Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten ziet ideale aanwinst voor Ajax: ‘Die speelt 30 km bij je vandaan!’

Laatste update:

Marco van Basten vindt dat Ajax nieuwe aanwinsten voortaan dichter bij huis moet zoeken. De oud-spits en -coach van de club noemt daarbij als voorbeeld Vangelis Pavlidis, die namens AZ dit seizoen al op 25 Eredivisie-goals staat. "Dat is gewoon een goede spits", aldus Van Basten in Rondo op Ziggo Sport.

Pavlidis scoorde ook afgelopen zaterdag tegen PSV (5-1 verlies), maar het was het enige lichtpuntje voor AZ op een troosteloze avond. "AZ is echt verschrikkelijk", opent Willem van Hanegem in de talkshow.

"Dat is echt een kleuterklas", vindt de Kromme. "Als je zit te kijken dan denk je: dit bestaat niet. Er lopen van die jongetjes die overal gespeeld hebben en die denken meteen dat ze ik weet niet wie zijn. In het veld zie je het gebeuren. Als een oudere speler wat zegt komt er meteen een verontwaardigde reactie."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Hanegem zou dat als ervaren speler niet pikken. "Dan zou je zeggen: pak hem bij zijn oren. Verschrikkelijk hoe ze erbij lopen."

Van Basten kan zich vinden in de woorden van Van Hanegem. "Het is een veredelde jeugdploeg, maar Pavlidis is wel goed!", reageert Van Basten. Van Hanegem is het daarmee eens: "Ik moet eerlijk zeggen, het is een goede spits."

Van Basten vindt Ajax serieus moet overwegen om Pavlidis naar Amsterdam te halen. "Probeer in Nederland nou gewoon de betere spelers eens binnen te halen. Zo'n Pavlidis, dat is gewoon een goede spits. Dan komen ze met Akpom, dan komen ze met allerlei anderen..."

"Maar Pavlidis, die speelt dertig kilometer bij je vandaan", constateert Van Basten. "Ze nemen vliegtuigen naar Brazilië, naar Amerika, weet ik veel waarnaartoe allemaal. Kijk een keer in de buurt man. Kijk in België, kijk in Denemarken of in Nederland."

Rafael van der Vaart voegt toe dat Ajax de laatste tijd bewust niet dicht bij huis heeft gekeken. "Noa Lang, Sergiño Dest... ze spelen bij PSV. Ze zouden allemaal naar Ajax willen hoor. Daar ben ik van overtuigd", aldus Van der Vaart. "Nu niet, maar toen ze konden kiezen tussen PSV of Ajax."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ergens heeft Van Basten natuurlijk wel gelijk. In Pavlidis zit een stuk meer voetballend finesse dan in Brobbey.

8 april 2024 om 22:28

Brobbey is het probleem niet lijkt me. Ik zou eerst eens een fundament bouwen van achteren.

8 april 2024 om 22:29

Hou toch op man, zoals gewoonlijk heeft deze van basten zijn eigen agenda. Roept dit puur omdat hij het totaal niet in Brobbey ziet zitten en zijn gelijk wilt halen. Pavlidis is een prima spits, maar niks zegt mij dat hij beter zou presteren dan Brobbey nu doet. Leuk en aardig om uit de wind en zonder druk in de spits bij Az te voetballen, maar bij Ajax komt momenteel andere ingredienten om de hoek kijken. Het is al knap dat Brobbey tussen dit puinhoop zijn doelpunten weet mee te pikken.

8 april 2024 om 23:22

Pavlides is topscorer van de Eredivisie en draagt de gehele aanval van AZ. Ja, Brobbey is goed. Misschien in de toekomst beter dan Pavlides. Maar Pavlides is momenteel echt wel de beste spits van de Eredivisie. Desondanks zal het geen goeie move zijn om Pavlides te halen. Hij zal te duur zijn en de beste speler van Ajax is ook hun spits. Het zal een te dure overbodige aankoop zijn. Zoas anderen, zoals Bongiorno, ook al zeggen.

9 april 2024 om 07:34

@caribbean Brobbey is snel en sterk en daar heeft hij een enorm voordeel mee ten opzichte van de meeste Eredivisie verdedigers, maar voetballen kan hij gewoon niet echt. Van Basten heeft hier gewoon gelijk, Pavlidis is op letterlijk elk vlak (behalve snelheid en fysieke kracht dan) beter en verder dan Brobbey. AZ is ook vreselijk dit seizoen en hoe Pavlidis daar de kar trekt is misschien nog wel meer indrukwekkend als je naar zijn stats kijkt, veel meer doelpunten

9 april 2024 om 10:16

Je doet net of er bij Ajax zoveel druk op staat. Na al die beschamende wedstrijden van dit seizoen kan je evt niet stellen dat er zoveel druk op staat. Pavlidis speelt echt niet in een beter team en draagt dat team in z’n eentje..

9 april 2024 om 11:05

Caribbean 100% eens, ik ben blij met prima. Netjes gedaan in het slechtste Ajax, daarnaast hoef ik geen enkele speler meer van Az. Werkt nooit.

8 april 2024 om 22:55

Lol ja laten we 15 miljoen uitgeven voor een speler op de enige positie waar we goed zitten met Brobbey en backup Akpom. Halen we anders gelijk ook een nieuwe keeper voor 20 miljoen?

8 april 2024 om 23:26

Ik zeg ook niet direct dat je hem moet halen natuurlijk. Gewoon objectief gezien de beste spits in de Eredivisie op dit moment.

9 april 2024 om 00:51

15 miljoen voor Pavlidis??? Daar krijg je meer voor dan voor Brobbey hoor!

9 april 2024 om 09:51



@edwinus10: Haha dacht het niet. Brobbey is 22, Pavlidis 25, dat is al een groot verschil qua leeftijd, jongere spelers zijn gewoon duurder (nee niet bij 14 en 18jaar).
Daarnaast speelt Brobbey bij Ajax en Pavlidis bij AZ, qua naam en naamsbekendheid in heel de wereld is Ajax als merknaam gewoon al super bekend en juist daardoor kunnen ze spelers ook voor meer verkopen. Staan ook bekend om hun goede jeugdopleiding (ook al is dat misschien laatste jaren wat minder).

Maar juist door al deze bovenstaande punten zal Brobbey zeker voor 25 verkocht worden en Pavlidis eerder voor 15 miljoen, en nee dit zeg ik niet omdat ik Ajacied ben, maar gewoon beoordeel op basis van feiten en het verleden.

9 april 2024 om 11:55

Emilio, dat is ie zeker "objectief" niet. Gimenez, Luuk de Jong, Brobbey- allemaal heel andere types, en ze steken in andere vorm, maar ik zou Pavlidis niet vol overtuiging boven hen plaatsen. Ik zou al helemaal niet de één banken voor de ander.

Hele goede spits, maar dat is wel net een positie waar wij ook aardig voorzien zijn. Mag zeker komen, maar zijn wel een aantal posities die wat mij betreft de voorkeur hebben.

8 april 2024 om 22:13

Die positie was begin vorige zomer niet goed bezet met alleen Brobbey. Ja Tadic en Bergwijn zouden daar ook uit de voeten kunnen. Nu is het een ander verhaal met Akpon, Rijkhof en zelfs Mikautadze.

Waar haalt Van der Vaart vandaan dat Lang en Dest per se naar Ajax zouden willen? Ik zou het wel weten als ik een van die twee was.

8 april 2024 om 22:08

Op dit moment zijn de rollen omgedraaid, dat lijkt me wel duidelijk. Maar voor dit seizoen was het wel wat anders en een jaar daarvoor helemaal. Daarnaast zijn ze natuurlijk alle 2 gewoon Ajacieden. Ik zou ook hopen dat Malen, Dumfries en Gakpo bijvoorbeeld bij een terugkeer liever naar PSV gaan.

8 april 2024 om 22:42

Het is vrij algemeen bekend dat Lang terug naar Ajax wilde en ook aangeboden is door z'n management maar Ajax (toen nog) Tadic en Bergwijn daar had lopen. Ik vind het zo grappig dat men altijd met de kennis van nu gaat redeneren. Voor dit seizoen had je jezelf ook kunnen afvragen "waarom zou je als Dest en Lang zijnde naar PSV willen?". Eerstgenoemde kwam vanuit grotere competities maar voor hem is de terugkeer naar Nederland in het algemeen en PSV in het bijzonder fantastisch uitgepakt.

8 april 2024 om 23:06

Ik denk dat als je echt een “oude “ Ajax speler wilt terug halen die ook meteen wat toevoegt is het Gravenberch. Kan op huurbasis met optie tot koop. Denk dat deze constructie bij Ajax vaker moet worden toegepast. Is duurder maar koop je geen (15 spelers ) kat in de zak. Nu ook bestuurlijk geen duidelijkheid, met zo’n constructie kan je de bestuurlijke crisis overbruggen

8 april 2024 om 22:12

Omdat Ajax nog steeds de grootste club van Nederland is en hun uit de jeugd komen. Begin dit seizoen zag de wereld er heel anders uit 100% dat als Ajax zich voor beide gemeld hadden dat ze gekomen waren

8 april 2024 om 22:17

Grootste club qua prijzen, maar niet de populairste club. Onderzoek wees uit dat Feyenoord op 1 staat gevold door Psv.

8 april 2024 om 22:32

@4fredondo...welk onderzoek is dit precies? Ben erg benieuwd naar de methodiek. Ik geloof best dat Feyenoord Ajax dik voorbij is qua populariteit. maar Psv.....lijkt me heel stug....psv is zeer geliefd onder de rivieren maar daarboven neemt het snel af noordwaarts.

8 april 2024 om 22:34

Voor voetballers is Ajax natuurlijk gewoon de populairste om heen te gaan. Nu misschien een paar jaar niet, maar dat is zo weer omgedraaid.

8 april 2024 om 22:35

Voor fans misschien. Maar het is wel duidelijk dat Ajax (inter)nationaal gewoon de grootste club is met de bekendste uitstraling.

8 april 2024 om 22:47

@wolf,

Volgens merkadviseur Hendrik Beerda zijn de voetbalclubs Feyenoord én PSV voor het eerst populairder dan Ajax bij het Nederlands publiek. Stond zelfs een artikel hierover op dit platform.

8 april 2024 om 22:50

Net ff gegoogled, dat was een merkenonderzoek. Dus werk sportmerk vind je mooi?

Als het gaat om symphatie, support, fan-zijn komen er hele andere cijfers uit. Daar zat miljoenen verschil in het voordeel van Ajax.

2 jaar geleden zou Ajax 7,6m symphatisanten en 4,4m fans hebben, tov van 2,1m fans voor Feyenoord en 1m voor PSV.

Ik geloof direct dat er een flinke groep is die mee hobbelt met het succes, maar ik geloof er niets van dat PSV meer fans zou hebben dan Ajax. Die zijn de afgelopen 15 jaar ruim de grootste geweest, nu met Slot en symphatieke jongens als Hartman en Geertruida bijv geloof ik direct dat Feyenoord serieus gegroeid is, maar PSV is altijd qua sportieve prestaties een topclub geweest, maar op andere facetten altijd een veel kleinere club geweest dan Ajax en Feyenoord.

8 april 2024 om 22:53

Ik snap dus niet zo goed dat als Remco Revember aankomt met dat Ajax de grootste club is er dan direct een moeilijk meetbaar argument komt "maar niet meer de populairste". Want a. Dat wordt door niemand beweert en b. Dat was ook niet het argument. De grootste club kan vaak het makkelijkste spelers halen door de aantrekkingskracht gezien de grootste het vaakste kampioen wordt en doorgaans beter presteert in Europa en daarbij een naam hoog te houden heeft. Juist het feit dat Ajax op dit moment een gevallen reus is, is soms voor spelers een reden om er naartoe te gaan om clubheld te kunnen worden.

8 april 2024 om 23:04

Ajax is het populairste ivm het salaris wat zij betalen. Tadic verdiende 6,5 miljoen, vindt je het gek dat hij AC Milan afwees. In Turkije verdient hij nu netto evenveel, anders had hij echt nog wel bij Ajax gevoetbald. Er zijn nog maar weinig voetballers waarbij geld niet de doorslag geeft. Kijk alleen al naar alle talenten en hun financiële eisen.

Gehuurde Dest krijgt 3,2 miljoen bij PSV. Vervolgens is Luuk de Jong 1 van de best betaalde spelers met zo'n 2,5 miljoen. Bij Feyenoord krijgen de best betaalde spelers +/- 1 miljoen, Gimenez 1,15 miljoen. Bij AZ ,was Djordje Mihailović de best betaalde speler met 750K (pavlidis 150K ; één van de slechts betaalde spelers in de selectie). Twente is Vlap de best betaalde speler met iets meer dan 500k

Een Sosa strijkt bij Ajax al een kleine 2,5 miljoen op en dat is exclusief de (mega) bonussen. Dat heeft Mislintat dan wel goed geregeld, die hoeven na dit seizoen waarschijnlijk niet uitbetaald te worden.

8 april 2024 om 23:06

@4fredondo, dit is gewoon een onderzoek naar merkenperceptie.....zegt zeer weinig over de werkelijke fanbase....als bij wijze van spreke morgen een roze kameraadje op zijn bek wordt geslagen door een aantal Feyenoord hooligans en de pers besteed hier veel aandacht aan, dan kun je er donder op zeggen dat ook Feyenoord wat populariteit verliest volgens Beerda

8 april 2024 om 23:12

Myvision,

Ik googelde op wat grootste club precies inhoudt en kreeg artikelen dat Feyenoord en PSV populairder waren dan Ajax. Vond ik een leuk weetje om te posten. Niks meer, niks minder. Maar blijkbaar zijn er meteen Ajacieden op hun teentjes getrapt, jammer.

En de grootste club van de wereld lukt het niet om de beste spelers aan te trekken. Daar is toch wel meer voor nodig. CL voetbal, trainer, meedoen om prijzen, etc.

8 april 2024 om 23:30

Prima weetje, alleen irrelevant.

Ajax heeft in de afgelopen 30 jaar geloof ik 2x niet de top 3 gehaald. Ajax speelt zo goed als altijd mee om de prijzen. En al lijkt dat alles nu verder weg dan ooit, althans in mijn leven, op basis van de prestaties van de afgelopen jaren kan Ajax altijd nog spelers binnen hengelen. Ja, komende zomer misschien iets lastiger dan de clubs die CL spelen. Maar mag het: Ajax heeft de afgelopen pakweg 10 zomers voor het veelvoud verkocht van de rest van de Nederlandse top.

8 april 2024 om 22:20

Nou, hij zegt niet 'per se', dat is wel een verschil. Zijn punt is denk ik dat als je vorige zomer met een mooi plan en aanbieding bij ze aan was gekomen, dat ze dan volgens Raf wel bij Ajax hadden willen spelen

8 april 2024 om 22:26

Lang is al eerder van Feyenoord naar Ajax gegaan en maakt altijd duidelijk dat Ajax zijn club is dus waarom niet? Dest heeft daar zijn hele jeugd doorlopen dus waarom niet? Als ze een goed team hebben staan en voor het kampioenschap strijden kunnen ze een CL jaar missen voor lief nemen.

Gezien de goede band tussen Ajax en AZ denk ik niet dat ze hem komende zomer voor een vrienden prijsje op kunnen halen (los van de vraag of hij nodig is).

8 april 2024 om 22:13

Ik denk dat Akpom wil vertrekken (die heeft toch vaker aangegeven meer minuten te willen maken). Rijkhof kan nauwelijks indruk maken in de KKD en komt volgens mij nog tekort. Dan hou je Brobbey over, als hij blijft. Ik kan mij voorstellen dat hij misschien wel liever in een beter team gaat spelen. Daarbij is Brobbey de speler die het financieel aankomende verlies van aankomend jaar als 1 van de weinige met een verkoop beperkt kan blijven. Op de door Mislintat gehaalde spelers zul niet veel winst maken. Dus wie weet heb je ook een nieuwe spits nodig.
Daarbij verwacht ik niet dat hij haalbaar is door Ajax maar verwacht ik ook niet dat Pavlidis naar Ajax wil. Die zal naar het buitenland willen.

8 april 2024 om 22:50

Als Akpom vertrekt denk ik dat je een vergelijkbaar bedrag als waar hij voor gekomen is weer terug gaat krijgen. Probleem is dat je voor die 12-14 miljoen denk ik een halve Pavlidis kan halen (en als Ajax komt waarschijnlijk nog minder) die daarnaast niet achter Brobbey op de bank wil gaan zitten.

8 april 2024 om 23:26

Terecht dat AZ de hoofdprijs zal vragen voor (de beste spits van de Eredivisie en hun club) Pavlides en niet zomaar hun concurrent zal versterken.
Echter, zoals je al impliceert, is hij nou echt nodig? Het antwoord is nee lijkt mij. Brobbey is prima en Ajax ka zich beter versterken op andere punten.

Goede vervanger mocht Brobbey vertrekken. Anders zou ik me als Ajax zijnde richten op andere posities. Genoeg verbeterpunten namelijk.

Van Basten heeft bij deze helemaal gelijk. Als je akpom neer zet voor zoveel miljoen had je met hetzelfde bedrag of iets meer een veel stabielere spits in Pavlidis. En zeker dichter bij huis zoeken, een speler in de buurt is al gelijk aangepast aant klimaat en heeft veel minder de tijd om zich aan te passen.

AZ staat erom bekend niet zo makkelijk te verkopen aan Ajax. Wijndal was een uitzondering maar ook bijvoorbeeld voor Reijnders vroegen ze veel geld. Pavlidis kunnen ze ook makkelijk verkopen aan het buitenland. Met name Bundesliga clubs hadden interesse in hem.

8 april 2024 om 23:30

Wijndal mocht naar Ajax door een deal die hij met AZ brgin van dat seizoen had gemaakt. Pavlides zal te duur zijn en ook niet nodig. AZ kan hem beter aan het buitenland verkopen en Pavlides kan beter naar het buitenland gaan voor z'n salaris en ontwikkeling

Wellicht ruilen voor Kroes?

"noa Lang, Sergiño Dest... ze spelen bij PSV. Ze zouden allemaal naar Ajax willen hoor. Daar ben ik van overtuigd"

Ik geloof onmiddelijk dat Lang en Dest een jaar geleden naar Ajax zouden zijn gegaan als Ajax daar serieus werk van zou hebben gemaakt. Maar op dit moment? Die jongens gaan hoogstwaarschijnlijk kampioen worden met PSV en kunnen dus komend seizoen CL gaan spelen. En wellicht zal vooral Dest ook genoeg opties krijgen in het buitenland. Die gaan voorlopig echt niet meer naar Ajax.

Hetzelfde geldt voor Pavlidis, die gaat genoeg leuke buitenlandse keuzes krijgen. Ajax ligt op alle fronten volledig in puin, zoals het nu gaat lijkt Conference League spelen komend seizoen het hoogst haalbare, je zal even op de blaren moeten zitten en je moeten gaan realiseren dat dit soort spelers in de komende transferzomer onhaalbaar zijn.

8 april 2024 om 22:47

Denk eerlijk gezegd dat Van der Vaart dit precies bedoelt over Dest en Lang en dat hij daarmee wil zeggen hoe ontzettend matig Ajax' beleid was als die gasten voor het oprapen lagen.

Over Pavlidis weet ik niet helemaal. Als Akpom en Brobbey blijven zal Ajax er niet echt werk van maken. En als Ajax Conf League gaat spelen dan ligt de prioriteit natuurlijk bij de competitie maar wie betaalt bepaalt. Ik denk dat dit soort spelers nog steeds niet onhaalbaar zijn voor Ajax. Of Ajax veel meer geld dan een ander voor ze wil neerleggen is het tweede.

Pavlidis is niet te betalen en ook niet haalbaar AZ laat die nooit naar Ajax gaan. Ik zou lauritsen van Sparta halen.

8 april 2024 om 22:45

@ajaxrkc33....precies! Ik zat precies hetzelfde te denken, maar je was me voor...die Lauritsen zal een miljoen 5-6?) kosten, en is een prima back up/alternatief voor/naast Brobbey. Kan Rijckhof vlieguurtjes gaan maken in de KKD

Mocht Brobbey vertrekken is dit de ideale spits. Scoort elk seizoen met gemak 20 -30 goals voor je. Er schijnt wel veel interesse te zijn. Vooral uit Duitsland en Italië. Weet niet of Pavlidis nog een nieuwe uitdaging in Nederland ziet zitten . Daarnaast moet az weer investeren in die jongen van Utrecht ( ex psv ) Ben even zijn naam kwijt. Dat is echt een prima spits en laat het wederom in Nederland zien.

Eerlijk gezegd denk ik niet dat Ajax in de huidige situatie even 20 miljoen kan betalen voorvl Pavlidis. Die tijden zijn wel voorbij. Eerst zal er verkocht moeten worden en dat zal niet meevallen

Kan me voorstellen dat Pavlisdis ruime keuze heeft aan clubs mocht hij topscorer worden. Hier zou ik gebruik van maken en een mooi avontuur aangaan met een dik salaris.

Een stap naar Ajax is een stap terug op dit moment. Daarbij zou Ajax een dikke transfersom moeten betalen, dat gaan ze nooit doen. Eerlijk gezegd heeft Ajax meer baat bij een goede ervaren verdediger en middenvelder.

Pavlides is voor Ajax niet meer te betalen, op dit moment

Dan moet Pavlidis wel willen downgraden in de piek van zijn carriere. Zie ik niet zo snel gebeuren.

Rondo is toch absoluut niet serieus meer te nemen. Willem van Hanegem en Marco van Basten kregen het niet voor elkaar om PSV maar 1 compliment te geven, het lag weer allemaal aan het zwakke AZ. Ik zit als Feyenoorder zelfs te lachen om dat rancuneuze geblaat van deze 2 voormalig wereld spelers. Pijnlijk.

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar AZ wil waarschijnlijk 20+ miljoen euro voor Pavlidis hebben en dat moet je als Ajax zijnde nooit aan zo'n speler uitgeven. Bovendien is Akpom als backup/invaller voor Brobbey in mijn ogen gewoon prima. Die loopt in zowel de Eredivisie als de Europa League 1 op 2.

Ajax zn TD heeft wel wat keuzes te maken. Iedere verbetering zal resulteren in een afschrijving op een andere speler. Haal je een ervaren centrale verdediger? Sutalo kun je dan wel 10-20 miljoen op afschrijven of je moet Hato verkopen, maar dat is denk ik niet wat de supporters graag zien.

Wijndal komt terug, Sosa is waardeloos. Denk dat je moet hopen op een goed EK van Kroatie en daar dan de vruchten van moet plukken.

Middenveld hetzelfde, Henderson, Berghuis zijn gewoon versleten hulzen van wat ze ooit waren, met een giga salaris.

Pavlidis is niet nodig, we hebben Wijnberg, toch MvB?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren