Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertessen in de wachtkamer: PSV strijdt met twee clubs om vervanger van de Belg

Laatste update:

Yorbe Vertessen mag PSV nog altijd niet verlaten. De 23-jarige aanvaller hoopt elders meer speelminuten te maken dan in Eindhoven en wil in deze transferperiode een stap te zetten, maar de koploper van de Eredivisie werkt nog niet mee. De Telegraaf meldt dinsdag dat PSV bereid is over te gaan tot een verkoop van Vertessen als er een opvolger in huis is gehaald. Daarvoor is nog steeds Facundo Pellistri in beeld, maar de Eindhovense ploeg is niet de enige die achter hem aanzit.

Vertessen heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar FC Union Berlin. De Duitsers zijn bereid een bedrag van vijf miljoen euro voor hem neer te leggen, een bedrag dat door PSV als voldoende wordt beschouwd.

Toch is een transfer naar de Bundesliga nog geen gelopen race. Technisch directeur Earnest Stewart wil eerst een vervanger in huis hebben, voordat Vertessen verkocht kan worden. Dit leidt tot irritatie bij de de Belg.

Die vervanger wordt mogelijk Pellistri. De aanvaller van Manchester United zit bij de eerste selectie van Erik ten Hag, maar komt amper aan spelen toe en mag op huurbasis vertrekken van zijn club.

Mogelijk wordt PSV Pellistri's tijdelijke werkgever, maar er zijn meer kapers op de kust. Zowel LA Galaxy als Granada hoopt zich deze transferperiode te versterken met de Uruguayaan. "In de komende dagen zullen er gesprekken volgen over de vervolgstappen van Pellistri", schrijft Fabrizio Romano daarover op X.

Sheraldo Becker
Vertessen en Pellistri lijken door hun mogelijke transfers onderdeel te worden van een heuse transfercarrousel. Pellistri moet de opvolger van Vertessen worden bij PSV, terwijl Vertessen op zijn beurt de vervanger van Sheraldo Becker kan worden bij Union Berlin.

De voormalig aanvaller van Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag staat namelijk aan de vooravond van een transfer naar Real Sociedad. De transfer van Becker naar Spanje zou zich volgens Romano in de afrondende fase bevinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het bedrag dat Psv vraagt is zeer redelijk. Hij heeft Psv persoonlijk naar de volgende ronde gebracht.
(al had hij wel wat hulp van Ocampos)
Eigenlijk is hij nooit goed doorgebroken bij Psv. Hij zit er al jaren en mag af en toe een invallen.
Verkopen is juist

16 januari 2024 om 13:25

Vertessen was een zeer nuttige speler voor PSV, maar ontbreekt toch de kwaliteiten om een constante basis speler te worden. Dan is 5miljoen zoals jij al zegt redelijk.

Misschien niveau Az/twente als basisspeler? Niks mis mee overigens.

16 januari 2024 om 13:49

Vertessen stond altijd bekent als een ruwe diamant in de opleiding vanwege specifieke kwaliteiten als het scoren van goals en zijn extreme snelheid. Alleen net zoals bijv Obispo, is hij enorm teruggeworpen in zijn ontwikkeling door de vele blessures. Dit is eigenlijk het eerste seizoen waar hij blessurevrij is gebleven, wat een wonder is. Mocht hij dat voor een langere periode blijven en veel wedstrijden spelen op een hoog niveau, kunnen we er zomaar weer veel van gaan horen in de toekomst.

Verder wel eens hoor, tegen het juiste bedrag gewoon verkopen. Alleen het liefst pas in de zomer en voor het juiste bedrag. 5 mil is echt veel te weinig!

16 januari 2024 om 14:35

Ja inderdaad die 5 miljoen is echt niks in het huidige voetbal. Helemaal niet voor een speler met zulke specifieke wapens. Zo'n Becker van Union Berlin is redelijk vergelijkbaar qua type speler. Heeft weliswaar meer gepresteerd en op een hoger niveau, maar is daarentegen ook ouder. Een bedrag tussen de 6-8 miljoen zou ik eerder op richten als je de selectie het liefste wilt behouden. PSV profiteert dit seizoen pas echt van zijn diensten.

Het is voor hem vervelend dat hij moet wachten, maar het is ook te begrijpen dat PSV het teambelang voorop stelt. En natuurlijk kun je zeggen dat hij een goede prof is en zich altijd goed opgesteld heeft, maar zeker in de CL kun je elke speler nog nodig hebben. In de ED moet je het zeker zonder Vertessen ook wel kunnen redden. Daar zou je een blessure op schorsing op moeten kunnen vangen met in het noodgeval iemand uit jong psv

16 januari 2024 om 13:28

Hij si wel de vervanger van de vervanger. Wanneer het niet doorgaat kan Vertessen ook een stoorzender worden. Hij speelt niet, hij mag niet weg.

Je zou zelfs el gahzi terug kunnen halen en die zou ook prima als back up van de back up kunnen terughalen. Er zijn genoeg opties

16 januari 2024 om 14:24

voor een vervanger van een vervanger heeft hij behoorlijk veel gespeeld. Daarbij is hij zeker in de CL heel belangrijk geweest. Dus dat ze hem niet zomaar laten gaan vind ik best logisch. Eerst een vervanger dan een vertrek.

16 januari 2024 om 14:32

Ik zou het niet te hard op roepen, je was al Lang en Lozano tegelijkertijd kwijt. Stel je voor nog een aanvaller eruit/geschorst dan wordt het allemaal lastiger.

Ik vind het helemaal logisch, voor eredivisie kan je nog wel jeugd erin zetten maar europees kan je iedereen goed gebruiken.

Zou persoonlijk liever dan Kwaaitaal, Simons of Bars bij de selectie zien.

Zijn natuurlijk nog niet klaar om voor het eerste te spelen, maar met Lozano, Bakayoko, Lang heb je drie buitenspelers, terwijl ook Tillman op die positie kan spelen.
Als je dan toch een vijfde optie nodig hebt, dan liever een eigen jeugdspeler dan een huurling van Man United, zeker aangezien de kans bestaat is dat PSV op vroeg kampioen kan worden.

Overigens zit er echt barweinig in het huidige Jong PSV qua buitenspelers, sinds 2012 hebben we Labyad, Bakkali, Depay, Bergwijn, Gakpo en Bakayoko gehad als talenten die (al dan niet terecht) bekend stonden als grote talenten.

Becker naar Soceidad? Hij stond toch in de belangstelling van Villareal, niet Soceidad, toch?

Of is Soceidad nu een optie, nu Mohamed Ali-Cho weg is gegaan naar Nice daar?

Zou Soceidad wel een nog mooiere stap vinden voor Becker. Die spelen echt een stuk hoger dan Villareal dit jaar! En hebben met o.a. Oyarzabal en Kubo ook heerlijke spelers voorin en op het middenveld ook met Zubimendi Merino en dergelijke!

16 januari 2024 om 13:44

Afgelopen week bekend geworden dat Sociedad ook interesse heeft. Is toch een mooiere stap met CL voetbal inderdaad. Villareal wilde geen transfersom betalen en Sociedad is bereid 5m neer te leggen. Volgens mij zijn Becker en Sociedad zelf al rond..

17 januari 2024 om 11:09

Mooi man! Warme broodjes van de becker naar Soceidad!

Vind de spitspositie bij hen sowieso niet top ingevuld bij Soceidad. De rest staat zowat wel als een huis.

Als spitsen hebben ze André Silva (die wederom geen potten breekt), Carlos Fernandez (niets bijzonders) en Sadiq (die ook geen potten kan breken tot nu toe).

Omdat ik ook niet aan tafel zit op de burelen van PSV of andere clubs reageer ik eigenlijk nooit op dit soort berichten en dan vooral de bedragen.

Maar ik vraag mij toch echt af of Vertessen niet meer waard is dan 5 mln. Natuurlijk zien we allemaal zijn beperkingen en als hij basis speelt, dan is het bijna nooit goed, maar als je hem zoals nu gebruikt op zijn goede punten, dan is ie toch heel belangrijk?

Op het moment dat het goed uitkomt om hem in te brengen, dan levert hij toch gewoon? Goals, assists? Dat is precies waarom hij er is en dat zou hij in zo'n beetje alles competities ook kunnen brengen. Dus waarom maar 5 mln?

16 januari 2024 om 14:11

Ik kan er maar moeilijk aan wennen dat er in het voetbal zo makkelijk naar een miljoentje meer of minder gekeken wordt. 5 miljoen is toch wel de ondergrens. Zeker in de winter. En ik denk dat je er oprecht vrij eenvoudig meer bij kunt onderhandelen. Het absolute onderste uit de kan, zeg maar 8 miljoen, is nog lang niet in zicht. 6,5 miljoen vind ik zelf heel redelijk. Met 5 heb ik het gevoel dat er niet onderhandeld is. Maar misschien is dat ook wel zo, want Vertessen is op dit moment feitelijk niet te koop.

16 januari 2024 om 14:40

Mt87, jij beschrijft precies het gevoel dat ik er ook bij krijg. Juist die miljoenen maken het verschil. Als Ajax bijvoorbeeld Rijkhoff weet te strikken voor 1 miljoen, zijn ze wel een potentiele topper rijker. Voor 1 miljoen heb je wel weer een extra talent bij wijze van spreken binnen je selectie.
PSV moet gewoon hogere vraagprijzen hanteren. Minder betalen kan altijd nog. Helemaal nou ze relatief sterk staan wat betreft de onderhandelingspositie met 3 geïnteresseerde clubs.

16 januari 2024 om 14:44

Op papier is 5 miljoen voor een speler die 14 keer in de eredivisie en 6 keer in de Belgische Pro-League mocht beginnen in de laatste 3,5 jaar niet heel weinig. Als je hem dit seizoen ziet invallen kun je aan meer denken maar denk ook dat je met dit soort jongens die nooit geklaagd hebben maar eigenlijk ook nooit een vaste waarde waren ook mee moet denken. Hij is 23 en kan een mooie stap maken. Misschien een mooie doorverkoopclausule bovenop die 5 miljoen om het af te ronden.

16 januari 2024 om 22:23

Het punt is meer dat je het verhaal over meedenken net iets te vaak hoort bij een club als PSV. Gevoelsmatig en als mens ben ik het met je eens, maar zakelijk is dit dus niet zo verstandig. PSV moet een tussenweg hierin vinden en juist wat hoger dan het ''schappelijke'' gaan zitten.

PSV kan op de vleugels naast Lang, Lozano en Bakayoko ook nog uit de voeten met Tillman of desnoods Babadi. In die zin kan ik mij enige frustratie bij Vertessen wel voorstellen. Anderzijds begrijp ik de technische mensen bij PSV ook wel na het blessureleed bij Lozano en vooral Lang. Ik was altijd wel een fan van Yorbe Vertessen en gun hem zeker een leuke transfer met daaropvolgend meer speeltijd. Een transfersom van 5 miljoen voor Vertessen vind ik overigens iets aan de lage kant en over de kwaliteiten van Pellistri kan ik vooralsnog weinig zeggen. Pellistri is volgens Transfermarkt 10 miljoen waard en zal door PSV worden gezien als backup. Bij PSV zal Pellistri mogelijk wel aan meer speeltijd komen dan onder Ten Hag bij Manutd, de selectie van PSV is minder breed dan die van de Engelsen en Bosz zal af en toe moeten rouleren met het oog op het programma en de blessuregevoeligheid van Lang en Lozano.

Even een gekke gedachte, maar mocht Vertessen daadwerkelijk verkocht worden, is het geen optie om achter de diensten van Fabio Silva te gaan? Is weliswaar verhuurd aan Rangers, maar voor volgend seizoen. Zou kunnen uitwijken naar de linkerflank, kan achter de Jong uitvechten wie er in de spits mag als backup met Pepi en heeft potentie om een goede spits te worden.
Dan huur je voor nu Pellistrini voor een half jaar en probeer je daarna Fabio Silva te kopen.

16 januari 2024 om 17:29

Goede speler hoor die Fabio Silva. Maar voor dit PSV? Luuk de Jong laat nog geen tekenen van ouderdom zien, Pepi is de beoogde opvolger en daarachter heb je Jason van Duiven waar veel van verwacht word. De spitspositie is voorlopig goed bezet bij PSV. En datzelfde kunnen we ook zeggen over de linksbuiten positie want Lang en Lozano spelen daar voorlopig. Fabio Silva leek mij juist meer iets voor Feyenoord. Ze komen voorin stootkracht tekort en moesten spelers uitzwaaien voor de Azië/Afrikacup. Fabio Silva zou het daar uitstekend hebben gedaan.

16 januari 2024 om 22:06

Agree, maar ik bedoelde eigenlijk ook meer als vervanging voor Vertessen. Dus dat Fabio Silva meer vanuit de linkerflank opereert. Indien Pepi niet helemaal de schoenen van Luuk de Jong zou kunnen vullen (wat logisch is) kan je hem als spits inzetten. Ik zie persoonlijk ook een betere spits in Silva dan Pepi.
Lozano zou je bij een vertrek ook op rechts kunnen positioneren en Lang op de linkerflank als eerste keuze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren