Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda geeft zege in Limburgse derby uit handen bij debuut Van der Luer

Laatste update:

De Limburgse derby tussen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht is zondagavond in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Eric van der Luer, die deze week werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Robert Molenaar, leek te gaan debuteren met een overwinning, want ruim twintig minuten voor tijd stond zijn team nog met 2-0 voor. In de slotfase kwamen de bezoekers sterk terug.

Eerder dit seizoen eindigde de Limburgse derby in een 2-0 overwinning voor MVV, door doelpunten van Joeri Schroijen en Marnick Vermijl. Roda, voor het eerst onder leiding van interim-trainer Van der Luer, was dus gebrand op revanche en kreeg de eerste mogelijkheid in het Parkstad Limburg Stadion. Doordat Ba-Muaka Simakala en Mario Engels elkaar in de weg liepen, kon er niet op doel geschoten worden. Na een klein kwartier waren de bezoekers tot twee keer toe erg dicht bij de openingstreffer. Schroijen raakte de paal, waarna Ricardo Ippel vanuit de rebound op de lat schoot.

In het vervolg van de eerste helft vielen over en weer kansen te noteren. Aan de ene zijde kopte Mart Remans in de handen van MVV-doelman Luuk Koopmans, terwijl Jordy Croux aan de andere kant Tom Muyters, die van Van der Luer de voorkeur kreeg boven Radomir Novakovic, op de proef stelde. Na rust was het Roda dat een aantal goede mogelijkheden kreeg om de score te openen. Simakala was er dichtbij, terwijl Maxime Gunst en bal van de lijn haalde. Na 53 minuten spelen was het uiteindelijk raak voor de thuisploeg. Het was Mart Remans die Livio Milts bediende na een snelle uitbraak.

MVV ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg een grote kans via Joeri Schroyen, maar zijn inzet werd gekeerd door Muyters. Waar de bezoekers de kans op de 1-1 lieten liggen, werd het in de 66ste minuut 2-0. Op aangeven van Engels bracht Remans de marge op twee. MVV-trainer Ron Elsen greep in en verving verdediger Maxime Gunst voor aanvaller Tuur Houben, terwijl even later Abubakar-Ankra Asumah werd ingebracht. Roda werd verder achteruit gedrukt en moest een kwartier voor tijd een tegentreffer incasseren. Anthony van den Hurk schoot raak vanuit een voorzet van Schroijen en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Door de 2-1 van Van den Hurk was het geloof volledig terug in de ploeg van Elsen. MVV rook bloed en drong aan. Roda ontsnapte vlak voor tijd aan de gelijkmaker toen Van den Hurk een grote kans onbenut liet. Van dichtbij schoot hij over. Even later was het alsnog raak voor de bezoekers. Vanuit een voorzet van Schroijen was het Croux die voor de 2-2 tekende en daarmee een punt redde voor zijn ploeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker dit! Geen idee of ik nu de mvv bril op heb maar ik vond een gelijkspel wel verdiend!

24 maart 2019 om 18:48

Nee joh, mvv vond ik zelfs beter. Wat een clowns bij ons achterin. Tjonge jonge. Sta je geflatteerd voor, geef je het weg. En dan begin ik nog niet over een paar van die gekken achter het doel met die pop.

24 maart 2019 om 20:27

Die pop heb ik helemaal niks van meegekregen? Wat was daar dan gebeurt? Sportief trouwens dat je vond dat wij de punten verdienden!

24 maart 2019 om 21:42

Laten we het erop houden dat het vergelijkbaar was met jullie actie jegens Schreurs een aantal jaar geleden, alleen nu een MVV-pop. Dan denk ik wel dat je weet wat ik bedoel. Erg onsmakelijk allemaal.

En geen probleem hoor, kan niets anders over de wedstrijd zeggen dan dat ik MVV gewoon feller vond en beter vond voetballen.

24 maart 2019 om 18:50

Ik sluit me daarbij aan. Vond het van beide kanten enorm slecht en had niet het idee dat één ploeg het meer verdiende dan de andere, maar Roda zal zeker als morele verliezer van het veld stappen. Verbazingwekkend hoe slap de 2-0 voorsprong werd weggegeven (In nota bene een derby).

24 maart 2019 om 19:09

Als neutrale toeschouwer.. je bent hier echt kei hard genaaid door de arbitrage.

24 maart 2019 om 20:26

Haha okã©. Ja ik heb t op groot scherm in de geusselt gekeken. Dus niet echt supergoed naar herhalingen gekeken. 1e doelpunt leek mij idd buitenspel. 2e doelpunt van roda ging Ippel imo wederom veel te makkelijk naar de grond. Hij moet er niet constant vanuit gaan dat ie een vrije trap gaat krijgen. Gewoon doorvoetballen totdat de scheids fluit.

Wat een scheidsrechter . 1e doelpunt was buitenspel 2e doelpunt had MVV een vrije trap moeten krijgen , om maar te zwijgen over die rode kaart die Werkert had moeten krijgen !!

Laatste twintig minuten gekeken, maar dat MVV heeft echt leuk ploegje. Prima combinaties, mooie steekpassjes... Ik ga vaker kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren