Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart ziet 1 ding duidelijk worden tegen Schotland: ‘Hij moet altijd spelen’

Laatste update:

Rafael van der Vaart is van mening dat Denzel Dumfries de vaste rechtsback van het Nederlands elftal moet zijn, zo laat hij zondag weten tijdens NOS Studio Voetbal. De analist was niet onder de indruk van het spel van Jeremie Frimpong tegen Schotland (4-0 zege) en vindt dat Dumfries een vaste plek verdient in Oranje.

Frimpong mocht het afgelopen vrijdag tegen Schotland eens vanaf het begin laten zien van bondscoach Ronald Koeman. Tijdens de wedstrijd bleek dat Frimpong meer als rechtsbuiten stond opgesteld, maar ook daar kon de Ghanese Nederlander niet echt indruk maken. Na ruim een uur spelen werd Frimpong afgelost door Dumfries.

“Wat voor mij vooral duidelijk is geworden, is dat Dumfries altijd moet spelen”, opent Van der Vaart. “Natuurlijk doet Frimpong het fantastisch bij Bayer Leverkusen, maar Dumfries is gewoon de rechtsback van het Nederlands elftal. Dat is voor mij echt duidelijk geworden.”

“Frimpong pakte ook niet echt zijn kans”, reageert presentator Sjoerd van Ramshorst. “Nee, maar dat is wel een goede speler en hij heeft de tijd natuurlijk nog, maar op dit moment hoeven we hierover niet te twijfelen”, vindt Van der Vaart, die het verder geen grootse wedstrijd vond van het Nederlands elftal.

“Het was heel matig”, aldus Van der Vaart. “Het is eigenlijk ongelooflijk dat je 4-0 wint, want het had ook gewoon 0-4 kunnen worden. Uiteindelijk zag je op het laatst nog wel wat goede momenten, maar het was eigenlijk gewoon een matige wedstrijd.”

Van der Vaart heeft zich verbaasd over het niveau wat sommige spelers bij Oranje niet kunnen aantikken, waar ze dat bij hun clubs wel doen. “Simons, Frimpong, Koopmeiners en noem ze maar op. Die spelen bij hun club fantastisch, maar in Oranje oogt het allemaal een beetje vlak.”

“We hebben zoveel kwaliteit, maar het loopt nu gewoon niet lekker”, aldus Van der Vaart. “Ik kan heel erg genieten van al die spelers, maar samen lukt het gewoon niet. Daar komt de frustratie van Koeman ook vandaan, denk ik.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijp niet waarom hij Koopmeiners noemt. Viel meer dan prima in. Xavi verwacht ik op de bank tegen Duitsland. Net als Frimpong en Wieffer. Benieuwd wel middenveld Koeman laat starten. Ik zou Schouten een kans geven naast Reijnders en Koopmeiners op 10.

25 maart 2024 om 07:39

Misschien omdat ie altijd tegenvalt in oranje? Hij viel nu ok in, 10 minuten in een wedstrijd die gespeeld was tegen een tegenstander die helemaal open speelde.

Grappig dat iedereen maanden om Frimpong schreeuwt, blijkt ie nu een Dumfries light te zijn.

25 maart 2024 om 08:37

Frimpong is geen Dumfries light, Koeman had het gewoon idioot neergezet. Frimpong had eigenlijk "gewoon" de rol van rechtsback, maar moest ook een soort vleugelaanvaller spelen. Je merkte meermaals in de wedstrijd dat zijn positie voor iedereen onduidelijk was. De cynicus in mij zegt dat Koeman dit bewust heeft gedaan om de discussie te beslechten voor Dumfries, die defensief veel stabieler is.

Frimpong is een effectief wapen om iets te forceren tegen een vermoeide tegenstander. Hij moet echter iets van rugdekking hebben en hij profiteert van een targetman in de spits. Dus laat in de wedstrijd Weghorst en Frimpong erin, en steek laatstgenoemde door tot de achterlijn. Bal hoog door de lucht, en Weghorst knikt hem erin.

25 maart 2024 om 09:31

"de cynicus in mij zegt dat Koeman dit bewust heeft gedaan om de discussie te beslechten voor Dumfries, die defensief veel stabieler is."
Dit is wel erg ver gezocht. Koeman heeft er juist baat bij als er een goede concurrentiestrijd ontstaat

25 maart 2024 om 11:31

Tuurlijk, het ligt aan Koeman dat elke bal 10 meter van z'n voeten springt en hij de helft van de ballen aan de verkeerde kleur geeft...

Bijlow, Dumfries, Frenkie, Gakpo, Geertruida, Rijnders en Ake hebben nooit verzaakt in Oranje. De rest speelt soms op 70 procent soms op 80 procent maar nooit in hun volle potentie.

25 maart 2024 om 01:33

3 van die namen heeft maar een handje vol interlands gespeeld. En zelfs in die interlands waren Bijlow en Geertruida niet vlekkeloos. Gakpo vind ik ook vaak een draak van een wedstrijd spelen in Oranje. Ake en Frenkie halen vaak wel een voldoende.

ON: Gister was Koeman ook maar wat aan het kloten met tactiek en opstelling... Frimpong op de vleugels in een 532 werkt het beste. Gister zei Koeman zogenaamd dat hij voorop gaat staan.. Nou zag hem vaker achterin en er verward bijlopen gisteren..

25 maart 2024 om 03:04

Ik twijfelde om die 3 namen op te schrijven om precies die reden wat je zegt maar elke wedstrijd die ze gespeeld hebben, waren ze echt volwassen aan het spelen. Heel anders dan Depay die 50 keer met de hak paast die nooit aankomt of onmogelijke combinaties probeert in piepkleine ruimtes. Heel storend en irritant. Malen die ontelbaar open kansen mist, die zal nooit in een finale-wedstrijd de beslissende doelpunt kunnen maken. Noa Lang word heel erg onderschat, hij is echt veruit onze beste aanvaller. Hij speelt letterlijk zo technisch als een Braziliaan en dan snap ik echt niet dat zulle schele spelers als Malen boven hem word verkozen.

25 maart 2024 om 09:00

Interessante takes heb jij altijd. Van al die spelers kan je misschien zeggen dat Reijnders in zijn handjevol interlands NOOIT verzaakt heeft, en verder inderdaad Aké. Dumfries is nu al meerdere jaren goed maar heeft absoluut ook in zijn vroege Oranje-periode de nodige flaters gemaakt, toen waren mensen helemaal niet zo idolaat van hem als nu.

25 maart 2024 om 09:58

Geertruida nooit verzaakt? Laatste interland niet gekeken? Stond telkens aan de verkeerde kant te dekken 😂

Tsjonge jonge ik word echt moe van hem..hij zit vanavond bij Rondo om weer hetzelfde te verkondigen wat ie bij studio voetbal heeft verkondigd..ik zag ook en iedereen dat frimpong slecht speelde.. misschien niet het juiste systeem voor hem.. zoals Regragui ook deed bij Hamdallah deed Koeman ook.. jullie wilde Frimpong, jullie krijgen frimpong om hem dan te slachtofferen.. slim van een coach

25 maart 2024 om 07:54

Zou ook een beetje gek zijn als Rafael tegengestelde dingen zou zeggen bij Rondo en Studio Voetbal toch .

Maar was dit niet het juiste systeem voor Frimpong? Volgens mij heeft hij juist een open flank nodig om aanvallend zijn ding te kunnen doen, en dat had hij. Koeman had het systeem behoorlijk aangepast zodat hij goed tot zijn recht zou kunnen komen. Nederland was gewoon erg slecht aan de bal en heeft de eerste 70 minuten aanvallend heel weinig kunnen brengen. Niet alleen de fout van Frimpong, dus wel veel te makkelijk van Rafael om hem op basis van 1 wedstrijd af te schrijven.

Het is ook wel makkelijk om Frimpong de schuld te geven, terwijl 3 mensen op het middenveld (voor hem dus) niet meededen tijdens dat hij speelde.

Dusja misschien een kans geven zonder dat Wieffer en Xavi meedoen met de tegenstander.

Xavi krijgt 12 kansen in NL, Wieffer krijgt er meerdere, zelfs Wijnaldum komt terug. Frimpong speelt 1 wedstrijd waarvan nog steeds niemand weet waar hij nou moest spelen. Speelt niet goed en geen kans meer op basis volgens analisten. Kijkt iemand überhaupt naar de Bundesliga? Met 5 verdedigers is hij echt heel goed. Dat systeem speelt hij namelijk ook altijd en niet 4-3-3 waarin hij nu moest opdraven. Als je tegen Duitsland 5-3-2 speelt dan vind ik echt dat hij nog een kans moet krijgen. Van Dumfries weten we wel wat hij kan. Ik zeg niet dat hij Dumfries eruit speelt, maar Frimpong kan zeker een waardige vervanger zijn als het bij Denzel niet loopt.

Imo zouden een aantal spelers al zeker moeten zjjn van een plek op het EK en dat zijn van Dijk, Aké, Dumfries, Hartman, de Jong, Reijnders, Malen, Gakpo en Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren