Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SBS wacht mogelijk nieuwe boycot van Oranje: ‘Noa dreigt gestraft te worden’

Laatste update:

De internationals van het Nederlands elftal gaan mogelijk opnieuw SBS boycotten, zo weet Valentijn Driessen te melden bij Vandaag Inside. Aanleiding zou een 'te negatief en te kritisch' interview van Noa Vahle zijn met Georginio Wijnaldum.

"Wilfred, ik wil iets verontrustends vertellen", haalt Driessen het onderwerp aan. "Ik was bij het Nederlands elftal en daar zag ik een geweldig interview van Noa met Wijnaldum. En nu dreigt ze daar gestraft voor te worden", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Wijnaldum over kritiek op Saudi-Arabië: ‘In Nederland is er de toeslagenaffaire’

Lees hier het interview dat Noa Vahle had met Georginio Wijnaldum.Lees artikel

"Het Nederlands elftal speelt met het idee om Noa en Hélène te boycotten", gaat Driessen verder. "Maar het was een geweldig interview. Ik heb naast Jeroen Stekelenburg en Pascal Kamperman gestaan, maar zij kwamen er niet aan. Zij (Noa, red.) stelde exact de vragen die ze moest stellen."

"Stekelenburg bleef er een beetje tussenin zitten, zoals hij er wel vaker tussenin zit. Kamperman bracht het helemaal niet ter sprake. Die had het alleen over zijn vorm in Saudi-Arabië. Totaal irrelevant. Noa stelde de juiste vragen."

De woorden van Driessen leiden tot een schokreactie in de studio. "Wat? Nee!", aldus Merel Ek, die ook aanwezig was bij de talkshow. Ook Wilfred Genee kan het amper geloven. "Is dit serieus of?"

"Ze zijn te kritisch en te negatief geweest", vult René van der Gijp aan. "Talpa krijgt de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal (tegen IJsland, red.) ook niet. Ze zijn te negatief en te kritisch geweest."

Johan Derksen concludeert dat dat 'goed nieuws' is. "Er is niets vervelender dan die voetballers iets te vragen. Er is niet één voetballer die nog iets leuks te vertellen heeft. Laat ze de pleuris krijgen!"

"Die snotapen spelen voor Oranje, ze vertegenwoordigen Nederland. Dan is er een meisje dat relevante vragen stelt namens alle Nederlanders, dan moet de KNVB toch zeggen dat ze niet in het Nederlands elftal kunnen spelen als ze de pers niet te woord willen staan?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft Driessen ook een concrete bron of is dit gewoon weer een vermoeden dat is gebaseerd op gebakken lucht? Kan me niet voorstellen dat dit echt gaat gebeuren op basis van dat interview. Wijnaldum in z'n eentje wellicht, maar dit kan toch onmogelijk de steun van de hele selectie genieten?

2 april 2024 om 23:19

Al zou Wijnaldum dit alleen doen is mijn laatste respect wel verdwenen. Dit doe je gewoon niet als het klopt. Kan het mij ook eigenlijk niet voorstellen omdat je dan als persoon wel echt enorm af gaat. Na de Akwasi rel was ik het er al niet mee eens, maar kon ik mij er zeker wel wat bij voorstellen. Maar nu?

2 april 2024 om 23:23

De Akwasi rel is alleen superhypocriet gezien Wijnaldum z'n centjes verdient in een land dat doet aan moderne slavernij waar de mensenrechten worden geschonden. Dat hij dat ook nog even misplaatst gaat goedpraten met "ik heb het niet gezien" en "in Nederland heb je de toeslagenaffaire", tsja, reden genoeg om een enkeltje SA voor dat leeghoofd te boeken toch?

2 april 2024 om 23:30

Ik kan niet anders dan je volledig bij je aansluiten. In alle opzichten vond en vind ik die hele situatie stuitend. Zelf had ik die boycot vanwege Qatar al niet doorgezet als ik hun was. Maar dat komt omdat ik van mening ben dat je de discriminatie discussie anders moet voeren. Hypocrisie ligt enorm op de loer. Maar ik kon mij wel indenken waarom sommige erover vielen. Maar zoals je beschrijft is Wijnaldum wel next level gegaan met zijn move naar SA. Dan kan je niet meer verschuilen achter het feit dat daar het mondiale toernooi wordt gespeeld. Dan ben je gewoon af.

2 april 2024 om 23:35

Exact. En het is jammer, want ik heb Wijnaldum eigenlijk tot die boycots een hele leuke sympathieke speler gevonden. Als je dingen wil veranderen, moet je het gesprek blijven voeren. Wijnaldum is de laatste jaren blijkbaar te ver van de werkelijkheid gaan staan, wat begrijpelijk is maar meng je dan niet in dergelijke complexe discussies en ga mensen geen dingen verwijten terwijl je zelf loopt te profiteren.

2 april 2024 om 23:44

Het grootste dingetje is dat er voor Wijnaldum eigenlijk niets te winnen valt. De man heeft in z'n beste dagen nauwelijks zijn rol (volgens geruchten) in de kleedkamer waar kunnen maken op het veld, laat staan nu. Die is eigenlijk al voorbij gestreefd door zo'n beetje iedere middenvelder behalve De Roon (qua niveau).

2 april 2024 om 23:51

Wijnaldum probeert het niet goed te praten met zijn opmerking over de toeslagenaffaire; hij probeert op die manier zijn centen te verdedigen die hij vanuit Saudi Arabië krijgt. Want verwacht niet dat hij kritisch zal zijn op zaken die in Saudi-Arabië gebeuren want dat kon hem nog wel eens (financiële) problemen opleveren vermoed ik. Gewoon een geldwolf die dubbel hypocriet is. Jammer want ook ik vond Wijnaldum best wel een sympathieke vent eigenlijk. Maar daar is niets meer van over na de laatste 2 jaar.

3 april 2024 om 03:25

@myvision

Ik heb dit nu al vaker aangekaart, maar dat is een compleet kromme vergelijking.

Wijnaldum zou enkel hypocriet zijn als hij niet voor Nederland uit zou komen op basis van mensenrechten die hier geschonden worden, maar wel in Arabië zou spelen. Hij speelt gewoon in beide landen, omdat hij duidelijk beaamt dat niet iedereen in beide landen het eens is met de situatie. Aangezien je dat niet lijkt te begrijpen zou ik rustig aan doen mensen leeghoofden te noemen en de 79 likes die je gekregen hebt ook.

Als je het ook zo erg vind wat daar gebeurd, zullen wij al die arme mensen als vluchtelingen naar Nederland halen? Ik denk dat Wijnaldum het daarmee eens zou zijn.

Jij?

3 april 2024 om 05:16

Helemaal mee eens heros. Helaas laten de meeste mensen zich snel leiden door een bepaald narratief.
Hey, als ik naar de ander kan wijzen hoe slecht die wel niet is, zijn wij lekker the good guy, zo is het toch?
Hou toch op met oordelen en niet naar jezelf kijken. Zeer vermoeiend.

2 april 2024 om 23:51

Voetbalzone vermeld het ook verkeerd. Driessen zegt dat ze mogelijk SBS weer boycotten. Dan zegt Gijp later: 'aanleiding zou zijn omdat Noa te kritisch zou zijn'. Gijp zegt dit dus. Omdat hij dit denkt. Driessen zegt dit niet. Dus dat klopt sws niet.
Echter, je zegt terecht dat Driessen geen bron vermeldt. Dus Driessen zou dus ergens inside information hebben of een of ander complottheorie bedenkt. Ik zou het wel laf vinden als ze de media weer gaan boycotten omdat ze niet tegen kritiek kunnen. Door (gegrond) kritiek groei je juist als mens.

3 april 2024 om 02:01

Aha, dan heb ik het artikel verkeerd gelezen (of is het verkeerd opgeschreven). Ben het verder inderdaad met je eens, juist dat soort interviews zorgen ervoor dat interviews het nog waard zijn om te kijken. Wijnaldum had die vraag ook echt wel kunnen verwachten en dan van tevoren al een beter antwoord kunnen bedenken. Desnoods huurt hij iemand in die het voor hem bedenkt, dat is juist een beetje het spelletje. Helemaal boycotten is een enorm teken van zwakte, maar ik geloof ook niet dat dat gaat gebeuren.

3 april 2024 om 09:52

Ja, ik ben het met al je punten eens. Het zou een enorm teken van zwakte van Oranje zijn en het zou dat ook zijn als Driessen dit allemaal verzind

3 april 2024 om 00:05

Ik vind het geweldig om te zien hoe makkelijk het is voor de media om mensen te manipuleren. Kijk deze comment sectie eens haat spuien tegenover 3 man, enkel vanwege een gerucht. Een gerucht dat VZ niet eens correct opschrijft. En dan in die column van laatst antwoorden dat het enkel de taak is van VZ om nieuws te melden. Meldt het dan in ieder geval zoals het verteld wordt!Edit: het is Valentijn mensen...

3 april 2024 om 01:59

Haat spuien? Ik geef enkel aan dat ik graag een bron of onderbouwing had gezien en dat het er daar bij Valentijn Driessen wel vaker aan schort. Dat is imo nog een heel stuk verwijderd van haat, die ik sowieso niet richting één van de besproken personen heb. Heb wel wat beters te doen dan me druk maken om de mensen bij VI of Wijnaldum.

3 april 2024 om 07:19

Is niet bedoelt naar jou persoonlijk. Volgens mij denkt Paolo M hetzelfde als jij hierover, met als toevoeging dat het heel veel haar creert in de commentsectie.

3 april 2024 om 15:57

Gaat inderdaad niet over jouw Spursfan96, maar over anderen hier in de comments

Ik mag toch eigenlijk hopen dat dit een grap is toch? Als Wijnaldum zich dusdanig heeft gestoord aan de terechte vragen en de terechte kritiek op zijn domme reactie dat de rest van het elftal daarin mee gaat, is de laatste binding die ik heb met het elftal toch wel aan het verdwijnen. Zou echt intens en intens treurig zijn. Hopen dat het niet waar is, maar moet toch wel een hoop snelle opmerkingen inslikken op dit moment.

3 april 2024 om 07:16

Ik geloof er helemaal niks van. Rond Akwasi begreep ik het wel. Niet zozeer vanwege het gedoe rond Akwasi, maar meer vanwege de optelsom van incidenten en het feit dat VI enkel treiter-tv maakt

Wanneer Koeman, Memphis en Wijnaldum uit Oranje zijn verdwenen, kan ik weer met trots gaan kijken. Ik kan me echt schamen voor deze jongens. Een beetje kritisch vragen, wordt eens volwassen en beantwoord ze gewoon. Hoe kan het dat een jongen als Brobbey wel met kritiek kan omgaan en jongens die al zo lang mee gaan het lastig vinden.

2 april 2024 om 23:20

Mentaliteit. Overigens ben ik het niet helemaal eens met je over Memphis, maar een Koeman en Wijnaldum ben ik liever gisteren dan vandaag nog kwijt.

2 april 2024 om 23:26

Memphis is toch ook een meeloper joh, denk je dat hij ook publiekelijk zijn mening gaat geven over Wijnaldum en Saoedi Arabië? Never nooit niet. Als dit waar is dan schaar ik Wijnaldum onder de categorie Akwasi, alleen maar piepen en het liefst de hele dag gepamperd worden. Elke vorm van kritiek zien ze als een aanslag. Dat laatste interview van Wijnaldum gaf trouwens wel heel goed aan hoe hoog het iq van die jongen is. Ongelofelijk, je broek zakt er toch van af.

2 april 2024 om 23:42

Dat is waar, juist Memphis had na het volslagen idiote interview van Wijnaldum kunnen zeggen dat hij het beter bij het voetbal kan houden. Als andere witte spelers er iets over roepen, krijg je de discriminatie kaart. Het is zaak dat de KNVB nu gaat ingrijpen.

3 april 2024 om 00:50

@marcossss, Memphis een meeloper? Je kan veel van hem zeggen maar niet dat het een meeloper is. Als Memphis zijn mening gaat geven over Gini en SA, verwacht ik dat hij gewoon vindt dat hij dat zelf moet weten en dat hij Gini steunt in elke stap dit hij zet en dit ook 100% echt meent. Of denk jij echt dat hij dit afkeurt maar niet durft te zeggen?

3 april 2024 om 08:14

Brobbey heeft volgens mij ook wel een gezonde dosis humor en zelfspot en neemt zich zelf niet zo serieus. Dan krijg je dus een veel relaxtere omgang met kritiek en doe je niet meteen zo aangevallen.

Volgens mij had Driessen dit weer "ergens gehoord" dus ik zou nog een slag om de arm houden. Als het wel waar is moeten we het Oranje van Wijnaldum maar eens gaan boycotten. Die kerel heeft totaal de plank misgeslagen en z'n toppen van z'n onwetendheid getoond. In plaats dat hij daar een beetje op terug zou komen gaan dreigen met boycotten van een vrij kritisch doch rechtvaardig journalistenmeisje zou in en in triest zijn.

3 april 2024 om 06:58

Ik moet helemaal niks en wanneer dat hele verhaal niet blijkt te kloppen? Zullen we dan gewoon alle berichten van Driessen en VI niet meer aanklikken?

Kritische vragen mogen niet gesteld worden aan de hypocriete en verwende Oranje spelers. We leven nog net niet in het Rusland van Poetin. Triest als de KNVB hierin meegaat. Laten we hopen van niet want dit gaat zich alleen maar tegen Oranje keren.

2 april 2024 om 23:37

Als dit waar zou zijn is het inderdaad ontzettend triest dat de KNVB dit toestaat. Echt heel slecht. Team houdt inderdaad zo amper een gun factor over.

Alsof het ook uitmaakt, het is niet alsof met een (in de ogen van de spelers) optimale voorbereiding we wel het EK gaan winnen.

3 april 2024 om 07:18

Haha ga a.u.b. even een paar jaar in Rusland wonen en kijk of je er dan nog zo over denkt.

Dit team heeft zo geen gunfactor imo.

3 april 2024 om 00:22

Omdat er een paar hypocriete dropveters in dat team rondlopen met het iq van een stoeptegel die niks zinnigs kunnen zeggen en denken dat de hele wereld tegen hun is. Dit kleine groepje verpest het voor de rest, er is niemand die het de ligt, frenkie, dumfries, gakpo etc niet gunt. En ze hebben natuurlijk een tactisch dramatische en verschrikkelijk conservatieve (qua voetbalopvatting) coach

Dat de rest van de selectie zo onderdanig doet richting dat Wijnaldum kliekje komt mij al veel langer de strot uit. Valt mij vies tegen van types als de Ligt, Frenkie en de Vrij. Dat Koeman al een groen vinkje achter Gini zijn naam heeft gezet is ook al voor iedereen duidelijk. Hij neemt hem alleen mee op basis van resultaten van 4 jaar geleden. Noem nog maar eens 1 speler op in de hele geschiedenis van Oranje die word opgeroepen puur en alleen omdat hij jaren geleden wel wat kon betekenen. Gelukkig word dit Gini zijn laatse eindtoernooi en hoeven we hem daarna nooit meer zien te huichelen in een Oranje shirt bij een verslaggever.

2 april 2024 om 23:40

Als De Ligt, De Jong of De Vrij Gini tot de orde gaat roepen, krijg je een wrictie in die groep die je daags voor een EK niet wil hebben. Want je noemt allemaal witte spelers die een gekleurde vedette dan terugfluiten en dan wordt 100 procent zeker de discriminatie kaart gespeeld of de white privilege van stal gehaald. Laat de KNVB zelf ingrijpen.

2 april 2024 om 23:43

Er valt niet in te grijpen en ik mag toch hopen dat de kleedkamer niet verdeeld is tussen blank of donker. Dat zou pas echt een groot probleem zijn.

3 april 2024 om 00:24

Ik denk niet dat dat zo is. Maar ik zie memphis, wijnaldum en in mindere mate van dijk echt niet twijfelen om die kaart wel te trekken om het minste gerinkel

3 april 2024 om 09:15

@tijger-wit: 1 speler? Daley Blind misschien?
Lekker overdrijven met je 4 jaar trouwens. In de zomer van 2021 speelde hij mee ok op het EK. Dat hele EK was een aanfluiting van iedereen maar met 3 goals leverde hij wel degelijk een bijdrage. Ook in het halve jaar daarna tijdens de volgende kwalificatiecyclus. Daarna lang geblesseerd geweest. Al met al dus zo'n 2 jaar. Kan zijn dat jij de lat voor hem wat hoger legt als het gaat om wat je als bijdrage beschouwt, maar het lijkt me wel zo eerlijk iedereen langs dezelfde meetlat te leggen.
Klaassen is eerder ook 3 jaar uit beeld geweest bij oranje en keerde terug. Vincent Janssen zelfs 5 jaar. Wijnaldum presteerde eerder onder Koeman uitstekend in oranje. Ik zou het onverstandig vinden hem niet op te roepen tijdens oefenpotjes. Het is niet alsof Koeman hiermee het lekkere ritme van Xavi Simons doorbreekt

Tja, op deze manier vervreemd je je als nationale ploeg wel van de kijkende Nederlander. Niet dat SBS en VI van een hoog niveau zijn, maar kritische vragen horen erbij en ik vind Noa Vahle eigenlijk altijd wel de juiste vragen stellen. Het is ook wel erg lastig om affiniteit met dit Oranje te hebben, zowel qua kwaliteit als qua (en met name) ook bepaalde spelers waarbij woord en daad te vaak niet overeenkomen.

En maar weer lekker aan die stoelpoten zagen, oranje is oranje, ze mogen zeggen wat ze willen. Wijnaldum had gewoon kortaf moeten zijn en “volgende vraag” moeten roepen hij word zo snoeihard aangepakt in de media. Dit is toch te zot voor woorden, al ie boycotts. Wijnaldum spreekt en dat was gewoon helemaal verkeerd wat ie zei. Dus ja dan kan je een stortvloed aan negativiteit verwachten. Maar onderwerp is gesloten dus waarom achteraf dan weer een boycot?

Vooral weer lekker ongefundeerde onzin de media in slingeren om nog meer haat/afkeer te creëren Driessen. Dit komt zeker van dezelfde bron als z’n collega riooljournalist bij ESPN die wist te melden dat Simons de Nederlandse pers had geboycot, wat bij navraag vervolgens helemaal niet blijkt te kloppen. Het niveau van de voetbal journalistiek hier in Nederland ligt echt ongekend laag.

Aflevering gezien en het wordt weer erger gemaakt dan dat het is. Valentijn heeft in de wandelgangen gehoord dat de spelers heel misschien zaten na te denken over een boycot. Het wordt hier bijna als feit gebracht, maar de kans is groot dat het lariekoek is. Helene zelf zei namelijk daar niks over gehoord te hebben.

Stel dat het wel zo is, dan moet je als KNVB ingrijpen. Dat je als spelersgroep niets te maken wilt hebben met een programma wat in hun ogen racistisch is prima. Maar als de reden is dat ze te kritisch zijn, moet alle Nederlandse media gewoon niets meer uitzenden of informeren over het Nederlands elftal. Je representeert als speler namelijk je land en daarbij hoort dat je ook kritische vragen van de media kunt krijgen.

Mocht dit echt waar zijn dan valt me dit echt zwaar tegen van Wijnaldum.

Hij pleitte altijd voor gelijke mensenrechten en gaat vervolgens zelf voetballen in de zandbak om flink te cashen. In een land waar mensenrechten helemaal niet belangrijk zijn. Dan moet je er niet van opkijken dat je kritische vragen krijgt. Maar dan is dat opeens een probleem en gaat hij lopen piepen?

Het is zo moeilijk om affiniteit te hebben met dit Nederlands elftal. Vanwege de spelers, de coach, de bond, de speelstijl, de interviews: echt alles aan dit Nederlands elftal is een no-go voor mij.

Was toevallig gisteren de Tussen de Palen met Van der Vaart en Elia aan het terugkijken. Leuke stukjes van het Oranje tussen 2004 en 2014 kwamen erin terug, wat mis ik die selecties van toen zeg. Echt 10 jaar lang won je bijna elke wedstrijd, kwam je tot minstens de QF op een eindtoernooi, had je een gezonde doorloop van spelers, eindtoernooien waren een happening en werden nog niet overschaduwd door allerlei randzaken, de speelstijl was herkenbaar.. nu weten we niet eens wie ons middenveld nou eigenlijk vormt.

Eigenlijk heb ik al sinds 2014 helemaal niks meer met het Nederlands elftal en alles eromheen, zelfs de KNVB blinkt alleen maar uit in het maken van verkeerde keuzes sinds die tijd. Zonde.

3 april 2024 om 00:26

Ik blijf fan ongeacht, maar het oranje mist al een tijdje een bepaalde allure. We waren 10-14 jaar terug echter kanshebbers, dat gevoel zit er een stuk minder in nu. Verder eens dat de vaak de verkeerde beslissingen nemen in Zeist.ik kan me de EK en WKS waren jaren 2000 goed herinneren. Die sfeer, eenheid en gevoel heb je nu gewoon veel en veel minder.

3 april 2024 om 00:38

Maar het gaat ook niet zozeer om het niveau. Natuurlijk is het veel leuker als Oranje een van de beste is, maar dat kan nou eenmaal niet altijd. We hadden een verdomd goed team met ervaren spelers, jeugdige spelers en oude rotten. Op elke positie stond een kwaliteitspeler. Nu worden er af en toe spelers opgeroepen waarvan ik mij afvraag of die het wel verdienen, of misschien anders gezegd; verdienen anderen het niet meer? En enkele spelers die opgeroepen worden kunnen ook niet op steun rekenen, zie bijvoorbeeld Blind. Ik laat de discussie of in dit geval Daley er wel of niet bij moet zijn even los, maar als hij erbij zit.. is het dan zo lastig om hem te steunen? Kijk de coach erop aan als je het er niet mee eens bent, niet de speler. Dan dat gedoe met enkele spelers van Oranje, wat ook niet echt voor binding zorgt.

De hele sfeer rond Oranje is weg. Al zeker 10 jaar, voor mijn gevoel. En dat heeft meerdere redenen, waaronder het lagere niveau. Maar het is een mix van van alles. Wij Nederlanders zijn qua Oranje überhaupt niet heel patriottisch, als je kijkt naar landen om ons heen.

3 april 2024 om 02:53

Je maakt aan het eind een perfect punt Rutgerrr. Wanneer wordt het eens tijd dat ‘wij’ Nederlanders wat meer liefde gaan tonen voor Nederland en wat patriottischer gaan zijn. Al dat ‘we zijn te nuchter’ gedoe kan me helemaal niks meer schelen. Zolang wij in Oranje niet 11 spelers hebben die uit volle borst het wilhelmus zingen met zn 11’en, gaan wij nooit meer een WK of EK winnen. Het mag allemaal wel wat passievoller. Spelers ‘bedanken’ zelfs voor het Nederlands Elftal. Hoe kan je zo weinig met je land hebben? In andere landen worden spelers die bedanken, gezien als landverraders. Zonder die vaderlandsliefde, ga je het niet winnen, want op basis van pure kwaliteit is de kans 1 op 100 dat wij een van de komende 20 eindtoernooien het allerbeste team zullen hebben. Ik heb het al eens eerder gezegd op dit forum: we hebben 11 Weghorsten nodig die huilen van trots bij het besef dat ze voor hun land uitkomen. En de mensen die dat ‘overdreven’ noemen, zijn precies onderdeel van de reden dat het Nederlands Elftal 0 voorstelt qua prijzen.

3 april 2024 om 13:24

Het is veel meer dan alleen simpelweg het winnen van wedstrijden, het is alles rondom het Nederlands elftal dat er aan heeft bijgedragen.

Natuurlijk helpt het niet dat we bijna 10 jaar alle eindrondes hebben gemist, de zomers waarin de straten Oranje kleurden en de sfeer die dit met zich meebrengt heeft een hele generatie moeten missen, maar het is maar een klein onderdeel voor mij persoonlijk in het grotere geheel. Hierboven wordt Blind aangehaald, daar heb ik persoonlijk helemaal geen problemen mee. Het feit dat we iedere interlandperiode met een compleet andere selectie op de proppen komen zorgt er bij mij voor dat de herkenbaarheid weg is. Waar staan we tegenwoordig nog voor met Oranje?

Mocht het komende jaar de selectie een beetje stabieler blijven zou dat voor mij persoonlijk al een heel stuk helpen. Als er bepaalde spelers dan ook bedankt worden en we een bondscoach krijgen die een lijn aanbrengt in het spel zou dat helemaal fantastisch zijn.

3 april 2024 om 14:19

Symptomatisch voor al die problemen is dat keepersgezeik elke periode. In 10 jaar tijd 80 verschillende keepers aan het werk gezien in Oranje….

Zonde zeg. Begrijp dat het lastig is dat zeker maar je kan het toch best op een bepaalde manier kort aanpakken zonder dat je iets verkeerd zegt. Ik vond dat Tyler Adams van de Amerikaanse ploeg op het wk in Qatar zich keurig uiten over soort van dezelfde soort vragen. Dat is dan een jochie vergeleken met Gini

Ik ben de liefde voor het Nederlands elftal al een tijd terug verloren, maar zoals het nu gaat komt die liefde ook echt niet terug. Het niveau maakt mij niet uit, maar er lopen weinig jongens rond die het een eer vinden om voor Oranje uit te komen. Ik heb een schijthekel aan vrouwenvoetbal; het wordt door je strot gedouwd, het ziet er niet uit en nog niet te beginnen over de belachelijke eisen die af en toe gesteld worden. Maar; de passie die de vrouwen van het Nederlands elftal uitstralen is echt. Daar kunnen de heren zowaar iets van leren. Weghorst heeft die passie wel en zo zijn er gerust nog enkele andere spelers, maar het spat er niet van af. Dan hebben we nog ene Depay die denkt dat hij een wereldster is of ene Wijnaldum die heel Oranje niet kan schelen. Zij willen het voetbal en dan vooral Oranje gebruiken om hun zegje te doen, zie discriminatie en racisme, maar zodra er kritische vragen gesteld worden over bijvoorbeeld de situatie van de arbeiders op afgelopen WK, hoor je ze niet. Het is net wat in hun straatje past. Gevolg? De ene zender wordt geband en nu misschien de volgende weer? Virgil mag overigens ook genoemd worden, maar ik moet zeggen dat hij zich hersteld heeft in de media.

De pers is te kritisch en zou Oranje te weinig steunen? De pot verwijt de ketel. Laat zien dat je door het vuur gaat voor je land en dat het een eer is om dat Oranje shirt te dragen. Dan steunt het land je ook. Deze hele media hetze hebben enkele spelers zelf gestart.

Zou toch wel bizar zijn mocht dit waar zijn. Je gaat toch niet een zender boycotten omdat Noa Vahle een kritisch interview geeft aan Wijnaldum. Dat zou echt van de zotte zijn. Maar goed we moeten maar is zien of dit tot de waarheid berust in de eerste plaats. Want Driessen kan ook uit zijn nek kletsen.

Als dit echt waar is, kunnen we als Nederlanders niet de uitzwaaiwedstrijd boycotten. Kijken hoe de knvb dan reageert. Het zou te triest voor woorden zijn als ze SBS op basis hiervan boycotten

Zelfde als die boycot van Xavi. Bron: uhmm

De internationals, dus oftewel het kliekje Van Dijk, Memphis en Wijnaldum met daarachter het leger volgelingen De Jong, De Ligt, Gakpo, Xavi, Dumfries, Malen etc. Je schaamt toch je oren uit je kop voor deze generatie internationals of ligt dit aan mij?
Om dan nog maar te bedenken dat zo'n nobody als Depay zometeen Robin van Persie uit te boeken gaat schieten als topscoorder allertijden.
Gelukkig heb ik nooit wat met Oranje gehad en zal dit ook zeker nooit komen.

Ik geloof vrij weinig van Driessen, dus dit kan ik me niet zo voorstellen.

Maar het boycotten blijft zo ontiegelijk kinderachtig. "Ik ben het er niet mee eens dus praat niet met jullie" terwijl miljoenen mensen kijken naar deze programma's. Geef die krulletjes een media training hoe je hier mee om kan gaan. En er moet toch iemand zijn die een normaal gesprek aan moet gaan met een knipoog.

Ik merk wel zelf dat in in 38 jaar nog nooit zo weinig met het Nederlandse elftal heb gehad, en krijg soms het idee dat het bij de spelers ook zo is. Weinig spelers zijn trots, of stralen dat iig uit.

Mocht dit waar zijn, dan ontstaat er een flinke anti Oranje stemming. Die er toch al was, vanwege de houding van sommige bepalende spelers (in de ogen van Koeman). Ikzelf ben al heel lang geen fan meer van het hele Oranje gezelschap. Van mij mogen er wel een stuk of 5/10 bedanken. Daar zou het aardig van opknappen. Misschien ietsje minder kwaliteit, maar misschien ook een beter en aantrekkelijker team die je graag wilt supporteren. Laat ik om te beginnen verklappen dat Wijnaldum niet bij dat laatste team zit;-)))

Als dit waar is, moeten we misschien Oranje Boycotten en niet naar Duitsland gaan en niet kijken. Dat ze een kritische vraag beantwoorden met een boycot zou schandalig zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren