Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vier spelers Paris Saint-Germain mogelijk geschorst na beledigende liederen

Laatste update:

Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi, Randal Kolo Muani en Layvin Kurzawa moeten vrezen voor een schorsing van één wedstrijd. Aanleiding daarvoor zijn de beledigende liederen dat het viertal van Paris Saint-Germain zou hebben ingezet na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Olympique Marseille. De tuchtcommissie van de Ligue 1, de Ligue de Football Professionnel (LFP), is een onderzoek gestart naar het viertal.

PSG had afgelopen weekend geen kind aan Marseille. Aanleiding genoeg voor de spelers om de zege in Le Classique met de fans te vieren. Dembélé, Hakimi, Kurzawa en Kolo Muani trokken na het laatste fluitsignaal naar de Virage Auteuil, waar de fanatieke supporters van PSG huisvesten in het Parc des Princes. Daar zouden zij met de supporters 'Marsellais, nique ta mère' hebben gezongen, wat neerkomt op: 'Marseille(-fans), neuk jullie moeders'.

Daarnaast ligt ook PSG zelf onder het vergrootglas van de LFP, daar supporters tijdens de wedstrijd homofobe liederen zouden hebben gezongen. "Naar aanleiding van de rapporten van de wedstrijdofficials en de aard van de teksten van sommige PSG-fans en -spelers, heeft de disciplinaire commissie besloten om naast PSG ook Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi, Randal Kolo Muani en Layvin Kurzawa op te roepen voor het verhoor van de disciplinaire commissie op donderdag 5 oktober", laat de LFP weten.

De Franse Minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, riep al op om de daders op te sporen. "Zij hebben het feestje op het Parc verpest. Zij moeten met spoed verbannen worden uit onze stadions. Ik verzoek PSG om de daders te identificeren, zodat gerechtigheid kan plaatsvinden en zij uit de stadions verbannen kunnen worden." PSG bracht maandag al een statement naar buiten, waarin het 'alle vormen van discriminatie en in het bijzonder homofobie veroordeelt'. Hakimi, Kolo Muani, Dembélé en Kurzawa spelen op 4 oktober in de Champions League tegen Newcastle United en zullen een dag later een schorsing proberen te voorkomen voor de tuchtcommissie. Het viertal riskeert naast een schorsing ook een fikse boete.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet "unique ta mère", dat betekent iets heel anders. Waarschijnlijk zonder de eerste u. "Nique ta mère" lijkt me wat hier bedoeld wordt. Niet fraai inderdaad.

Zonder het artikel te openen kon ik al wel gokken dat Kurzawa er wel weer mee te maken zou hebben. Dembele is ook niet het meest heldere licht gebleken. Wat een topaankoop is dat tot dusver zeg. Kan me voorstellen dat de Barca fans zo rouwig waren om zijn vertrek. Aanrader: de gemiste kans van Dembele tegen Nice. Bij het WK rugby was dit een voltreffer geweest

28 september 2023 om 17:28



@diego_forlan

Mee eens, Het was ook beter voor beide partijen om uit elkaar te gaan, Dembele is heel erg blessuregevoelig en daarnaast eist zijn zaakwaarnemer heel veel geld. Barca is het met het vertrek van Dembele enorm vooruit gegaan met Felix en Cancelo, Dembele heeft eerder Barca nodig dan Barca hem.

Wordt laatste tijd wel echt van elke vlieg een olifant gemaakt naar mijn idee. Om nou spelers te schorsen omdat ze meezingen met een (toegegeven, niet zo fraai) spreekkoor van de supporters vindt ik een beetje treurig vanuit de Franse bond.

Wat mij betreft schorst de bond spelers alleen voor zaken die invloed hebben op de wedstrijd. Kaarten, gokken en doping dus. Laat de club dit soort zaken maar zelf afhandelen.

Was Kurzawa helemaal vergeten, zit die daar nog?

28 september 2023 om 17:54

ja, zit lekker op de bank daar ;p

28 september 2023 om 18:44

Kan me dat moment nog herinneren dat hij de Zweedse O-21 ploeg belachelijk maakte op dat jeugd-WK. Zweden won vervolgens en namen revanche.

Niet echt netjes, maar een paar jonge gasten die zoiets "algemeens" roepen. Een keer foei roepen omdat ze voorbeeldfunctie hebben lijkt me toch voldoende.

Vooral dom dat ze “gepakt” zijn, is wel heel overdreven dit, gebeurd bij veel ploegen dit.

In Spanje hoor je ook elke Match Puta madre, fans schreeuwen van alles en nog wat naar de spelers.

Denk dat ze gewoon een geldboete ofso krijgen, schorsing is veelste overdreven.

Ik denk dat hetgeen wat mij het meest verbaast hier het feit is dat Kurzawa nog steeds voetbalt bij PSG.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren