Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Cambuur gaat met Lodeweges nieuwe seizoen in

Laatste update:
/

De supporters van SC Cambuur weten dinsdag vanaf 11.00 uur wie er komend seizoen voor de selectie staat. De Jupiler League-club presenteert vanaf dat tijdstip de nieuwe hoofdtrainer, zo meldt de Leeuwarder Courant. Het gerucht gaat dat Dwight Lodeweges de opvolger van Alfons Arts wordt.

De zoektocht naar een nieuwe trainer verliep met horten en stoten. Ernest Faber, Ron Jans en Alfons Groenendijk gaven eerder al aan niet geïnteresseerd te zijn in de overname van het takenpakket van Arts. Art Langeler had op zijn beurt geen haast. Cambuur wil een trainer die tevens verantwoordelijk wordt voor technische zaken.

Fred Grim, de trainer van Almere City, zat maandagavond in Leeuwarden op de tribune bij de Jupiler League-wedstrijd tegen FC Eindhoven. De ex-trainer van Jong Ajax claimt niet te zijn benaderd. Lodeweges was vorige week vrijdag bij het uitduel van Cambuur bij MVV. De coach van zaterdaghoofdklasser VVOG was eerder werkzaam bij onder meer FC Groningen, PSV en NEC.

Update 19 februari 11.02 uur - Cambuur gaat met Lodeweges nieuwe seizoen in
Zoals verwacht wordt Dwight Lodeweges de nieuwe trainer van SC Cambuur. De coach arriveerde dinsdagmorgen in Leeuwarden, waar hij zijn handtekening zette onder een tweejarig contract. Deze verbintenis gaat vanaf de zomer in. De 55-jarige Lodeweges werkte al eens in Friesland: in het seizoen 2003/04 was de geboren Canadees de assistent van Foppe de Haan bij sc Heerenveen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd, denk inderdaad Lodeweges maar Grim en Keizer (telstar) worden ook genoemd. Het wordt trouwens niet echt een trainer. Meer een manager, omdat hij ook technisch directeur gaat worden. Henk de Jong, Sandor van der Heide en Jan Bruinen kunnen prima op het veld trainen!

Lodeweges was toch geen type om hoofdtrainer te zijn bij de profs?
Teminste daarom stapte hij op bij NEC

Lodeweges lijkt me niet het type voor Cambuur, ik heb hier totaal geen goed gevoel bij en die straalt toch ook niks uit langs de zijlijn, bij PSV was het een dode mus bij Nec idem. Ik vind het eigenlijk meer een goede assistent en mischien wel wat voor twente.

Of stanley menzo misschien...

19 februari 2013 om 00:21

Ik denk dat Menzo zich iets te goed voelt voor Cambuur, die aast al bij Vitesse op de troon.

Dat gerucht gaat er helemaal niet...

Meest gehoorde naam vanavond was Langeler, en Lodeweghes was in de voorbije tijd niet 1x voorbij gekomen! Mag hopen ook van niet dat hij komt, bij PSV en NEC zeer zeer zwak kwam hij daar in het daglicht.

Ik hoop (en als ik de commerciele man mag geloven bij cambuur) en denk Marcel Keizer van Telsar, Grim zou van mij ook mogen komen maar Lodeweghes.. Alsjeblieft..

19 februari 2013 om 00:31

Keizer heeft een cambuur verleden dus sluit ik niet uit, maar Langeler naar Cambuuur lijkt me niet en is een stap achteruit tenzij Cambuur een super goed salaris kan betalen. Maar Langeler gaat wat doen bij jong oranje als ik hem zo beluisterde in dat programma op de vaderlandse zender betaald uit de belastingpot.
Grim heeft ook een Cambuur verleden maar die is te onervaren om voor de leeuwen te gooien en daarnaast heb ik geen vertrouwen in Grim die teveel verwesterd is en moelijk kan omgaan met andere culturen en Friesland en Noord Holland is best een verschil.
Een westerling kan niet in het noorden of oosten werken, tenzij je een type Adriaanse bent of Van Gaal en al wat hebt laten zien. Maar niet een man als Grim die echt de Amsterdame taal teveel hanteert, dat nemen de meeste nederlands talige spelers dan midner serieus en zullen denken van: wat een blaaskaak zeg.

19 februari 2013 om 00:36

Ik sluit bij je aan wat betreft Langeler, die is niet haalbaar!

Grim en Keizer zijnv oor mij 'topkandidaten' waarbij Grim voorkeur krijgt, toch een talentje wat betreft het trainersvak.

Lodeweghes was destijds min of meer '' overspannen'' als interim bij PSV en hoofdcoach bij NEC (respectievelijk na 1 maand en minder dan 2 maanden) dus heb ik heel weinig vertrouwen in..

19 februari 2013 om 00:40

Ja, als je hem al ziet op tv heb je al zoiets van: die is aan vakantie toe en kraamt louter onzin uit en lijkt camera schuw. Lodeweges heeft natuurlijk best wel voetbalverstand maar kan beter gewoon met jeugdigen gaan werken want daar kan die beter mee overweg en dan is die zelfverzekerder.

Zelfde als sommige schooljuffrouwen die dan zelfverzekerd zijn als ze tegen kinderen moeten praten en wanneer ze tegen de ouders moeten praten dan zijn ze opeens veranderd en onzekerder.

19 februari 2013 om 09:33

Grim is puur cambuur. De man word hier aanbeden, daarom zou hij in mijn ogen de beste kandidaat zijn. Maar als het lodeweges word slaap ik daar ook niet minder om.

19 februari 2013 om 08:13

Lodeweges wordt het...!

Langeler zou een leuke trainer zijn voor dit Cambuur

19 februari 2013 om 00:35

Maar Langeler komt niet.

19 februari 2013 om 01:26

Maar die gaat wel weg,ben benieuwd waar die heen gaat...

19 februari 2013 om 08:14

Was al langer bekend dat die weg zou. Jans opvolger..!

19 februari 2013 om 00:36

Ja, Mourinho ook wel toch? Kom op zeg, iemand die Zwolle zo laat spelen verdient wel meer dan een clubje in de JPl met alle respect. Dat noem je toch geen stap vooruit? Of willen ze daar in Leeuwarden 100 miljoen erin pompen ofzo?

19 februari 2013 om 00:55

denk even na voor je wat zegt. het aantrekkelijke voor langeler is dat hij het hier kan combineren met een functie als technisch directeur. langeler heeft zelf ook al toe gezegd dat het hem wel wat leek, alleen niet op dit moment. dus realistisch was het zeker, alleen dit was nog niet het juiste moment voor hem

19 februari 2013 om 01:06

Ja, maar niet bij Cambuur hoor, dat heeft die gezegd om zich niet te groot te voelen voor een club is is meer acteerwerk, hij wil liever bij de Knvb

19 februari 2013 om 01:18

hoezo moet hij daar voor acteren dan? als hij had gezegd ik wil wel zo'n dubbelfunctie, maar dan bij een grotere club dan cambuur had iedereen daar begrip voor gehad denk ik.

19 februari 2013 om 18:20

Je mag niet verwachten van Lngeler dat hij zou zeggen: Cambuur speelt JPl en dat wil ik niet meer, dat ben ik ontgroeit, zoiets moeten de buitenwacht zeggen en zal hij zelf niet zeggen in het openbaar.

Destijds bij Zwolle deed hij het prima, bij andere clubs deed hij het wisselend. Voor een club als Cambuur lijkt het me geen verkeerde keus. De toekomst zal het echter uit moeten wijzen.

@ Lwdboy
Het is dan ook geen gerucht, maar inmiddels een feit. Het is bevestigd door De Stentor.nl.

19 februari 2013 om 00:38

Wat versta jij onder prima ? Hielt lodeweges zwolle in de eredivise dan ofzo? Wat heeft hij dan prima gedaan? Of gewoon promotie van de JPl naar eredivise ? Zeg het ons aub!

Cambuur schiet totaal niks op met Lodeweges en dat word geen promotie voor Cambuur.

19 februari 2013 om 00:54

//zeg het ons aub!\\

Nou, ik zal het je zeggen opdat je lekker slaapt vanavond. Na Everse die de club naar de subtop bracht, speelde Lodeweges met FC Zwolle in de top drie van de eerste divisie en pakte hij periodetitels. Helaas zat promotie er niet in omdat RBC de club de voet dwars zette. Gezien de voorgaande jaren van de club waren de resultaten onder Lodeweges dikke prima.

19 februari 2013 om 01:08

Volgens mij was het meer dat Lodeweges niet om kan gaan met de spannign om te promoveren en dat doorsloeg op de spelers. Ik denk dat je dan realistischer zou zijn. Daarnaast heeft Everse dood normale dingen gedaan met die spelers die hij onder zijn hoede had. Everse heeft trouwens als coach nog nooit echt wat bereikt en louter grote bekken overal gehad en hij vond Boerrigther ook niks voor Zwolle enzo en liet hem gaan naar Rkc.

19 februari 2013 om 09:03

Je kraamt onzin uit. Toen Everse in de jaren negentig bij Zwolle kwam was de club niet eens een middenmotor. Zijn komst leidde er toe dat de club opeens om de vijfde plek speelde. Het ging dus sinds de komst van Everse aanzienlijk beter met de club. In zijn tweede periode heeft hij Boerrigter naar Zwolle laten halen. Bovendien heeft hij hem ook veel laten spelen. Dan kun je toch niet zeggen dat hij hem niets vond. Dat hij hem vervolgens naar RKC heeft laten klopt niet, want Everse was op dat moment even geen coach van de club. Bovendien was Boerrigter transfervrij en dus vrij om te gaan en staan waar hij wilde.

Jouw opmerking aangaande het feit dat Lodeweges de spanning niet zou aankunnen en dat dat vervolgens oversloeg op de spelers beschouw ik maar als een grapje.

Zonde, hij leverde hier bij Vvog prima werk en ze beginnen eindelijk weer op een stabiele middenmoter/subtopper in de hoofdklasse te lijken.

Benieuwd met wie Vvog dan op de proppen komt zetten. Was overigens zelf net nog bij club maar heb geen reporter van de stentor gezien.

Harlem shake Leeuwarden.
Dat is de enige reden dat ik nu wat naar dat clubje zal kijken.

ik kan mij niet voorstellen dat grim het gaat worden aangezien almere zo'n beetje een satellietclub van ajax wordt en hij daar net zit.

Ben erg benieuwd. Gun Cambuur ondanks rivaliteit toch wel het beste ivm dat ik weer naar de derby snak in het krakkemikkige uitvak van ze

19 februari 2013 om 07:32

Bedankt, natuurlijk altijd positief wanneer "concurrenten" normaal met elkaar omgaan. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik qua voetbal / stand ranglijst op dit moment regelmatig met het nodige leedvermaak naar de verrichtingen van "dkv" kijk. Voor wat betreft de bestuurlijke problemen leef ik mee met de supporters. Ik heb altijd veel respect gehad voor Riemer en wat hij gepresteerd heeft met zijn club. Daarnaast ken ik via via Robert Veenstra en ik moet zeggen dat ik voor hem minder sympathie voel. Ik sta echter te ver van de club af om te kunnen beoordelen wie gelijk heeft. Ik hoop voor jullie dat er snel weer een normale situatie ontstaat.

Wie weet, de play-offs komen er weer aan en Cambuur lijkt zich weer te plaatsten, en wordt de derby dus sneller gespeeld dan je verwacht had.

19 februari 2013 om 12:38

Dé derby van het Noorden snakt bijna iedereen weer naar (behalve politie Friesland denk ik).
Als het zo door gaat treffen we elkaar misschien wel in de nacompetitie.

Hoop voor jullie dat die bestuurlijke crisis zich snel oplost want op deze manier gaat de club naar de gallemiezen.

Manager Dwight Lodeweges met als 'hoofd' veldtrainer Henk de Jong. Prima!

19 februari 2013 om 10:50

Klopt. Lijkt mij ook een goede combinatie. Lodeweges lijkt mij een beetje eenzelfde type als Alfons Arts. En dat gaat tot nog toe ook prima samen met Henk de Jong, Hij heeft voor 2 jaar getekend. Kan in de tussentijd Henk de Jong mooi zijn papieren halen en het t.z.t. overnemen.

19 februari 2013 om 13:53

Lodeweges heeft de ervaring, Henk de Jong de kwaliteiten, prima combinatie!

ik denk dat een promotie van Cambuur binnen 1,5 jaar zeer reëel is en dat is goed voor het voetbal in het noorden.
Leuke club ook

Lodeweges dus nieuwe trainer van Cambuur in de zomer!
Als hij geluk heeft promoveert Cambuur dit seizoen...

Aan de ene kant vind ik het jammer dat Cambuur nu al een trainer voor in de zomer heeft gehaald.
Stel we promoveren, dan willen Langeler en andere goede trainers misschien wel.
Nu moet je het doen met Lodeweges, wat zeker geen slechte is maar ik denk niet at het veel uitmaakt, Arts of Lodeweges.

19 februari 2013 om 11:20

Art Langler zal niet voor Cambuur kiezen denk ik. Zeker niet omdat het geen stap vooruit is. PEC Zwolle zal dit seizoen er wel in blijven gok ik en dan heb je gewoon een zekerheid. Als Art een nieuwe club gaat kiezen zal hij een stap omhoog willen maken.

Maar volgens mij wilt hij iets anders gaan doen dan trainer... Jammer.

19 februari 2013 om 11:28

Als Art een betere aanbieding krijgt dan Cambuur dan gaat hij natuurlijk daarheen. Hoe lang wil je die onzekerheid hebben? Nu de kogel door de kerk is met Dwight kun je alvast beginnen met voorbereiden en het inwerken. PEC Zwolle heeft nu een vergelijkbare situatie, Ron Jans wil nog niet tekenen maar ik hoop niet dat dit te lang duurt. Dwight stond overigens op de schaduwlijst van PEC als ik me niet vergis.

19 februari 2013 om 12:34

Hoorde 'in de wandelgangen' dat Langeler de positie van Cor Pot gaat overnemen bij Jong Oranje.
Lijkt me, op basis van zijn prestaties bij Zwolle, een prima kandidaat voor die positie!

19 februari 2013 om 13:43

Die functie zou hem niet misstaan. Mede door het feit dat hij een pedagogische manier van werken heeft. Hij heeft al aangegeven zich met meerdere facetten van het voetbal te willen bemoeien. Dit is dan wel een functie waar je veel kan leren (organisatorisch).

Zelf vind ik het erg jammer dat hij Zwolle verlaat maar ik respecteer en begrijp zijn keuze wel. Hij wil zich niet langdurig binden en Zwolle zoekt een coach voor meerdere jaren.

goeie trainer voor cambuur ,rustige man en toen hij trainer bij zwolle was liet hij zwolle leuk voetballen

Zoals ik hier boven al reageerde, niet mijn 1e keuze, maar ik laat me maar verassen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren