Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart noemt zijn beste teamgenoot ooit: ‘Soms dronken op de training’

Laatste update:

Rafael van der Vaart vindt José María Gutiérrez Hernández, kortweg Guti, de beste speler met wie hij ooit heeft samengespeeld. Dat laat de voormalig Oranje-international weten bij Tussen de Palen op Ziggo Sport. Van der Vaart en Guti speelden tussen de zomers van 2008 en 2010 twee seizoen met elkaar samen bij Real Madrid.

"Ik denk dat als je ziet hoe ik naar voetbal kijk, en ook als ik commentaar probeer te geven op televisie...", opent Van der Vaart in gesprek met presentator Wytse van der Goot. "Als iemand iets doet wat niemand ziet, dat had hij. Kijk, een vrije trap zie je vaker", begeleidt Van der Vaart de beelden van een rake vrije trap van de Spanjaard.

"Maar het inzicht dat hij heeft en de persoon. Een beetje nonchalant, soms wel hard werken en soms niet. Soms geen zin, soms op stap en dronken op de training, noem maar op. Deze man kon voetballen. Dat was in mijn ogen wel een voorbeeld voor me."

Guti speelde net als Van der Vaart het liefst op 10, vlak achter de spitsen. "Zeker daar (in Madrid, red.). En ik heb dingen gezien, zoals ballen die hij gaf op trainingen of in de wedstrijden. Deze is denk ik helemaal iedereen zijn favoriet." Van der Vaart doelt op Guti's misschien wel meest fameuze assist.

Op 30 januari 2010 speelde Real Madrid een uitwedstrijd bij Deportivo La Coruña. Vijf minuten voor rust, toen Real dankzij een rake kopbal van Esteban Granero met 0-1 leidde in La Riazor, leek Guti op weg naar de 0-2. In plaats van zelf te schieten deed hij wat niemand had verwacht: een hakje geven. Karim Benzema kreeg daardoor een vrije schietkans en schoot Real naar een 0-2 voorspong. Real won het duel uiteindelijk met 1-3.

"Ja, en dan denk je bij jezelf: hij heeft niet één moment gekeken. En toch heeft hij het gezien. Dan ben je een rasvoetballer, dan ben je er eentje die schijt heeft aan alles. Ik bedenk dingen en als het lukt, dan lukt het. Als het niet lukt, dan lukt het niet. Maar dit is natuurlijk buitenaards."

Guti droeg tussen 1996 en 2010 liefst 542 keer het shirt van de Koninklijke, waar de geboren Madrileen ook zijn jeugdopleiding genoot. In het eerste elftal van zijn jeugdliefde kwam hij tot 77 doelpunten en 94 assists. Mede door de moordende concurrentie in het Galácticos-tijdperk van de Madrilenen was Guti niet altijd verzekerd van een basisplaats. In 2010 besloot hij om naar Besiktas te gaan. Daar kwam hij in 38 duels tot 11 goals en 14 assists, voordat hij in november 2011 met pensioen ging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Poah Guti, daar staan een paar prachtige compilaties van op Youtube voor de liefhebber. Ik zou zeggen geniet ze!

5 december 2023 om 16:39

Inderdaad een heerlijke voetballer. Na de Guti-compilatie gelijk even doorzoeken naar de mooiste momenten van Dimitar Berbatov, die was misschien nog wel flegmatieker dan Guti.

5 december 2023 om 16:40

Inderdaad zijn assist waren prachtig. Vooral de no look pass hakje naar achteren. Kan er van genieten

Och Guti, heerlijke speler. De jaren daarvoor hadden ze ook nog zo'n andere prachtvoetballer lopen op het middenveld; Redondo. Dat was toch wel echt genieten en het moment dat ik als buitenlandse club een Real fan ben geworden

5 december 2023 om 17:43

Redondo & Guti zijn voor mij het synoniem voor Adam & Eva van het voetbal......

Als je deze 2 hebt gezien, snap je meteen waarom voetbal de populairste sport ter wereld is.

Wat een balbehandeling hadden beiden, Redondo in het bijzonder, om van te smullen.....

Oh zo jammer dat ze niet meer bestaan tegenwoordig. Doodzonde.

5 december 2023 om 19:20

Gelukkig heeft Redondo de genen doorgegeven, z'n zoon zal binnen een aantal jaren in Europa te zien zijn!

5 december 2023 om 21:54

Helaas zijn dat soort spelers inderdaad een beetje uit de gratie geraakt. Van die jongens die vooral aan de bal willen zijn en liever die geniale pass geven die niemand kon bedenken, dan dat simpele balletje breed dat iedereen zag. De leukste voetballers samen met spelers die altijd de dribbel maken en de tegenstanders opzoeken. Echter beide typen spelers leiden vaak balverlies, daar kun je geen tactieken mee bedenken en ze zijn over het algemeen niet de meest gemotiveerde spelers. Helaas zie je dat ras vaak uitsterven. Ze gaan een trapje lager spelen waar ze de beste speler van het team zijn of ze vormen zich om naar een speler die wel doet wat de trainer bedenkt. Een speler als Ivan de la Pena, Matt Le Tissier en Riquelme hebben ook geniale compilaties.

6 december 2023 om 11:22

Wordt Redondo jr. net zo goed als z'n vader dan?

Waar speelt hij trouwens? Real?

5 december 2023 om 22:01

Redondo de beste defensieve middenvelder aller tijden.

Guti hoort bij de categorie spelers die ongelooflijk veel talent hebben, maar nooit tot die absolute top horen. Hard werken dat is het gene wat je ver brengt.
Kijk naar een Jordan, Bryant, Ronaldo en Messi behoort daar ook bij. Je kan niet puur op talent teren. Sterker nog (onpopulaire mening) ik geloof dat talent je een voorsprong geeft en/of zich pas onderschijdt bij de absolute top. Maar talent is in mijn ogen niet nodig om de top te halen.

Alle groot heden waren trainingsbeesten, geobsedeerd met presteren en misschien erger nog enorme angst om minder te zijn, te falen.
Deze denkwijze kun je echt zien in de docu's van Jordan, Bryant en Lary bird en Magic Johnson.

5 december 2023 om 16:39

Nou en, laten we vooral koesteren dat niet alle voetballers veranderen of zijn veranderd in machines.

5 december 2023 om 17:10

Bedoel meer te zeggen dat als hij zich wat anders had opgesteld, hij misschien tot de allergrootste zou behoren (Ronaldo, CR7, Messi, Zidane, Cruijf, Maradona etc.) Ik kan natuurlijk ook genieten van een speler als Guti. Fantastische voetballer.

5 december 2023 om 17:15

Bedoel je nu te zeggen dat Cruijff, Maradona, Zidane en de originele Ronaldo trainingsbeesten waren? Dat is toch niet echt hoe ze in mijn ogen bekend staan, maar juist gasten die enorm veel talent hadden en daardoor boven de rest uitstaken.

5 december 2023 om 21:56

Ronaldo was echt een trainingsbeest, dat moest ook wel vanwege zijn slecht functionerende schildklier. Die trainde altijd meer dan de rest, omdat ie anders nog dikker werd. Hij heeft ook ooit gezegd dat zijn training misschien niet eens veel verschilde met CR7, maar dat hij dat deed omdat ie moest en CR7 omdat ie dat wilde.

5 december 2023 om 16:44

Je kunt trainen wat je wilt, maar zonder talent zal je nooit een absolute grootheid worden. Alle gasten die jij noemt hadden natuurlijk ontegenzeggelijk veel talent, echter door het harde werken hebben ze dit talent ook volledig benut.

5 december 2023 om 17:02

Ik weet niet wat jouw maatstaven zijn, maar Guti hoorde zeker wel tot de absolute top. Ook al heeft hij misschien niet de naam (en de dure transfers) die Figo of Zidane uit die tijd hadden. 5X de titel, 3X de CL, meer dan 10 jaar zo goed als altijd basis speler. Gewoon een absolute topper.

5 december 2023 om 17:20

Heb je voor een groot deel gelijk in. Maar hier een oprechte vraag. Zou jij Guti scharen onder de spelers als Ronaldo (fenomeno), CR7, Messi, Maradonna, Cruijff, Zidane, Van Basten, Beckenbauer etc. Ik persoonlijk niet.Ik vind Guti wel een ongelooflijke goede voetballer, die dat regelmatig liet zien. Maar ook soms helemaal niet en dat mede door zijn gedrag. Als aanrader zou ik de podcast van Kick it met aan willen raden met als gasten Drenthe en Van der Vaart, daar komt dit een beetje naar voren.Vind hem piir als voetballer in de categorie passen van: Bergkamp, Henry, Pirlo, Xavi Ineasta etc.Mijn mening is puur een mening en niet per sé een feit natuurlijk.Maar we zijn het er allemaal over eens dat hij een gruwelijke voetballer was.

5 december 2023 om 17:54

Vergeet niet dat die prachtige namen die jij opnoemt tevens bijna allemaal spitsen waren. Die worden natuurlijk herinnerd om hun scorend vermogen als zijnde de grootsten der aarde. Guti & Redondo hoort imo in hetzelfde rijtje thuis, zonder twijfel. Het enige verschil was dat ze geen spitsen waren maar AM waardoor ze minder scoorden en minder snel herinnerd zullen worden helaas.

Als je Beckenbauer opnoemt kun je ook Lothar Mattheus opnoemen, m.i. net zo veel impact gehad op het mondiale voetbal als eerstgenoemde.

5 december 2023 om 18:19

Caykur,

puur uit nieuwsgierigheid: schat jij Guti in hetzelfde rijtje als Zidane, Iniesta, Modric en Xavi?

5 december 2023 om 19:21

Dat hij zo goed als altijd basisspeler was is gewoon niet waar, hij stond er in sommige seizoenen juist voor gekend dat hij een bankzitter was die daar nooit over klaagde. Hij was wel een speler die in soms match volledig kon kantelen toen hij inviel.

Hij had misschien wel het talent om bij de beste te horen maar naar mijn mening komt hij lang niet in de buurt van jongens als Pirlo, Xavi, Iniesta of Redondo.

5 december 2023 om 19:27

Guti was zeker niet zo goed als altijd basisspeler. Sterker nog, van die meer dan 10 jaar waren er echt 'maar' enkelen dat hij onbetwist was.

Neemt niet weg dat hij een ongelooflijk begaafde speler was die je op het puntje van de stoel liet zitten.

6 december 2023 om 11:27

Qua talent zeer zeker imo, maar qua mentaliteit niet natuurlijk. Met zijn talent had hij er veel meer uit kunnen halen om net zo herinnerd te worden als die namen die jij opnoemt.

5 december 2023 om 17:16

@supermario

Messi is ver en dan bedoel ik ver van een trainingsbeest geweest en de enige reden dat hij ermee weg kwam, is omdat hij Messi is. Maradonna was vooral veel aan het feesten.

Dat hard werken het gene is wat je ver brengt is ook onzin. Talent is het gene wat je ver brengt. Met hard werken kan je dus die extra stap zetten.

Ook alle basketballers die jij benoemde waren grotendeels simpelweg de meest getalenteerde spelers in hun tijdperk.

5 december 2023 om 17:19

Jij denkt dat Messi 15 jaar aan de top heeft gestaan zonder geen trainingsbeest te zijn? Bij nooit geblesseerd, haalde elk weekend zowat op een absoluut top niveau. Dat kan je echt niet als je niet die arbeid inlevert.

5 december 2023 om 19:42

@barcalover

Vrijwel elke profspeler is een trainingsbeest, want je ook alleen vaak begrijpt als je op dit niveau speelt of ertegenaan hebt gezeten maar het is algemeen bekend volgens mij dat Messi niet de hardst werkende speler op de training is op dit niveau en dat kan je ook aan fimpjes van trainingsessies zien bij Barcelona.

Dat hij bijna nooit geblesseerd is geweest heeft ook helemaal niet persé te maken met of je blessuregevoelig bent of niet. Het kan juist zijn dat omdat hij rustiger aan doet op trainingen, hij dus minder belast wordt(plus de regel dat je Messi op de training dus niet aan mocht raken aldus oud-Barca spelers om hem te beschermen) en dus meer energie in wedstrijden kon gooien.

Robben stond er om bekend om op trainingen net zo hard te gaan als in wedstrijden en hij was constant geblesseerd. Ibrahimovic stond hier ook om bekend en heeft een waslijst aan blessures etc etc.

Niet of wel blessure gevoelig zijn in topsporten die in werkelijk vrijwel allemaal ongezond zijn voor mensen, heeft vaak gewoon te maken met geluk. Sommigen zijn gewoon hoe talentvol ook minder aangelegd voor de sport dan anderen.

Messi lijkt dus iemand die dus geluk heeft.

5 december 2023 om 19:53

Robben en Ibrahimovic vind ik nou ook geen goede voorbeelden om het tegendeel te bewijzen. Beide trainden inderdaad hard en hadden ook vaak blessures (vooral Robben), maar ze hadden allebei ook een heel lange carriere aan de top, net zoals Messi. Zonder er keihard voor te werken, kun je nooit langer dan 5-6 jaar top zijn.

Kijk maar naar Neymar en Hazard, dat zijn voorbeelden van supertalenten die niet alles gaven op training en ook geen lange carriere aan de top hebben gehad in vergelijking met Ibrahimovic, Robben of Messi.

Guti! Te weinig genoemd wanneer we het over topvoetballers uit het verleden hebben. Deze man was ongekend. Zag alles en alles wat hij deed zag er sierlijk uit. Dit hakje is een mooi voorbeeld maar je kunt een compilatie vol maken met geniale momenten. Tegenwoordig missen we voetballers zoals hij. Intuïtie, zoals Rafael al zegt

Goeie voetballer die Guti! Ik had bij deze vraag eigenlijk Modric als antwoord verwacht. Niet dat Guti een slechte keus is maar gewoon persoonlijke voorkeur.

Prachtige voetballer was Guti. Toch wel jammer dat de klassieke "10" zoals hij, maar ook een Van der Vaart, Riquelme, Rivaldo, etc waren zowat verdwenen zijn uit het voetbal.

5 december 2023 om 18:23

Graag wil ik je lijstje aanvullen met Totti, Aimar en Kaka als je het niet erg vind.

5 december 2023 om 19:44

Ozil / James Rodriguez

5 december 2023 om 20:53

Dat waren de laatste 2 echte nummer 10’s. Maar sorry, doe mij maar prime Totti, Aimar en Kaka boven Ozil en James. En ja, prime Ozil was echt bizar dat weet ik.

6 december 2023 om 14:33

Een lijstje met die namen kan ik zeker niet erg vinden

Een onpopulaire mening gezien de vorige reacties, maar ik vind dat Guti hier wel overschat wordt. Ik vond hem vooral een "highlights" speler die wel soms wonderschone acties in huis had maar waar fans indertijd ook heel vaak zeer gefrustreerd door waren. In belangrijke matchen viel hij heel vaak hard tegen. Hij kreeg vaak kritiek dat hij 2 of 3 goede matchen na elkaar kon spelen. Ja hij had belachelijk veel talent, maar voor mij komt hij niet in de buurt van de grote namen die hier in deze discussie worden genoemd.

Dan vond ik Riquelme een veel betere klassieke 10, die heeft seizoenen gehad waarbij hij zijn teams bij de hand heeft genomen en ze werkelijk naar een hoger niveau heeft getild. Dat heeft Guti bij mijn weten nooit gedaan.

5 december 2023 om 18:26

Ben het helemaal met je eens hoor. Guti had een fenomenaal inzicht en techniek. Maar hij was echt niet beter dan een Riquelme of Aimar. Dan zie ik iemand hier nog zeggen dat Guti en Redondo net zo goed als de beste ooit zijn, maar niet de credits krijgen omdat ze minder scoorde omdat het middenvelders waren.Zidane, Iniesta, Xavi en Modric waren beter dan Guti. Redondo was ook beter dan Guti btw.Riquelme bij Boca en vooral Villarreal: kan Guti nooit aan tippen.

Guti zag ik nooit als een van de grote jongens en dragers. En hij kwam een beetje arrogant over. Maar Sneijder noemde hem eerder ook al de beste teamgenoot. Ze liepen ook met hem weg, waarschijnlijk omdat ze alle 3 wel van een feestje hielden.

Guti is 1 van de redenen waarom ik fan ben worden van de club Real Madrid. Als Feyenoord supporter keek ik uit naar de wedstrijd Feyenoord tegen Real Madrid. We werden compleet van de mat gespeeld maar 1 iemand stak er voor mij bovenuit en dat was Guti. Vooral zijn pass bij de 2-0 van Roberto Carlos was magistraal. Sindsdien Real Madrid meer en meer gaan volgen.

Qua talent absoluut in de categorie Iniesta, Xavi, Modric e.d, maar door z'n mentaliteit toch nog wel een niveau eronder. Daar was hij toch nog wat te inconsistent voor. Wel een geweldige voetballer om te zien spelen. Het viel nooit heel erg op hoe goed hij kon zijn, tot je op hem ging letten. Z'n passing, overzicht en techniek waren geweldig.

5 december 2023 om 19:37

Ben ik het niet mee eens. Guti had vooral de pech een man van de club te zijn, geen galactico en dus makkelijker te passeren. Dit voor de echte Galacticos waar Perez zijn geld mee binnen heeft geharkt. Wél had hij er nog meer uit kunnen halen maar dat maakt Guti ook weer Guti.

6 december 2023 om 10:33



Je overschat Guti schromelijk of je onderschat Iniesta, Xavi en Modric. Guti was erg talentvol, maar zeker niet de categorie van die andere 3. Krijg in dit topic erg veel ''vroeger was alles beter'' vibes. Guti? Ik snap de nostalgie, maar de reacties omtrent zijn capaciteiten zijn zwaar overdreven.

6 december 2023 om 14:43

Even lezen... Ik had het over het talent, niet over de uiteindelijke kwaliteiten.

6 december 2023 om 15:12

''guti was erg talentvol, maar zeker niet de categorie van die andere 3''. Ook qua talent zat Guti echt niet aan dezelfde tafel als die heren. Het is dus duidelijk dat jij Guti overschat.

Bij Guti zeg ik alleen maar... deporitivo la coruna..uitwedstrijd assist. De Real fan weet meteen waar ik het over heb..diegene die het niet weten...zoek het even op. Om te smullen!!!

Vond Guti ook een heerlijke speler, maar zelfde categorie als Xavi en Iniesta gaat te ver voor mij. Iniesta liet de beste spelers op de allerbelangrijkste momenten op hun kont zitten en Xavi kon je 5 wedstrijden laten spelen zonder balverlies te lijden. Voeg die twee in hetzelfde team en je kreeg een belachelijk hoog niveau die tot nu toe wat mij betreft niet is gehaald tot op de dag van vandaag.

Guti was geniaal maar niet consistent. Die kon nooit het middenveld laten domineren zoals beide heren hierboven vernoemd deden. Voeg daar btw ook Modric en Zidane toe hoor, die waren ook zo dominant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren