Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Peperstraten tipt Ajax ultieme winterversterking: ‘Onzichtbaar goed’

Laatste update:

Ajax lijkt de club waar in de winter de meeste reparatiewerkzaamheden zullen plaatsvinden. De Amsterdammers zijn dringend op zoek naar een nieuwe nummer 6 en worden daarbij in verband gebracht met Marten de Roon. Een goede optie, stelt Toine van Peperstraten. Voetbalzone trok naar Amsterdam en maakte daar de balans op met de verslaggever annex presentator.

Kijkend naar de eerste seizoenshelft, maakt PSV veruit de meeste indruk op Van Peperstraten. Op de vraag wie de beste aankoop is hoeft hij niet lang na te denken. "Jerdy Schouten. Zonder twijfel. Die heeft zich zo makkelijk in het elftal gespeeld. Hij geeft PSV zoveel extra voetbal. Ik denk dat Bosz echt denkt: goud dat we hem hebben."

Bekijk hieronder het interview met Toine van Peperstraten:

In de schaduw van Schouten manifesteert ook Sergiño Dest zich goed, aldus Van Peperstraten. "Ook hij geeft PSV veel extra’s. Dat hebben ze fantastisch gedaan. De as van PSV staat gewoon als een huis. Benítez doet het ook prima. En wat te denken van Luuk de Jong. Die heeft een seizoen als in zijn jongste dagen. Als je dat bij elkaar optelt, trekt de rest zich aan hen op."

Van Peperstraten vermoedt dat ze in Amsterdam spijt hebben van het feit dat ze Peter Bosz hebben laten lopen. "Ik denk dat Mislintat bang was dat Bosz te veel macht zou grijpen, zeker op transfergebied. Als je kijkt wat hij (Bosz, red.), samen met Brands en Stewart voor elkaar heeft gekregen bij PSV, dat is echt geweldig. Er is wel een flinke dosis lef voor nodig geweest."

"Sangaré bijvoorbeeld is pas heel laat vertrokken. Het was de vraag of hij überhaupt zou vertrekken. Achteraf gezien is het bewonderenswaardig dat ze zoveel risico hebben genomen. Ik had verwacht dat PSV Sangaré heel hard nodig zou hebben, omdat ik vind dat ze een echte breker missen op het middenveld. Nu blijkt dat ze die breker niet missen. Ze lossen het voetballend op. Dat doen ze heel knap."

Ajax
Zo soepel als het in Eindhoven gaat, zo stroef verloopt het seizoen van Ajax. De Amsterdammers zijn weliswaar opgeklommen op de ranglijst, maar kunnen ook zomaar door de ondergrens zakken. De belangrijkste prioriteit lijkt deze winter bij een nieuwe nummer 6 te liggen. Hoewel Van Peperstraten De Roon een goede optie vindt voor Ajax, vermoedt hij dat de middenvelder niet haalbaar is.

"Die gaat een stabiele subtopper in Italië (Atalanta, red.) niet verruilen voor Ajax. De achterban van Ajax zal ook denken: De Roon, worden we daar nou zoveel beter van? Maar ik denk dat hij vaak onzichtbaar goed is. Het is niet voor niks dat hij al jaren tot de vaste kern van Oranje behoort. Ik denk dat Ajax wel zo’n speler kan gebruiken."

Ook de rechtsbuitenpositie blijft een zorgenkindje bij Ajax. "En wat te denken van de achterhoede?", vult Van Peperstraten aan. "Als je met Hato doorgaat als centrale verdediger, moet je aan de slag met de linksbackpositie. En is er genoeg vertrouwen in Rensch als rechtsback? Het ontbreekt aan heel veel dingen bij Ajax."

"Waar ik mij het meest over verbaasd heb is het feit dat nieuwe jongens zich eenzaam hebben gevoeld. Akpom gaf aan dat hij alleen werd gelaten in zijn appartement. Hoe dat kan gebeuren? Een raadsel. Ik sprak laatst met Michael van Praag en ze zijn zich dat nu ook heel goed bewust. Dit mag niet nog een keer gebeuren. Die spelers worden voor miljoenen gekocht. Er moet ook geïnvesteerd worden in het zich thuis laten voelen van die spelers."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou ja, het valt me nog mee dat we getipt worden voor een echte 6 en niet dat iemand aankomt met een centrumspits.

De naam van De Roon is al vaker gevallen, normaal gesproken zou je als Ajacied daar niet heel warm van worden. Maar ja, de afwezigheid van een goede balans tussen aanval en verdedigen is zo’n groot probleem dat je aan dit soort namen gaat denken. Het kan eigenlijk hoogstens een tijdelijke oplossing zijn.



28 december 2023 om 17:47

Kan me alleen niet echt voorstellen dat de Roon dit zou willen. Atalanta draait ook niet geweldig dit jaar. Maar het is nu nou ook niet echt een lekkere tijd om bij Ajax in te stappen. Ook niet als je weet dat je geen eerste keus bent.
Want voetballend is hij nog minder dan Alvarez. Iets wat je als Ajax zijnde toch niet zou willen lijkt mij.

28 december 2023 om 18:08

Moet je nagaan hoe erg we Alvarez missen sinds zijn vertrek. Was er vroeger nog wel eens discussie dat we liever meer voetbal op de 6 dan Alvarez kon brengen, nu zijn we al blij als daar iemand staat die defensief iets kan toevoegen.

Voor iedere speler die aan Ajax gelinkt gaat worden geldt het verhaal dat nu niet een fijn instap moment is. Tegelijk : veel spelers die nu een stap kunnen maken en iets kunnen toevoegen kunnen het in betere tijden wel vergeten bij Ajax terecht te komen.

28 december 2023 om 17:50

De Roon is misschien niet de meest sexy naam of degene die men het liefste op 6 ziet in Amsterdam, maar wel Nederlands en ervaren.

Daarnaast één van de steunpilaren bij Gasperini, en als je de verhalen mag geloven houd je dat niet zonder discipline vol.

28 december 2023 om 17:59

Ik vind De Roon simpelweg geen goede voetballer. Kan best dat hij functioneert bij Atalanta, maar in het Nederlands elftal en bij Ajax hoef ik hem persoonlijk niet te zien.

28 december 2023 om 18:03

Gezien de omstandigheden zou het tijdelijk Ajax misschien goed verder kunnen helpen. Precies vanwege de argumenten die jij geeft. Maar het zegt natuurlijk veel over de staat van Ajax dat dit nu tot de opties behoort. Je wilt het liefste een middenveld vol met voetbal en creativiteit. In plaats daarvan zijn we momenteel op zoek naar de specialiteit rest verdediging en bal afpakken.

30 december 2023 om 12:27

Nee geen goede voetballer, al jaren basis speler bij een Italiaanse sub-topper. Daar zou ik ook mijn neus voor op halen...

28 december 2023 om 18:18

Ervaring is wel belangrijk in zo'n jonge ploeg en hij is ook wel een sfeermaker bij oranje. Wel een Feyenoord jongen (fan). Zo'n Matusiwa lijkt mij dan een betere optie, die kan nog jaren mee

28 december 2023 om 18:27

De Roon is geen oplossing, ook geen tijdelijke, de oplossing staat letterlijk in dit artikel, een Schouteneske speler, de problemen daar oplossen met een voetballer, niet weer met een breker met alle technische beperkingen van dien. Kijk naar de recente jaren, Frenkie/schone of Alvarez? Ik weet t wel, en elke échte Ajacied met mij...

Geld overigens ook voor de 10 positie, kappen met al die (van de bal weg)lopers, technisch begaafde en creatieve tienen niet meer verbannen naar de vleugels waardoor er bijna nooit meer echte vleugelflitsers doorbreken (die worden veelal door die tienen in de weg gelopen waardoor ze stokken in hun ontwikkeling, ook dé reden waarom zo'n Muzambo gaat vertrekken). Een speler met inzicht, techniek, een steekpass en een afstandschot. De volgende Wesley of Raffie, niet de volgende Davy! Dus niet Hlynsson, niet Akpom, maar een Misehouy of Berghuis!

28 december 2023 om 19:28

Het punt is een beetje : dat iedereen het wel weet met zulke vergelijkingen. Alleen hoeveel types Schouten hebben we op dit moment op het oog die nu Ajax kunnen versterken? Ik mis die een beetje in der verhalen. Ik ben al blij als iemand zegt “er moet een 6 komen en daadwerkelijk met een 6 aankomt als naam ipv de zoveelste lopende middenvelder die dat niet kan.

Wat betreft de echte 10 en echte buitenspelers … het voetbal is wel gewoon veranderd. Ik denk dat het onder bepaalde omstandigheden nog steeds kan, maar het is wel lastig als je op het hoogste niveau wilt presteren. Middenvelders moeten nu eenmaal meer kilometers maken, vleugelspelers moeten ook mee verdedigen.

Ik neem je niet kwalijk dat je het graag wilt : ik ook namelijk. Maar momenteel kijk ik naar het slechtste Ajax sinds de eeuwwisseling. Het is een absoluut ramp seizoen en de vraag is hoe dit op korte termijn te verbeteren. En dan moet je soms de verwachting iets bijstellen om niet nog meer teleurgesteld te raken.

28 december 2023 om 20:28

Ik denk dat zo'n beetje iedereen een speler a la Aimar, Riquelme of Isco op 10 ziet staan. De realiteit is dat, dat niet meer werkt in de top. Het beste Ajax van deze eeuw had notabene Van de Beek op die positie staan, wat op het spectrum '10' totaal aan de andere kant staat.

Ajax lijkt me ook niet in de positie om een voetballer op 6 te zetten, gelet op hoe het verdedigend staat.

28 december 2023 om 21:09

@adzevedo, wat denk je van Ander Herrera? Speelt veel als controleur, heeft ook hoger op middenveld gespeeld in de top, kan dus zeker voetballen, maar ook hele goede, felle onderschepper. Kan echt als controleur spelen.

Is duidelijk op zijn retour, terug in Spanje, die kan ervaring, routine en controle op het middenveld brengen denk ik.

30 december 2023 om 17:45

Daarnaast is het ook maar de vraag of je het nog moet willen, tienen op tien en vleugelflitsers op de vleugels; het moet uiteindelijk namelijk in dienst van mooi voetbal zijn. De coach die de afgelopen decennia het meest voor mooi voetbal stond gecombineerd met resultaat en dat ook leverde is Pep Guardiola en zelfs die speelt inmiddels al een tijdje met tienen op de vleugels. Hij won vorig jaar eindelijk zijn felbegeerde CL met City met goed voetbal (behalve in de finale zelf) en deed dat met Grealish en Bernardo Silva op de vleugels; dat zijn allebei aanvallende middenvelders of tienen van nature.

Spanje won twee Ek's en een WK met pure middenvelders op de vleugels en voetballend ga je elftallen weinig beter krijgen in het landenvoetbal. Liverpool speelde lange tijd nog met in ieder geval éã©n echte vleugelflitser in de vorm van Manã© en Salah is ook wel een echte rechtsbuiten, maar om dat op te lossen speelden ze zelfs compleet zonder tien en mocht Firminio die rol erbij pakken vanuit de spits.

Daarentegen zou je volgens mij juist kunnen opteren dat het verbannen van vleugelflitsers naar de backposities het voetbal eerder aanvallender maakt dan verdedigender. Je speelt immers met niet éã©n, maar twee tienen en twee van je hoofdzakelijk verdedigers zijn ook nog eens aanvallend ingesteld. Natuurlijk gaat dat ten koste van de aanvallende impulsen in de as van het veld, maar het moet wel ergens vandaan komen natuurlijk.

Het voetbal van Cruijff met twee vleugelspelers geplakt tegen de zijkant en of een valse negen of een inschuivende back om de ruiten op het veld te kunnen blijven maken kan nog wel gespeeld worden, maar het hoeft helemaal niet noodzakelijkerwijs de meest attractieve vorm van voetbal te zijn.

Dat hij Benitez op noemt is wel vrij apart. Die gozer heeft weinig te doen gehad maar heeft ondertussen zat houdbare ballen erdoorheen gelaten. Zowel in de CL als in de competitie. Er is rust in de achterhoede en de organisatie staat goed maar kwalitatief is Benitez een stuk minder als ik verwacht had. Bij 1/3 tot de helft van de tegengoals stond hij of niet goed opgesteld of maakte hij een verkeerde inschatting of stond hij te ver van de goal. Laten we maar zeggen dat het geen puntenpakker is. Maar gelukkig ook geen bron van onrust en dat is al heel wat tegenwoordig.

28 december 2023 om 18:33

Die tegengoal tegen Feyenoord ook echt bv.
En vorig jaar tegen rangers gewoon de cl misgelopen door hem.

28 december 2023 om 19:23

En toch heeft Benitez het hoogste reddingspercentage van de Eredivisie en heeft hij volgens de statistieken na Barkas (4,3) en Olij (4,7) de meeste goals voorkomen (4,0) in de Eredivisie. Ter vergelijking: nummer 4 is de Lange met 2,3. "Laten we maar zeggen dat hij geen puntenpakker is" < ja dat kan ook niet als je het maximale aantal punten haalt he 😉. Ik denk dat Benitez een meer dan prima keeper is. Geen wereldtopper maar gewoon een keeper waar je je echt niet voor hoeft te schamen in de CL. Bij Nice voor zijn komst naar Eindhoven ook een uitstekend seizoen gedraaid waardoor PSG hem als tweede keeper wilde. Een aantal slippertjes/blunders teveel gemaakt bij PSV, dat wel. Maar over het algemeen vrij solide. Heel sterk op de lijn met reflexen en in de 1 op 1. Afstandschoten en voorzetten een stuk minder.

28 december 2023 om 20:18

Jongens we zijn drommel gewend. Tov van drommel is dit een wereldkeeper. 2 blunders op anderhalf jaar tijd. 7 goals tegen waarvan 2 penalty’s. Hij heeft ook al vaker ballen eruit gehaald waarbij ik ze eigenlijk al telde.

28 december 2023 om 23:04

"laten we maar zeggen dat hij geen puntenpakker is" ja dat kan ook niet als je het maximale aantal punten haalt he 😉

Laat het op je inwerken.

On: de rol van de keeper is, afhankelijk van de tactiek, niet alleen ballen tegenhouden. Zoals we bijvoorbeeld bij Ajax en Pasveer zagen, is communicatie een belangrijk aspect. PSV staat zonder puntverlies bovenaan en dat succes is ook de verdienste van Benitez.

29 december 2023 om 01:48

Dan moet je wat vaker hele wedstrijden van psv kijken.dit is gewoon de beste doelman sinds Gomes.

Hij heeft heel soms wel eens slippertjes maar over het algemeen is het gewoon een hele stabiele puntenpakker die er soms onmogelijke ballen uithaalt.hij is rustig en communiceert goed. Kwa statistieken staat hij ook ver bovenaan in het jaar 2023 in de eredivisie.18 clean sheets en het hoogste reddings percentage.

Ik ben super blij met Walter geen geweldenaar die de Europese top gaat bestormen maar wel gewoon een hele degelijke keeper voor psv en het niveau waar we naartoe streven.

29 december 2023 om 15:28

Ik kijk elke wedstrijd en dat al voor minimaal 15 jaar. Degelijk en een prima keeper inderdaad. Maar niet eentje die een cashcow kan zijn en waar grote clubs voor op de stoep staan. Ik ben er ook blij mee en PSV lijkt mij precies zijn niveau. Maar om hem de beste keeper sinds Gomes te noemen terwijl die lat daarna bijzonder laag is gelegd zegt ook niks. Issakson, Waterman, Tyton, Zoet, Mvogo, Drommel. Stuk voor stuk keepers die helemaal niks bijzonders waren.

30 december 2023 om 02:09

Op sommige posities kan je beter een ervaren stabiele speler hebben als een talent.keeper is een ervarings vak en zijn lang niet zoveel waard als alle andere positie veld spelers.de lat is inderdaad niet heel hoog maar benutzen is gewoon een goede subtop keeper.hij keept ook steeds beter. Hij is ook gewoon nieuw in een vreemd land en heeft tijd nodig gehad om zich aan te passen.hij is voor mij veruit de beste keeper in de eredivisie en zijn stats laten dat ook zien. Je hoort elke keer Bijlow dit en dat maar die komt lang niet in de buurt van benitez zijn stats en heeft waarschijnlijk nog betere verdediging voor hem staan als dat wij hebben

Wat betreft de eenzaamheid snap ik ook niet. Hoe kan een topclub in Nederland niet continu er bovenop zitten dan spelers buiten het veld 24/7 begeleiding hebben in alles wat ze nodig hebben. Daar neem je toch speciaal iemand (of meerdere mensen) voor aan? Je betaald een godsvermogen aan tramsfersommen en salarissen, en dan ga je risico nemen door het mentale vlak compleet te negeren. Dat is vragen om problemen

29 december 2023 om 09:45

@maldini; dit en iemand die continu bezig is met verhuurde spelers. Ik denk dat je prima spelers kunt verhuren die uit JA komen en nog net niet klaar zijn voor de selectie, maar je leest zo vaak dat er dan verder geen plan is met die jongens of in ieder geval geen contact totdat het punt daar is dat ze terug moeten komen.
Die moet je na iedere wedstrijd even bellen, laten zien dat ze altijd bekeken worden door de club.
Daar kun je best een ex-Ajax speler voor aannemen. Dat hoeft geen toekomstig trainer te zijn.

29 december 2023 om 20:54

Ik snap die invalshoek, maar anderzijds horen we het hier te hebben over volwassen mensen. Zo'n Akpom is geen jong talent van 17 jaar, maar gewoon een volwassen kerel van 28. Dan kun je jezelf toch ook wel een beetje redden? Natuurlijk moet je ze zich thuis laten voelen en daar mag in de eerste maanden best wat begeleiding bij zitten, maar daar moeten wel bepaalde limieten bij zijn. Toch lijkt het er volgens de geruchten op dat het helemaal niet gebeurde. Tja, dat is niet slim.

Roon is een prima speler , maar niet het type wat Ajax dit moment nodig heeft. Ze hebben een leider nodig en een speler met pit.

De Roon vind ik geen Ajax voetballer. Technisch beperkt en geen flair.

Alsjeblieft niet zeg. Duidelijk dat er een 6 bij moet, maar niet weer een zonder techniek en een progressieve pass.

30 december 2023 om 12:32

Maak je geen zorgen. De Roon is echt niet zo gek om van een Italiaanse sub-topper naar een Nederlandse sub-topper te gaan.

Ik zou geen nieuwe nr 6 kopen omdat je met Vos en Mannsverk toch wel groot potentieel hebt op die positie. Weet niet precies hoelang ze nog geblesseerd zijn maar ik zou vooral een rechtsvoor( skov-olsen) een rechtsachter(tete) en een linksachter(kadioglu) nuttiger vinden. Vooral veel te veel middelmaat in de verdediging die je moet zien kwijt te geraken. Als je persé een 6 wil…Ndidi zn contract loopt af en speelt nu nog in championchip

29 december 2023 om 01:50

Tête en kardioglu zijn momenteel onhaalbaar voor ajax.kardioglu moet 30+ mil kosten en tête speelt basis in de Premier League die gaan momenteel echt geen stap terug doen.

Ik vind de Roon geen Ajax speler, maar ik ben bang dat veel supporters hem nu toch onderschatten. Als je een ervaren speler op 6 zou hebben dan komen je overige middenvelder beter tot hun recht en zal de verdediging met meer rust opeens weer blijken te kunnen verdedigen.
volgens mij wil iedereen met te veel voetbal in het elftal spelen waar je soms ook gewoon een simpele speler nodig hebt. Dat is al zo vaak gebleken.
Uiteraard zou het mooi zijn als je een speler hebt die beide kan, maar die zul je moeten opleiden of voor heel veel moeten binnen halen.

Tja, ik heb hier altijd twijfels bij. Nou moet ik zeggen dat ik weinig wedstrijden van Atalanta zie, maar wel heb ik zo'n beetje alle wedstrijden van Oranje gezien. Daarin was hij in verdedigend opzicht maar sporadisch nuttig, maar vaak is hij gewoon een dissonant op het veld. Niet alleen vanwege zijn gebrekkige voetballende kwaliteiten, maar ook in verdedigend opzicht. Die zie ik bij lange na niet doen wat Alvarez deed.

Als Ajax iets niet nodig heeft, is het Marten De Roon wel. Laat al jarenlang bij Oranje zien niet het gewenste niveau te hebben. Sowieso niet qua voetballende kwaliteiten, maar ook verdedigend vind ik hem niet bepaald sterk. Ajax heeft naast ervaring en kwaliteit ook behoefte aan leiderschap en die kwaliteiten heeft De Roon ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren