Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk: ‘Mensen weten niet wat er daadwerkelijk gebeurd is’

Laatste update:

Virgil van Dijk werd in januari in een klap de duurste verdediger aller tijden. Liverpool haalde de Oranje-international voor 84,5 miljoen euro naar Anfield. De 26-jarige ex-speler van onder meer Celtic en Southampton scoorde bij zijn debuut in de FA Cup tegen rivaal Everton, maar kreeg daarna te maken met een kleine terugval. Van Dijk had tijd nodig om gewend te raken aan de speelstijl van manager Jürgen Klopp. In gesprek met de BBC erkent Van Dijk dat hij moest bijschakelen.

“Ik raak nu gewend aan onze speelstijl. De intensiteit van onze manier van spelen ligt een stuk hoger dan ik gewend was. Iedere dag hier is zwaar. Ik werk heel hard, ren veel en merk een groot verschil. Ik moest er een schepje bovenop doen, met name in de beginfase”, aldus Van Dijk, die eigenlijk afgelopen zomer al naar Liverpool wilde. Destijds liet Southampton hem niet gaan, ondanks een transferverzoek.

Van Dijk werd tijdelijk uit de selectie van Southampton gezet. Na een tijdje keerde hij terug in de selectie van manager Mauricio Pellegrino, om uiteindelijk in januari alsnog naar Anfield te verkassen. “Mensen weten niet wat er daadwerkelijk is gebeurd”, laat Van Dijk weten. “Ik heb me niet laten horen en ben doorgegaan met spelen. Ik had er net acht maanden blessureleed op zitten en was al lang blij dat ik weer kon spelen. Na de zomerse transferperiode heb ik de knop omgezet. Ik heb nergens meer aan gedacht tot het moment dat ik een telefoontje kreeg van de clubleiding van Southampton.”

De transfer naar Liverpool werd in gang gezet. Op 5 januari verscheen Van Dijk al in de basis tegen the Toffees en maakte in die wedstrijd het winnende doelpunt. “Het was een gekke en drukke week. Het was speciaal, dat zal ik nooit vergeten. Ik zou eigenlijk niet eens starten tegen Everton”, aldus Van Dijk, die bij zijn nieuwe club mooie dingen wil bereiken. “Ik ben naar hier gekomen om al het mogelijke te bereiken. Ik ben trots en blij om hier te zijn.”

Virgil van Dijk is de beste verdediger van Nederland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat zijn transfer naar Liverpool doorwerkt naar Oranje. vdijk moet daarin een stabiele factor worden,en niet een speler die dan wel,dan niet speelt.

Eigenlijk raar als je het nagaat dat de selectie van Nederland als 1 van de slechtste gezien wordt, terwijl je met van Dijk en de Vrij 2 hele goede cv's hebt, mss wel de beste ter wereld in potentie.

1 maart 2018 om 12:20

Juist in eigen land wordt over Oranje denigrerend geschreven terwijl de algemene waardering voor het Nederlandse voetbalelftal(len)in het buitenland nog steeds hoog staat genoteerd en niet exclusief tav van Dijk en de Vrij.

1 maart 2018 om 12:35

Het zou mooi zijn dat ze er de komende jaren dan ook vaker bij zijn en minder geblesseerd zijn.. want bij oranje zijn veel spelers er vaak niet bij vanwege blessures.. Maar idd met de Vrij, van Dijk, de Ligt, Karsdorp en Ake hebben we genoeg potentie.

1 maart 2018 om 13:08

Ter aanvulling: Dost, Promes, Vormer, de Roon, van Ginkel, wellicht Hateboer, Verhaegh, Berghuis, Idrissi(?) en revalidatie Babel, en natuurlijk horen er zeker nog bij Tete, Memphis, Wijnaldum en StJuste, de joungsters Mensah, f.de Jong, vd Beek, en Kluivert en de keepers Cillessen en Vorm/Zoet en nog een rij potentiële jeugdspelers wo. v.Drongelen, Stengs, Malacia, Bergwijn, Goudmijn, Chong etc.

1 maart 2018 om 12:57

Onze verdediging is lang niet slecht. Maar in potentie zijn er toch een aantal landen die ons makkelijk voorbij streven. Frankrijk, Italië..

1 maart 2018 om 14:05

De beste ter wereld is behoorlijk overschat.
Er zijn voldoende duo's te benoemen die niet alleen nu al een stuk verder zijn, maar minstens zoveel talent hebben.

Dat ze erg belangrijk kunnen worden, is wel een gegeven. Het is hopen op een nieuwe variatie van de Boer - Stam.

1 maart 2018 om 14:31

Ik volg de vrij niet en heb geen idee hoe goed hij is, maar weet wel dat een van dijk met een Alderweireld (in zijn vorm van vorig seizoen) wel bij de beste behoord, misschien wel de beste. Er zijn uitzonderlijk weinig cb's die de full package bezitten.

1 maart 2018 om 20:30

Hoewel ik er vertrouwen in heb, moet van Dijk zich éérst bewijzen op topniveau. Daar heeft hij de kans nog niet toe gehad. Om daarom nu al te beslissen dat hij van het niveau Pique, Ramos, Hummels, Chiellini, etc, vind ik op z'n minst opmerkelijk.

2 maart 2018 om 04:37

Op basis van zijn tot in perfectie detailleerde performance op jarenlange videobeelden is al duidelijk zijn enorme kwaliteiten te zien een echt zeldzaam supertalent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren