlijk met Crespo.

Maar volgens mij ziet JJ nu eidenlijk dat Crespo gewoon in de basis hoort, en hopelijk ziet hij ook dat Zajc in de basis hoort zodat we zo snel mogelijk naar onze oude tandem kunnen gaan =/

11 september 2022 om 12:34

Dat van Maxi begreep ik ook niet helemaal, Fener heeft hem te lang laten wachten omdat zij betere optie’s zochten, zoals je zelf al aangeeft raar dat je dan uitkomt bij een Batshuayi, Fener heeft inderdaad Besiktas een gunst gedaan door Tayyip zijn vliegticket te betalen, dan denk ik bij mezelf van is hij niet opgevangen op het vliegveld? Zij hebben Besiktas de kans gegeven terwijl Fener eigenlijk al rond was met hem, Osayi zit voornamelijk op de bank door dat je 3 Turken in de basis moet hebben, wanneer hij er in komt voor Ferdi zie je altijd een dikke verschil kwa kwaliteit en snelheid, Arda willen ze rustig in brengen maar hoelang kan zo een jonge wachten? We zien allemaal dat hij enorm talentvol is, hoop niet dat Arda de benen gaat nemen omdat hij amper ingebracht word, je had beloften elftallen maar die competitie als ik het goed heb is opgeheven dus waar gaat hij dan minuten maken? Ik begrijp dat Fener 100% voor de titel wilt gaan maar dit is niet de juiste manier vind ikzelf. Edit: Crespo hoort altijd basis inderdaad!

11 september 2022 om 13:54

Ik ben één van de weinige hier blijkbaar die liever Batshuayi heeft dan Gomes en ben dan ook blij dat ze hem hebben gehaald. Over Tayyip is dat Serdar Dursun omgekeerde weg zou bewandelen, maar omdat dat deal niet doorging, is de transfer van Tayyip niet doorgegaan. Zo simpel. Denken jullie nou echt dat als een club uit Istanbul een speler wilt, hij Trabzon boven Istanbul verkiest? Ik heb het niet eens over Fener.

11 september 2022 om 14:19

CanBartu10, tot nu toe doet Maxi het wel goed voor Trabzon had zeker niet misstaan bij Fener, hij is te lang in de wacht kamer gezet, Batshuayi heb ik een hard hoofd in, kan 3 wedstrijden scoren en goed spelen om vervolgens 6 wedstrijden 100% kansen om zeep te helpen, ja en over Tayyip wel gek dat je hem laat overvliegen naar Istanbul als je al weet dat Serdar de omgekeerde weg weigerde, dan heb je dus iemand naar Istanbul laten komen die tekent voor Besiktas, Ali Koc is het hem niet, ik vond Aziz Yildirim toch wel beter voor de club Fener.

Sterk staaltje mis-management van de club…. Triest om te zien dat Bruma hier de dupe van is.
Over z’n kwaliteiten valt te discussiëren, maar die jongen is altijd correct geweest.

11 september 2022 om 11:33

Niks triest aan die gozer kan echt totaal niet voetballen heeft nog nooit wat laten zien die mag alleen maar heel blij zijn dat die miljonair is geworden met voetbal. Zou ook echt niet weten op basis van wat fener hem gehaald heeft.

11 september 2022 om 11:42

@intermilan70 wat een onzin. Het is toch ook klote voor hem dat Fener er een potje van maakt, Hij kan zeker wel voetballen alleen komt hij zwaar te kort voor veel clubs of competities. Zou een prima speler zijn voor bijvoorbeeld rechter rijtje eredivisie. Daar kan hij wellicht weer plezier vinden in voetbal. Volgens mij is het een heerlijke gozer om mee om te gaan. Hoezo denken mensen altijd zo negatief, bah.

11 september 2022 om 11:33

Nouja discussiëren... hij kan er gewoon niets van. Maar dit is wel sneu voor die jongen inderdaad.

PSV zou hem meteen moeten terug halen hij is nog altijd beter als een Vertessen en Bakayoko

11 september 2022 om 11:31

Mee eens, op dit moment zou ik hem ook zeker wel weer willen zien in Eindhoven.

11 september 2022 om 11:35

Meen je dit serieus? Dat Vertessen en Bakayoko niet in hun beste fase zitten is een understatement, maar Bruma heeft echt nooit iemand kunnen overtuigen in Eindhoven en omstreken!

11 september 2022 om 11:39

Vertessen zit dan al een jaar of 2 niet in zijn beste fase ofzo?

11 september 2022 om 11:38

Alsjeblieft niet. Bruma kan echt helemaal niets behalve hard rennen. Daarnaast was het een grootverdiener binnen de selectie. Met de verplichte optie aan Fenerbache kan PSV tenminste nog wat geld aan hem verdienen

Pijnlijk voor Bruma en jammer dat zijn carrière toch steeds verder afglijdt. Weet nog wel dat Bruma destijds vanuit de jeugd bij Sporting Portugal als een groot talent werd gezien en ook toen hij doorstroomde naar het eerste van Sporting was bij vlagen zijn talent echt wel te zien en werd ook begeerd door meerdere Europese topclubs.

Koos toen volgens mij voor een vertrek naar Galatasaray en daar was hij vooral in zijn laatste seizoen heel goed. Maar bij vlagen heeft hij zijn waarde daarna ook zeker gehad bij Real Sociedad en RB Leipzig, maar bij PSV helaas nooit aan de verwachtingen voldaan ondanks dat ze een heel fors bedrag voor hem hadden betaald en hij ook te boek stond als iemand die zeker nog potentie had om het in te lossen.

Overigens had Bruma vorig seizoen bij vlagen ook nog wel zijn waarde voor PSV, maar helaas nooit geworden wat er in het begin van zijn carrière van hem verwacht werd.

Wat een wanbeleid van die Turken. Haha!
Wel jammer voor die jongen. Heb wel een zwak voor 'm. Volgens mij een aardige knul.

11 september 2022 om 13:27

De Nederlanders kunnen er ook wat van, PSV had ook een dikke transferbedrag betaald aan deze net niet voetballer, Galatasaray deed het beter, voor 13 gekocht en 15 verkocht aan Leipzig hehe.

Een mooie deksel op de neus voor ons bestuur. Wanneer gaan ze nou leren dat ex-spelers van de concurrenten allesbehalve een garantie is voor succes? Je kan het een beetje vergelijken met het beleid van van Geel in zijn periode bij Feyenoord. Vorig jaar was ook al dat gebeuren met Caulker die al weg mocht zonder een minuut gespeelt te hebben. Ons bestuur heeft helaas vaker van zulke domme fratsen.

Blij dat hij niet meer in Eindhoven speelt. Kan er werkelijk waar helemaal niets van. Is een wanbeleid van elke club die hem heeft gehaald. Is overal door de mand gezakt.

Geen probleem, Napoli koopt hem wel deze winterstop voor een megabedrag. Iedere keer wanneer Fenerbahce een speler wil verkopen, verschjnt Napoli als een reddende engel uit het niets.

11 september 2022 om 12:37

Elmas en Kim zijn gewoon goede aankopen en gaan makkelijk mee met het niveau, Bruma is verre van het niveau waar Napoli naar streeft.

Bruma zou gewoon kunnne zeggen: geef me een zak geld mee en dan verscheuren we mn contract

11 september 2022 om 14:02

Dat kan niet aangezien hij officieel nog speler van PSV is tot volgend seizoen dus dan zou PSV hem eerst terug moeten halen en dan zijn contract verscheuren.

11 september 2022 om 14:21

Of Fener gaat express degraderen zodat Bruma niet gehaald hoeft te worden, dan heb je de poppen in Eindhoven echt aan het dansen

Probleem is dat de transferwaarde die hij nog had nu nog verder naar beneden kelderd, dit wordt een groot financieel verlies voor PSV

11 september 2022 om 13:16

De transferwaarde maakt niet uit. Fenerbache heeft een verplichte koopoptie van 4 miljoen.

Klote situatie voor Bruma, maar de club moet harde keuzes maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren