Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Polen loert met contractverlenging op bijzondere status in de Eredivisie

Laatste update:

Bram van Polen speelt ook volgend seizoen bij PEC Zwolle. De 35-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd en begint daarmee aan zijn vijftiende seizoen in Zwolse dienst. Door de nieuwe verbintenis kan Van Polen na dit seizoen de langstzittende speler in de Eredivisie worden bij dezelfde club. Die titel is nu toebedeeld aan Robert Zwinkels, die bij een degradatie met ADO Den Haag naar de Keuken Kampioen Divisie zijn record uit handen ziet glippen.

Van Polen stelde twee belangrijke voorwaarden bij het verlengen van zijn contract. "Ik wil me nog hartstikke fit voelen en ik wil daarbij van waarde kunnen zijn voor het team", zo vertelt hij op de website van de club. "Gelukkig is dit allebei na al die jaren nog steeds het geval. Daarbij is dit mijn club en ligt hier mijn eindstation als voetballer, maar dat eindstation stellen we voor nu nog wel even uit. Natuurlijk gaan de jaren tellen, maar het lichaam kan het nog prima aan en ook mentaal voel ik me fris. Ik plak er met alle liefde nog een jaar aan vast.”

Zwolle gaf vrijdagochtend al een voorproefje op het nieuws met een paginagrote advertentie in De Stentor van een juichende Van Polen en de tekst 'clubliefde bestaat'. Bovendien liet de club verschillende oud-spelers poseren in het shirt, waaronder Arne Slot, Wout Brama en Eric Botteghin. "Van de ervaring die Bram met zich meebrengt wordt iedere dag weer geprofiteerd door de andere jongens", vertelt technisch manager Mike Willems. "Bij de trainingen loopt hij altijd voorop en op conditioneel gebied presteert hij nog altijd boven de norm. Dit alles maakt dat Bram een absolute meerwaarde is voor PEC Zwolle, ook komend seizoen.”

Van Polen doorliep de jeugdopleiding bij Vitesse, maar wist bij de Arnhemmers nooit een officiële wedstrijd te spelen in de hoofdmacht. Daarop besloot hij in 2007 de overstap te maken naar Zwolle, waar hij kampioen werd van de eerste divisie, de TOTO KNVB Beker won ten koste van Ajax en ook te sterk was voor de Amsterdammers in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Sinds het vertrek van Joey van den Berg halverwege het seizoen 2012/13 draagt hij de aanvoerdersband.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Topper!! Hij laat soms wat steekjes vallen maar gaat in de strijd voorop. Blij dat die nog een jaartje er aan vast plakt!

23 april 2021 om 12:52

Die steekjes is toch typerend voor een club als Zwolle, anders had ie wel hoger gevoetbald... Met alle respect natuurlijk...

Toch mooi, genoeg zelfreflectie en lekker 15 seizoenen spelen bij pec. Voor pec 2 grote prijzen gepakt en waarschijnlijk een icoon daar.
Prima carrière.

23 april 2021 om 12:15

Beter gezegd, Bram van Polen gaat de geschiedenis in en is de verbindende speler die andere clubs niet hebben. Ik vind dit prachtig, maar vooral bijzonder dat het nog kan. Hoeveel spelers wel niet een stap terug doen voor een avontuur, wat uiteraard hun goed recht is, maar ik ben behoorlijk jaloers op PEC dat ze van Polen 15 jaar hebben kunnen behouden.

23 april 2021 om 16:25

Je hebt volgens mij ook nog de keeper van ADO (kan even niet op zijn naam komen) en natuurlijk vd Maarel onze parel die beide ook al jaren voor hun respectievelijke clubs spelen. Ze zijn schaars, maar ze zijn er gelukkig nog wel: Clubmannen.

Nuchtere jongen, kan nog prima mee! Zal ook van grote waarde zijn in de kleedkamer en een verlengstuk van de trainer. Goede mentor voor de jonkies en erg betrouwbaar. Geen geweldige voetballer maar wel een geweldig persoon, voor zover ik kan oordelen.

Mooi nieuws! Is toch wel een clublegende aan het worden op deze manier en voegt zeker nog veel toe.

Toen hij nog bij Vvog in de jeugd speelde vond ik hem altijd extreem goed in vergelijking met zijn leeftijdsgenoten (toen nog op mid-mid). Maar had ook weer niet verwacht dat hij in de Eredivisie zou eindigen als aanvoerder van een club als PEC . Volg zijn verrichtingen altijd met bovengemiddelde interesse. Leuk dat hij zo'n mooi record kan verbreken.

Goed nieuws! Ondanks dat hij iets ouder wordt en af en toe wat minder goed mee kan nog steeds erg belangrijk voor het team. Zou mooi zijn als hij na zijn carrière doorgaat als assistent trainer of iets dergelijks

Prachtig dat hij er nog een jaar aan vastplakt, mede omdat hij inmiddels een zeldzaamheid is in het voetbal om zo lang bij één club te spelen. Bovendien vaak een realistische en soms grappige verschijning voor de camera.

Niet de beste voetballer, maar gaat uiteindelijk de boeken in als een van de grootste PEC spelers aller tijden. 15 jaar jaar bij de club en een aantal prijzen gewonnen, die voor een club als PEC gezien werden als "haast onmogelijk".

zou geweldig zijn toch
van Polen niet de beste speler ooit maar wel altijd van waarde voor Zwolle en degelijke speler om erbij te hebben
dat hij dan ook nog eens dit record erbij kan pakken
is mooi voor van Polen
ga nog een jaar door topper

Zijn docu op pec YouTube kanaal was we lachen. Sympathieke gozer die Bram.

Leuk nieuws en een mooi record! Even terzijde, ik wist niet dat Robert Zwinkels (nog steeds) bij ADO speelde. Dacht dat dat al een fossiel was geworden inmiddels

Mooie vent. Laatst zat hij in de Podcast van Voetbal International. Heerlijk nuchtere blik op de voetbalwereld en ook vooral heel veel zelfkennis. Mooi dat het tegenwoordig nog kan, zo lang bij één club.

Sorry maar hoe kan Van Polen het record afpakken van Zwinkels als PEC pas een aantal seizoenen in de eredivisie speelt? Ik vind het maar een slap verhaal, klopt niks van het beschreven record.

23 april 2021 om 14:41

Beetje krom geschreven inderdaad. Maar hij is, als ado degradeert, de speler die het langst actief is bij één club die op dat moment in de eredivisie speelt.

23 april 2021 om 21:05

In die zin correct, maar wel een vreemd record zo gelezen. Dan moet Bram maar niet hopen dat Telstar nog promoveert want dan heeft Frank Korpershoek ineens een record met nog geen enkele minuut in de eredivisie in de benen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren