Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Ex-bondscoach moet Italiaanse laagvlieger uit het slop trekken

Laatste update:
/

Delio Rossi is woensdag ontslagen als trainer van Bologna. De nummer achttien van de Serie A laat weten dat het contract van de 55-jarige coach is vernietigd vanwege de magere resultaten van dit seizoen. Er gingen al een paar dagen geruchten dat i Rossoblu afscheid zouden gaan nemen van Rossi.

De Italiaan is al sinds 1990 hoofdcoach in zijn thuisland en werd al meermaals elders ontslagen. In mei van dit jaar trok Bologna hem aan als nieuwe coach, waarna het Rossi lukte de club een niveau omhoog te loodsen in de laatste fase van het seizoen. Na de promotie ging het echter erg moeizaam: dit seizoen won Bologna maar twee duels en verloor het er acht.

De 0-1 nederlaag van dinsdagavond tegen Internazionale is Rossi nu fataal geworden. Hij is de tweede coach die dit seizoen wordt ontslagen op het hoogste niveau in Italië: de eerste was Fabrizio Castori bij Carpi.

Update 19.08 uur - Ex-bondscoach moet Italiaanse laagvlieger uit het slop trekken
Bologna heeft niet lang nodig gehad een nieuwe trainer te vinden. Roberto Donadoni is aangesteld als opvolger van de woensdag ontslagen Delio Rossi, zo meldt de club via de officiële kanalen. Donadoni zal donderdag al zijn eerste training leiden. De 52-jarige Donadoni, als speler 63-voudig international van Italië, timmert sinds 2001 aan de weg als trainer. Tussen 2006 en 2008 was hij bondscoach van Italië, daarna werkte hij bij Napoli, Cagliari en Parma.

Een terechte beslissing?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zat er dik aan te komen. Delio Rossi presteerde nou niet bepaald goed, maar zijn spelersmateriaal is ook niet optimaal. De voorhoede is wel redelijk, maar het middenveld en de verdediging komen zwaar tekort. Leuk weetje: Delio Rossi was een van de bestbetaalde coaches in de Serie A met 900.000 euro netto per jaar.

28 oktober 2015 om 17:33

Hopelijk vindt Bologna een goede opvolger die ze kan handhaven. Bologna is een prachtige club met een grootse historie, aanhang en ze spelen in het prachtige Dall'ara.

28 oktober 2015 om 19:06

Hij heeft ze ook teruggebracht naar Serie A dus ik vind dat hij iets meer krediet verdiend. Ik heb ook een feitje, over het algemeen doet een trainer die midden in het seizoen wordt ontslagen het niet minder dan de nieuwe trainer. Clubs nemen veel te snel beslissingen, vooral in het buitenland.

Al die ontslagen trainers in Europa, je word er moe van...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren