Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbalminnend Portugal krijgt alsnog haar zin: mutatie in EK-selectie

Laatste update:

Carlos Martins moet het EK in Polen en Oekraïne aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van Benfica, die afgelopen seizoen aan het Spaanse Granada werd uitgeleend, kampt met een spierblessure en is niet tijdig voor het naderende Europese eindtoernooi. De Portugese voetbalbond (FPF) heeft Hugo Viana als vervanger opgeroepen.

/

De dertigjarige Martins was afgelopen seizoen een van de smaakmakers van Granada, dat zich in haar eerste seizoen in de Primera División wist te handhaven. De technicus onderging dinsdag enkele onderzoeken en uit de resultaten is gebleken dat hij niet van waarde kan zijn voor bondscoach Paulo Bento.

Met de toevoeging van de een jaar jongere Viana gaat de wens van voetbalminnend Portugal in vervulling. De middenvelder, die in het verleden voor Newcastle United en Valencia speelde, heeft een sterk seizoen met Sporting Braga achter de rug en zijn afwezigheid in de EK-selectie van Bento zorgde voor commotie.

De volledige selectie:

Doel: Rui Patricio (Sporting Portugal), Eduardo (Benfica), Beto (CFR Cluj)

Verdediging: Joao Pereira (Sporting Portugal), Bruno Alves (Zenit Sint-Petersburg), Pepe (Real Madrid), Rolando (FC Porto), Fábio Coentrão (Real Madrid), Ricardo Costa (Valencia), Miguel Lopes (Sporting Braga)

Middenveld: Miguel Veloso (Genoa), Raul Meireles (Chelsea), Joao Moutinho (FC Porto), Hugo Viana (Sporting Braga), Ruben Micael (Real Zaragoza), Custódio (Sporting Braga)

Aanval: Nani (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Helder Postiga (Real Zaragoza), Hugo Almeida (Besiktas), Ricardo Quaresma (Besiktas), Varela (FC Porto) en Nelson Oliveira (Benfica).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu alleen nog Custodio eruit, Nelson Oliveira en Ruben Micael en die vervangen met Andre Martins, Manuel Fernandes en Wilson Eduardo.

23 mei 2012 om 12:56

Manuel Fernandes is inderdaad een opvallende afwezige. Hele sterke selectie, ik ben bang dat het EK er voor Nederland na drie wedstrijden opzit. Van Der Vaart lijkt fysiek over the hill, Sneijder heeft een slecht seizoen gespeeld, Kuyt kan het niveau niet meer aan, Afellay is lang geblesseerd geweest, Robben zit niet lekker in zijn vel, Matthijssen is slechter dan ooit en we hebben geen linksback. Alleen Van Persie en Huntelaar zijn goed, alleen gaat Van Marwijk die nooit allebei opstellen.

23 mei 2012 om 13:18

Sneijder, Afellay en Van der Wiel hebben niet veel gespeeld waardoor ze niet vermoeid zijn op het EK, Heitinga speelt beter dan ooit, De Jong is kampioen geworden in de beste competitie ter wereld, Van der Vaart heeft een goed seizoen gespeeld, Van Persie is topscorer geworden in Engeland, Huntelaar is topscorer geworden in Duitsland en Robben heeft door die gemiste penalty iets recht te zetten en zal gemotiveerder dan ooit zijn.

Bekijk het allemaal niet zo negatief. De LB positie is inderdaad zwak bezet en Kuyt is inderdaad een drama, maar Portugal, waarvan jij zegt dat ze een hele sterke selectie hebben, is ook alles behalve perfect. Zij kunnen bijvoorbeeld alleen maar dromen van de middenvelders en spitsen die Oranje heeft. Ik zie Nederland wel ver komen, maar dan moet Kuyt eruit en Afellay of Narsingh erin, Huntelaar in de spits en het elftal om Van Persie heen gebouwd worden. Dan speelt Nederland die houthakkers uit Portugal weg.

23 mei 2012 om 13:54

De beste competitie ter wereld is nog altijd de Spaanse Liga Bbva.

23 mei 2012 om 14:04

Misschien bekijk ik het te negatief, jij bekijkt het te positief vind ik. Er zijn teveel spelers die niet in vorm zijn. Portugal gaat zich terugtrekken op eigen helft en dan staat er een sterk blok met Rui Patricio, Pereira, Pepe, Coentrao, Veloso en Meirreilles. Dan gaan ze counteren met Moutinho als verbindingsspeler en de snelheid van Nani en Ronaldo. En we hebben allemaal bij Real - Ajax kunnen hoe het duel Van der Wiel - Ronaldo gaat.

23 mei 2012 om 14:05

Nee de PL is de sterkste competitie ter wereld. Iedere trainer zal dat zeggen.

Verder ben ik niet zo bang voor de Portugezen. Goede spelers maar totaal geen team. Denemarken is niet voor niets boven ze geeindigd in de poule fase. Duitsland wordt eerste in de poule, Nederland 2e.

23 mei 2012 om 14:45

Portugal is individualistisch veel beter dan Nederland, maar als team is Nederland veel beter dan Portugal. Wij hebben een sterke aanval en verdediging, Middenveld is redelijk (jong) maar we hebben geen afmaker ( Van persie/huntelaar die Nederland wel heeft ).

Al met al ben ik nooit bang geweest voor Nederland en zal ik ook niet zijn, desnoods wint Nederland maakt het me niet uit. Ben dat gejank al jaren lang zat.

23 mei 2012 om 14:28

Nee man, als Nelson Oliveira speelminuten krijgt kan hij weleens een van de smaakmakers worden van het EK. Misschien nog een beetje onvolwassen maar ben ervan overtuigd dat het een ster gaat worden.

Op het WK onder de 21 vorig jaar was hij de sterspeler van Portugal en daar kon je al zien dat het een geweldige speler is.

Van mij mag Manuel Fernandes er idd bij en dat zitten de beste wel in het elftal. Jammer van Bosingwa en Carvalho, maar het is niet anders

Forca Portugal!

23 mei 2012 om 14:45

Nelson Oliveira heeft amper minuten gepakt bij Benfica, waarom verdient hij een kans boven bv: Wilson Eduardo, die hetzelfde kwaliteit heeft of beter, en de hele seizoen heeft gespeeld?

24 mei 2012 om 18:22

Ik zag eerlijk tegen je zijn... Wilson Eduardo heb ik niet goed genoeg gevolgd om daar een oordeel over te vellen. Als je naar speelminuten kijkt dan heeft Wilson inderdaad meer gespeeld dit seizoen. Maar dat is ook niet zo gek, bij Olhanense krijg je toch makkelijker een basisplaats dan bij de fcp, slb en scp.

Na het fantastische wk onder de 21 had ik ook gehoopt dat JJ hem meer speeltijd zou geven. Dit is pas gebeurd toen het einde van het seizoen naderde. Al met al heb ik er een goed gevoel over dat Nelson er zal staan wanneer het nodig zal zijn.

Zoals ik al eerder zei heb ik Wilson niet goed genoeg gevolgd. Maar een mogelijk argument van Bento om eerder Nelson mee te nemen is dat Nelson toch meer een echte spits is. Vooral zijn snelheid in combinatie met zn snelheid is opmerkelijk. Terwijl Wilson meer een aanvaller is, op die positie is Portugal beter bezet.

Neemt niet weg dat Wilson zeker nog wel zn kansen gaat krijgen, alleen nog niet bij dit ek.

Forca Portugal

23 mei 2012 om 15:13

Wilson Eduardo hou nou toch op.... Nelson Oliviera, moet er zeker in blijven, is nu al de beste spits van Portugal. En ik had ook Manuel fernandes opgeroepen ipv Hugo Viana.

Niet echt een superselectie.
Matige keepers, een goed centrum van de verdediging, een redelijk middenveld, Ronaldo en een paar matige spitsen.
Hier hoeft Nederland echt niet van te verliezen (al ligt Portugal Nederland meestal niet zo).
Ik denk dat Portugal ook niet sterker is dan de Denen.

23 mei 2012 om 12:40

Coentrao is geen misselijke linksback, het verbaast me dat je die niet noemt. Het middenveld is een mindere linie, en dat breekt je op in grotere wedstrijden. Veloso, Mereiles en Moutinho zijn van subtopniveau, daar valt de winst tegen Portugal te behalen. Verdedigend zijn ze sterker en ze hebben CR7 tegen onze linksback staan. Als je het tactisch goed neerzet moet winst mogelijk zijn, maar onderschat die mensen niet.

23 mei 2012 om 13:10

Als ik mij niet vergis staat Ronaldo op links, dus tegen Vdwiel. Nani speelt meestal aan de rechterkant.

23 mei 2012 om 12:44

Onze verdediging is overal niet top. Alleen Van Der Wiel heb ik vertrouwen in, Heitinga is afwachten, Mathijsen geen vertrouwen in en linksback heeft niemand vertrouwen in.

23 mei 2012 om 12:52

Ik heb vertrouwen in Willems.

23 mei 2012 om 16:46

Ik ook, ik heb liever een jongen vol zelfvertrouwen dan een jongen die straks bang is om tegen Nani etc te spelen. Willems speelt met bravoure en wordt niet bang van een topspeler, goed dat zo'n jongen een grote bek heeft want dat zul je moeten hebben op dit niveau en daar houd ik wel van.

23 mei 2012 om 12:45

matige selectie? mm.. ik zou maar meer bescheiden zijn... en hopen dat jullie de groep des
doods overleven...

eenvoud siert.. ;

23 mei 2012 om 12:48

Matige keepers? Duidelijk weinig verstand jij. Rui Patricio matig haha!

Typisch zo'n voetballer waarvoor je andere mensen moet opofferen in het elftal om de vuile verdedigende klusjes achter hem op te ruimen. Volgens mij hebben ze al zo'n speler in het veld staan, een ene Ronaldo....

Met dit materiaal maak je kans op het winnen van het ek.

Ik mis hier toch Manuel Fernandes van Besiktas, hij heeft een goed seizoen achter de rug.

Ik vind het een prima selectie. Ik denk dat Portugal één van de outsiders is. Een goede mix van hardheid en technische voetballers.

Verder heel benieuwd naar de verrichtingen van Nelson Oliveira.

23 mei 2012 om 12:44

Deze selectie mogen we zeker niet onderschatten nee, speel nog liever tegen duitsland als portugal gezien de geschiedenis, tegen protugal hebben we het altijd zooo lastig.

23 mei 2012 om 12:48

Neejoh wij hebben het nooit lastig tegen Portugal. De enige die lastig was, was Maniche die heeft ons 2 keer hoogst persoonlijk uitgeschakeld en die is er gelukkig niet meer bij. De enige op wie we moeten letten is Ronaldo.

23 mei 2012 om 14:45

Moet je me toch eens verklaren waarom Nederland nog maar 1 x van Portugal heeft weten te winnen....

Moet zeggen dat ik niet bang ben voor Portugal als ik die selectie bekijk. Misschien kan iemand me vertellen in welke systeem Portugezen spelen en welke spelers op de posities staan. Volgens mij staat Ronaldo onder leiding van Paulo Bento in de spits, sluit de toevoer naar Ronaldo dicht en ze hebben al gauw moeilijk. Aan de andere kant heeft Nederland altijd moeite met de Portugezen gezien de resultaten in het verleden.

23 mei 2012 om 12:42

Ik dacht dat Portugal in een 4-3-3 speelde, de laatste wedstrijden. Volgens mij deze opstelling, maar dit lijkt me gezien de kwaliteit ook de beste opstelling.

Patricio
J. Pereira
Pepe
B. Alves
Coentrao
Mereiles
Veloso
J. Moutinho
Nani
Almeida
C. Ronaldo
23 mei 2012 om 12:51

Dat had ik ook in gedachte, maar is dat niet iets te aanvallend. Nani en Ronaldo zakken 9 vd 10x niet terug. Moutinho is meer een 10, dan heb je enkel Mereiles en Veloso als harde werkers op het middenveld.

23 mei 2012 om 12:43

tegen denemarken speelde ze 4-3-3 geloof ik met Cristiano links voor ( net als bij Madrid ) en Nani dan rechts voor. Almeida was dan de spits...

23 mei 2012 om 12:47

@ Cashencarlo en Bigepz

Dank je wel voor de info. Als ze daadwerkelijk Ronaldo en Nani op de flanken zetten dan krijgen onze backs nog heel zwaar. Hopen maar dat die twee tegen Oranje zwaar uit vorm zijn.

23 mei 2012 om 15:16

Portugal speelt 4-3-3 met 1 verdedigende en 2 lopende middenvelders. 2 echte vleugels en 1 diepe spits.

Kijk zo gaan ze spelen de eerste wedstrijd

Patricio
Pereira
Pepe
Bruno Alves
F.Coentrao
Moutinho
Veloso
Mereiles
Nani
Hugo Almeida
C. Ronaldo
24 mei 2012 om 00:04

Als je mereiles rechts, veloso links en Mourinho in het midden, in een driehoek met de punt naar voren, heb je idd de opstelling te pakken.

24 mei 2012 om 08:56

Portugal speelt onder Bento met 1 verdedigende middenvelder dus punt naar achteren amigo.... en dat is veloso.

Waarom is Bosingwa niet mee eigenlijk? Zo slecht vond ik hem de laatste tijd niet bij Chelsea.

Verder is dit een matige selectie, zie ze als vierde eindigen in de groep op het EK.

23 mei 2012 om 12:49

Bosingwa en Carvalho hebben een meningsverschil met Bento en hebben zich niet meer beschikbaar gesteld voor het Portugese elftal..

23 mei 2012 om 13:04

Ah, oke wist ik niet....komt goed uit voor het Nederlands Elftal want zijn twee behoorlijke verdedigers.

Eduardo

Ferreira pepe Costa Coentrao

Meireles Moutinho

Viana

Nani Ronaldo
Postiga

Dit zal t wel worden. Met name voor Ronaldo en Nani moet je dus bang zijn. De rest is middelmaat...

23 mei 2012 om 12:52

@ Erpmans

Ferreira ? Je bedoelt Pereira, en Costa ???....ja die speelde idd als Cv...10 jaar geleden of zo. Viana staat niet in de basis, lijkt me sterk dat Bento dat doet.

Dat dat 'middelmaat gedeelte overigens in jouw post voorkomt verbaast me uiteraard niet.

Btw de keeper is Rui Patricio en ze spelen met de punt naar achteren.

Wat de boer ( neem boer maar letterlijk op ) niet kent dat eet hij niet geldt hier wel zo'n beetje voor bijna alle posters in dit topic/forum.

23 mei 2012 om 13:05

Ik denk dat hij Ricardo Costa (valencia) bedoelt... Voor de rest ben ik met je eens dat de meeste hier op het forum Portugal gigantisch onderschatten. Het enige dat Portugal mist in mijn ogen is een topspits, hoewel die jongen van Benfica wel goed is.

23 mei 2012 om 13:12

Oke, Ricardo Costa heeft in het hele traject naar het EK toe nooit CV gestaan of uberhaupt gespeeld als je het me vraagt, Costa mocht op het laatste WK even rechtsback staan.

Dat van de spitsen heb je wel gelijk in, ik wil tijdens de oefenduels wel zien in welke vorm Postiga steekt, ving goeie signalen op van hem op het laatst vanuit Spanje. Verder, net als wat lagarto verderop stelt, koesterde ik de stiekeme hoop op een oproep voor André Martins . Maar ook Vaz Te had misschien toch wel een test verdient.

23 mei 2012 om 14:08

Wow, Lgartoxxl, ben je gekrenkt? Zeker Portugees bloed door de aderen stromen?

En middelmaat wil niet zeggen ze het slechte spelers zijn. Bijvoorbeeld; Ronaldo en Nani zijn wereldtop. Moutinho en P!ereira middelmaat. Net als ik bijvoorbeeld Khedira een middelmatige speler vind, maar dat is allemaal persoonlijke mening.

Sterker nog; heb ik Portugal in mijn ek-poule ver laten komen. Maar dat is mede om mezelf toch nog een piepklein beetje blij te maken als Nederland de poulefase niet zal overleven.

Peace..

23 mei 2012 om 14:35

Het valt me steeds vaker op dat wanneer er weer eens iemand ongegrond staat te roeptoeteren ( het zij hier het zij waar dan ook ) en vervolgens daarop wordt aangesproken middels hele gemene dingen zoals bijvoorbeeld de feiten, diegene dan gaat terugcounteren door er een emotionele lading achter te zoeken. Heel typerend.

Wat betreft Moutinho en Pereira, en vooral van die laatste durf ik er m'n hand voor in het vuur te steken dat je 'm hooguit 3 of 4 keer hebt zien spelen en dan ben ik nog royaal, en Moutinho wordt nog geen top geacht door het gros van het publiek omdat hij in Portugal speelt...plain and simple.

Maar ik wil eigenlijk vooral niet de indruk wekken dat ik met jou een discussie wil aangaan.

Dus stay cool !

23 mei 2012 om 15:17

Middelmaat, 2 dingen je opstelling klopt niet en je hebt geen verstand van voetbal als dit middelmaat is. Kijk even hierboven voor de daadwerkelijke opstelling.

23 mei 2012 om 16:53

Vergelijk het eens met Oranje dan..

Perreira is toch echt een veel betere back dan Van der Wiel. Pepe en Rolando zijn beide veel beter dan onze centrumverdedigers en dan heeft Portugal ook nog een Bruno Alves op de bank zitten (ook een beest van een verdediger) Coentrao een erg sterke back al helemaal vergeleken met Anita,willems of de andere zooi. Ik volg zelf de Serie A en ik kan je nu al vertellen dat Miguel Veloso niet onderdoet voor Van Bommel of de Jong. Naast Veloso hebben ze ook nog Merreiles een middevelder met een geweldige trap die verdedigend zijn taken altijd goed uitvoert. Moutinho is iemand met mooie steekpaasjes en gewoon een gevaarlijk wapen als je op de counter speelt (heeft prachtige curve buitenkantvoet pasen al is Sneijder natuurlijk al wel gevestigde wereldtop. Robben is uiteraard gewoon minder dan Ronaldo en Kuijt,narsingh,affelay ook dan Nani. Al met al zijn er dus maar 3 posities van de 11 waar Nederland een betere speler heeft staan. Zowaar op doel, op de 10 en in de spits. Over overschatten gesproken, hou het toch reeel. Wij zijn helemaal niet favoriet voor de eindzege maar juist een outsider en buiten Nederland houd bijna niemand rekening met Nederland net zoals niemand rekening hield met Uruguay op een WK of dit EK rekening houd met pak em beet Kroatie zijn wij gewoon kwalitatief gezien een outsider daar maakt een WK reeks met veel geluk en counter voetbal geen verschil in.

23 mei 2012 om 17:25

Heb zelden iemand met zo een voetbal verstand gezien zoals jij hier op VZ. Niet slijmend bedoeld. Maar alles klopt wat je zegt.

En dan wil ik nog toevoegen dat Rui Patricio ook een erg sterk seizoen heeft gedraaid. Manchester Utd en Inter zitten achter hem aan. Integenstelling tot Steklenburg die niet zo lekker zit te keeper in Rome.

23 mei 2012 om 23:36

Dankje! Mooi dat we het hier over eens zijn.

Over Rui Patricio heb je gelijk maar ook Krul en Vorm hebben sterke seizoenen in de Premier Legeau gedraaid. Ik ben wel van mening dat keepen in de Serie A heel moeilijk is. Ik had al van te voren verwacht dat Stekelenburg niet zou uitblinken omdat de Serie A vol met goede keepers zit. Italie heeft een geweldige keepers traditie en er spelen ook goeie buitenlandse keepers als Boruc,frey,gillet,hndanovic,julio Cesar,andujar.al met al vind ik dat Stekelenburg helemaal niet slecht gekeepd heeft dit seizoen ook gewoon wel zijn niveau haalde, veel goals waren onhoudbaar of fouten van de verdediging waar bijv. Kjaer,jose Angel er vaak in bertrokken waren. (roma was roekeloos en optimisctisch onder Luis Enrique en kon niet terugvallen op hardwerkende middevelders die druk zetten bij balverlies) neemt niet weg dat Rui Patricio een goede keeper is al vind ik zelf Stekelenburg toch verder in zijn ontwikkeling.

24 mei 2012 om 08:46

Eindelijk iemand die realistisch is. Bedankt voor je post. Gelukkig bestaan ze toch.

Dat wordt zweten voor Nederland. Ik vrees dat Duitsland en Portugal door gaan en vroegtijdige uitschakeling voor Oranje bijna een feit is
Van Marwijk met zijn keuze voor Kuijt weer en de tactiek die hij hanteert is garantie voor failure

23 mei 2012 om 13:52

Jullie Nederlanders zijn echt een stel pessimisten! 2 jaar geleden sta je in de finale van het WK door onder andere Brazilië te verslaan en nu kom je de groepsfase niet eens uit.
Duitsland is inderdaad sterk en Portugal heeft een leuke selectie maar die hebben de laatste jaren weinig laten zien.

Nederland heeft nagenoeg dezelfde selectie op links achter na en enkele spelers die wat ouder zijn, verder is de aanval en middenveld van wereld klasse. Alleen de verdediging is iets minder maar zeker niet slecht. Er er is keuze uit 3 top keepers.

Op Spanje en Duitsland na zijn jullie het na mijn mening het beste land op het EK en zullen jullie minstens de halve finale halen. Tevens is er goed beleid en kijkt Van Marwijk goed naar de jeugd (wat Hodgson ook moet doen!!)

23 mei 2012 om 14:55

Portugal de laatste jaren weinig laten zien? In vergelijking met welk land?

Als je Oranje vergelijkt met Portugal sinds 2000 dan is Oranje maar 1x verder gekomen dan Portugal en dat was idd op het vorige Wk.

EK 2000, beide halve finalist
WK 2002, Geen deelname NL door Portugal, Portugal groepsfase uitgeschakeld
Ek2004, Portugal 2e, NL uitgeschakeld door Portugal
Wk2006 Portugal Halve finalist, Nederland uitgeschakeld door Portugal
EK 2008 Beide uitgeschakeld in kwartfinale
WK 2010 Nederland tweede, Portugal uitgeschakeld in de 8e finales door de wereldkampioen.

Als je kijkt naar de laatste 6 toernooien, heb je hier de feiten staan dat wat jij zegt niet klopt. Mocht je het enkel over 2008 en 2010 hebben dan heb je gelijk als je beide landen met elkaar vergelijkt

23 mei 2012 om 15:45

Ik bedoelde sinds 2008, met de spelers waar Nederland sindsdien mee speelt.

In Engeland word Nederland gerespecteerd dat zo,n klein land het goed doet met voetbal en zijn (de fans voornamelijk) het eens dat wij ook het nationale en de jeugdopleidingen zo moeten organiseren.

Zwaar overschatte selectie.

De enige goede speler is natuurlijk Ronaldo.
De rest is middelmaat tot zwaar slecht

Zij zullen als 4e eindigen in de poule

23 mei 2012 om 15:02

Als je er geen verstand van hebt... Reageer dan gewoon niet.
Ronaldo is niet de enigste goede speler daar. Er zitten genoeg grote namen bij.

23 mei 2012 om 16:55

Inderdaad, Nederland heeft alleen Robben de rest is middelmaat.. wat doet Nederland eigenlijk op dit EK?

Echt een hele matige selectie. En het is ook geen team, zoals je op de voorgaande toernooien kon zien. Als Ronaldo weer alle ballen gaat opeisen dan gaat het weer verkeerd.

23 mei 2012 om 12:48

" weer " Zorg dat Robben het niet doet bij Nederland..

Ik kijk er naar uit.. En ik denk gewoon dat zij gewoon hoger dan Nederland gaan eindigen.

nou manuel fernandes en bosingwa mochten er ook wel bij zijn van mij part hoor

26 mei 2012 om 02:58

Bosingwa heeft net als Ricardo Caralho een meninsverschil met de bondscoach en stelt zich niet meer beschikbaar.

Hmmm had Manuel Fernandes wel verwacht als middenvelder. Deed het erg goed in Turkije en was 1 van de beste middenvelders van het afgelopen seizoen. Vreemd als ik kijk naar zijn directe concurrenten...

23 mei 2012 om 15:54

Je haalt de woorden uit me mond ! Tijdens de laatste oefeninterland van Portugal speelde hij nog gewoon mee onder de nummer 10 !

Fernandes heeft zich dit jaar ijzersterk bewezen en heeft bjk aan veel punten geholpen mede dankzij zijn super assists . Het is dan ook ongelovelijk dat zo'n speler niet wordt geselecteerd !!!

Big fail van Bento if you ask me !

Huh? togh wel een redelijk matige selectie...
Portugal heeft geen topspits, en Fernandes is er niet, Danny is er ook niet en Silvio ook niet.

Nani heeft een slecht seizoen gehad, dus echt gevaarlijk was hij niet.
Middenveld is gewon een drama, alleen moutinho is goed.. meireles heeft dit seizoen niet eens goed gespeeld.

Een onvoorspelbaar team. Ik ben niet kapot van de verdediging en het middenveld, op Coentrâo en Moutinho na. Dat zijn wereldtoppers in mijn ogen. De buitenspelers zijn ongeëvenaard, met Ronaldo en Nani levensgevaarlijk voor de zwakke backs van Oranje. Spitspositie is ronduit matig. Postiga zal wel worden opgesteld, maar die heeft de snelheid van Van Beukering.

Waar Oranje voor moet oppassen, zijn razendsnelle counters over links en irritant gedrag van spelers als Meireles, Pepe en Coentrâo. Met rustig spel op balbezit moet het te doen zijn. Ik zou voor ons dan ook pleiten voor Van der Vaart naast Van Bommel in de as. Daarvoor Robben - Sneijder - Van Persie en Huntelaar.

23 mei 2012 om 12:59

Pepe is een gek, maar hij is wel een van de beste verdedigers van de wereld. Wat bedoel je met irritant gedrag van Mereiles? Zo vervelend is hij toch niet? Ik zie hem niet vaak irritant doen. Coentrao overigens ook niet zo vaak.
En van der Wiel staat in de belangstelling van Real Madrid, Chelsea, Bayern München, Valencia, AS Roma en hij heeft nog nooit een slechte wedstrijd voor Nederland gespeeld, dus zo''n slechte back is het niet.
Ik denk dat Portugal wel een van de outsiders is. Verrassend onder Denemarken geëindigd, maar in de play-offs tegen Bosnië speelden ze wel heel goed.

23 mei 2012 om 13:29

Van der Wiel was dramatisch tegen Zweden en hij heeft mij nog nooit overtuigd... Ik hoop dat hij dit EK mij wel kan overtuigen en een mooie transfer naar een topcompetitie kan maken.

23 mei 2012 om 13:57

Veel topclubs heeft die in ieder geval wel overtuigd. Wk2010 was die heel goed en dat seizoen met Ajax ook. Als je dan nog niet overtuigd ben dan weet ik niet wat jij van een rechtsback verwacht.

zeker jammer dat Fernandes van Besiktas niet is opgeroepen maar Quaresma en Almeida wel. Fernandes heeft meer laten zien dan hun 2 bij elkaar.

Tsja, volgens mij kan het twee kanten op.. Of ze spelen de pannen van het dak en komen ver of ze liggen er direct uit..

Met Pepe, Coentrao, Ronaldo en Nani hebben ze 4 toppers in huis.. Daarnaast moeten we Meireles en Moutinho niet vergeten!

De rest is middelmaat? Waarom, omdat we ze niet kennen en geen hoge pet op hebben van het Portugese voetbal? Zit toch aardig in de lift, dacht ik zo.. Het kan alle kanten op!

De verdedigingslinie is sterk, middenveld wat minder, Meireles kan wel wat in de weg lopen en Moutinho is het nog steeds niet verleerd.

Met Ronaldo en Nani heb je een zeer goede voorhoede, alhoewel Nani dit seizoen bij Manchester duidelijk geen potten kon breken, maar wellicht staat hij er het op het EK wel.

We zullen zien, NL heeft het traditioneel altijd lastig tegen Portugal, tevens winnen de Portugese clubs ook altijd van de Nederlandse.

Waarom is Fernandes niet opgeroepen? Beste Portugees van Besiktas, en niet Almeida en Quaresma!

Wat zit iedereen hier nu allemaal te zeggen?
Matige selectie? Rolando, Bruno Alves, Pepe, Coentrao, Moutinho, Ronaldo, Nani, Varela?

Deze selectie is misschien iets minder goed dan die van Nederland misschien zelfs beter aangezien ik er nooit mijn geld durf opzetten dat Robben/sneijder in vorm gaan zijn. De enige 2 waar ik van overtuigd ben bij Nederland is Van Persie en Huntelaar. Die staan er dan nooit alle 2 tegelijk op.
Denk (maar hoop van niet) dat ik hier veel teleurgestelde Nederlanders ga zien tijdens het EK

23 mei 2012 om 15:04

haha wat een toppers noem je me nu toch op! ;p
Rolando, bruno alves en pepe zullen nooit tegelijk spelen. zijn allemaal CV. En je noemt precies 1 middenvelder op. Daar gaat portugal dus worden overlopen door Duitsland en Nederland. Aangezien dat misschien wel de beste linies van deze 2 ploegen zijn.

23 mei 2012 om 23:25

Ik gaf ook totaal geen opstelling ?
Als ik de toppers van Nederland opnoem kan ik ook maar één goede verdediger zeggen. Wilt dat dan ook zeggen dat ze daar overlopen gaan worden?

hahaha laat ze maar praten !! wat ik gisteren heb gezien tegen een aangeslagen bayern hoeft portugal zich geen zorgen te maken tegen dit zwak matig slecht spelend nederland , wat een zwak team zeg !!

23 mei 2012 om 13:45

Gelukkig speelde Nederland ook heel de wedstrijd met de echte basis 11 !! we zullen zien wie de sterkste is.

23 mei 2012 om 15:22

en gelukkig speelde bayern wel met de echte basis 11 !! nederland steld niks voor man !!

23 mei 2012 om 16:55

ik zeg ook niet dat hun wel met de sterkste opstelling speelde ik zeg alleen dat Nederland dat iniedergeval niet deed en je daarom ook geen oordeel kan geven over het Nederlands elftal, tenminste niet als je daar de wedstrijd van gister bij gebruikt. De verdediging van het Nederlands elftal stelt inderdaad niks voor maar het middenveld en de aanval is vele malen beter dan die van portugal. Portugal heeft verder wel goede namen maar de spitsen stellen niet zo heel veel voor verder weet ik van Portugal dat ze ondanks hun kwaliteit niet zo goed met elkaar spelen.

24 mei 2012 om 08:31

dat is wat je leest hier op voetbalzone , maar dat is dikke onzin !! de snelheid waarmee portugal speelt is 10 x sneller dan oranje , jullie gaan hard op jullie gezicht dit jaar , heel veel nederlanders denken nog aan 2 jaar geleden (wk finale) maar helaas is het team zwakker en zwakker geworden , portugal had 2 jaar geleden inderdaad een slecht team , maar dat is sinds de nieuwe trainer duidelijk anders geworden ....

24 mei 2012 om 13:36

oh ik denk niet aan de finale van Nederland van 2 jaar geleden, Nederland is inderdaad zwakker geworden maar ik vind Portugal ook niet echt goed spelen. Ik zelf denk dat Duitsland en Denemarken doorgaan in deze poule.

Ik ga eens echt voor Portugal zitten om een paar namen te bekijken die ik af en toe heb zien spelen, ik noem een Pereira, Rui Patricio en ik wil kijken of Quaresma, het magische buitenkantje het nog heeft.
Ik vind Portugal geen verkeerd elftal. Die zouden echt nog wel voor wat problemen kunnen zorgen in de poule. Lijkt me een paar leuke wedstrijden.

23 mei 2012 om 14:31

Quaresma heeft zijn trivela en rabona-tricks nog, dat leert hij nooit af

23 mei 2012 om 14:58

Ben juist bang dat dat juist een probleem gaat zijn voor Portugal...

23 mei 2012 om 15:58

@ Cengiiz '' Quaresma heeft zijn trivela en rabona-tricks nog, dat leert hij nooit af ''

Daar heb je gelijk in ! Dat is typisch quaresma , maar wanneer het wel lukt kan je niet ontkennen dat het prachtig is om te zien !

Alleen denk ik mocht hij daadwerkelijk zijn minuten krijgen dat hij gewoon meer als een teamspeler gaat presteren in de portugese elftal , en mocht portugal gewoon redelijk voorstaan tijdens een wedstrijd , dat hij wederom zijn magie laat zien !

23 mei 2012 om 17:21

@ Devilsown

Vandaag zag ik op Ligtv een ''top 10'' van Besiktas dit seizoen, en geloof me, er vielen mij 2 dingen op.

Quaresma met een trivela assist, en Manuel Fernandes die 3-4 man uitdolt en dan bam, die in de verre hoek knalt.

Ze konden ook eigenlijk Fernandes roepen ipv Hugo Viana, die is echt niet beter dan Fernandes. Fernandes is multifunctioneel, die kan je op meerdere posities monteren.

23 mei 2012 om 19:02

@ Hahaha ik heb dat ook gezien ! Ook lieten ze de top 10 van Gs zien !

Ik was verrast dat de goal van aydin tegen Bjk op 1 stond Die van melo was ook mooi van afstand !

Enfin , ik herinner me nog die assist van Q7 tegen Maccabi waar Hugo 2 pogingen nodig had om te scoren ! Typisch Hugo ! Maar die trivela pass van hem ! Pff , wanneer ik verse stokbrood met pastirma eet met veel boter, ben ik in de hemel , net zoals bij die pass van Q7

Maargoed , net zoals je het al aangeeft , tis gewoon gek voor woorden om Manuel buiten de selectie te houden . Big fail !!

23 mei 2012 om 21:27

Naaa, Ligtv neem ik niet eens serieus meer Die van Melo is niet echt in de top 10 vind ik, hij ging te langzaam, een degelijke keeper had die bal wel gepakt Liever dat doelpunt van Baros tegen Bursaspor, na dat one touch football a la Barcelona Ook vond ik die 1e doelpunt van Elmander tegen Besiktas mooier dan die van Necati bijv. tegen Orduspor. In één keer een strak schot, onderkant lat erin. Die top 10 van Galatasaray neem ik niet eens serieus, die van Aydin zou ik hooguit op #2 zetten. Ligtv zet zich alleen voor schut met dit video. Ik zeg je eerlijk, de mooiste doelpunten vond ik van Fenerbahçe en Besiktas dit seizoen, maar daar bereik je geen kampioenschap mee Die van Simao bijv. vind ik het beste doelpunt van dit seizoen.

Quaresma tegen Maccabi, hij speelde de wedstrijd van zijn leven. Bracht Besiktas persoonlijk een ronde verder, en bezorgde Turkije de nodige punten.

Ik denk dat de bondscoach Fernandes dit seizoen niet in de gaten heeft gehouden. Maar laten we wel eerlijk zijn, tijdens de derby's liet hij zijn team vaak in de steek.

Wat een onzin zeg, hoe kan je een beest als Fernandes niet selecteren en een kluns als Almeida wel.
Behalve Ronaldo is er niet 1 goede afmaker bij Portugal, allemaal koekenbakker voorin.

23 mei 2012 om 18:31

Helder Postiga doet het altijd wel aardig in het Portugees elftal. Een type Poldolski is het die het beter doet met zijn land dan in club verband. Volgens mij heeft Helder Postiga ook wel goed gepresteerd bij Zaragoz, omhaaltje gescoord en al.

Dit is een prima selectie, alleen zou ik Raul Meireles inruilen voor Manuel Fernandes.

Heeft een pracht van een seizoen gedraaid dit jaar bij Besiktas!

23 mei 2012 om 18:36

Manuel Fernandes verdiend het zeker! maar niet ten kosten van Meireles. Mensen onderschatten Meireles vaak. Hij voelt zich niet super fijn bij Chelsea sinds AVB vertrokken is. En het is echt een gevoels mens. Maar geloof me hij is zeer bruikbaar. Geweldige shot, tactisch sterk, en werkt hard. Ik vind Manuel Fernandes een beest maar is afentoe wel eens nonchalant. Kan je niet gebruiken met Ronaldo en Nani in het elftal, om ook nog eens een middenvelder te hebben die nonchalant is (dat was hij tenminste voordat hij naar Turkije ging). Maar ik had hem zeker meegenomen.

Op zich een indrukwekkend ploeg met leuke spelers, ben benieuwd hoe ze het gaan doen.

Zal dit wel gaan worden. Al met al niet erg sterk vind ik. Mogen wij geen problemen mee hebben als Nederland zijnde. Wij hebben veel meer kwaliteit.

Patricio
Pereira
Pepe
Rolando
Coentrao
Meireles
Moutinho
Veloso
Varela
Ronaldo
Nani
23 mei 2012 om 15:22

je opstelling klopt niet, niets van Portugal gezien de laatste tijd zeker? Het wordt als volgt:
Ik zeg nog steeds dat ze geen kampioen worden overigens, maar Nederland meer kwaliteit? Ik weet het niet hoor, ze zijn volgens mij gelijkwaardig. Ik hoop in ieder geval dat ze allebei doorgaan.

Patricio
Pereira
Pepe
Bruno Alves
F.Coentrao
Meireles
Veloso
Moutinho
Nani
Hugo Almeida
C. Ronaldo

Portugal heeft in mijn beleving beter spelers dan Nederland als je kijkt naar skils, maar als je kijkt naar team en tactiek dan is Nederland heer en meester, en ben bang dat juist dat de doorslag kan geven aan Nederland als voordeel op Portugal.

Als Portugal er in slaagt de eerste wedstrijd Duitsland een flinke klap te geven door te winnen dan ben ik er bijna zeker van dat Nederland en Portugal door gaan, bij verlies ben bang dat het over uit is voor ons, omdat Nederland 3 punten wel gelijk pakt tegen Denemarken en dus met minder druk tegen Duitsland en ons kan spelen.

Wat heb ik zin, was het maar al zo ver….

Het middenveld van Portugal moeten we kunnen hebben. Aanval is van beide teams wereldtop, verdediging van Portugal stuk beter als die van Nederland. Zolang we het gevecht op het middenveld winnen moeten we kunnen winnen.

Geweldig hoe iedereen hier Portugal onderschat. Wil hier verder ook niet meer op ingaan want ik juich tijdens het EK wel

Portugal heeft echt wel een goed selectie. Ze kunnen hiermee zeker wel hogen ogen gooien.gaat echt super moeilijk worden voor Nederland maar heb er wel vertrouwen in.

Ik zou zo spelen

Rui Patricio
Pereira
Pepe
Bruno Alves
Coentrao
Meireles
Veloso
Nani
Moutinho
Ronaldo
Postiga
24 mei 2012 om 08:57

Ik zou ook zo spelen, maar dan met Manuel Fernandes ipv Meireles..... maar helaas onze bondscoach snapt het niet helemaal.

Goeie selectie alleen mis ik Danny..? Weet iemand waarom hij er niet bij zit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren