Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel boos nadat Wijndal de wedstrijd uit wordt getrapt; Antwerp redt punt

Laatste update:

Royal Antwerp is er op de valreep in geslaagd om een nederlaag in de Jupiler Pro League te voorkomen. De ploeg van Mark van Bommel leek door een treffer van Theo Leoni te verliezen van Anderlecht, totdat George Ilenikhena vlak voor tijd voor de eindstand tekende: 1-1. Basisspeler Owen Wijndal maakte de wedstrijd niet vol. De linksback moest gewisseld worden na een keiharde botsing met Kilian Sardella, die daarbij ook zijn been te hoog leek te planten. Het leidde tot een stevige reactie van Van Bommel, die geel kreeg.

Gyrano Kerk liet zich al snel in de wedstrijd zien. Met een snelle rush ging hij op weg naar het Brusselse doel, maar het schot van de Nederlander ging net naast. Het was een kansrijke openingsfase, want aan de andere kant kwam ook Kasper Dolberg dicht bij een treffer. De voormalig Ajacied dolde even met Toby Alderweireld, om vervolgens naast te schieten.

Vincent Janssen bevond zich plots oog in oog met Kasper Schmeichel, die reddend kon handelen bij een poging van de Nederlander. Later bleek Janssen bovendien in buitenspelpositie te hebben gestaan. Aan de andere kant was het vervolgens raak. Jean Butez flaterde door een ongevaarlijke voorzet van Sardella uit zijn handen te laten glippen, waardoor Leoni de bal zomaar in een leeg doel kon koppen: 0-1.

Antwerp was zeker niet minder dan Paars-Wit en bleef kansen creëren. Na een fraaie pass van Janssen ging Kerk alleen op Schmeichel af, die redding kon brengen door een matige eerste aanname van de aanvaller. Janssen was even later opnieuw belangrijk, door Jurgen Ekkelenkamp een prima schietkans te bieden. Ook de middenvelder slaagde er niet in om Schmeichel te passeren.

Vlak voor rust was de wedstrijd voor Wijndal voorbij. Sardella kwam hard in bij Wijndal, die daarna verzorging nodig had. Van Bommel was boos en kreeg daarop geel te zien. De oefenmeester zag dat Wijndal niet meer verder kon en koos voor Jelle Bataille als zijn vervanger.

Vlak na rust kwam Anderlecht dicht bij de 0-2, ware het niet dat Anders Dreyer zijn schot van net buiten de zestien tegen de paal zag belanden. Toch was Antwerp ook na rust de bovenliggende partij, al zat het de ploeg niet mee. Zo mikte Bataille niet genoeg naar de hoek, schoot Janssen via teamgenoot Chidera Ejuke naast en raakte ook Michel-Ange Balikwisha niet langs Schmeichel.

Vlak voor tijd was de verdiende gelijkmaker alsnog daar voor the Great Old. Ejuke zette vanaf rechts voor tot bij Alderweireld, die de bal niet goed raakte. Tot zijn opluchting rolde zijn 'inzet' naar Ilenikhena, die van dichtbij raak schoot: 1-1.

Antwerp leek zelfs even op weg naar een sensationele overwinning. Mandela Keïta loste een verwoestend schot, dat buiten bereik van Schmeichel op de paal belandde. Janssen probeerde het daarna ook nog, maar zijn schot kwam niet verder dan een verdediger die zich voor de poging gooide. Anderlecht staat tweede, op acht punten van koploper Union Sint-Gillis. Nummer vier Antwerp volgt op vijf punten van Anderlecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met je been iets te hoog inkomen, zoiets zo van Bommel zelf nooit doen. Zijn zoontje krijgt ook al van die rare streken.

17 december 2023 om 21:03

Dat heeft er natuurlijk niks mee te maken. Als het rood is, is het rood en dan heeft Van Bommel gewoon het recht om daarover te klagenm

17 december 2023 om 21:14

Dat zeg ik ook helemaal niet.

Voor degenen die de Belgische competitie volgen, hoe doet Wijndal het? Ga er niet van uit dat we die ooit nog als basisspeler gaan gebruiken in Amsterdam maar ben toch wel benieuwd.

17 december 2023 om 22:37

Kan er totaal niets van, ik dacht eerst dat het onmogelijk slechter kan aan de linkerkant maar niets is minder waar

18 december 2023 om 08:46

Doet het elke week beter en beter. Tegen Barcelona stond hij z’n mannetje. Maakt zelden een fout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren