Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Engels toch niet geschorst ondanks hoge strafeis van vier duels

Laatste update:

Mario Engels en Ricardo Ippel kunnen voorlopig niet in actie komen voor Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht. Tegen de 25-jarige rechtsbuiten is een schorsing van vier wedstrijden geëist, waarvan één voorwaardelijk. Ippel is voor drie duels geschorst, waarvan eveneens één voorwaardelijk.

Dat zou betekenen dat Engels en de 28-jarige Ippel respectievelijk drie en twee wedstrijden moeten missen in de Keuken Kampioen Divisie, maar Roda heeft reeds aangekondigd in beroep te gaan. MVV buigt zich nog over de strafmaat voor de aanvoerder.

De Sterrendragers wonnen zondag met 2-0 van Roda. Engels en Ippel kregen het tijdens dit duel met elkaar aan de stok en werden door scheidsrechter Allard Lindhout met een rode kaart van het veld gestuurd. De doelpunten in De Geusselt werden gemaakt door Joeri Schroijen en Marnick Vermijl.

Update 23 november 9.50 uur - Engels toch niet geschorst ondanks hoge strafeis van vier duels
Mario Engels is niet geschorst naar aanleiding van zijn directe rode kaart die hij afgelopen zondag kreeg bij het duel met MVV Maastricht. Roda JC Kerkrade meldt vrijdag dat de kaart is geseponeerd. En dat is opmerkelijk, aangezien de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk had gedaan. Roda JC accepteerde het voorstel niet, waarna de zaak voor moest komen. Engels werd van het veld gestuurd na een opstootje met Ricardo Ippel van MVV. Ook laatstgenoemde werd met rood van het veld gestuurd. Hij kreeg een voorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. MVV heeft vooralsnog niet laten weten of deze straf geaccepteerd is of niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Absurd, werkelijkwaar absurd. Geeft aan in een interview na de wedstrijd dat hij een vlaagje wind voelde en overdreven ging liggen. Een schwalbe dus, gebeurde amper wat. Zwaar spelbederf. Nadien doen alsof hij hard geraakt werd terwijl Engels het vuurtje wilde doven. Heel vervelend dit soort spelers op de Nederlandse velden maar helaas. Hopelijk gaat Roda met succes in beroep wat dit hoort niet.

Ik denk zelf dat Lindworm geen geel durfde te trekken voor beiden, want dan had Ippel met zijn tweede geel er af gemoeten. Maar past mooi bij het dramatische optreden van deze arbitrage.

19 november 2018 om 12:40

Engels maakte een slaande/duwende beweging, dat is gewoon op alle beelden terug te zien. Wat ik dan nog absurder vind is dat mensen nu over Ippel vallen. Alleen omdat hij toe gaf dat het niet zo erg was als het in eerste instantie leek? Het siert hem juist om achteraf eerlijk te zijn.

Alleen vergeet je Mario Engels zelf nu niet in je reactie? Waarom lag hij rollend en kermend van de pijn op de grond? Waar Engels zelf nog een slaande beweging maakte, ging Engels echt zonder enige reden op de grond liggen. In dit geval had Engels ook twee keer geel moeten krijgen: slaande beweging en eveneens een schwalbe.

19 november 2018 om 13:19

Ippel maakte een trappende beweging naar Engels, ook duidelijk te zien hoor.

19 november 2018 om 13:36

Waarom in een discussie met een Roda supporter over een van hun spelers? Is tijdverspilling. Iedereen heeft kunnen zien hoe Engels naar het gras ging en hem een rode prent aannaaide. Ippel is tenminste mans om toe te geven dat ie het deed.

Logisch dat Roda hiertegen in beroep gaat. Zonder Engels zijn ze gewoon niveau FC Eindhoven. Spijtig.

23 november 2018 om 09:55

Nou voor de 2 reacties die mij voor gek verklaarde: volgensmij had ik wel gelijk (; mooi dat de knvb eindelijk eens eerlijk is en haar fout inziet. Op naar de 3 punten vanavond dan maar

19 november 2018 om 15:45

Klopt inderdaad, toonaangevend voor de dramatische arbitrage in Nederland. En dan ook nog dit voorstel. Het is grappig en treurig tegelijk.

Heeft Vermijl een goal gemaakt?! Ik heb grotendeels van deze wedstrijd zitten kijken en die gozer struikelde voornamelijk over de bal. Hoe die gast ooit in de jeugdopleiding van Man United heeft kunnen zitten is mij een raadsel.

19 november 2018 om 16:48

Hij kon vrij inkoppen omdat paulissen stond te slapen.

Als Engels voor vier wedstrijden geschorst wordt, kan Roda net zo goed de volgende potjes schriftelijk af doen wat punten betreft. Zowat de enige speler in dat team wat voor enig resultaat kan zorgen heb ik het idee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren