Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn zucht: ‘Vanaf toen ging het bergafwaarts, het is iedere week bingo’

Laatste update:

Volgens Valentijn Driessen doet sc Heerenveen er verstandig aan om Andries Noppert voorlopig uit de wind te houden. De chef voetbal van De Telegraaf zag de doelman zondag tegen AZ (2-2) tweemaal in de fout gaan, terwijl het seizoen van Noppert al wordt gekenmerkt door de nodige blunders.

"Een jaar geleden is dat fout gegaan. Na het WK wilde hij dolgraag een transfer maken, maar dat is allemaal niet doorgegaan. En vanaf dat moment is het alleen maar bergafwaarts gegaan", doelt Driessen in de Kick-off-podcast op de diverse flaters van de doelman in Friese dienst.

"En het is natuurlijk niet alleen maar pech. Zoals bij die eerste goal (de 0-1 van Vangelis Pavlidis tegen Heerenveen, red.), daar staat hij gewoon in niemandsland. De scherpte is volledig weg", verwijst de chef voetbal van de ochtendkrant naar de kopbal van Pavlidis die over Noppert in het doel vloog.

"En dan roept iedereen dat het geweldig is dat Kees van Wonderen hem de hand boven het hoofd houdt, maar misschien moet je hem juist even uit die picture halen. Dan kun je hem daarna weer langzaam brengen. Maar het is iedere week bingo."

Verweij
"Heeft Noppert tijdens het WK ver boven zijn stand geleefd?", wil collega-podcaster Mike Verweij graag weten. "Die 5-3-2 natuurlijk, het stond gewoon helemaal dicht achterin. Het is zonde, want voordat hij werd geselecteerd voor Oranje heeft hij bij Heerenveen laten zien dat het best een goede keeper kan zijn. En bij het Nederlands elftal heeft hij het ook niet echt verkeerd gedaan."

Kees Luijckx
"Dit doet zelfs ons pijn", zei analist Kees Luijckx zondag in gesprek met Aletha Leidelmeijer van ESPN. "Dit wil je niet, maar ik moet ook bikkelhard zijn. Hij kost Heerenveen heel veel punten. Noppert zit gewoon heel slecht in zijn vel. Hij zit er gewoon heel slecht in." Onderwerp van gesprek was de bal die Noppert tegen Pawel Bochniewicz aanschoot, waardoor de bal het doel invloog en AZ alsnog een punt pakte met tien man.

"En dat is gewoon een gevaar voor Heerenveen. Het is een ervaren speler die bij het Nederlands elftal heeft gezeten. Je moet Noppert op een gegeven moment tegen zichzelf in bescherming nemen, zo hard is gewoon het voetbal", aldus Luijckx.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Makkelijk scoren Valentijn... Noppert is gewoon een goede keeper maar daarnaast een heel mooi mens met de nodige zelfkennis. Hij weet zelf wel dat het nu tegen zit en juist dan moet je hem niet uit de wind houden dan moet je hem vertrouwen geven.

29 januari 2024 om 16:13

Helemaal mee eens.

Ze gaan nu ook ineens alles als blunder zien.

De 0-1 van Pavlidis zijn goals die je wekelijks ziet, zonder dat je daar iemand over hoort. Omdat het Noppert nu overkomt is het een fout?!

Het polletje in Zwolle daar kan Noppert natuurlijk helemaal niets aan doen, buiten dat het er enorm stom uit ziet.

Als je als keeper onder een vergrootglas ligt ben je de lul! Ook als je weer terug moet komen (zie Gorter). Wisselen heeft dus helemaal 0,0 zin!

29 januari 2024 om 16:31

Ik vond dat de media nog opvallend mild was betreft die 0-1. Er werd vrijwel alleen verwezen naar de 0-2 met 'flater' van Noppert. Valentijn is werkelijk de eerste afgezien wat mensen op VZ die dat ook al een blunder noemde.

Ik ben het ook absoluut niet met je eens dat je dat weekelijks ziet. Het was een duidelijke fout van Noppert die of voor die bal had moeten gaan, of moet blijven staan. Beide waren goed genoeg geweest. Maar omdat hij positie kiest op de rand 6, gaat die bal over hem heen.

29 januari 2024 om 16:57

@shenkie
Die 0-1 zie je niet wekelijks. Noppert komt uit zn goal en bedenkt zich, gaat dan terug, maar staat in niemandsland. Dat is gewoon een onzekere keeper die een fout maakt. Je hoeft het ook niet te sugarcoaten.

Hij is gewoon in bar slechte vorm. Hopelijk komt hij eruit, maar doen alsof fouten geen fouten zijn helpt ook niet.

Nee, consequent blijven valentijn. Noppert moet naar ajax valentijn. Die data duitser had nooit een tweede keeper moeten halen. Belachelijk!

"en dan roept iedereen dat het geweldig is dat Kees van Wonderen hem de hand boven houdt, maar misschien moet je hem juist even uit die picture halen. Dan kun je hem daarna weer langzaam brengen."

Eh, een keeper langzaam brengen, hoe doe je dat? Beginnen met korte invalbeurten?

29 januari 2024 om 16:49

Zou wel een stunt zijn. Telkens een paar minuten langer de kans geven. Over een paar maanden kan hij dan een helft spelen en volgend seizoen moet je de eerste keeper al in de 30e minuut wisselen.
Die Driessen roept echt maar wat.

Noppert heeft een periode flink boven zichzelf uitgestegen en dat leverde een prima WK-campagne op. Nu is het tijd om door te selecteren want als je het hele seizoen al aan het blunderen bent kan je niet meer opgesteld blijven worden.

Gelukkig heeft Heerenveen een verstandige trainer. En het kan aan mij liggen maar het was gewoon een ongelukkige omstandigheid. Je kunt ook zeggen dat het een blunder is van de speler dat hij niet aan de kant gaat want hij hoort Noppert komen lijkt me. Maar goed dis is het lot van een keeper

Wel fijn voor Noppert dat Valentijn dit zo stelt. Dan weet je tenminste zeker dat het niet uitkomt en hij voorlopig (terecht ook) mag blijven staan.

En afgelopen Augustus was het nog:

"ajax heeft het vertrouwen in Gorter nooit uitgesproken en van die Duitser (ramaj, red.) weet je het niet. Pasveer en Rulli zitten voorlopig in de lappenmand. Dan denk ik: bel naar Friesland en vraag of de keeper van het Nederlands elftal wil komen. Ik denk dat hij dat wel wil en zijn koffers al heeft gepakt om naar Amsterdam te komen", doelt Driessen op Andries Noppert.

Zo zie je maar, sportjournalist zijn is zo makkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren