Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema maken kans op prestigieuze uitverkiezing

Laatste update:

De FIFA heeft Virgil van Dijk en Vivianne Miedema genomineerd voor de Wereldelftallen van het Jaar. De verdediger van Liverpool is een van de 26 kanshebbers, terwijl de spits van Arsenal neemt het op tegen 22 andere speelsters. Op maandag 27 februari wordt in Parijs bekendgemaakt welke spelers en speelsters in de teams zijn opgenomen.

Van Dijk is bij de mannen de enige Nederlander op de lijst; Miedema is eveneens de enige genomineerde Oranje Leeuwin. Het Wereldelftal van het Jaar is een initiatief van de internationale spelersvakbond FIFPro en is onderdeel van het FIFA-gala, dat op 27 februari plaatsheeft. Profvoetballers uit de hele wereld konden hun favoriete elftal insturen en uit alle inzendingen is een shortlist gemaakt met 26 namen bij de mannen en 23 bij de vrouwen.

Bij de mannen zijn de prestaties in de periode van 8 augustus 2021 tot en met 18 december 2022 leidend. Bij de vrouwen gaat het om de periode van 7 augustus 2021 tot 31 juli 2022. De tien spelers binnen de ploeg die de meeste stemmen op hun positie krijgen worden geselecteerd voor het sterrenelftal. De laatste plek wordt toegewezen aan de overgebleven veldspeler met het op een na hoogste aantal stemmen.

Er zijn in totaal acht verdedigers genomineerd bij de mannen. Van Dijk moet het opnemen tegen Achraf Hakimi, Antonio Rüdiger, Theo Hernández, João Cancelo, Thiago Silva, Alphonso Davies en Josko Gvardiol. Miedema ondervindt concurrentie van vijf andere aanvallers, te weten Ada Hegerberg, Sam Kerr, Beth Mead, Alex Morgan en Ellen White.

Van Dijk schopte het al twee keer eerder tot het Wereldelftal van het Jaar. In zowel 2019 als 2020 dwong hij een plek af. Voor het team van vorig jaar was Frenkie de Jong genomineerd, maar hij kreeg niet genoeg stemmen. Wereldkampioen Argentinië is goed vertegenwoordig bij de nominaties van dit jaar. Maar liefst drie spelers maken een kans op een plek in het sterrenelftal. Emiliano Martínez, Enzo Fernández en Lionel Messi zitten bij de genomineerden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Leuk die verkiezingen altijd. Veel namen zijn logisch, maar er staan ook namen bij dat ik denk hoe is het in vredesnaam mogelijk. Puur op basis van naam en grootte van clubs. Ik mis bijv. een compleet achterhoede van een land dat net wereldkampioen is geworden.

13 februari 2023 om 20:14

Marc 433 even een vraagje. hoe kan ik hier met punten omhoog.
Want zit al jaren op zelfde niveau haha 1 dus en kan vaak ergens niet op reageren?

13 februari 2023 om 20:18

Hi Elchino,

Belangrijkste is dat je je aan de huisregels houdt van VZ. Netjes met elkaar omgaan en anderen met respect behandelen. Al heb jij een andere mening.

Ander belangrijk punt is on-topic reageren. Probeer inhoudelijk en met argumenten te reageren op het artikel.

Ik weet dan zeker dat je meer punten gaat scoren en een gewaardeerd forum lid wordt

13 februari 2023 om 20:57

Bedankt voorje reactie. Nu snap ik het fijne avond.

14 februari 2023 om 00:50

Geen dank! Voor meer informatie kijk hier op VZ en dan Community en dan Policies. Het beste zichtbaar op de laptop/pc.

Heb je nog vragen, stel ze gerust. En jij ook een fijne avond!

Geen Vinicius, Kroos, Militao of Tchouameni. Belachelijk dit. Vooral Vini. 21 goals en 18 assists uit mijn hoofd, een gigantisch scala aan prijzen gewonnen en stond er in de grote wedstrijden, waaronder de UCL finale. Niet serieus te nemen.

13 februari 2023 om 20:08

Vinicius zou gewoon basis moeten staan in die elftal. Met met Mbappe en Messi. Die andere 3 zouden geen basis staan, maar zouden ook geen aparte opties zijn om genoemd te worden.

14 februari 2023 om 09:27

Dit moet je sowieso niet serieus nemen. Van Dijk had een slecht jaar en ook Cristiano en die staan er ook in. Ook zitten er een paar die een goed wk hebben gedraaid en ook erin meegenomen zijn.

Je kunt niet zeggen dat Van Dijk een heel goed seizoen heeft gedraaid, toch ?

13 februari 2023 om 20:21

verre van dat, ik volg van dijk niet op de voet, maar vgm in de genoemde periode was hij geblesseerd een tijd en toen hij terug kwam duurde het uberhaupt dat hij een beetje in vorm kwam. en nu staat hij gewoon met liverpool op een veels te lage plek...
had een tal van andere verdedigers kunnen selecteren daarvoor in de plaats

13 februari 2023 om 20:35

Welke Oranje international wel? Xavi Simons en Koopmeiners misschien, maar die spelen niet bij clubs van internationaal topniveau. Verder wel met je eens dat Van Dijk geen best seizoen achter de rug heeft

14 februari 2023 om 11:56

2de in de competitie, CL finale, FA cup winst, League Cup winst. Als dat wordt beschouwd als een matig jaar. Dan ligt de referentie voor een goed jaar wel heel hoog.

En waar zijn de VZ helden Frenkie "el jefe" De Jong en Daley "jezus Van Nazareth" Blind. De volgens velen beste speler van barcelona en de enige linksback op aarde met een inspeelpass?

Of vind de rest buiten nederland ze toch niet zo goed?

13 februari 2023 om 20:36

Zo praat je niet over de beste passer van Europa. Zelfs Kevin De Bruyne zit heel de dag Daley Blind filmpjes te kijken om zijn passing bij te schaven

13 februari 2023 om 20:45

haha ja , daarom, en niet alleen de Bruyne, maar Odegaard en Messi kijken ook.

en ja Ronaldo erbij is inderdaad belachelijk, maar dat zal meer als eerbetoon zijn schat ik, hoewel dat niet de bedoeling is van deze verkiezing.

en idd, als Frenkie zo goed is, waarom staat hij niet bij die beste middenvelders?

13 februari 2023 om 21:19

Frenkie wordt natuurlijk ook overhypt. Prima speler als hij in een goede periode zit, maar niet een top 5 middenvelder van de wereld zoals ik hier vaak hoor

13 februari 2023 om 20:38

Je gaat serieus een uitverkiezing waar Ronaldo in staat gebruiken om je gram te halen m.b.t. Frenkie? Dan zit het je wel heel diep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren