Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Galen geeft stomp in maag Luinge toe: 'Ik werd even gek'

Laatste update:

Barry van Galen kon in zijn actieve loopbaan nooit goed overweg met Roelof Luinge. De scheidsrechter en middenvelder lagen constant met elkaar overhoop en Luinge zei na een duel met Feyenoord dat hij in zijn maag was gestompt door de voormalig international. Van Galen ontkende dat destijds, maar nu, twaalf jaar later, geeft hij zijn actie alsnog toe.

De middenvelder werd woest toen hij zijn tweede gele kaart kreeg en deelde een stomp uit. "Ik werd toen vrijgesproken, terwijl hij gelijk had'', bekent de 42-jarige Van Galen in gesprek met NUsport. ''Want ik heb hem wel in zijn maag gestompt. Het was gelukkig niet te bewijzen, anders was ik wel een wedstrijdje of zeventien geschorst geweest.''

''Het was geen uithaal hoor, maar gewoon een tikkie. Hij deed net of ik Mike Tyson was. Het was mijn eigen schuld. Ik werd toen even gek", vervolgt Van Galen, die de ruzie met Luinge nooit uitsprak: "Als ik Luinge nu tegenkom, dan sla ik hem neer. Geintje. Roelof wilde een bekende Nederlander worden en dat is gelukt, dat moet ik hem nageven.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet goed te praten, maar raar dat dit alsnog in het nieuws komt.

1 mei 2012 om 16:33

Hij zal het onlangs wel in een interview gezegd hebben!

1 mei 2012 om 16:36

Lees het hele interview met Van Galen, onder onder meer het huidige AZ, 'etterbakjes', Mario Balotelli en zijn enige interland in Oranje in het Nusport-magazine dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar.
Daar is de bron dus.

Ik vind dit een ernstige zaak.
Het recht heeft hier niet gezegevierd, want de dader is er gewoon mee weggekomen.
Ik vind dit een misselijke actie van Van Galen. Eigenlijk zou hij alsnog bestraft moeten worden met een flinke geldboete.

1 mei 2012 om 16:39

Stel je niet zo aan, het was een tikkie. Niet goed te praten, dat zeker niet maar je moet ook niet net gaan doen alsof hij hem zwaar mishandeld heeft.

1 mei 2012 om 16:43

Ik hoop dat ze jou eens een flinke klap geven en dat de dader er dan gewoon mee wegkomt.
Ik ben benieuwd hoe jij je dan zult voelen.

Als je iemand slaat of een andere misdaad pleegt, verdien je gewoon straf en hoor je er niet mee weg te komen.

1 mei 2012 om 16:55

achh jongens toch.. luinge is gewoon een vervelende vent.. ik heb hem zelf mee gemaakt als scheidsrechter echt een irritante man..

1 mei 2012 om 16:56

Nou je mag wel stellen dat Roelof Luinge het verdiend heeft. Met afstand de slechtste scheidsrechter ooit in de eredivisie. Die het puur vanwege de mediageilheid deed en daarnaast persoonlijke vetes met spelers uit vocht. Als je hoort van de spelers waar hij allemaal toe in staat was dan is het eigenlijk een schande dat hij uberhaupt ooit in de eredivisie mocht acteren. De spelers en supporters van de topclubs waren de enigen die hem wel een goede scheidsrechter vonden dat was ook niet zonder reden. Die bevoordeelde hij te pas en te onpas. Dat was ook onderdeel van zijn strategie waarschijnlijk. Ajax , PSV en Feyenoord nemenongeveer 50 procent van alle supporters in Nederland voor hun rekening. Dus je hoeft maar 3 clubs te bevoordelen om je populair te maken in Nederland. Ik vond het een groot drama. heb echt ongelooflijke dingen van hem gezien. Ik zeg dus chapeau Barry !

1 mei 2012 om 16:56

Daar ga je al, je gaat nu zelf dingen invullen. De een heeft het over een tikkie, jij hebt het over een flinke klap.

Je was er niet bij, je moet dan niet zomaar dingen gaan invullen! Niet om het goed te praten hoor, maar niemand weet precies wat er gebeurd is behalve Luinge en Barry.

1 mei 2012 om 17:14

Ik vind dat je een scheidsrechter nooit mag slaan/schoppen.
Volgens mij lijken jullie dit allemaal goed te keuren. Maar ik ben er ten alle tijden tegen. Als zoiets op een amateurveld gebeurd, wordt zo'n speler minstens een paar maanden geschorst. En dat is nog geheel terecht ook.
Je hoort een scheidsrechter nooit te slaan, hoe goed of slecht hij gefloten heeft.
Maar blijkbaar denken jullie hier anders over. Maar ik hoop toch dat een meerderheid het met mij eens is, want anders zie ik het somber in voor het amateurvoetbal. Anders zal het molesteren van scheidsrechters alleen maar toenemen.

1 mei 2012 om 17:15

@totti_nr10: Een flinke klap is het niet geweest, anders had Luinge niet blijven staan namelijk. De beelden staan me nog op het netvlies en Luinge vertrok nauwelijks een spier, als je een flinke klap krijgt dan reageer je daar lichamelijk op.

1 mei 2012 om 17:29

Ik heb de beelden niet gezien. Dus ik weet niet hoe hard er geslagen is. Dus het kan allemaal meevallen. Maar dan nog hoor je ten alle tijde van de scheidsrechter af te blijven.

1 mei 2012 om 17:53

Dat ben ik met je eens, ik keur het ook niet goed zoals ik hierboven al heb aangegeven. We moeten het echter niet groter maken dan het is. Jij doet net alsof hier sprake van is van zware mishandeling met letsel. De gemiddelde tackle op het voetbalveld is schandaliger dan deze actie van Van Galen.

1 mei 2012 om 20:57

@azalkmaar2:
Hij heeft zijn poten thuis te houden. Of het nu een klein tikkie, een aai of een klap is dat maakt helemaal niets uit. Het is ronduit onbeschoft. Straffen kan niet meer, maar deze persoon verliest nu, met het bekennen van deze actie, zijn gezicht!

1 mei 2012 om 16:42

sjonge wat een moraalridder ben jij. van galen is altijd een heetgebakerd mannetje geweest, die heb je er ook tussen, voetballers zijn net mensen. niet netjes van hem maar zijn opvliegerigheid heeft hem buiten het voetbal al genoeg problemen bezorgd. irritant mannetje is het zeker maar luinge heeft er niks aan overgehouden en om 12 jaar na dato zware geldboetes uit te gaan delen en te spreken van 'recht dat moet zegevieren'.. tja dan heb je ook geen besef van hoe de wereld rond draait.

1 mei 2012 om 16:45

Dus omdat hji altijd een heetgebakerd mannetje is mag hij er mee weg komen?
Hij hoort gewoon straf te krijgen voor dit gedrag.

Als jij in elkaar geslagen wordt, hoop je ook dat de dader zijn straf niet ontloopt.
En dan maakt het niet uit of hij zijn straf binnen een maand krijgt of over 25 jaar. Als hij zijn straf maar niet ontloopt.

1 mei 2012 om 16:54

Ach, eenvoudige mishandeling verjaart in strafrechtelijke zin na 6 jaar, actie ondernemen lijkt me (ook voor de Knvb) vrij zinloos. Ik denk dat niemand er iets mee opschiet om hier nog moeilijk over te gaan doen.

1 mei 2012 om 17:00

Ja, en Totti verdient nog steeds een levenslange schorsing ivm het schoppen van balotelli.. door serieus met geweld en gericht geschopt te hebben.

1 mei 2012 om 17:21

In de wet staat dat je voor het schoppen van Mario Balotelli geen straf of maatregel opgelegd kan krijgen. Wist je dat niet?

1 mei 2012 om 17:16

Haha, hou toch op, naamgenoot, het dateert van 12 jaar geleden.. Wel zeker een misselijke actie overigens.

Hij heeft zoalng gewacht tot hij er echt geen problemen mee zou krijgen haha, mooi verhaaltje toch.

Voor mij de beste speler ooit bij Az, waar ik het meeste van genoot.
Geweldige speler en mentale coach op het veld. Theo zou je er mee kunnen vergelijken nu.

Roelof Luinge is tegenwoordig collega van me moeder (bij de Belastingdienst in Amsterdam) en volgens haar is het een zeer vriendelijke man, maar goed dat neemt niet weg dat hij kan overdrijven en doet alsof Van Galen Tyson was.

1 mei 2012 om 16:40

Dat van Tyson maakt Van Galen er van en die is de laatste die nu nog iets over andermans geloofwaardigheid mag zeggen in mijn ogen.

1 mei 2012 om 16:50

Hoe toepasselijk: een belastingambtenaar in 020...verklaart inderdaad al zijn onbegrijpelijke beslissingen in elke wedstrijd! Luinge was echt de meest dramatische scheids die op de velden rondliep...ongelooflijk...

1 mei 2012 om 17:01

Hij is meerdere malen uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het jaar, dus ik denk dat er genoeg mensen zijn die het niet met jou eens zijn ;-)

1 mei 2012 om 17:25

Dat werd altijd door de telegraaf bepaalt.

1 mei 2012 om 17:34

Was dat niet de Gouden Schoen? Voetballer van het jaar en scheidsrechter van het jaar worden volgens mij bepaald door Nederlandse beroepsvoetballers, rapporteurs van de Telegraaf én rapporteurs van de VI.

Om er na 12 jaar voor uit te komen is te laat. Dan moet je het gewoon direct zeggen of meenemen in je graf

1 mei 2012 om 17:15

Beter ooit dan nooit, toch?

R.luige is ook een kwam van een vent hoor . Heb hem wel in Emmeloord zien fluiten dan vraag je je wel eens af wat hij nog op de amateurvelden doet , spelers jennen en supporters uitdagen .

1 mei 2012 om 16:38

Impliceer je nu dat Van Galen hem had mogen slaan?

1 mei 2012 om 16:58

heb je groot gelijk in vervelende vent is het.. bij ons in assen ook al meegemaakt als speler.. hij gaat discussies met spelers trainers en supporters

1 mei 2012 om 17:08

Er lopen zoveel misselijke/vervelende mensen rond op deze aardbol maar dat is nog geen reden om iemand in zijn maag te slaan hè; dat is toch een beetje wat jullie (hopelijk onbedoeld) met deze reacties impliceren.

1 mei 2012 om 17:13

tuurlijk had die dat niet mogen doen, maar ik kan me wel voorstellen dat luinge het bloed onder de nagels weg kan halen bij spelers en trainers.. maar daar praat je dit niet mee goed.. maar laten we ons er maar niet te druk om maken om een por in de maag van 12 jaar geleden

Doe toch normaal geld boete, hij is mee weggekomen toen en het is een leuk verhaal laat het ook daarbij.

Knvb moet hem nu voor 100 wedstrijden schorsen !!

1 mei 2012 om 16:43

Die speelt hij toch nooit meer of speelt hij nog op amateur niveau?

1 mei 2012 om 16:44

Helemaal mee eens, ik vind dat de Knvb deze man moet verbannen uit het profvoetbal, Van Galen heeft daar niks meer te zoeken. Zoiets doe je toch niet

Heeft meneer van Galen aandacht nodig? Hij zegt Luinge wilde bekend worden........ de pot verwijt de ketel... Sorry Barry we zijn je vergeten.

1 mei 2012 om 21:27

In Alkmaar en omstreken is Barry zeker niet vergeten, hij is ''de held'' van AZ. Prachtige voetballer maar boven alles een prima kerel, allen in het veld soms onnodige acties maakten maar dat hoorde bij hem, die met de supporters lekker een biertje ging en nog steeds komt drinken.

Hahaha Van Galen had altijd al een steekje los zitten en apart hoe er nu mensen allemaal tegelijk komen vertellen dat ze Luinge een vervelende scheids vinden en dat ze hem allemaal weleens hebben meegemaakt bij een wedstrijd van hun plaatselijke amateurclub

Zijn ook geen grappen om nu nog te zeggen dat hij hem nu nog neerslaat als hij hem tegenkomt. Deze man heeft het IQ van een fruitvlieg.

1 mei 2012 om 18:56

Gelukkig kon hij wel een leuk balletje trappen en hoeven we geen medelijden met zijn financiële situatie te hebben. Dat geintje is gewoon onschuldig.

We zijn Barry nog helemaal niet vergeten. Het is wat mij betreft de clubicoon van AZ. En dit soort verhalen maken het allemaal nog wat mooier voor de supporters. Barry was geniaal als voetballer, maar hij had zn streken waardoor hij nooit verder gekomen is als AZ. Tegenwoordig is hij als analist nog te zien op AZ TV en het is leuk om te zien dat hij Azetter is gebleven.

Tuurlijk is het niet netjes, maar jongens laten we niet roomser zijn dan de paus. Het is inmiddels ruim 10 geleden en totaal onzinnig om je als Knvb zijnde dan hier druk over te maken.

Van Galen, ik vond het een zeer goede voetballer. Alleen was hij wel vaker even de weg kwijt.

Wat ik me alleen afvraag ( ik heb de beelden niet gezien ) is dat als t op tv is geweest de Knvb hem niet geschorst heeft?! of het moet echt een heel zacht tikkie zijn geweest die lijkt op een zetje of iets..

Vreemd dat dit alsnog naar buiten komt. Heb het zelf destijds nooit meegekregen, maar dit kan natuurlijk niet, een scheidsrechter slaan, een tikkie geven of wat dan ook. Je moet gewoon met je poten van de scheidsrechter afblijven, ook al heb jij gelijk of ongelijk.

Die Barry, wat een held is het toch. Als Luinge floot kon je op voorhand met zekerheid een kaart noteren, alleen de kleur stond nog niet vast. Luinge geilde op die macht en aandacht hoewel dit tikkie natuurlijk niet goed te praten is. Maar hoe vaak heeft Luinge geen cruciale fouten gemaakt. Dan stond ie na afloop weer voor de camera om toe te geven hoe fout hij zat, wat vond iedereen hem dan sympathiek. Ik werd er misselijk van.

Na 12 jaar komt dit weer boven............?

Luinge hield van aandacht, overdreef misschien iets en heeft vaak erg waardeloos gefloten, maar dat neemt niet weg dat je een een scheidsrechter niet zomaar kan slaan, de man doet ook z'n werk.

Van Galen was een fantastisch voetballer, maar er zat zeker een steekje bij hem los. Vaak had hij ineens grove overtredingen en dus ook dit, maar laat 't lekker het is totaal niet meer van belang om dit te weten.
Als hij dit niet had gemeld zou een ieder dit al lang vergeten zijn................

Het aard van het beestje.
Goede voetballer en ook mooi om hem te zien voetballen.
Jammer dat hij wel eens van dit soort acties had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren