Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Polen krijgt aanbiedingen voor na zijn pensioen: ‘Zie ik niet voor me’

Laatste update:

Wanneer je aan Bram van Polen denkt, dan denk je aan PEC Zwolle. De 38-jarige routinier staat al zeventien seizoenen onder contract bij de club uit Overijssel en dat maakt hem een van de meest clubtrouwe spelers in Europa. In gesprek met Voetbalzone praat hij over clubliefde, zijn toekomst en een opmerkelijk aanbod.

PEC Zwolle nam Van Polen in 2007 transfervrij over van Vitesse. Sindsdien heeft de rechtsback geen ander clubembleem meer verdedigd. Volgens onderzoeksbureau CIES laat Van Polen onder anderen Bayern München-legende Thomas Müller (zestien seizoenen) en Atlético Madrid-middenvelder Koke (vijftien seizoenen) achter zich.

Bekijk hieronder het interview met Bram van Polen:

Met zeventien seizoenen is Van Polen echter nog geen recordhouder. Die titel staat op naam van doelman Igor Akinfeev, die al 21 seizoenen onder contract staat bij de Russische grootmacht CSKA Moskou.

In het huidige voetbaltijdperk zijn clubtrouwe spelers als Van Polen schaars. Door het transfergeweld worden spelers eerder overtuigd om een stap te maken. “Ik denk dat de hele wereld, slash maatschappij, wat egoïstischer wordt. Ieder mens is wat meer met zichzelf bezig en of dat een goede of slechte keuze is, laat ik in het midden."

"Ik had misschien mijn contract ook een keer kunnen laten lopen of voor andere clubs kunnen kiezen waar ik meer geld had verdiend. Maar dat zijn keuzes en die keuze heb ik altijd op gevoel gemaakt”, vertelt Van Polen.

Ondanks zijn eigen trouwheid snapt de veteraan ook dat andere voetballers zich sneller financieel afhankelijk willen spelen. “PEC past bij mij, alleen er zijn nu meer voetballers die zich ‘binnen’ willen voetballen en dat is ook hun goed recht. Ik vind het zelf gewoon mooi dat ik zo lang bij mijn club heb gespeeld. Voor iemand als Thomas Müller is Bayern zijn club, maar dit is mijn club.”

De Nijkerker geeft aan vroeger op te kijken tegen Steven Gerrard. Ook de voormalig speler van Liverpool speelde zeventien seizoenen voor the Reds voor hij zijn loopbaan afbouwde in de Verenigde Staten bij LA Galaxy.

Bloemen


Een maand geleden speelde Van Polen uitgerekend in Deventer bij aartsrivaal Go Ahead Eagles zijn vijfhonderdste wedstrijd in het profvoetbal. Ondanks dat hij niet geliefd is bij het Deventer publiek, ontving Van Polen toch een bosje rood-gele tulpen.

Saillant detail is dat Van Polen in 2021 in een interview aangaf nooit de kleuren van Go Ahead in huis te halen. Toch hebben de bloemen het lang volgehouden. “Ze hebben zeker drie weken bij ons op tafel gestaan. Dat toonde zoveel respect vanuit Go Ahead, dan ga ik niet kleinzerig doen en hem niet mee naar huis nemen.”

De routinier laat verder weten nog geen definitieve beslissing genomen te hebben over zijn toekomst. Wel denkt de aanvoerder van PEC na over wat hij gaat doen na zijn voetballende carrière. Zo zou de clubman ooit graag aan de slag gaan als algemeen directeur.

“Mits ik daar capabel genoeg voor ben en ik vind het na het doorlopen van het traject nog leuk, heb ik die ambitie wel. Of er verder al gesprekken zijn gevoerd? Met ESPN en PEC heb ik twee organisaties die redelijk concreet zijn voor een baan na mijn actieve carrière. Ook heb ik een aanbod gehad van een Mercedes-dealer, maar dat gaat hem niet worden. Ik zie mezelf niet als autoverkoper", sluit hij lachend af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi verhaal over dat bosje tulpen; gewoon normaal doen, ondanks dat het misschien de grootste concurrent is.

Clublegendes als Van Polen of Van der Maarel zijn mooi, al kan ik me ook goed voorstellen dat je als voetballer een keer nieuwsgierig bent naar hoe het bij een andere club is. Zo lang is je carrière immers niet.

19 maart 2024 om 14:44

Zegt inderdaad veel over Van Polen. Een gozer met het hart op de goede plek en wars van kapsones. Werkelijk waar een frisse wind in de huidige voetbalwereld.

19 maart 2024 om 15:07

Door zo lang bij één club te voetballen verleng je wellicht wel de levensduur van je voetbalcarrière. Zie een clubhopper met de voetbalkwaliteiten van van Polen niet ergens op zijn 38ste nog basis staan in de Eredivisie (wat helemaal geen schande is). Dan heb je daar toch andere jongens staan. Nu is van Polen het gezicht van PEC Zwolle en ook buiten het veld heel belangrijk voor het team en de club.

Topgozer, topfoto, mooi man

Topgast! En op 38e-jarige leeftijd gewoon topfit. Zet zich ook nog eens in voor allerhande maatschappelijke projecten. Wat mij betreft een echte voorbeeldprof!

Als analist bij ESPN is inderdaad een leuke optie! Ook voor de kijkers

Topper is dit. Fantastisch zo'n clubman. Veelnrespect voor van Polen. Zit een goeie kop op.

Echt een topgozer. Afgelopen jaar trouwde een vriend van mij en Van Polen vond het wel leuk om geheel vrijblijvend een videoboodschap voor hem in te spreken. We hebben met de hele zaal hard gelachen, was een geweldig moment. Ik denk wel dat Bram vooral wat wilde inspreken, nadat ik had gestuurd dat mijn maat vooral goed is in de 3e helft én regelmatig de vogelnestjes uit de bomen schiet.

Nou ik hoop niet dat we Bram van Polen veel op tv gaan zien. Zal een aardige vent zijn, maar het is de zoveelste 13-in-een-dozijn analist die niets interessants te melden heeft. De vraag die ik mezelf altijd afvraag is: wat wordt er gezegd wat ik ook niet zelf had kunnen zien? Je mist gewoon analisten van het niveau van Gaal, Cruijff, Slot (bij Studio Voetbal heel goed) en dáár zou ESPN eens op moeten inzetten. Peter Bosz zat bijvoorbeeld ook thuis. Dus liever geen Bram van Polen...

20 maart 2024 om 11:36

@lexy88. Als van Polen nou iets niet is, is het wel een 13 in een dozijn voetballer. Komt juist altijd eerlijk en met zijn hart op de tong over. Hij is juist wars van cliche praatjes voor of na de wedstrijd.

20 maart 2024 om 14:34

Ik zeg niet 13-in-een-dozijn voetballer, maar analist. Niet iemand die met een bijzondere invalshoek komt of iemand die bekend staat als een tactisch sterk persoon. En dat is toch waarom je wilt dat iemand analist wordt. Want de tektsen van Been, Luickx, Anco Jansen, Ali Boussaboun etc etc daar mist toch niemand iets aan. En van Polen schaar ik in dezelfde categorie. In de paar TV-optredens die ik zag, vond ik hem niets toevoegen. Als voetballer is het een ander verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren