Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem neemt het op voor bekritiseerde Wijnaldum: ‘Ik zou hem meenemen!’

Laatste update:

Willem van Hanegem is van mening dat Georginio Wijnaldum een plaats verdient in de EK-selectie van Ronald Koeman. Dat stelt hij in zijn column in het AD. Ook Mats Wieffer, die fel bekritiseerd werd om zijn spel tegen Schotland (4-0 overwinning), moet volgens De Kromme mee naar Duitsland aankomende zomer.

De afgelopen weken was er veel te doen rond de selectie van Wijnaldum bij het Nederlands elftal. De aanvallend ingestelde middenvelder is sinds afgelopen zomer actief bij Al-Ettifaq, in Saudi-Arabië, en zou volgens velen het tempo bij het Nederlands elftal niet aankunnen. Van Hanegem vindt alle kritiek onterecht.

“Ik zou weglopen bij al die onterechte kritiek”, opent Van Hanegem. “Maar Wijnaldum niet. Die geeft antwoord, kopt een bal binnen tegen de Schotten en geeft wat hij heeft in het Oranje-shirt.” De Kromme heeft een duidelijk advies voor de bondscoach.

“Ja, ik zou Wijnaldum wel meenemen als ik Koeman was. Net als Wieffer, Frimpong en Simons trouwens.” Met name Wieffer kreeg het er flink van langs in de media na zijn teleurstellende optreden tegen de Schotten. Van Hanegem springt in de bres voor de Feyenoord-middenvelder.

“De Schotten bleken het prima voor elkaar te hebben. Ze zetten Oranje onder druk en dan moet je in de opbouw een oplossing voorgeschoteld krijgen. Dat gebeurde niet. Dat lag een beetje aan Wieffer, maar zeer zeker ook aan zijn ploeggenoten”, aldus Van Hanegem, die concludeert dat we in Nederland met zijn allen veel te snel spelers afkraken.

“Hij (Wieffer,red.) blinkt uit bij Feyenoord, Xavi Simons speelde laatst zelfs tegen Real Madrid voortreffelijk en Jeremie Frimpong is één van de allerbeste spelers in de Bundesliga. In Oranje lieten ze het niet zien en dan is de conclusie in dit land: vervangen en snel.”

Het Nederlands elftal speelt dinsdag de volgende oefenwedstrijd in aanloop naar het EK. In Frankfurt is de Duitse nationale ploeg de tegenstander. De ploeg van Julian Nagelsmann rekende afgelopen zaterdag in een vriendschappelijk duel nog knap af met Frankrijk: 0-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik luister weleens naar de podcast wanneer ik op zaterdagochtend wandel, kick-off Valentijn en voetbalpraat al gehad.. maar een keer had ik de Willem podcast binnen 1 min afgezet toen hij zei dat hij het geen penalty vond tijdens de bekerwedstrijd fey-psv.. totaal niet objectief.. dit weekend ook maar de Willem podcast overgeslagen

24 maart 2024 om 18:49

Wat is je voorwaarde om een podcast te luisteren dan? Dat je het met iemand eens bent?

24 maart 2024 om 19:01

Tijdverdrijf en objectiviteit

24 maart 2024 om 19:13

Willem heeft het woord objectiviteit niet uitgevonden. Best interessant om naar hem te luisteren, als het niet over feyenoord gaat dan.

24 maart 2024 om 20:07

Eén keer een andere mening hebben bij een penalty betekent dus dat die persoon 0% objectief is. Zo, dan weet ik dat ook weer.

24 maart 2024 om 20:54

Ik zou ook al meen ik t niet, gewoon zeggen dat het een penalty was.. ook voor de schijn.

Het zou belachelijk zijn om Wijnaldum mee te nemen. Er zijn zoveel betere middenvelders die eerder in aanmerking komen. Maar Wijnaldum altijd al een favoriet van Willem geweest en dat mag. Maar als je er zoveel kijk op hebt zoals hij dan zou je toch moeten zien dat dit niet meer de Wijnaldum is van de eerste periode onder Koeman.

24 maart 2024 om 19:47

Bij 23 man neem je 3 keepers mee (Verbruggen, Flekken, Bijlow/Bizot) 8 a 9 verdedigers (waarvan van Dijk, van de Ven, Blind, Aké, Dumfries, Frimpong, zeker zijn, en Timber, de Vrij, Geertruida en de Ligt de rest opvult), 5 a 6 aanvallers (Depay, Gakpo, Malen Simons zijn zeker, Weghorst, Brobbey, Zirkzee zullen de andere spits worden en Lang, Bergwijn misschien nog de andere buitenspeler) dan houd je 5 a 6 middenvelders (Frenkie, Reijnders zijn zeker, Koopmeiners denk ik ook, dan houd je voor 2 a 3 plekken over Schouten, Veerman, Wieffer, Timber, Wijnaldum en de Roon. Hiervan neemt Koeman denk ik Veerman (als extra laser), de Roon (voor de wedstrijd in slot gooien) en Wijnaldum (voor de extra aanvallende impuls) mee. Ik zou Wieffer eigenlijk thuislaten, omdat je zijn type speler eigenlijk niet nodig gaat hebben. Timber ook want is nog niet goed genoeg en Schouten is eigenlijk een mindere versie van Frenkie

25 maart 2024 om 08:17

ook bij 23 man laat je Wijnaldum gewoon lekker thuis

24 maart 2024 om 22:06

Maar weinig spelers met zijn ervaring.

Deels eens. Ik vind wel dat we veel te makkelijk zijn in spelers afschrijven. Zo zijn er nog steeds mensen die Van Dijk niet meer zouden selecteren.

Simons heeft bakken talent. Die moet je meenemen. Wieffer kan ook veel beter dan in zn laatste pot. Op basis van een oefenwedstrijd moet je niet te veel conclusies willen trekken. Als een goede speler niet top functioneert in het nationale elftal wordt hij misschien niet goed ingezet.

Overigens is het bij Xavi ook wel dat hij te graag wil.

Wijnaldum vind ik dan wel echt niet meer goed genoeg. Speelt ook niet in een goede competitie.

Vind Wieffer wel de minste van alle spelers bij Oranje die op dezelfde positie als hem kunnen spelen.

24 maart 2024 om 18:50

Minder dan De Roon??? Verder wordt hij niet voor niets door clubs als Atleti gevolgd. Ook is hij wekelijks een van de beste spelers bij Feyenoord.

24 maart 2024 om 18:51

Wijnaldum hoort op 10, Wieffer op 6. Ik vind ze beiden niet goed genoeg overigens voor de basis. Moet wel zeggen dat ik Wijnaldum in Oranje beter vind dan Simons die daar ook kan spelen. Dat is de laatste 11 interlands met afstand onze slechtste speler.

24 maart 2024 om 18:54

Als je Frenkie fit hebt en op 6 wilt, dan is hij uiteraard niet goed genoeg. Maar verder vind ik veel middenvelders lood om oud ijzer. Wieffer, Timber, Veerman en Schouten zijn allemaal prima vervangers. Maar geen basismateriaal.

Ik vind overigens dat Simons kansen moet blijven krijgen. Hij is wel echt heel goed. Maar hij moet wat minder voor zichzelf spelen. Hij wil te graag.

24 maart 2024 om 18:58

Ik vind Wieffer normaal gesproken niet minder dan de rest uit dat rijtje, maar bij Interlands kijk je ook naar prestaties in dat shirt en Wieffer was tegen Schotland gewoon heel slecht.

Doet voor mij verder niets af aan het feit dat ik Wieffer een goede speler vind, want soms komt het er in een nationaal team gewoon niet uit. Kijk maar naar Xavi Simons. Ruben Schaken was nog beter in zijn interlands.

24 maart 2024 om 20:10

Mwua, wieffer was toch niet zo slecht? Hij wordt beoordeel met een vergrootglas, een beetje zoals de Jong jaren geleden. Scoorde gewoon een ruime voldoende (7.4), veel duels gewonnen. Ook fouten inderdaad, maar daarin was hij niet de enige toch...

24 maart 2024 om 21:06

Naja die laatste fout maakt het wat groter, maar vergeleken met normaal vond ik em erg tegen vallen.

24 maart 2024 om 21:15

Hoe kom je erbij dat Wijnaldum beter is in Oranje dan Simons? Wijnaldum was juist bijzonder vaak onzichtbaar in Oranje de laatste jaren.

24 maart 2024 om 21:25

Iets met 28 interlandgoals Feye88? Simons is misschien wel de slechtst presterende international op het moment en zou hem thuislaten.

24 maart 2024 om 23:11

Omdat Simons echt heul slecht is in al zn interlands tot nu toe.

25 maart 2024 om 08:19

dat soort goals kan een Klaassen ook maken @Pieterpost. Wijnaldum heeft voornamelijk meer betekent voor Nederland

Tja Wijnaldum heeft wel het geluk dat we maar heel weinig aanvallende middenvelders hebben van acceptabel niveau. Ik zou qua talent altijd Xavi opstellen, maar hij mag onderhand wel eens gaan presteren bij NL.

Het selecteren van Wieffer en die anderen staan volgens mij niet ter discussie, het opstellen in de basis wel.

Heel eerlijk, als 10 kan je hem best meenemen in je selectie. We hebben daar niet zoveel smaken en sorry, maar hij is toch echt beter dan Simons in Oranje. Dan kan je roepen, ja, maar Simons is een groot talent, maar we selecteren niet op status.

24 maart 2024 om 20:01

Migi vind je een goede poster, maar ben het nu compleet met je oneens.

Wanneer kan je het in oranje dan laten zien als je talent bent? Ook Gullit en van Basten hadden het matig mid jaren 80… hadden we dan maar pak hem beet van der Gijp of Johnny rep moeten blijven opstellen, omdat zelfs de exceptionele talenten geen kansen krijgen om fouten te maken?

Bovendien is hij Wijnaldum niet eens een echte 10 maar meer een 8 en echt beter dan Simons in oranje? Wanneer was zijn laatst gespeelde wedstrijd om de knikkers in oranje ook alweer?

Daarnaast Willem die alle kritiek onterecht vindt is natuurlijk niet serieus te nemen.

24 maart 2024 om 20:13

Als we niet op status selecteren, waarom zouden we Wijnaldum dan meenemen? Ik mag toch hopen dat we
gaan selecteren op vorm (bij hun clubs).
Het liefst nog in de hogere competities.

Wijnaldum is al 3 jaar compleet onzichtbaar in Oranje. Hij scoort allen af en toe. En dat verbloemt teveel. Voor een middenvelder brengt hij veel te weinig voetbal. Wijnaldum is ect niet meer nodig!

Willem doet dat altijd slim. Een Feyenoorder ophemelen en dan ook andere namen erbij noemen om het minder te laten opvallen

Dat snappen we, Willem. Net als dat Sjakie Taylor zou meenemen. Gekke, ouwe fan dat je er bent

In Nederland kraken we spelers te snel af zegt Willem.......

Haha, natuurlijk, had van deze subjectieve Feyenoord supporter niet anders verwacht. Heb deze man echt nog nooit iets zinnigs horen zeggen. Wijnaldum kan echt niet meer, die is passé maar zal idd meegaan omdat bij het kliekje Depay en van Dijk hoort, dus moet mee, Wieffer komt handelingssnelheid tekort

Zou hem ook zeker meenemen maar dan als svhoenenpoetser , ballen op pompen , pionnen stapelen en andere werkzaamheden. Mocht er dan iemand uitvallen van de middenvelders hoef je niemand te laten invliegen dus ook nog goed voor het milieu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren