Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Vaste waarde’ Mexico overtuigt en is als voorlaatste zeker van WK

Laatste update:

Het Mexicaans elftal mag onderhand een vaste gast genoemd worden als er een toernooi om de wereldtitel gespeeld wordt; al sinds 1994 waren de Mexicanen op elk WK aanwezig. Ook in 2014 in Brazilië zal dat weer het geval zijn, want Nieuw-Zeeland heeft woensdag niet kunnen verrassen.

Nadat de eerste wedstrijd in de play-offs om een WK-ticket al met 5-1 was gewonnen door Mexico, leverde ook de return in Wellington een zege voor het elftal van bondscoach Miguel Herrera op: 2-4. Een hattrick van Santos Laguna-aanvaller Oribe Peralta zorgde ervoor dat de gasten na 33 minuten al zo goed als zeker waren van deelname aan het WK.

Bovendien miste Jeremy Brockie van Nieuw-Zeeland kort voor rust een strafschop. Chris James schoot in de tweede helft wél vanaf elf meter en de ingevallen Rory Fallon scoorde de 2-3, maar de spanning keerde niet meer terug. Carlos Alberto Peña bepaalde de eindstand op 2-4, zodat Mexico zich als 31e heeft geplaatst voor het WK. Het laatste land dat zich nog gaat kwalificeren is vermoedelijk Uruguay, dat in de return tegen Jordanië een 5-0 voorsprong verdedigt.

Denk je dat Mexico het goed gaat doen op het WK van 2014?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mexico hoort zeker op het WK, vond het al raar dat ze achter Costa Rica en Honduras eindige en ik schat ze ook niet lager in als de Verenigde Staten.

20 november 2013 om 11:16

In de kwalificatie groep met Usa - Costa Rica - Jamaica - Honduras - Panama hoort Mexico "normaal" gesproken zich redelijk eenvoudig recht streek te plaatsen.
Ze hebben echter alle geluk van de wereld dat ze nog via de play-offs konden plaatsen.
Ze hebben dramatisch gespeeld in de groeps ronde.
Toch ben ik het met je eens, Mexico hoort er altijd bij.

Mexico heeft zich volkomen terecht geplaatst. Knap ook om dit te doen zonder de ''europeanen'' van het elftal zoals Chicharito, Guardado, Gio dos Santos enz.

De manier waarop ze deze twee play-off wedstrijden hebben afgewerkt; de instelling, intenties en vechtlust van de spelers, is reden tot lichte hoop dat er op het WK geen wanvertoning plaats zal vinden, zoals er daar continu gedurende de kwalificatie sprake van was.

Oribe Peralta doet het weer, word langzamerhand een held in Mexico met 11 van de laatste door Mexico gescoorde 21 goals (dit sinds September) en 6 goals in de laatste 3 interlands. Mocht ie de lijn doortrekken, duurt het niet lang meer voordat deze jongen in Europa speelt.

Overigens blijft Mexico als team moeilijk in te schatten, want tegen Nieuw Zeeland mag je eigenlijk ook helemaal niet verliezen. Maar goed, ze zijn geplaatst en hebben nu alle tijd om naar een vast elftal toe te werken.

Als laatste: Als je de eerste wedstrijd met 5-1 wint ben je toch eigenlijk al zo goed als zeker van deelname aan het WK? Ook zonder goals in de return was Mexico makkelijk geplaatst met een globale stand van 5-3. Ik vind het nogal een rare stelling om als de globale stand inmiddels 8-1 staat en de thuisploeg op dat moment nog 57 speelminuten heeft om 8 goals te maken, pas dan te spreken van een ''zo goed als'' zekere deelname aan het WK voor Mexico...

Mexico heeft sinds 1994 altijd de 2e ronde gehaald. Ik denk dat ze dat weer kunnen halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren