Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atalanta laat mede dankzij doelpunt Koopmeiners niets heel van matig Napoli

Laatste update:

Atalanta heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten overgehouden aan het uitduel met regerend landskampioen Napoli: 0-3. In Stadio Diego Armando Maradona waren Aleksey Miranchuk, Gianluca Scamacca en Teun Koopmeiners verantwoordelijk voor de doelpunten namens La Dea. Door de knappe uitzege doet Atalanta uitstekende zaken in de strijd om Europees voetbal.

Bij de thuisploeg stond sterspeler Victor Osimhen in de punt van de aanval. De andere smaakmaker, Khvicha Kvaratskhelia, ontbrak in de wedstrijdselectie van Napoli wegens een spierblessure. Op de flanken koos trainer Francesco Calzona voor Matteo Politano en Giacomo Raspadori. Laatstgenoemde werd in de rust vervangen door voormalig FC Groningen-aanvaller Cyril Ngonge.

Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini kon in Napels geen beroep doen op Belgisch international Charles De Ketelaere. Koopmeiners, die afgelopen week geblesseerd afhaakte bij het Nederlands elftal, was nog niet fit genoeg voor een basisplaats en zat op de bank naast Mitchel Bakker. Aanvoerder Marten de Roon en Hans Hateboer stonden wel aan de aftrap.

Al na drie minuten wist Atalanta-spits Miranchuk voor gevaar te zorgen. De Rus ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied, maar zag zijn inzet uiteindelijk op de rechterpaal belanden. Ruim twintig minuten later was het wel raak voor de bedrijvige Miranchuk.

In de 26ste minuut bracht Hateboer de bal met zijn hoofd terug in de vijandelijke zestien, waarna die via een tegenstander bij Mario Pasalic terechtkwam. De Kroaat behield het overzicht, waardoor Miranchuk alleen nog moest intikken: 0-1.

Nog voor rust wist Atalanta de voorsprong te verdubbelen. Scamacca, die in het verleden nog onder contract stond bij PEC Zwolle en PSV, kreeg de kans om vanaf zestien meter vrij uit te halen: 0-2. Voor Scamacca betekende dat zijn zevende treffer in het huidige Serie A-seizoen.

Even leek Napoli aan te zetten toen invaller Piotr Zielinski tien minuten na rust de paal raakte, maar vervolgens bleef meer gevaar van de thuisploeg uit. Na een uur spelen maakte Koopmeiners zijn entree. De veelbesproken Oranje-international, die verregaande belangstelling geniet van Juventus, was met een diagonale schuiver verantwoordelijk voor het slotakkoord: 0-3.

Door de ruime zege staat Atalanta, met nog een wedstrijd te goed, vijf punten los van Napoli, op de zesde plaats in de Serie A. Die positie geeft aan het eind van het seizoen recht op een plekje in de kwalificatie voor de Conference League. Nummer zeven Napoli moet inmiddels vrezen voor een jaar zonder Europees voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit seizoen al 7 goals tegen Milan, Juventus, Napoli en Roma.

30 maart 2024 om 14:50

Wat stelt dat nou voor? Zolang Koopmeiners niet uitblinkt in een hoog aangeschreven competitie zoals Saoedi Arabië kan ik dit soort getallen niet serieus nemen. Laat hem eerst daar maar eens presteren

30 maart 2024 om 15:14

Haha Wondersloff, maar echt. Ik snap dat ook niet. Hoe kunnen mensen nou om Koopmeiners in Oranje vragen wanneer je een Wijnaldum hebt die het in een veel heter land laat zien? Zonder gein: wel echt knap van Koopmeiners weer. Die heeft ook aardig wat scorend vermogen voor een middenvelder (en lijkt me een heel aardige gast net zoals De Roon daar trouwens ook).

Blijft fascinerend, je afmelden dat je dinsdag niet met je land kan spelen en een paar dagen later weer zo fris als een hoentje een glansrol pakken bij je club.
Als ik bondscoach was zou ik dit soort grapjes allemaal meenemen als ik straks de selectie voor het EK zou moeten maken.

30 maart 2024 om 14:30

Dan hou je weinig spelers over. Ik zou eerder een punt ervan maken bij de mensen die deze internationale speelrondes inroosteren.

30 maart 2024 om 14:33

"dit soort grapjes"?? Nederlands elftal heeft zelf een medische staf en die hebben een adviserende rol. Als er een blessure ontstaat waar de club de dupe van is, dan zijn het "dit soort grapjes" om hem wel op te stellen in een nutteloze oefenwedstrijd. Het seizoen gaat voor veel spelers nu juist een belangrijke fase in (prijzen, europa, CL afdwingen in de competitie).

En als jij bondscoach was dan moet je gewoon de beste spelers of de spelers in vorm selecteren. Niet meer niet minder. Als je zo redeneert vanuit een ego gaat uiteindelijk geen speler harder voor je lopen hoor.

30 maart 2024 om 14:35

Ja want een vriendschappelijke waardeloze interland is net zo belangrijk als een cruciale wedstrijd voor Europees voetbal.

30 maart 2024 om 14:42

Waardeloze interlands? En wanneer precies wou jij de nationale ploegen nog eens wedstrijden laten spelen dan ter voorbereiding op het Ek?
Of gewoon na de kwalificatie geen interlands meer en dan bijna een jaar later zonder dat je samen hebt gespeeld maar blind een toernooi ingaan?

30 maart 2024 om 14:53

Ja, hoe minder internationale weekenden hoe beter! Koopmeiners heeft gewoon gelijk. Als je kleine pijntjes hebt kiezen voor je werkgever, die betaald ook zijn salaris.

30 maart 2024 om 14:36

Dacht precies hetzelfde en zou wel in gesprek gaan met deze speler,je speelt graag voor het nationale team of helemaal niet maar kom daar dan eerlijk voor uit en niet op deze manier onder oefen potjes uitkomen.

30 maart 2024 om 15:12

Neem anders nog een glas Azijn!
Is gewoon onzin die oefeninterlands inplannen..
Doe dat dan een maand voor het EK. Dan speel je beter op elkaar in ipv zo ver ruim te voren om vervolgens weer verder club voetbal te gaan spelen.

30 maart 2024 om 15:16

Iedereen geeft een mening zonder goed in te verdiepen. Koopmeiners, was gewoon niet fit genoeg. Nu is hij ook gewoon ingevallen, ipv hele wedstrijd.

30 maart 2024 om 17:36

"zo fris als een hoentje"? Daarom zat ie vast het grootste gedeelte van de wedstrijd op de bank....omdat ie zo fris als een hoentje was

Heerlijke eerste wedstrijd van de zaterdag.
Ongelofelijk hoe vaak Napoli thuis verliest en ben benieuwd waar Carnesecchi heen gaat. Staat in belangstelling van Juve. Echt een goede doelman. De gehele Italiaanse top zou hem moeten binnenhalen. Pas 23 ook nog eens. Ik hoop zelf natuurlijk naar Milan mits Maignan weggaat, alleen nul keer zijn naam voorbij komen. Eerste naam op de lijst is de Georgiër van Valencia. Maar Carnesecchi is nog wel niveautje hoger..

Koopmeiners moest toch geblesseerd het Ned. elftal voortijdig verlaten? Hoe kan je nu dan een top wedsrijd spelen.
Bonje gehad?

30 maart 2024 om 15:26

Hij is laat ingevallen en stond niet in de basis

30 maart 2024 om 15:26

In het stukje staat dat hij inviel? Hij was niet fit genoeg voor een basisplaats maar kon wel invallen. Tsja, ik snap op zich wel dat je als speler liever zorgt dat je fit wordt voor een belangrijke wedstrijd voor je club dan dat je het riskeert in een oefenpot van Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren