Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Unai Emery licht één speler uit na heenduel: ‘Hij heeft Ajax zeker geholpen’

Laatste update:

Aston Villa-manager Unai Emery is onder de indruk van het niveau dat Ajax donderdagavond liet zien in het heenduel (0-0) van de achtste finale van de Conference League. De Spanjaard zag zijn elftal in de Johan Cruijff Arena niet het gebruikelijke Premier League-niveau aantikken, maar volgens Emery kwam dat ook door het goede spel van de Amsterdammers. Daarbij licht de oefenmeester Jordan Henderson in het bijzonder uit.

Emery heeft donderdagavond genoten van de Europese avond in Amsterdam. “Het was een wedstrijd van een heel hoog niveau”, aldus Mister Europa League tijdens de persconferentie in de ArenA. “We beseffen dat het gevoel bestaat dat wij de favoriet zijn om door te gaan, maar je moet altijd op je hoede zijn voor verrassingen. Die zie je vaak genoeg in Europa.”


De wedstrijd verliep niet zoals Emery gehoopt had. “We hadden niet de controle over de wedstrijd zoals we die vaak wel hebben, maar we bleven hard werken en hielden ons goed aan het tactische plan.” De trainer is niet per se verrast door het spel van Ajax. ‘Ik wist vooraf dat we met Ajax een lastige tegenstander zouden treffen. We hebben niet voldoende laten zien om aanspraak te maken op een beter resultaat.”

Toch heeft Emery vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik “De strijd is nog volledig open richting volgende week. Wij moeten dan wel iets anders laten zien dan vanavond. We kennen Ajax nu beter. Op Villa Park zullen we onze fans nodig hebben voor een mooie atmosfeer.” De return van volgende week staat op donderdagavond 21:00 uur op het programma.

Ook de Belg Youri Tielemans benadrukt dat the Villans beter kunnen. “We waren niet op ons best vanavond. Daarom ben ik positief voor die tweede wedstrijd. Dan gaan we winnen”, aldus de controleur tegenover TNT Sports.

Emery werd tijdens het persmoment ook gevraagd naar zijn mening over de spelers van Ajax. “Jordan Henderson heeft Ajax zeker geholpen. Hij is heel comfortabel aan de bal, wordt steeds sterker en zorgt zo voor rust in het team. Ajax heeft een aantal jonge en talentvolle spelers. Misschien spelen zij over een paar jaar wel op een hoger niveau.” Voetbalzone beoordeelde de Engelse controleur met een 6,5. Ahmetcan Kaplan (7,5) en Jorrel Hato (8) kregen de hoogste cijfers.

Engelse media


In Engeland schrijven de media volop over de heenwedstrijd tussen Ajax en Aston Villa. Volgens Sky Sports had de trainer van de Engelsen een zichtbaar plan. “Unai Emery wilde duidelijk vooral niet met een achterstand aan de return beginnen. Aangevoerd door de lastige Brian Brobbey koos de thuisploeg voor een aanvallende aanpak. Ajax was veel meer bereid om een voordeel mee te nemen naar Birmingham.”

The Daily Mail is net als Emery lovend over Henderson. “Door zijn collega's voortdurend aan te moedigen en te motiveren, liet Henderson zien dat hij nog steeds over de kracht beschikt om het op dit niveau te laten zien. Dat deed zijn kansen op een plek in de Engelse selectie goed.”

Kwaliteitskrant The Telegraph verwacht dat Aston Villa in eigen huis kan afrekenen met Ajax. “Villa was vanavond verre van op zijn best, maar door dit resultaat ligt de club op poleposition voor de return in Birmingham. Ajax deed wat het kon, maar afgezien van een aantal kansen kon je niet zeggen dat het genoeg was om te winnen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Ajax thuis niet heeft kunnen winnen maar ik was positief verrast over het niveau op Gooijer na. Die jongen wist met z’n oliedomme overtreding te laatste kans op winst te verspillen.
Verder leek het erop alsof Aston Villa vanaf minuut 1 voor een gelijkspel wilde gaan met de eindeloos treuzelende martinez. De return zal enorm lastig worden maar we zeggen nooit nooit 🙂

8 maart 2024 om 07:29

Maar het is toch niet zo gek dat Villa hier komt voor een 0-0? Meeste grote clubs doen dat in Europa en bovendien spelen ze liever voor die Champions League plek dit weekend.

8 maart 2024 om 08:03

Helemaal mee eens het lijkt wel alsof die jeugdopleiding van Ajax de ene na de andere dom-oor voortbrengt.

8 maart 2024 om 09:51

Martinez treuzelt overal. Ikzelf was aanwezig bij AZ - Aston Villa en daar heb ik vanaf minuut 1 mij ook geïrriteerd aan Martinez. Het leuke is, ik zat vlakbij Emery en kon dus goed horen en zien dat Emery vanaf minuut 1 wilde dat Martinez zo lang mogelijk tijd ging rekken of stil ging staan met de bal onder zijn voet. Niks nieuws dus.

Mooi dat internationaal breed wel wordt gezien hoe goed en belangrijk Henderson is voor dit Ajax en dat er alleen in Nederland met zo ongelooflijk veel azijn wordt gesproken over spelers die stabiliteit brengen.

8 maart 2024 om 07:47

Volgens mij is het hele punt dat hij die stabiliteit tot de wedstrijd tegen Villa helemaal niet gebracht heeft. Tegen Villa was het al stukken beter, maar hij heeft gewoon tot op heden niet aan de verwachtingen voldaan. Zo simpel is het toch?

8 maart 2024 om 07:52

Dat is jou mening maar ik vind hem al vanaf dag 1 een baas

8 maart 2024 om 08:19

Vanaf dag 1. De eerste wedstrijden speelde hij enorm op safe en voegde weinig toe aan het spel. Zijn spel is overall totaal niet als ‘baas’ te bestempelen.

8 maart 2024 om 08:30

Het is niet zo simpel. Alleen die losers op tv zeggen dat. Die dachten dat hij elke week zou strooien met assists en goals maakt. Dat is niet zijn kwaliteit. Henderson is vanaf minuut 1 een top aankoop. Direct onze beste middenvelder. Heb nog geen wedstrijd gezien dat hij slecht speelt. Dat hij de spelers bij de hand neemt is alleen maar mooi meegenomen. Het kan dat hij niet aan jouw verwachtingen voldeed maar misschien zegt dat meer over jou dan over zijn prestaties.

8 maart 2024 om 08:40

Ali Boembari, hij werd als de grote leider gehaald die voor stabiliteit op het middenveld zou zorgen. Vervolgens werd Ajax, buiten gisteren om, totaal overlopen. Hij voldeed niet aan zijn taak om als leider voor meer stabiliteit te zorgen, zelf deed hij inderdaad niet veel geks.

8 maart 2024 om 09:09

De eerste wedstrijd was tegen PSV en Henderson was vrijwel dé reden waarom Ajax dat op geen gelijkspel kon houden of misschien zelfs wel had mogen winnen.

8 maart 2024 om 07:50

Denk je dat ze internationaal naar Ajax - NEC kijken? Henderson was goed hoor maar tot deze wedstrijd was de kritiek gewoon terecht

8 maart 2024 om 07:55

Ach, in Engeland blijven ze Hamilton ook een betere coureur vinden dan Verstappen 😉

8 maart 2024 om 08:00

Laat ze in precies dezelfde auto rijden en dan weten we het zeker.

8 maart 2024 om 08:41

Want Hamilton won alles in dezelfde auto toch? Oh nee in een raket wagen haha

8 maart 2024 om 09:38

Deze reactie is echt zwak! Zet Alonso, Vettel, Rosberg of wie dan ook in die auto en ze blazen iedereen omver. Als er 1 sport is die enkel bepaald wordt door het materiaal is het de f1 wel. Max is top hoor 100 procent maar dat is Lewis en nog een paar ook, geef ze allemaal exact hetzelfde materiaal en laten we dan eens gaan racen...

8 maart 2024 om 08:06

Typerend gedrag van die lui onder aanvoering van Driessen. Alles wat anders is dan wat ze hier gewend zijn, gelijk aanvallen. Topsport mentaliteit die Hendo!

8 maart 2024 om 08:28



Sorry myvision, maar ik kan me jaren herinneren dat psv speelde zoals Ajax gisteren deed. Vanuit de controle, geen gekke dingen en kijken wat er valt te halen. Met spelers aan boord die niet sprankelden, maar wel degelijk waren, en dan voorin een paar die het verschil kunnen maken. Daar zijn vanuit psv oogpunt behoorlijke successen mee geboekt, maar als er ergens kritiek was op die speelwijze dan was dat vanuit fans van Ajax. Wie wilde er nou fan zijn van een club die zo speelde? Dan liever aanvallend, maar verliezen.

Ik ben ergens ook wel blij dat het andere inzicht er nu is ja. En dat Ajax fans zoals jij dat ook kunnen verdedigen. Je moet uitgaan van je sterkte en als dat wat defensiever is, so be it. En Henderson, maar ook Mannsverk en Kaplan zijn er dan voor die stabiliteit, Brobbey voor de momenten voorin.

“Wedstrijd van hoog niveau”… oke, wel heeel veel fouten voor zo’n niveau

8 maart 2024 om 07:32

Ik vond het wel een vermakelijke wedstrijd en met een beetje geluk maak je nog 1-0, (halve) kansen genoeg met oa Brobbey, Taylor en Hlynsson. Kleine ommekeer qua spel / gevoel? Misschien dan toch nog wat leuke potten in vooruitzicht voor de supporters

Het is heel knap van Ajax maar toch heb ik het gevoel dat Villa hier ook gewoon voor gelijkspel kwam. Ben benieuwd hoe Ajax zich kan meteen als Villa wel normaal niveau aan tikt.

8 maart 2024 om 08:02

Ik schrok er inderdaad wel van en ik dacht met dit spel staan ze vast geen 4e. Volgens mij was het plan Ajax lokken ver naar voren en loeren op foutjes van Ajax. Alleen maakte Ajax in dat opzicht weinig fouten. Ergens ook altijd wel grappig. Ajax speelt vaak tegen tegenstanders die er geen zin hebben Europees. Aardig van die clubs wel. Des te meer jammer dat er aanvallend te weinig lukte.

8 maart 2024 om 08:34

Zeker hier vrees ik ook een beetje voor. Ik heb ze regelmatig gezien in de PL en daar speelde ze een stuk beter. Wellicht waren ze verrast hoe Ajax speelde. Ik ben zeer benieuwd naar de return. Alles is mogelijk.

Zoals altijd weer de berichten waarin de tegenstander "niet hun niveau haalde" of "er geen zin in had".

Ajax speelde gisteren gewoon goed, waardoor AV niet in hun spel kon komen.
Goede druk naar voren, veel mooie passes gezien, waar ze tegen Utrecht nog veel ballen bij de tegenstander in de voet speelden.

Als we dit niveau volhouden, heb ik nog steeds vertrouwen in de 3e plaats.

8 maart 2024 om 08:36

Ik hoop met je mee maar vrees dat het voor de derde plek te laat is. Aantal weken terug geloofde ik zelfs nog in een eventuele 2e plek alleen hebben we het vergooit de afgelopen 3 weken.

heb gisteren echt genoten zowel van het spel( vechtlust) als de sfeer in het stadion,, hopelijk gaat Ajax volgende week nog een keer verassen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren