Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Ontvoerde middenvelder na betalen van 150.000 euro weer vrij

Laatste update:

Christian Obodo, middenvelder van Udinese, is zaterdag in zijn vaderland Nigeria ontvoerd. Dit heeft de Afrikaanse sportzender SuperSport bekendgemaakt. De verdwijning van de 28-jarige voetballer is bevestigd door een woordvoerder van de overheid in de Nigeriaanse plaats Warri.

“Ja, hij is ontvoerd. De details zijn nog niet helemaal duidelijk, maar het schijnt dat hij zaterdagochtend op weg was naar de kerk in zijn auto, die ‘Obodo 5’ heeft als kentekenplaat.” Dit gegeven zou de aandacht van de ontvoerders hebben getrokken, aangezien de middenvelder de avond tevoren in dezelfde auto op stap was geweest. Verwacht wordt dat er losgeld zal worden gevraagd voor Obodo.

De dertienvoudig Nigeriaans international voetbalt al sinds 2001 in Italië, toen hij het Nigeriaanse Plateau United verruilde voor Perugia. Na drie seizoenen volgde een transfer naar Fiorentina, en een jaar later verkaste Obodo naar Udinese. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder op huurbasis uit voor Lecce, dat uit de Serie A degradeerde.

Update 10 juni 23:22 uur - Ontvoerde middenvelder na betalen van 150.000 euro weer vrij
Christian Obodo staat weer op vrije voeten. De middenvelder van Udinese werd zaterdag in zijn geboorteland Nigeria ontvoerd, maar is een dag later weer vrijgelaten. De familie van Obodo moest daar wel 150.000 euro voor betalen. De vriendin van de middenvelder bevestigde het nieuws via de telefoon: "Ja, hij is weer vrij, hij zit nu naast me in de auto. We hebben een bedrag betaald voor zijn vrijlating."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Hoop dat de zaak snel opgelost wordt, tis toch te zielig voor woorden dat mensen zo laag zakken om aan geld te komen.

9 juni 2012 om 16:58

Vind jij, maar wat als je kinderen en je vrouw al 2 weken nauwelijks hebben gegeten. Wat zou jij dan doen? Ik praat het niet goed maar ik kan de daders misschien (als ze ook echt in de omstandigheden leven als ik zeg) wel begrijpen.

9 juni 2012 om 17:03

Jouw reactie staal letterlijk nergens op.
Die mensen willen meer geld hebben.
Ze hebben vast wel genoeg geld voor voedsel want anders zouden ook geen wapens hebben.

9 juni 2012 om 17:03

Jouw reactie staal letterlijk nergens op.
Die mensen willen meer geld hebben.
Ze hebben vast wel genoeg geld voor voedsel want anders zouden ook geen wapens hebben.

9 juni 2012 om 17:06

Er zijn altijd andere oplossingen.
De honger in Afrika wordt door media overdreven, ik heb er ooit een project over moeten maken en mensen leven er erg armoedig, maar het is niet zo dat iedereen daar modder oid. moet eten om te overleven.
Een goed maal zoals hier hebben ze er niet, maar ze hebben bijv, elke dag wel oud brood en er is voldoende werk (in bijv. olie raffinaderijen) wat een hoop mensen toch weigeren te doen.
Daarnaast moet je behoorlijk technisch zijn om iemand met status te kunnen ontvoeren, dit zijn niet je standaard "afrikaantjes zonder geld".
Dit is waarschijnlijk een georganiseerde misdaadorganisatie.

9 juni 2012 om 17:19

Zou kunnen, dat weet ik niet. Maar elke dag oud brood is ook niet echt gezond en werk in olie raffinaderijen is volgens mij niet het meeste gezonde werk om het maar licht uit te drukken. Zeker niet in die landen. Ik denk ook niet dat Obodo en leger van bodyguards bij zich had dus ik weet nou niet of dat zo ontzettend moeilijk was. Maar zoals jij zegt zou het ook gewoon georganiseerde misdaad kunnen zou, nogmaals dat weet ik niet. Het is gewoon een theorie van mij.

9 juni 2012 om 17:22

Hoezo slaat mijn reactie nergens op. Ik weet niet hoe hoog de criminaliteit in Nigeria is maar volgens mij wel redelijk hoog. Wapens zijn dan niet zo moeilijk te krijgen via de zwarte markt of kennissen. Bovendien zou je het ook nog op een akkoordje kunnen gooien dat degene die jou het wapens geeft een behaald deel van het losgeld krijgt. En het hoeft ook niet eens een vuurwapen te zijn. Je zou ook een mes kunnen gebruiken, iets waar je helemaal makkelijk aankomt.

9 juni 2012 om 19:05

Inderdaad, zolang je geen modder hoeft te eten heb je he-le-maal niks te klagen. Nice going.

9 juni 2012 om 21:33

Geachte Jp97,

even een denkoefening voor jou, als er een zwerver op straat rond huppelt met gezonde ingewanden mogen we hem dan ontvoeren en afmaken om zo 5 mensen te helpen met donor nieren en weet ik veel wat allemaal?

Je gaat nu natuurlijk nee zeggen, mensen hebben bepaalde morele waarde die nooit of te nimmer mogen ingeperkt worden ten behoeve van de algemene welvaart. Hitler heeft dit zeer ver doorgevoerd met z'n t4 programma waarin hij zei dat een zieke de overheid 5dm kost en een ''gezond'' gezin kost de overheid maar 4,5dm. Dus zei hij voor iedere zieke dat we verzorgen misgunnen we 1 familie extra steun.

hoe zeer ik jou redenering ook begrijp. Bepaalde zaken zijn zo onethisch dat zelf zo'n dilemma niet opgaat.
Je moet heel hard oppassen met zo te denken als een utilitarist.

on: Hopelijk komt dit snel terug in orde, zonder dat er nog verder leed wordt geleden door de familie en de persoon in kwestie.

9 juni 2012 om 21:47

Ik begrijp je en ben het ook met je eens. Ik zeg het ook al in mijn eerste reactie:
'ik praat het niet goed.'

Ik vind het namelijk ook niet goed, ik zeg alleen dat ik wel een beetje begrip kan opbrengen voor de daders

11 juni 2012 om 00:11

Begrijpen ja, begrip nee
Alhoewel rondrijden in een dure auto met een persoonlijke nummerplaat ook wel vreselijk dom is in een stad waar je maandloon ongeveer evenveel is als de inkomsten van alle inwoners bij mekaar.

11 juni 2012 om 00:37

In sommige landen zijn wapens goedkoper dan voedsel. Bovendien wanneer je met een wapen geld danwel voedsel kan verdienen dan is dat een goede investering voor zo'n persoon.

Ik praat het absoluut niet goed maar de verschillen tussen arm en rijk worden steeds groter. Dat zie je overal, ook in NL. Kijk maar eens naar Opsporing Verzocht, tegenwoordig zie je steeds meer blanke overvallers ten opzichte van een tijd geleden.

Gelukkig is hij weer veilig. Dit komt in het nieuws omdat hij 'bekend' is sl kende ik hem niet maar dit gebeurd dagelijks overal ter wereld.. Helaas..

11 juni 2012 om 02:54

Haha, hoor 'm toch de zogenaamde kenner! Heb je ook enig idee waarom deze mensen niet willen werken voor de olie raffinaderij? Je hebt ooit een project moeten doen en je bent meteen een expert over een heel continent?

9 juni 2012 om 17:02

Het is natuurlijk dieptriest en hoop dat dit snel goedkomt. Echter vind ik niet dat je de zaken zwart/wit mag zien. Mensen zakken inderdaad zo laag om aan geld te komen. Dat zou jij en ik ook hebben gedaan moesten we niet in de juiste deel van de wereld geboren zijn. Het is triest, maar wat kunnen de mensen daar dan doen om aan geld te komen? Zij hebben ook vrouwen , kinderen, familie, ...waar zij om moeten zorgen. Zij kunnen echter niet naar een interim-bureau stappen om een job aan te vragen.

Nog triester is het dat mensen in de westerse wereld dit doen, daar waar er véél meer mogelijkheden zijn om aan geld te komen. Maar om rijk te worden , gaan zij mensen ontvoeren.

Ik ken de speler persoonlijk niet, maar hoop voor Udinese, familie en vrienden dat het goed komt en dat ze inderdaad enkel op losgeld uit zijn.

Sterkte!

9 juni 2012 om 17:11

Helemaal mee eens Gradepulga2, je kunt het namelijk ook van de andere kant bekijken. Ik keer het zeker niet goed maar ergens snap ik het wel.

Pff hoop dat hij er heelhuids van af komt, maar je gaat toch niet Obodo5 in je kenteken laten zetten in een arme land als Nigeria? Je moet juist niet willen opvallen..

Nou ja boeiend vind ik dit niet omdat het daar vaker gebeurd. En dat het een prof is maakt mij genoodzaakt te zeggen dat dit mij eigenlijk worst kan wezen wat er met die prof gebeurd.

Hmm das balen voor hem zeg, was dit overigens niet de voetballer waarbij de vader was ontvoerd en hij ook losgeld moest betalen of was dat een andere voetballer?

wat een stelletje mogolen.
die mensen die hem ontvoerden hebben zeker geen leven.

9 juni 2012 om 17:07

Die mensen hebben inderdaad géén leven. Want dat doen ze niet voor hun plezier, maar om zichzelf en familie in leven te houden. Wat een trieste reacties hier zeg...mensen moeten echt wat genuanceerder tegen de zaken aankijken.

Wat zou jij gedaan hebben als je niet in Nederland maar in Sierra Leone geboren was? Denk je dat je een job kan aanvragen bij een interim-bureau? Maandelijks een loon op je rekening kreeg waar je kon van eten , drinken, wonen,... en dan heb je nog véél over voor recreatie en ontspanning.

9 juni 2012 om 17:14

Ik snap je punt en ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan als ik in hun schoenen stond.. Je probeert fctjordy. volgens mij duidelijk te maken om soort van door de bril van de ontvoerders te kijken.. Alleen weten jij en ik dat dit soort dingen niet goed gepraat kunnen worden en dat het fout is en blijft.

11 juni 2012 om 00:42

Hij praat het ook niet goed maar 'wij' hebben makkelijk praten, dat geeft hij aan en daar ben ik het mee eens..

11 juni 2012 om 15:21

mischien doen ze het wel voor hun familie, maar dan hoeven ze hem nog niet te ontvoeren.

Voetballers ontvoeren is erg populair daar. Gaat meestal om het geld. Logisch. Obodo is de laatste jaren niet sterk bezig daar bij Udinese, speelt momenteel voor Lecce. Als ze hem willen zoeken, zou deze persoonsbeschrijving het beste passen: Bekende kop, erg breed van postuur, normale lengte, ergens midden in de dertig.

Sorry, maar als je in een land als Nigeria op vakantie/reis gaat (toch een risico- land) dan moet je niet laten zien dat je over een behoorlijk vermogen beschikt en al helemaal niet een kentekenplaat met je naam erop.

Ik vind het natuurlijk heel erg voor Obodo en zijn familie en hoop op het beste voor hen, maar voortaan moet hij niet opvallen als hij van plan is niet weer ontvoerd o.i.d. te worden.

Niemand het woordje "kerk" opgevallen?
Nigeria heeft een erg fanatieke groep moslim-extremisten , volgens mij juist in het noorden.

Kerkgangers zijn juist voor dit soort figuren een gewild doelwit en als je er dan ook nog een rijke voetballer mee vangt is dat natuurlijk helemaal een succesnummer.

Ik begrijp niet dat je in een arm land als Nigeria met je eigen naam als kenteken gaat rondrijden. Getuigt niet echt van intelligentie!

Je zou kunnen zeggen dat Obodo beter had moeten weten dan zijn kenteken zo samen te stellen, zeker als je in Nigeria bent, waar dagelijks moorden plaatsvinden en veel armoede plaats vindt.

Helaas is dit niet de eerste keer en zal het ook niet de laatste keer zijn. Veel sterkte toegewenst in ieder geval.

Het is ook best dom om in een land als nigeria te laten zien dat je veel geld hebt dan roep je het ook een beetje op jezelf af, hopelijk wordt hij snel weer vrijgelaten.

Ze hebben netjes betaald ?! -_- Misdaad loont daar blijkbaar.

10 juni 2012 om 23:30

Liever 150 000 euro armer en je man terug lijkt mij niet waar? Lijkt me ook dat ze hier alsnog wat aan gaan doen en er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat het geld terug komt.

Als je het kan betalen moet je gewoon betalen, Je gespaarde centjes kan je immers niet meenemen in je graf

Dit is zo dom. Dit is een aanmoediging voor andere Nigerianen om voetballers te ontvoeren. Die zijn op slag rijk.

11 juni 2012 om 00:19

Als het leven van een dierbare op het spel staat ga je echt niet zo redeneren. Dat is heel makkelijk of duizenden kilometers afstand vanachter je pc, maar als zoiets echt gebeurt kan dat soort gebazel je helemaal niks schelen en wil je gewoon de gegijzelde leven terugzien. Daarna kun je de politie op ze afsturen om zo een voorbeeld te stellen.

11 juni 2012 om 00:49

En wat stelt meneer dan anders voor?

11 juni 2012 om 09:37

Dus familie had niet moeten betalen en af moeten wachten of ie er levend uit was gekomen?
Goed dat ie weer vrij is. Politie kan nu naar dat geld en naar de daders gaan zoeken. Lijkt me toch de beste volgorde.

Zonder mij uit te laten over politieke kwesties, lijkt het mij dat Obodo wel wat minder van zijn land houdt. Of daar iig minder vaak zijn vakantie gaat doorbrengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren