Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn constateert matchfixing in Nederland en doet oproep aan KNVB

Laatste update:

Valentijn Driessen heeft in Nederland een geval van matchfixing gezien, zo laat hij maandag weten in een video-item van De Telegraaf. De journalist weet zo goed als zeker dat FC Den Bosch afgelopen vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie bewust met 13-0 verloor van PEC Zwolle. Voormalig FC Den Bosch-trainer Jack de Gier kreeg na het weekend, volgens Driessen onterecht, te horen dat hij per direct moet vertrekken bij de club.

Maandagochtend meldde de club via zijn officiële kanalen dat De Gier niet langer de trainer is van FC Den Bosch. Het besluit van het bestuur is het directe gevolg van de oorwassing van afgelopen vrijdag op bezoek bij PEC Zwolle, toen de Noord-Brabanders met maar liefst 13-0 onderuitgingen. De Gier zou na dit seizoen sowieso al stoppen in De Vliert, maar hij kreeg dus enkele maanden eerder al zijn congé.

Driessen steekt niet onder stoelen of banken dat hij het ontslag van de voormalig coach ongegrond vindt. “Jack de Gier kan natuurlijk niets doen aan die 13-0. Het zijn de spelers die het gedaan hebben. Ik zou zelfs voor niemand van FC Den Bosch mijn hand in het vuur steken, want ik denk dat er spelers zijn die op hun eigen wedstrijd hebben gegokt. Je hoort er niemand over, maar dit riekt natuurlijk aan alle kanten naar matchfixing.”

“Een club die 0-0 speelt tegen ADO Den Haag en vijf dagen later met 13-0 verliest van PEC Zwolle”, vervolgt Driessen. “Dat bestaat gewoon niet. Zo naïef wil ik niet zijn. Misschien kan KNVB de gokpatronen opvragen bij de ‘Unibets’ van deze wereld om te kijken of er bijzondere aantallen weddenschappen naar voren komen”, aldus de journalist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

lol, goed opgemerkt dat er een grote uitslag heeft plaatsgevonden...
denk dat de knvb het niet door had dat deze wedstrijd is gespeeld...

maar goed, om inhoudelijk te reageren.
den bosch had echt een berg aan afwezigen, basisspelers. waaronder de keeper

6 maart 2023 om 18:40

Maar, wat hebben we nou zitten lezen? De beste man staaft deze hele uitspraak op… een gevoel? 0,0 bewijs, gewoon gut feeling.

Genoeg internet voor vandaag.

6 maart 2023 om 19:14

Liverpool - Man Utd was ook vast matchfixing Driessen! Was nog wel meer verrassend dan de uitslag van Den Bosch. Ik denk dat o.a. Antony benaderd is met als belofte een make-over door Maik de Boer.Ook nergens op gestoeld, deze aanname, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer.

Stevige beschuldiging ben benieuwd naar het bewijs van Valentijn. Oo wat onnozel van me zo werkt journalistiek niet meer.

6 maart 2023 om 18:26

Hij zegt dat het riekt naar matchfixing en dat de knvb het moet nakijken. Dus valt wel mee, is eerder zijn gevoel en ja de meeste zullen daar niet mee naar buiten komen maar Valentijn natuurlijk wel.

6 maart 2023 om 18:29

Maar waarom? Dat het exact 13-0 zou worden? Dan hebben ze het met de laatste tik van de wedstrijd toch net goed voor elkaar gekregen.
Uberhaupt verliezen, of gewoon dik verliezen?

Dan kan je na die 7-0 bij minuut 31 toch ook stoppen? Of moest de 10-0 grens doorbroken worden? En vallen de 11,12,13 dan wel weer uit eerlijk spel?

6 maart 2023 om 18:44

Ik kijk normaal gesproken nooit naar de KKD en heb deze wedstrijd wel gezien (schakelprogramma) maar Den Bosch deed echt helemaal niks, ze deden vanaf minuut 1 al geen moeite om er iets van te maken.. Of het matchfixing is weet ik niet maar wel ouderwets je trainer weg werken.. Zelfs amateurclubs gaan er niet zo af, het had ook wel 18-0 kunnen staan, gewoon schandalig

6 maart 2023 om 19:07

@kokkie Man Utd deed afgelopen weekend ook helemaal niks in de tweede helft om de tegenstander af te stoppen, ik vermoed omkoping..

7 maart 2023 om 14:59

Zeggen dat het riekt naar matchfixing is insinueren dat er dus Matchfixing zou kunnen zijn. Wij kunnen dat hier zeggen maar Driessen heeft als journalist een podium en dan betekent het net iets anders dan als wij dat op voetbalzone zeggen.

7 maart 2023 om 16:36

Maar wat betekent dat dan volgens jou, als Driessen zegt dat het riekt naar machtfixing??? Want volgens mij betekent het niet anders dan wat hij zegt. namelijk dat het riekt naar. En dat is wat anders dan zeggen dat sprake IS van matchfixing, toch? Waarom zou wat hij daar zegt anders zijn als jij en ik dat zeggen? Wat maakt het verschil??

6 maart 2023 om 19:03

Ik vraag me af of hij niet gewoon hiervoor aangeklaagd kan worden. Het is gewoon een club is slecht daglicht zetten zonder enige bewijs.

7 maart 2023 om 10:19

carribean

Jij wilt iemand 'aanklagen' die het volgende gezegd heeft:

"je hoort er niemand over, maar dit riekt natuurlijk aan alle kanten naar matchfixing.”

Dus hij zegt niet: 'dit is matchfixing'. Hij zegt dat het ernaar riekt. Dat mag van jou dus al niet meer, zeg jij? Waarom ben jij eigenlijk zo tegen de vrijheid van meningsuiting eigenlijk? Iedereen heeft toch het recht om zijn mening te geven, of niet soms?

6 maart 2023 om 19:11

Journalistiek werkt dus wél zo alleen zijn er een heleboel figureren die denken dat ze volgens hun eigen regels journalist mogen spelen en daar gaat het mis. Den aan deze man, maar ook Lange Frans of die juicekanalen.

6 maart 2023 om 19:12

Wat kunnen mensen slecht lezen zeg. Hij zegt dat het riekt naar matchfixing en dat de knvb het moet nakijken. En de dik gedrukt kop is van Voetbalzone. Man man man wat triest lezen mensen. Niet alleen naar dik gedrukte koppen kijken.

6 maart 2023 om 20:03

Zo werkt journalistiek wel, maar De Telegraaf niet.

6 maart 2023 om 23:53

Beter doet Valentijn gewoon direct aangifte doen bij de politie?

Zo van, 'ik heb geen bewijs, maar een vermoeden'.

6 maart 2023 om 23:58

Echt hè! Valentijn en consorten doen inmiddels meer moeite om maar genoemd te worden week in en week uit, in plaats van is een goede analyse te geven, of idd journalistiek hun werk te doen, en bewijs vinden. Nu alleen maar hete lucht met wat wilde kreten in de hoop relevant te blijven.

7 maart 2023 om 10:16

Reinaldfinho

Onzin! Als een journalist iets beweert en jij daar een klacht tegen indient, dan zal de journalist zijn bronnen prijs moeten geven. Kan die dat niet, dan kan zo'n uitlating als onrechtmatig worden beoordeeld. Daarna zou een schadevergoeding en/of rectificatie kunnen volgen. Het mag bv zo zijn dat ze bij Ajax constant roepen dat Driessen alles uit zijn duim zuigt, maar waarom doen ze daar dan nooit wat aan??

Het beeld dat jij schetst klopt niet.

7 maart 2023 om 18:42

Het beeld dat jij schetst klopt niet
journalisten hoeven bronnen niet prijs te geven.

“Het bronnengeheim of journalistiek bronnengeheim is het recht van journalisten op geheimhouding van hun informatiebronnen.” Wikipedia.... ik geef mijn bron prijs maar ben ook geen journalist.



8 maart 2023 om 15:09

Reinaldinho

Wat jij hier citeert is de Belgische wet. Just Saying, maar check maar even wat je hebt weergegeven. Dit is niet hoe de situatie in Nederland is momenteel.

In Nederland zit het ietsje anders. Hier wordt aangenomen dat een journalist, als zodanig, geen verschoningsrecht heeft (zoals een advocaat bv). Maar er zijn wel bepaalde rechten die een journalist kan inroepen om zo zijn bron niet prijs te hoeven geven. Maar dat is alles behalve absoluut. Journalisten kunnen soms zelfs nog gegijzeld worden door de rechtbank als ze weigeren om als getuige informatie prijs te geven.

8 maart 2023 om 15:11

Bovendien, Reinaldinho, waarom vraag jij dan eerst expliciet om het leveren van bewijs, als je daarna gaat betogen dat in jouw ogen journalisten het recht op geheimhouding van hun bronnen hebben???

Tja Liverpool wint met 7-0 van Man united, dan wil ik de 13-0 van Pec nog best geloven. Wel gek dat je dan wel 0-0 kan spelen tegen ADO. Er zaten er een paar jongens in die de KKD niet waard zijn. Waaronder de keeper.

6 maart 2023 om 19:09

Man united kon ook de week ervoor van Barcelona winnen. Ook matchfixing?

Iemand toevallig Valentijn gespot op het politiebureau van Den Bosch?
Hoorde dat hij aangifte ging doen voor vermoeden van match fixing.
Vermoeden van, want bewijs heeft hij niet.

Driessen lult weer eens uit zijn nek. Aardige beschuldigen ook. Als het geen matchfixing is, rot Driessen dan op? Kan die kop niet meer uistaanm



Expres 13-0 verliezen lijkt me de domste mogelijk manier om een match te fixen. Genoeg manieren om voor die spelers op hun eigen wedstrijd te gokken en te beã¯nvloeden zonder dat het zo opvalt.

Meneer DENKT, hoe kan je zoiets maar denken? dit zijn zware beschuldigingen hoor en hier moet je goed bewijs voor hebben anders moet je nooit mee naar buiten komen!

Hij uit zijn beschuldiging zoals hij journalistiek bedrijft. Zonder feiten, gewoon raaskallen en hopen dat het opgepikt wordt.

Ongefundeerde beschuldigingen zonder specifieke voorbeelden. Hoe kan zo'n man een positie blijven bekleden bij Telegraaf zonder dat het gevolgen heeft. Hij heeft geen enkele kennis, lult maar raak zonder enige onderbouwing. Ik snap best dat sites het overnemen, want het geeft weer clicks en wij praten, schrijven erover. Als er een loden trofee bestaat voor meest slechte journalist dan is de winnaar nu wel bekend. Gewoon een complete offday en als je dit zegt kom dan in ieder geval met bewijs of concrete voorbeelden.

Journalistiek zou waarheidsvinding moeten zijn en bij het vinden van de waarheid of na het hebben van duidelijke aanwijzingen in welke hoek de waarheid zou liggen, publiceren.Dit is een suggestie doen die nu nog onderzocht moet worden. Cafepraat, geen journalistiek. Gebeurt vaker en niet alleen bij voetbal, helaas.

Fijn dat hij de KNVB op de hoogte brengt. Dat zullen ze vast nog niet gedaan hebben. Unibet weet het nu ook, die zijn normaliter helemaal niet zo zuinig op hun geld. Bedankt, Valentijn! Ik heb trouwens gehoord dat de gehele sportredactie van de Telegraaf heeft gewed op een 7-0 overwinning van Liverpool op Manchester United. Doe er mee wat je wil, Unibet!

Tuurlijk denken er mensen aan matchfixing, maar ik kan mij niet voorstellen dat er meerdere spelers zo dom en stom zijn om dat in deze tijden te doen. Ik zeg niet dat het niet voorkomt, dat denken zou zeer naïef zijn, maar om 13-0 te verliezen moet je collectief falen en niet een paar spelers hebben die 'door het ijs' zakken.

Valentijn moet de spotlights weer hebben, net zoals Aan de Mos vanmiddag alweer bezig was. En weet je jongens (en meiden), we zorgen hier zelf voor. Wij lezen de artikelen en wij reageren erop, dus wordt er meer geplaatst. We noemen hem niet eens meer Driessen, nee er staat doodleuk Valentijn in de titel. De joker van het huis, zeg maar. Alsof we bij Sneijder alleen Wesley zeggen, of bij Derksen alleen Johan. Bij VZ geilen ze zo erg op Valentijn dat hij met zijn voornaam in de titel genoemd wordt. Over een paar weken staat er Valentijntje.

Ik hoop dat er bij die 13-0 geen sprake is van matchfixing. Dan kan Den Bosch hier mooi een zaak van maken, dit lijkt mij namelijk smaad en laster (nee, ik heb geen rechten gestudeerd maar ik ben een part-time Facebook-advocaat, bondscoach en allesweter wanneer het uitkomt). Je kan zoiets niet onbestraft roepen lijkt mij. Het werd na VVV-Ajax ook geroepen, daar hebben we ook nooit iets gehoord over matchfixing. Denken en uitspreken zijn verschillende dingen, zeker als iemand als Valentijn iets zegt.

Heeft iemand die keeper gezien van den Bosch? Het is nog een wonder dat de teller op 13 bleef hangen want die goalie kan er dus geen reet van. Ik meen ook dat tegen den Haag een andere doelman mee speelde bij den Bosch als tegen Zwolle.

Als journalist kan je lekker ongegrond wat geruchten de wereld in slingeren. Wat een flutberoep hebben Driessen, Verweij etc. toch ook. Als ik dat op m’n werk doe kan ik na een paar keren m’n spullen pakken

Het is dat valentijn hoofd telesport is Nders had die man toch nergens aan de bak gekomen. Het spuwt zijn gal maar raak. Ik snap ook niet dat er mensen, mijn die hem serieus nemen. Tip als je, je nog erger wilt irriteren aan valentijn moet je is de telegraafs podcast luisteren.

Lijkt me dat je als Den Bosch Valentijn wel kunt aanpakken op deze uitspraken. Lijkt me heerlijk als die man voor een paar weken een spreekverbod krijgt.

Zonder bewijs kan je hier niks mee. In typisch gevalletje "vermoeden van".

Die trainer ging al weg eind seizoen toch? Dus dit is helemaal geen rare beslissing na zo'n uitslag, hij is de groep kwijt.. Misschien dat spelers al hebben lopen kuiten, maar richting matchfixing denken gaat me wat ver.

Fc Den Bosch had al de slechtste verdediging met de meeste tegengoals en een trainer die er eigenlijk geen zin meer in had. En dat komt dan tegenover PEC die al heel het seizoen heel gemakkelijk scoren. Dan krijg je soms een monsterscore. Kijk hoeveel goals ook United in een helft incasseerde dit weekend. En Liverpool incasseert ook gewoon 5 goals tegen Real en Sevilla ook 6 tegen Atletico. Als dat de eerste helft al gebeurd dan is het vaak de tweede helft ook niet meer te redden.

De Raad van Journalistiek mag nu gaan ingrijpen van mij. Hoe je het wendt of keert, Valentijn Driessen is een journalist en wanneer hij op een journalistiek platform deze suggestie zonder gedegen journalistiek onderzoek wekt, mag hij best een spreekwoordelijke tik op de vingers krijgen.

Dat zou de journalistiek goed doen, want te veel voetbaljournalisten roepen de laatste jaren boute dingen om een headline te scoren. Vaak onschuldig, nu tegen het smadelijke aan als er geen bewijs bij geleverd wordt behalve een hoge uitslag. Hoorde ik bij Ajax - VVV niet.

7 maart 2023 om 10:40

Soccer

De Raad voor Journalistiek gaat, uiteraard, geen enkele klacht in behandeling nemen tegen de uitspraak: "je hoort er niemand over, maar dit riekt natuurlijk aan alle kanten naar matchfixing.” Ik neem aan dat jij het verschil kunt lezen tussen "dit is matchfixing" en "dit riekt natuurlijk aan alle kanten naar matchfixing.” Bij het eerste zul je die uitspraak moeten kunnen onderbouwen, het tweede uiteraard niet.

Maar los hiervan, De Telegraaf, net als Elsevier, Jinek, NOVA en RTL Nieuws hebben hun medewerking aan de Raad voor Journalistiek opgezegd. Ze verweren zich niet meer in klachtprocedures bij de Raad. Dat laat de gang naar de rechter voor FC Den Bosch trouwens onverlet.

Ook overigens lijkt het mij verstandig dat je het onderscheid tussen een nieuwsbericht en een column goed in de gaten houdt. In columns mogen journalisten een vrije mening formuleren en uiten, waarbij het publiek wordt geacht te snappen dat het hier niet zozeer om objectief verifieerbare feiten gaat, maar om een persoonlijke mening. En in het kader van dat laatste hebben journalisten een ruimere vrijheid.

Beetje provoceren is leuk hoor, maar dit neigt een beetje naar smaad? Je kan dit soort beschuldigingen van criminaliteit niet zonder enige grond doen me dunkt.

Dat zou betekenen dat hij de overwinning van Ajax op VVV Venlo ook matchfixing zou vinden. Dit gaat natuurlijk helemaal nergens over. Als je als achter staat met een enorme scoren heb je natuurlijk geen zin meer om alles te geven. Dat hij en Aad de Mos nog een podium krijgen…

Benieuwd of Den Bosch hiermee grond heeft om Driessen voor laster aan te klagen. Dit heeft niets meer met journalistiek of waarheidsvinding te maken en zijn gewoonweg insinuaties die puur uit persoonlijke beleving voortkomen. Wonderlijk genoeg heb ik Vallentijn niet kunnen betrappen op eenzelfde conclusie toen VVV met vergelijkbare cijfers van Ajax verloor 2,5 jaar geleden. Die hebben ze ook bewust laten lopen door omkoping. Kan niet anders want een week eerder speelden ze gewoon gelijk tegen AZ…

7 maart 2023 om 10:42

"dit heeft niets meer met journalistiek of waarheidsvinding te maken en zijn gewoonweg insinuaties die puur uit persoonlijke beleving voortkomen. '

Klopt helemaal gomes. Dat is ook de reden dat we dit wat Driessen schrijft een column noemen en geen nieuwsbericht.

7 maart 2023 om 11:02

Klopt, maar de bewering dat hier sprake is van matchfixing en vooral de stelligheid daarvan vind ik ook voor een column best dubieus.

7 maart 2023 om 11:11

En dat is ook exact de reden dat Driessen nergens zegt dát sprake is van matchfixing, maar dat dit 'riekt naar matchfixing'. En ja, dat zijn twee verschillende dingen.

Wat dat betreft vind ik de mega verontwaardiging op deze pagina ook zwaar opvallend. Iedereen buitelt over elkaar heen over smaad, laster, weet ik veel wat allemaal, en iedereen wil opeens dat de vrijheid van meningsuiting zwaar beperkt wordt en dat mensen verboden wordt om te spreken, terwijl niets anders gezegd wordt dan dat hij vindt dat het riekt naar Matchfixing. Nou, poehpoeh zeg! Waar maakt iedereen zich precies druk om eigenlijk?? Omdat die Driessen Ajax vaak af zit te zeiken? Daar is toch geen wet tegen, of wel?

Nee, maar als dan een politiek activist die zich als journalist vermomd (wierd Duk) op tv en in allerlei publicaties klinkklare nonsens roept over hoe een klein groepje 'woke gemeenschap'geen idee wie die mensen zouden zijn of zouden kunnen zijn) in zijn ogen een heel land gijzelt en terroriseert, dan staan dezelfde mensen die nu om het hoofd van Driessen schreeuwen te applaudisseren. Heel typisch weer dit. En tekenend voor de staat van ons land.

Valentijn een journalist kan niet zonder bewijs dingen roepen of zeggen! Maar ja jij bent ook geen journalist natuurlijk!

Wat een vent die Valentijn. Net even de goals teruggekeken, maar zou niet weten op basis waarvan dit bestempeld zou moeten worden als matchfixing. Aantal goals (eerste 2 bv) gewoon goed ingeschoten. Daarnaast enkele goals uit rebounds, maar veelal goals waarbij je duidelijk ziet dat de keeper er niks van bakt. Meerdere schoten van buiten de 16 die je op dat niveau gewoon moet pakken. Je kunt moeilijk ieder team met een k*t keeper beschuldigen van matchfixing lijkt me. Dan zal bv een Vitesse ook nog wat aanklachten met terugwerkende kracht gaan ontvangen



Hoe dom is deze man? Alsof je een wedstrijd gaat fixen om met 13-0 te verliezen. Zou totaal niet opvallen natuurlijk…

Matchfixing is meestal wel subtieler, een kaartje of een penalty. Los van dat t heel erg opvalt is het ook veel moeilijker te organiseren om zo fors te verliezen (en een tegenstander die blijft gaan).



Als Telegraaf zijnde kun je je toch niet inlaten met een journalist die uitspraken doen zonder enige vorm van bewijsvoering. Ik zou als FC Den Bosch / PEC Zwolle aangifte tegen deze man doen voor laster/smaad.

Ik denk er hetzelfde over als Driessen hoor. Die keeper liet alles door en dook zelfs weg van ballen die recht op hem af kwamen en de spelers liepen telkens niet mee met die van Zwolle.

Ajax won 13-0 van VVV op 24 october 2020. Een week daarvoor speelde VVV uit tegen AZ. Wat was de uitslag Valentijn? 10-0? 7-0? Nee. 2-2. Dus je lult weer uit je nek.

Valentijn….. de knvb doet zelf ook aan de boel besodemieteren met zogenaamde lotingen. Daar hoef je niets van te verwachten.

7 maart 2023 om 06:47

Goedemorgen Willem Engel, heb je vandaag weer een mooi nieuw complotje voor ons? Misschien waren het wel marsmannetjes die de loting hebben verricht? Of heeft een duistere voodoo-kracht de controle genomen over de speler van Spakenburg? Of zit Klaus Schwab erachter (misschien is hij wel een marsmannetje)?

Ik ben razend benieuwd naar je volgende complot. Wat zijn we toch dankbaar dat jij het allemaal ontmaskert.

Als de jongens van Fc den Bosch volgende maand ineens allemaal in een spiksplinternieuwe dure Porsche rijden, kan ik me de bewering van Valentijn enigszins voorstellen.
Ach, ik neem aan dat de KNVB hier goed op is voorbereid.

Sta er niet van te kijken dat het een issue is. Mensen doen vreemde dingen voor geld. Ook al heb je een mooi salaris, wat meer kan zeker geen kwaad. Maar als je dan gepakt word zal je ook achter de tralies op de blaren moeten zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren