Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitspraken Veerman vallen slecht in Enschede: ‘In de CL zien we hem nooit’

Laatste update:

Leon ten Voorde heeft met stijgende verbazing naar de persconferentie gekeken na FC Twente - PSV (0-3), zo vertelt hij in de podcast De Ballen Verstand. De Twente-watcher namens TC Tubantia hoorde Joey Veerman praten over een 'tussendoortje' en is benieuwd of de middenvelder het nu ook in de Champions League kan. "Daar zien we hem nooit."

Veerman zei na afloop tijdens de persconferentie dat de media de wedstrijd groter hadden gemaakt dan hij was. "Vanuit de media werd gecreëerd dat dit een heel lastige uitwedstrijd zou worden voor PSV", zei de middenvelder. "Maar wij kunnen gewoon heel goed drukzetten, of dat nu uit bij Twente is of bij ons thuis. Je ziet het vanavond: we hebben ze direct vol onder druk."

Ten Voorde vindt de uitspraken van Veerman niet gepast. "Na een 3-0 overwinning is dat lekker om te roepen. Veerman is natuurlijk een van de betere voetballers in de Eredivisie, maar Joey moet niet roepen dat dit is gecreëerd door de media. Hij moet woensdag (tegen Sevilla, red.) maar eens een grote jongen zijn in de Champions League. Laat dan maar zien hoe stoer en dapper je bent."

"In de Eredivisie is het prima, maar nu nog een grote jongen in de Champions League en het Nederlands elftal. Daar zien we hem nooit. Daar blijft het een Eredivisie-speler, wat zijn niveau is op dit moment. Hij mag het nu laten zien. Niet alleen tijdens de persconferentie na een 3-0 overwinning bij FC Twente, maar laat het in Sevilla maar zien."

Teleurstelling
"Ik denk dat het verloop van de avond voor meer teleurstelling zorgde bij de fans dan de nederlaag op zich", stelt Ten Voorde in zijn analyse. "Wat ook een vervelende nasmaak geeft is dat Twente met elf man al geen druk kreeg op PSV. PSV deed dat heel goed. Waar Twente normaal gesproken zo goed in is, het drukzetten, deed PSV heel goed."

Ten Voorde stelt dat Mees Hilgers niet mag mopperen met twee wedstrijden schorsing. "In het amateurvoetbal heb je bij dit soort overtredingen niet alleen winterstop, maar ook lentestop. Dan lig je er gewoon drie maanden uit met een code 'ernstig ruw spel'. Hij komt heel goed weg. Ik vind de verhoudingen tussen de straffen in het profvoetbal en amateurvoetbal heel scheef."

Sadílek
Dat Twente-middenvelder Michal Sadílek door een vuurwerkshow tijdens de opkomst in de catacomben bleef, heeft ook voor verbazing gezorgd bij Ten Voorde. "Het is allemaal gecommuniceerd intern, Sadílek wist ervan. Maar ik vind het niet handig. Hij heeft het notabene opgelopen bij vuurwerk in de wedstrijd tegen Volendam vorig jaar."

"Dat je dan een sfeeractie bedenkt met knallende vuurpotten, dat snap ik niet zo goed. Dertig seconde voor de aftrap kwam Sadílek pas het veld opgerend. Dat vind ik heel ongelukkig. Ik zou dat nooit doen. Bovendien, maar dat is een persoonlijke mening, vind ik dat knalvuurwerk iets is voor clubs waar geen sfeer is. Het hoort niet bij het voetbal. Dat doe je in een sporthal."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat betreft Veerman heeft Ten Voorde groot gelijk in mijn ogen, in de CL laat hij het nog veel te weinig zien. Tevens is Twente - PSV echt niet groter gemaakt dan dat het was, het scoreverloop met de vroege rode kaart heeft gezorgd voor een saaie en simpele overwinning voor PSV.

28 november 2023 om 17:04

In de voorrondes gewoon 3 assists en 2 goals afgeleverd. In de thuiswedstrijd tegen Lens de meeste kansen gecreëerd van alle spelers op het veld. Alleen tegen Arsenal viel hij echt door de mand maar in de andere wedstrijden speelde Veerman gewoon erg degelijk. Het moet altijd beter maar dat hij nog niks heeft laten zien is natuurlijk niet zo.

28 november 2023 om 17:31

Voorrondes die je wint speel je dus eigenlijk tegen tegenstanders van Europa League niveau

28 november 2023 om 17:32

Met alle respect tegen een historisch slechte CL-deelnemer van het jaar ervoor. Sowieso is het killing als Veerman onzichtbaar is in een CL-wedstrijd, met name omdat hij zonder balbezit niets meer is dan iemand die je af en toe in beeld ziet, maar verder weinig aan hem hebt. Daar zit ook vooral het probleem. Gewoon meedoen in de combinaties is niet genoeg om zijn zwakheden te maskeren.

Als hij bijvoorbeeld 20 of 21 jaar was en er nog moeite mee had om boven te komen drijven, dan kun je een beetje branie beter hebben, maar Veerman is geen piepjong talent. Als je met zijn kwaliteiten en op zijn leeftijd het verschil niet kunt maken op een hoog niveau, dan gaat dat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. Ik kan de kritiek op Veerman betreft het voetbal dus wel begrijpen. Wat zo'n jongen in een interview zegt, dat interesseert me eigenlijk weinig. Ik kan me voorstellen dat de focus uitgaat naar een cruciale fase in de CL als je al een kleine straatlengte voorstaat op de nummer 2 en je moet naar de nummer 3/4.

28 november 2023 om 17:48

Absolute onzin man. Deze jongen speelt gewoon op een goed niveau, in de Eredivisie en in de CL. Wil niet zeggen dat hij altijd top is, maar is gewoon de beste speler bij PSV. Hij heeft ook precies de stappen gezet waarvan iedereen twijfelde of hij ze kon zetten na zijn transfer naar PSV.
Het meeverdedigen valt ook niet tegen, de creatieve spelers hebben dat altijd minder maar dat wil niet zeggen dat hij verdedigend niks doet. Dat verhaal is echt een eigen leven gaan leiden.

28 november 2023 om 18:00

Ach, al weken wordt er geroepen dat we in Twente de eerste serieuze test zouden krijgen met Ten Voorde voorop. Mss dat mensen het arrogant vonden achteraf, maar ik vond het heerlijk om te zien hoe Veerman niet meeging met al die mensen die de prestaties proberen te bagatelliseren.

28 november 2023 om 19:01

Op basis van de thuis resultaten van Twente was die conclusie ook terecht. Zonder die rode kaart was het ook gewoon een serieuze wedstrijd geweest.

28 november 2023 om 19:32

Tegen 11 man is het een test ja. Tegen 10 natuurlijk niet.

28 november 2023 om 19:59

Vind ik altijd een grappig fenomeen. Ineens is tegen 10man sowieso een makkie. Terwijl als het jouw club zou overkomen, dan kan tegen 10man ineens net moeilijker worden, omdat die zich meer zullen ingraven en meer van dat soort retoriek.Aanvaller eruit en nieuwe verdediger erin, blijft een team qua verdedigende bezetting intact. PSV heeft het gewoon professioneel uitgespeeld, test weldegelijk doorstaan. Of ga je het PSV kwalijk nemen dat de rode kaart viel? PSV forceerde de fout waarna de overtreding volgde. Zelf afgedwongen dus nogmaals test doorstaan.

28 november 2023 om 17:52

Die Ten Voorde moet niet zo janken. Veerman zegt gewoon waar het op staat. Dat moet kunnen, toch? Maar prima als 'ie hem op scherp wil zetten, op deze manier lukt dat wel lijkt me.

28 november 2023 om 19:08

Achteraf makkelijk praten.

Twente had gewoon een totale offday. Allen kut dat het juist tegen PSV is. Oerdomme rooie kaart, 2 doelpunten cadeau van de normaliter beste lijnkeeper van de eredivisie. Dan wordt het wel een simpel avondje.

28 november 2023 om 19:18

Het is ook (te) makkelijk om de overwinning van Twente volledig af te schuiven op een offday van Twente. Natuurlijk wordt het door die rode kaart een volledig andere wedstrijd, maar ik ben wel van de school "geluk dwing je af".

28 november 2023 om 19:40

De wedstrijd tegen Twente heeft alleen helemaal niks te maken met die in de CL, dus waarom moet je er dat bij halen?

Er zit duidelijk wat dwars bij Leo ten Voorde

28 november 2023 om 17:10

Opzich zegt hij heel erg weinig verkeerd in mijn ogen. Hij heeft het ook nog over een milde straf voor Hilgers. Veerman komt natuurlijk behoorlijk arrogant over door dit soort uitspraken, de media heeft de wedstrijd echt niet groter gemaakt dan het is. Twente is namelijk al lange tijd thuis bijna onverslaanbaar in de Eredivisie en had thuis al een tijdje niet meer van PSV verloren.

Met 11 tegen 11 was het zeker een spannende pot geworden. Twente zat er vol op. Nu was het inderdaad een tussendoortje. Fijn voor Joey dat ie zich nu lekker voelt, zodra het een keer mis gaat, gaat ie weer mokken.

28 november 2023 om 17:06

Dit weekend nog een tussendoortje voor Veerman in de Kuip

28 november 2023 om 17:21

Hopelijk krijgt ie er buikpijn van ðÿ˜›

Eerst maar allebei ff het hoofdgerecht winnen.

Deze Ten Voorde is duidelijk op zijn pik getrapt. Heeft natuurlijk gelijk wat betreft Veerman in de CL, maar dat is al honderd keer gezegd tijdens de afgelopen vier wedstrijden.

28 november 2023 om 17:35

Mwa, Ten Voorde is vaak niet eens zo op de hand van FC Twente hoor. Opmerkingen als die van Veerman zijn voor sommigen niet boeiend en sommigen irriteren zich eraan. Sowieso irriteert Leon Ten Voorde zich wel aan meer dingen. Die snapt nog steeds niet waarom Rots het zo moet ontgelden.

Veerman brengt het wellicht wat kort door de bocht, maar vreemd is het niet dat je je focust op de CL als je al 7 punten voorstaat op de nummer 2 en tegen de nummer 3/4 speelt die binnen een kwart wedstrijd al met 10 man staat.

28 november 2023 om 18:01

Jij snapt niet waarom Rots het moet ontgelden? Hmm ok...hoeveel kansen moet hij nog krijgen? Vorig seizoen al heel veel kansen gehad i.v.m. afwezigheid Cerny en nu weer."onmeunig" veel kansen maar hij heeft het niet.

Begrijp mij niet verkeerd, aan werklust ontbreekt t m niet. Hij loopt zich vaak de schompes, maar als rechtsbuiten moet hij meer (kunnen) laten zien dan de assists die hij tot nu heeft.

Hij is bijna de meest voorspelbare speler in de eredivisie en oogt in zijn acties zo vreselijk laks.

29 november 2023 om 14:28

Even lezen. Ik stel dat Leon Ten Voorde nog steeds niet snapt waarom Rots het moet ontgelden, enkel door wat assists die vooral passes van een of twee meter waren. Rots komt simpelweg tekort voor een aanvaller.

Leon mag of zijn seizoenskaart bij Twente of zijn pen bij Tubantia inleveren. Die twee samen gaat niet zo lekker.

28 november 2023 om 17:21

En waarom precies? AT5 heeft ook een voorkeur voor Ajax en het Eindhovens Dagblad zal ook met een voorkeursbril kijken. Het zou een slechte zaak zijn als hij voor een landelijke 'neutrale' krant schreef maar een regiokrant mag toch best iemand met een voorkeur laten schrijven?

28 november 2023 om 17:26

Eens , zo is het radio commentaar bij radio Rijnmond is ongeëvenaard, vooral in de tijd van wijlen Hans van Vliet. Partijdigheid is bij de regionale media toegestaan zolang het maar reëel blijft

28 november 2023 om 17:37

Die partijdigheid is schitterend en hoort ook gewoon bij lokale media. Bij RTV Utrecht staan ze ook te gillen van vreugde bij iedere goede pass van de FC. Mooi man. Als ze daar al onpartijdig monddood moeten zijn is er geen ruk meer aan.

28 november 2023 om 19:22

Zeker, dat vinden lezers van die krant ook prima. Maar zijn clubvoorkeur lijkt hier wel zijn journalistieke waarden te vertroebelen. Teksten als "hij moet straks in de CL maar eens een grote en stoere jongen zijn", vind ik zeer ongepast voor een journalist die zichzelf serieus wil nemen.

28 november 2023 om 19:54

Nouja Veerman heeft toch ook meermaals uitspraken gedaan in de media de laatste weken waarmee hij vooral zichzelf wil profileren als een 'grote en stoere' jongen dus die lokt dat soort uitspraken natuurlijk ook wel zelf uit. Het is van Veerman zelf ook niet handig om een grote concurrent weg te zetten als een tussendoortje. Een beetje meer respect opbrengen voor de tegenstander zou hem niet misstaan, dan krijg je ook minder snel dit soort verwijten teruggevuurd.

Het was per slot van rekening Veerman die aangaf dat hij een van de enigen in het voetbal is die eerlijk zijn mening nog durft te geven Wie de bal kaatst..

Ach Joey Veerman, goede voetballer, ontwikkelt zich ook goed, steeds belangrijker in de Eredivisie, nog redelijk onzichtbaar in de CL, maar qua kwaliteit groeiende. Waar het vroeger nog wel eens te snel voor hem ging, lijkt hij zich hierin te verbeteren.
Maar als we Wesley Sneijder al arrogant vonden vroeger, dan hebben wij hier wel een overtreffende trap.

28 november 2023 om 17:43

Nou ja, in de CL gaat het wel duidelijk te snel voor hem. Iemand met zijn kwaliteiten komt dan juist bovendrijven, maar Veerman verdwijnt in zo'n wedstrijd bijna en haalt dan vaak de samenvatting nog met 1 pass waarbij hij dan net wel genoeg tijd krijgt.

Wat Veerman vaak in interviews zegt, interesseert me ook eigenlijk niet zoveel. Soms is het zelfvertrouwen, soms arrogantie en soms schrijnend. Ach ja, iedere speler die even ergens opvalt, heeft dat wel. Wel heb ik het idee dat mensen hem zeer graag beter willen zien dan hij in werkelijkheid is, juist omdat hij die creatieve kwaliteiten heeft die zoveel spelers tegenwoordig missen. Echter is z'n handelingssnelheid op een hoger niveau behoorlijk onder het gemiddelde. Ik denk dus ook niet dat er zoveel meer in zit dan de Duitse subtop of iets dergelijks.

28 november 2023 om 18:38

O ik kan wel genieten van zijn creativiteit hoor. Het klopt wel wat jij zegt over zijn handelingssnelheid, maar ik zie hier ook ontwikkeling in. Hoe ver hij dit ontwikkelt is hoe ver hij kan komen.

Verder interesseert het mij ook niet zoveel wat hij zegt, Noa Lang zegt ook wel eens gekke dingen, maar daar moet ik wel om lachen. Maar om de wedstrijd tegen Twente als tussendoortje af te doen, getuigt niet echt van respect.

Arrogantie van Veerman mag best, in Nederland speelt PSV geweldig en steken ze ver boven de concurrentie uit. In ieder geval iemand met overtuiging en sterke mening die Veerman. Een minder optreden in de CL doet niets af aan zijn kwaliteiten. Prima interview was het voor mij. Respect daarvoor uit Mokum!

Ik vindt Veerman echt goed maar dan alleen in de competitie, 9 vd 10 lijkt het net of hij het niet bij kan benen in de CL en Nederland elftal

Knalvuurwerk werkt juist heel heel erg goed om iedereen op scherp te zetten. Met alleen siervuurwerk kun je net zo goed niks doen.

Ik denk dat ze bij Twente graag een type Veerman in de selectie zouden willen hebben eerlijk gezegd… dan heb ik het over zijn voetballende kwaliteiten, want die staan buiten kijf…

28 november 2023 om 18:25

Eiting gaat dat wel kunnen zijn voor Twente. Kwaliteit Veerman minus de slechte houding

28 november 2023 om 19:35

Eerlijk gezegd moest ik niet meteen aan Eiting denken, maar snap wat je bedoeld. Hij moet dan wel wat extra stappen zetten nog…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren