Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart valt uit bij inspiratieloos en verliezend Hamburger SV

Laatste update:

Hamburger SV is niets waard zonder Rafael van der Vaart. De equipe uit de havenstad moest vrijdagavond na een halfuur verder zonder de middenvelder, die vanwege een hamstringblessure de strijd moest staken. Op bezoek bij laagvlieger Fortuna Düsseldorf werd vervolgens met 2-0 verloren. HSV, dat twee doelpunten afgekeurd zag worden, blijft door de zesde seizoensnederlaag in de grijze middenmoot van de Bundesliga bivakkeren: de ploeg staat negende.

/

In de uitverkochte Esprit Arena, waar plek is voor bijna 55.000 toeschouwers, kon Hamburger SV maar weinig indruk maken. De eerste kans was dan ook voor Fortuna, maar voormalig Ajacied Nando Rafael besloot na een goede voorzet de bal met zijn hand te toucheren in plaats van met zijn hoofd. Het tempo lag betrekkelijk laag en beide partijen hielden de rijen achterin goed gesloten. De man die bij HSV voor de creativiteit zou kunnen zorgen, moest na een halfuur afhaken. Het schoot Van der Vaart in de hamstring en hij werd vervangen door Tomás Rincón.

Zonder Van der Vaart op het veld scoorde HSV dit seizoen nog geen één keer en dus waren de vooruitzichten zelfs tegen promovendus Fortuna, dat dit seizoen thuis nog niet wist te winnen, weinig positief. Toch leek de ploeg van Thorsten Fink, die net als Fortuna overigens erg slordig speelde, vlak voor rust op voorsprong te komen. Een kopbal van Marcus Berg uit een vrije trap werd nog gepareerd door Fabian Giefer, maar in de rebound was Michael Mancienne wél trefzeker. Hij stond echter buitenspel, waardoor scheidsrechter Peter Gagelmann de treffer afkeurde.

Op slag van rust werd een doelpunt van Fortúna wél goedgekeurd. Robbie Kruse werd na een counter gevonden door Andreas Lambertz en hij schoot laag raak: 1-0. HSV leek via een vrije trap van Max Westermann op gelijke hoogte te komen, maar vanwege een duwfout van Berg ging dat feestje niet door. Stefan Reisinger gooide na ruim een uur spelen vervolgens het duel op het slot met goal na een prachtige solo en HSV kon niets meer afdwingen: enkel een schot van Maximilian Beister ging rakelings naast. Zodoende wacht HSV nog altijd op de eerste Bundesliga-zege bij Fortuna sinds september 1983.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zuur voor van der Vaart. Wens hem veel sterkte toe. (zijn club overigens ook)

Dit zecht toch wel over hoe goed vd vaart is. Zonder hem is hsv degradatiemateriaal en hij tilt ze naar de subtop. Een team dat letterlijk twee klasses beter wordt door een speler, ongelofelijk. Hopelijk is er niks ergs met vd vaart.
Hsv moet wel echt verder nog wat versterkingen halen van subtop niveau want dit materiaal is degradatiekandidaat (exclusief vd vaart)

23 november 2012 om 23:02

Zecht dit genoeg ja?

On: Vervelend voor HSV én natuurlijk voor van der Vaart. HSV zonder hem is toch een degradatiekandidaat in de Bundesliga, zonder spelers die het verschil kunnen maken..
Dit moet als een domper aankomen in Hamburg!

HSV is gewoon op dit moment een zeer matige ploeg en voor Van der Vaart zou het beter zijn als hij teruggaat naar Ajax want daar hebben ze hem nu heel hard nodig en bij HSV valt niets meer te behalen.

23 november 2012 om 23:22

Pfoe, wat zou dat mooi zijn eigenlijk. Als Eriksen vertrekt en Van der Vaart terug zou komen. Echter denk ik niet dat hij al binnen een jaar weg zou gaan bij HSV en dat als hij ooit nog terugkomt, dat het nog wel anderhalf jaar op zijn minst zou duren.

23 november 2012 om 23:29

Ligt eraan of HSV gehandhaafd blijft in de Bundesliga. Ze missen nu behoorlijk wat geblesseerde spelers en als Sok in de winterstop ze gaat verlaten dan blijft er nog weinig over.

24 november 2012 om 00:13

Hahahahahaha... "Sok"... Ik ga echt helemaal stuk...

Nando Rafaels carriere had zoveel mooier kunnen zijn als hij gewoon zijn verblijfsvergunning had gekregen.

Maakte deel uit van het Jong Ajax team dat pas na penalties de finale miste waar het grote Ajax hun op zat te wachten. Rafael (toen pas 16) kwam erin en boog toen een 2 - 0 achterstond om tot 2 - 2 in het laatste kwartier.

eindelijk is weer punten die we had nodig hebben om niet te degraderen dit seizoen

24 november 2012 om 00:19

De Esprit stadium is echt moo en zo praktisch en slim ingericht. Ik heb het net gegoogelt
Uitverkochte stadiun met 56,000 toeschouwers voor een ploeg die bijna vecht om niet in tweede te geraken??
Hoe komen die aan zo een stadium. Ongelooflijk toch die sfeer en passie daar voor een laagvlieger

24 november 2012 om 12:23

Hoe ze aan zo'n stadion komen? Omdat dusseldorf een gigantische stad is (meer dan miljoen inwoners) en dus heel veel supporters kan trekken en het daardoor eigenlijk raar is dat Fortuna geen subtopclub is want dat zou het in potentie moeten kunnen worden.

24 november 2012 om 12:34

weet vind ik ok je moet is een keer naar de stadion gaan echt een geweldige sfeer daar iedereen doe vriendelijk tegen elkaar en dusseldorf is een grote mooie stad en ze bestaan al van 1895

24 november 2012 om 12:56

Zal ik misschien wel eens doen.
Ik ben al naar Leverkusen, Dortmund en nog twetal andere geweest.
Dortmund is ook zo een gigantische familie nmet ongelooflijk veel typische Duitse sfeer.
Als je dat dan vergelijkt met de Zweedse, nederlandse, Belgische, en zelfs Portugese of Spaanse (allemaal geweest) sfeer is dat toch een heel groot verschil.
Alles s ook tot op de puntjes verzorgt.

Echt he, heb de wedstrijd gekeken tot het uitvallen van Van der Vaart, ze speelden toen echt niet slecht iig. br Als je dan in de tekst ziet dat het een laagvlieger is waar maar liefst net zoveel in het stadion passen als bij de landskampioen van Nederland sta je toch wel even te kijken...

24 november 2012 om 08:09

De stadions in Duitsland zijn niet met de stadions te vergelijken. Duitsland is een ander voetbalwereld. Het land is simpelweg groter. Het kleinste stadion van de Bundesliga is op moment Hoffenheim met 33.000 toeschouwer capaciteit.

Trouwens zitten in de 2de Bundesliga gemiddeld ook zo'n slordige 18.000 mensen op de tribunes. Bij Köln en Berlijn altijd rond 45.000.

24 november 2012 om 12:27

zelfs in derde divisie hebben ze groten stadions duistland leef voor het voetbal en bier

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren