Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FIFA trekt schorsing PSV-tegenstander in: ‘Ik ben Shrek niet’

Laatste update:
/

De wereldvoetbalbond FIFA heeft donderdag een speler van de Bulgaarse nationale ploeg ‘voorlopig voor dertien dagen’ geschorst. Volgens de landelijke media gaat het om Yordan Minev, de 32-jarige rechtsback van Ludogorets Razgrad. Die club won onlangs nog van PSV in de groepsfase van de Europa League (0-2), maar vanwege een knieblessure kwam de verdediger niet in actie.

De zevenvoudig international werd na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta op 10 september (1-2 winst) positief bevonden op dopinggebruik. Minev kwam overigens niet in actie in het duel met de Maltezen. De Bulgaarse voetbalbond heeft inmiddels een gesprek aangevraagd met vertegenwoordigers van Ludogorets en de nationale ploeg. De bond wil weten of de doktoren wat te verwijten valt.

Het is de vraag of Minev, die eerder voor onder meer CSKA Sofia en Botev Plovdiv speelde, op 28 november wel mee kan doen in het tweede Europa League-groepsduel met PSV. De FIFA moet nog een officieel besluit nemen over het dopingincident.

Update 26 september 15.35 uur - FIFA trekt schorsing PSV-tegenstander in: ‘Ik ben Shrek niet’
De FIFA heeft de voorlopige schorsing voor Yordan Minev ingetrokken. De verdediger van Ludogorets Razgrad, de tegenstander van PSV in de Europa League, werd aanvankelijk positief bevonden op doping. “Er is geen tastbaar bewijs dat er regels zijn geschonden”, meldt de wereldvoetbalbond. Minev legt uit: “De dokter gaf mij een injectie, maar dat middel staat niet op de dopinglijst. Als ik doping gebruik, dan ga ik er volgens mij net zo opgepompt uitzien als Shrek. Ik heb geen doping gebruikt”, zegt de back tegen TV7.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was het een wielrenner, dan was hij al lang gevierendeeld, gearresteerd en opgesloten. Maar hier volgt een voorlopige schorsing van 13 (!!!!) dagen. Faut le faire

26 september 2013 om 13:54

Een beetje meten met 2 maten inderdaad, maar wielrennen is een duursport en hebben dus meer baat bij doping als een voetballer. Techniek krijg je bijvoorbeeld niet van doping...

On: ik neem aan dat het team niet geschorst wordt? Of de wedstrijden waarin hij heeft gespeeld onder invloed van doping?

26 september 2013 om 14:01

Maar wel uithoudingsvermogen. Als een rechtsback is dat toch wel lekker.. Dan kan je op en neer blijven gaan en de hele wedstrijd rushes maken,

26 september 2013 om 14:06

Nee, bij voetbal helpt het niet. Ze nemen het omdat het zo lekker smaakt.

Straffen in het voetbal zijn sowieso laf. Gisteren hoorde ik dat Stephen Lee (snooker) 12 jaar schorsing kreeg voor matchfixing. Ik vind er niks mis mee om streng te straffen met omkoping, doping etc. Eigenlijk zou je gewoon levenslang geschorst moeten worden als je gepakt wordt met doping. Zo'n dopingzondaar neemt de plek in van iemand die er net zo hard voor werkt en net zo veel opgeeft maar wel eerlijk wilt spelen, maar het niet redt omdat er mensen zijn die doping gebruiken.

26 september 2013 om 14:08

Als rechtsback zijnde heb je meer aan lopen en doorgaan dan techniek. Sowieso zouden ploegen met dopinggebruik vaak winnen.

26 september 2013 om 14:46

is inderdaad opvallend. kijk maar eens naar het dopinggebruik van de boer, stam en davids. De meeste mensen weten dat niet eens. Maar aan de andere kant is het dopingbeleid in het voetbal ook wel bijzonder selectief, maradona en caniggia werden bijvoorbeeld voor meer dan een jaar uitgesloten.

26 september 2013 om 17:09

Ik zeg ook niet dat je er als voetballer niets aan hebt, alleen minder dan bij wielrennen. Bij voetbal heb je er wel iets aan uiteraard, maar je bent nog steeds afhankelijk van je team en je techniek. Uiteraard helpt het wel mee. Ik probeer alleen aan te geven waarom de straffen anders zijn dan in het wielrennen.

Maar blijft belachelijk... 13 dagen...

26 september 2013 om 13:59

Dit komt ook omdat er nog geen definitief besluit is, er zijn genoeg voetballers een jaar geschorst vanwege doping. Bovendien komt het in wielrennen meer voor en lijkt het de sport te verpesten dit is (nog) niet het geval in de voetballerij.

26 september 2013 om 14:04

Je kan niet zeggen dat het meer voor komt. Het komt in elke sport evenveel voor. Ga ik vanuit. Alleen ligt het wielrennen onder een vergrootglas. En terecht.

Echter ben ik er van overtuigd dat veel voetballers het ook wel doen

26 september 2013 om 14:20

Ik denk dat je wel kan zeggen dat het in het wielrennen meer voorkomt. Praktisch elke wielrenner die wat gepresteerd heeft is weleens gepakt met doping. Ik denk dat als je het percentage positieve testen (positieve testen / totaal aantal testen) uit het wielrennen zou vergelijken met die uit andere sporten zou vergelijken dat dit percentage hoger ligt in het wielrennen. In het wielrennen bestaat (of bestond) een echte dopingcultuur. Je komt er dan sneller mee in aanraking en gaat dan waarschijnlijk ook sneller gebruiken. Helemaal als je ziet dat er veel mensen gebruiken en die allemaal harder gaan dan jij. Het is wat Boogerd zei: "of gebruiken, of stoppen." Niet zo'n moelijke keus als je er bakken geld mee verdient.

26 september 2013 om 14:00

Ja je hebt wel gelijk hoor, maar met doping in het wielrennen kun je bij wijze van spreken meteen de tour de france winnen. In het voetbal heb je er vanzelfsprekend ook voordeel mee maar veel minder direct.
Maar een wielrenner die doping gebruikt, mij interesseert het niet, ik hoef het niet te weten wat voor rotzooi hij in zijn lichaam spuit. Ik wil gewoon een mooie wedstrijd zien. Voor het voetbal is dat wat mij betreft precies hetzelfde. Gewoon genieten van de sport.

En wat deze voetballer betreft. Tsja als je er achter komt kan je het niet onbestraft laten. Maar je hoeft niet meteen de hele carriere, wat in het wielrennen gebeurt, kapot gemaakt te worden.

Vaak horen we pas na verjaring dat spelers met doping op speelden, dus ik neem aan dat de straffen aanzienlijk hoger zijn als je wel in actie kwam.

Heel raar hoe hier op gestuurd word in de voetbal.
Armstrong heeft zijn tourzeges in moeten leveren.
Argentinië is na afloop van het toernooi ook bewezen dat ze doping hebben gebruikt,maar de wereld titel is ze niet ontnomen.

26 september 2013 om 14:48

bij een individuele sport is dat ook wel wat makkelijker. Zou ook een probleem hebben opgeleverd voor het nederlands elftal, dus voor nederland ook maar beter dat het niet gebeurd is.

27 september 2013 om 08:51

Ben ik het niet mee eens. als gebleken is da er doping is gebruikt schorsen,net als armstong Als je het niet aanpakt beloon je het.
Dat Nederland op papier wereldkampioen word is een formalitiet

28 september 2013 om 17:56

Ik doel er meer op dat er ook 3 spelrrs van het nederlands elftal betrokken warenbij dopingschandelen

vandaar dat PSV verloor....

26 september 2013 om 14:12

Zoals in de tekst duidelijk staat aangegeven deed deze speler niet mee. Dus gaat het (helaas) geen gevolgen hebben voor PSV

26 september 2013 om 14:13

Lezen: Hij speelde niet mee.

Of denk je dat zijn teamgenoten fitter waren omdat hij normaal al het loopwerk doet in zijn eentje?

26 september 2013 om 17:37

wow accepteer een grap man. Reageer jij altijd zo serieus? Leuk leven heb je

Meteen aanpakken die handel. Heel het team schorsen uit europa en de competitie of wedstrijden ongeldig verklaren, zodat ze wel 2x nadenken voordat ze met die zooi beginnen.

Ja tegenstander weer goed opgeschreven VZ, ik dacht het hele team blijkt het 1 speler die niet meedeed...

@jowinho
het betreft een voorlopige schorsing dus wie weet is de definitieve schorsing veel langer.
Wel benieuwd wat de Uefa gaat doen met de resultaten van wedstrijden waar hij in meegespeeld heeft.

Dit is het levende bewijs dat je met doping niet de top haalt. Hahaha wat een sukkel

Allemaal doktoren hier zo te zien. Ten eerste weetje niet wat voor doping. Ten tweede doping is een breed begrip het kan voor zowel uithouding vermogen en als een krachtbron epo is niet hetzelfde als testosteron en andersom. Ten derde doping is niet handig voor een voetballer omdat de spieren snel vol gaan zitten de kuiten etc etc maar natuurlijk is focus agressie vele malen hoger dat kan een voordeel hebben.

En als Messi tot zijn 18e vol aan de steroïde zat is dat geen probleem niemand hoor je daar
Over.

Je weet niet wat ie heeft gehad de pil die doorgangs word gebruikt door vrouwen is een steroïde. Wielrenners waren wel wat extremer bezig ik bedoel in de pauze ff een bloed transfusie doen. Beetje extremer dan bijv een medicijn slikken of een zalf gebruiken waar een hormoon in zit die word gezien als doping.

Doping hoort bij sport zonder doping zou de sport toch saai zijn.
En steroïden worden veel gebruikt bij revalideren vooral bij voetballers. Waar een normaal mens 6mnd over doet doet een voetballer er 3 mnd over en dat is niet omdat het supermensen zijn. Zodra ze weer kunnen spelen vind je er nix meer van terug.
Er zijn steroïde die maar een halfwaarde tijd hebben van 6uur.
Dus als die op tijd genomen worden en 10 min voor wedstrijd zijn uitgewerkt kun je testen wat je wil.

26 september 2013 om 14:30

Spieren vol gaan zitten? Waarmee? Daarom een nadeel? Zelf ook geen dokter zo te horen.

Eenmaal aan de steroïden kan je niet zo maar stoppen. Dit zijn lichaams eigen stoffen en als je steroïden gebruikt stopt tijdelijk je eigen aanmaak. Ofwel, je krijgt een dip van jewelste zodra je stopt met injeteren. Als sporter die elke week moet presteren is dit niet wat je wil.

Hoe heten de steroïden die maar 6 uur werken? Je praat onzin, want hier heb je werkelijk niks aan. Van steroïden wordt je niet direct sterker etc. Je kan er alleen beter door trainen en herstellen en daardoor je niveau omhoog brengen. Benieuwd over wel product jij het hebt met die 6 uur.

26 september 2013 om 16:12

Steroiden blijft ook wel een tijdje in je bloed zitten.. das niet na 6uur weg hoor..

26 september 2013 om 14:31

Waarom zou sport saai zijn zonder doping?

Straffen moeten hoger. Laatste x aantal resultaten van het team 3-0 laten verliezen. Alle kosten van de club verhalen op de speler.

Doping heeft wel degelijk veel invloed op een speler. Hoe vaak is een speler wel net niet te laat, niet fel genoeg? Ook techniek wordt minder naar mate je moe bent. Een pass of schot plaatsen terwijl je uitgeput bent kan het verschil maken tussen goal of naast.
Hoe vaak hoor je ook het argument van een team dat ze niet presteren omdat ze enkele dagen terug ook al gespeeld hadden? Door doping herstel je vele malen sneller en ben je altijd fit.

26 september 2013 om 15:55

Juist! Ik heb er niks meer aan toe te voegen. Perfecte uitleg.

Ben het helemaal mee eens dat een speler flink geschorst moet worden. Het is toch van de zotte dat een speler aan de doping kan en er vervolgens mee weg kan lopen. In dit geval zal er vast iets aan de hand zijn geweest, maar kan de fifa niks doen mbt schorsen oid.

Laat ze maar lekker voor het leven schorsen voor iets dat illegaal is!!

26 september 2013 om 16:29

Hoe ga jij dat Platini uitleggen die deel uitmaakte van het gedrogeerde Juventus team? Platini gelooft niet in techniek dus ook niet in testen van doping labs als het hem niet uitkomt.

Maak doping legaal, kunnen de kleine clubs het ook aanschaffen.

Ik heb ook geen doping gebruikt.

De Fifa en de Uefa zijn net Nederlandse rechtbanken die een corrupte burgermeester een straf moeten opleggen. Gaat niet gebeuren. Het gebeurd namelijk niet bij ons, wij zijn schoon. Er is een positieve test, die waren er bij Armstrong niet eens, maar er is plotseling geen bewijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren