Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente is drankgebruik en wangedrag Brenet zat; details komen naar buiten

Laatste update:

Joshua Brenet moet zich dinsdag bij de rechter verantwoorden. Hij raakte begin vorig jaar zijn rijbewijs kwijt, maar stapte vervolgens toch nog twee keer binnen veertien dagen achter het stuur en werd vervolgens gepakt. In een grote reconstructie beschrijft Tubantia de vele fouten die Brenet heeft gemaakt. FC Twente nam de verdediger vaak in bescherming, maar houdt hem nu volgens de krant niet langer de hand boven het hoofd.

Op 8 september 2023 speelt Brenet een negatieve hoofdrol tijdens een avond in het Enschedese café Paddy’s. Eerder op de dag heeft in De Grolsch Veste een afscheidswedstrijd voor Wout Brama plaatsgevonden. Vele bekende (oud-)spelers van Twente zijn in het café te vinden.

Brenet nam geen deel aan het afscheidsduel, maar trekt in de kroeg alsnog de aandacht naar zich toe. De verdediger heeft volgens Tubantia al wat drank op als hij een opstootje veroorzaakt. “Omstanders zien het gebeuren, net als de beveiliging. Die haalt de profvoetballer weg en zet hem uit de zaak. Hij hoeft er ook niet weer terug te komen, wordt hem te verstaan gegeven.”

Het is niet de eerste keer dat Brenet zijn handen niet thuis kan houden. Hij is in 2021 al eens veroordeeld door de rechter voor het mishandelen van zijn vriendin. Hij krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur met een proeftijd van twee jaar opgelegd, omdat hij in juli 2020 zijn vriendin bij de keel heeft gegrepen.

Twee maanden na de uitspraak ontbindt zijn club TSG Hoffenheim zijn contract, en tekent hij bij FC Twente. Tubantia schrijft dat het onduidelijk is of de Eredivisionist kennis had van die veroordeling, aangezien FC Twente niet op specifieke vragen daarover wil ingaan.

Brenet tekent in de zomer van 2022 voor twee seizoenen bij in Enschede. Hij is in het volgende seizoen een onbetwiste basisspeler in de ploeg van trainer Ron Jans. Toch ontstaan er dan binnen de club vraagtekens over zijn drankgebruik, zijn professionalisme en zijn moreel kompas.

De rechtsback raakt zijn rijbewijs kwijt, maar stapt in januari 2023 toch achter het stuur. Binnen twee weken wordt hij twee keer gepakt. Over dit misdrijf moet hij zich nu verantwoorden voor de rechter.

Volgens Tubantia moet het dieptepunt in de carrière van Brenet dan nog plaatsvinden. Hij vliegt eind augustus mee naar Istanbul voor het Conference League-duel met Fenerbahçe, althans dat is het plan.

Wanneer de selectie op het vliegveld van Münster-Osnabrück op het punt van vertrekken staat, wordt Brenet er door de Duitse autoriteiten uitgepikt. De verdediger krijgt te horen dat hij nog meerdere boetes heeft openstaan die hij moet betalen. “Diverse sponsors, die ook met de club meereizen, bieden aan om voor te schieten, net als enkele medespelers, maar daar wil de politie niet aan”, aldus de krant. Brenet vliegt uiteindelijk niet mee, waarna technisch directeur Arnold Bruggink meldt dat er ‘wat privédingen’ rond hem spelen.

Vertrek bij Twente


Zaterdag liet FC Twente weten dat Brenet zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De dertigjarige verdediger aast op een stap hogerop. Hij zal De Grolsch Veste na tweeënhalf seizoen definitief gaan verlaten. Dat had de vleugelverdediger in een eerder stadium ook al kunnen doen. Vorige zomer had Feyenoord hem op de korrel, net als enkele Premier League-clubs en topclubs uit Turkije. Zijn jeugdliefde PSV toonde een jaar eerder ook al interesse.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

met zo een salaris en een taxi of uber toch geen probleem zou je zeggen maar zelfs die gasten zijn onverantwoord zuinig.

26 maart 2024 om 09:34

Ik vrees dat dit werkelijk niks met zuinigheid te maken heeft. Eerder een gebrek aan iets in de bovenkamer.

26 maart 2024 om 09:37

Je kunt de jongen uit Kerkrade halen, maar je kunt Kerkrade niet uit de jongen halen...

Jammer, leek mij altijd een rustige gast en was altijd erg blij met hem toen hij bij mijn club speelde. Maar goed, dat is naar de buitenwereld natuurlijk.

26 maart 2024 om 09:34

Jij noemt het zuinig, ik noem het zelf overschatting.

26 maart 2024 om 09:35

Haha na heel dat bericht is het enige wat je verbaast dat hij geen taxi wil betalen?

ON: Als het zo de spuigaten uitlopot dan is het terecht dat twente niet meer met hem verder wil. Als dit allemaal waar blijkt te zijn, dan hoop ik ook niet dat mijn club haar interesse doorzet. Klinkt allemaal als het binnen halen van een hoop ellende voor weinig meerwaarde.

26 maart 2024 om 09:35

Ze zullen niet zuinig zijn, maar geven het vaak uit aan de verkeerde dingen...

26 maart 2024 om 09:38

Met drank op achter het stuur stappen moet niet afgedaan worden met innemen rijbewijs en een boete. Daar moet gewoon een gevangenisstraf tegenover staan.

26 maart 2024 om 10:51

Alledrie rijbewijs inname, boete en gevangenis straf.

26 maart 2024 om 11:43

En niet te vergeten een rode kaart...

26 maart 2024 om 11:51

We kennen hier in Twente geen Uber 🤪

26 maart 2024 om 12:24

Tuurlijk wel! We wonen toch in Duitsland?
Twente uber Alles!

26 maart 2024 om 12:36

En ook vrij weinig OV trouwens maar dat is weer een ander verhaal.

26 maart 2024 om 19:30

Haha erg scherp! +1

26 maart 2024 om 15:45

Dat is de manier om rijk te blijven

Duidelijk niet allemaal op een rijtje. Zonde wel, want het is bij vlagen een aardige jongen. Hij is inmiddels ook wel op de leeftijd dat hij niemand ander meers de schuld kan geven dan zichzelf.

Stap hoger? Kan me niet indenken dat een betere club hier zijn vingers aan gaat branden. Zn statistieken zijn natuurlijk prima, maar die rechtzaken enzo... Misschien Rusland?

26 maart 2024 om 09:40

@bram psv84, zal wel lastig worden zo. Maar het zal ook geen toeval zijn dat dit op straat beland direct nadat het nieuws naar buiten komt dat hij niet gaat verlengen.

26 maart 2024 om 09:44

Wat? Jij denkt dat ze dit expres doen? Sorry maar hier is echt maar 1 persoon schuldig aan!

26 maart 2024 om 10:42

Hij is zelf schuldig aan zijn gedrag, zeker, eens.

Maar wat ik bedoelde, ik denk dat Leon ten Voorde van Tubantia deze informatie al langer in zijn bezit had, en dat het moment van communiceren niet toevallig is. Is ook logisch toch, Leon zal zeker afgesproken hebben wanneer hij dit ging brengen. En een dag na het bericht dat ze niet verlengen, zal Twente denk ik prima moment vinden.

Denk dat dat soort afspraken heel veel gemaakt worden, anders gaan clubs je beetje tegen werken. Een Tim van Duijn van VI bijv heeft denk ik wel wat appjes gestuurd met mensen binnen Ajax voordat hij bericht over die Duitser op Twitter gooide.

Na dit alles te hebben gelezen, stel ik mijzelf de vraag of er überhaupt nog wel een club is die zijn vingers wil branden aan Brenet? Hij kan dan zelf wel hogerop willen, maar zijn er nog wel clubs van dat kaliber die hem wil aantrekken? Niet voor niets denk ik dat Feijenoord en die andere clubs uiteindelijk niet met hem in zee zijn gegaan, die hebben waarschijnlijk ook van zijn problemen kennis genomen.

26 maart 2024 om 09:46

Er zijn genoeg clubs die zoiets doen, iig in het buitenland.

Kijk maar naar spelers in Turkije, Cyprus, Spanje (getafe) etc die veroordeeld zijn voor huiselijk geweld of puur door het opeens mond dicht houden van de hoofdgetuige de zaak opeens weg is maar wel zwaar de schijn tegen hebben. Of gewoon drugsdealers en wannabe-moordenaars die in Rusland terecht kunnen.

Zelfs de absolute top heeft er soms nog wel een handje van om een oogje dicht te doen (real Madrid en Christiano Ronaldo bv). En in het verleden was dit nog veel voorkomender (bv Giggs en Manchester United toen dat nog een topclub was).

26 maart 2024 om 12:28

Zover ik weet is Ronaldo nooit ergens voor veroordeeld. Loopt nu wel een cryptozaak tegen hem, maar voor de verkrachting was nooit genoeg bewijs.

Brenet zou dan wel richting PL gaan. Daar hebben wel meer voetballers drank- en geweld tegen vrouwen problemen.

26 maart 2024 om 19:10

Denk dat russische clubs het wel met m aandurven, hebben er niet zoveel problemen mee met mensen die veroordeelt zijn voor geweld en dergelijke. Misschien kan die promes vragen om een goed woordje bij spartak te doen.

Ik riep laatst nog dat ik hem graag bij Ajax zou zien transfervrij. Ja, nouja, laat maar zitten. Dit soort spelers zorgen niet voor rust.

Snap ook niet zo goed waarom je je als topsporter schuldig zou maken aan dit soort dingen. Bel een taxi.

Zou als club zijnde maar 3x nadenken om aan deze jongen te beginnen…..

Als je dit zo leest heeft meneer Brenet het allemaal niet echt op een rijtje. Dat je rijbewijs wordt afpakt kan iedereen gebeuren (niet dat dit goed is) maar om vervolgens 2x binnen 14 dagen gepakt te worden voor rijden zonder rijbewijs is heel erg dom. Om dan nog maar te zwijgen over het verhaal dat meneer een stap hogerop wilt gaan spelen.

Moet je net in de Grolsch Veste gaan voetballen, dat is de kat op het spek binden natuurlijk.

misschien nog een buitenlandse club die de gok wil wagen.
celtic, antwerp, kopenhagen... dat kaliber clubs.
ik vind het zelf geen wereldspeler, twente paste goed bij hem. Is in verdedigend opzicht toch wel matig, beetje een slaper. Aanvallend bracht hij veel afgelopen seizoen, dit jaar ook wel weer iets minder.

En toch staat hij nu wekelijks in de basis...

Soms vraag je je af wat spelers aan het doen geweest zijn bij de informatiebijeenkomsten van clubs in de jeugd over verantwoordelijk gedrag als een prof.

Misschien dat hij in het begin ze nog wist, maar duidelijk al een paar jaar niet meer. 2x een rechtszaak vanwege huiselijk geweld, 1x voor 2x rijden met een geschorst rijbewijs, 1x niet mee kunnen vanwege niet-betaalde boetes (overigens opvallend, ik dacht dat Duitsland en Nederland afspraken hadden over het innen van elkaars boetes sinds een paar jaar?), en als laatste dus dronken een incident in de horeca veroorzaken van een dusdanige grootte dat hij niet meer welkom is.

Er zijn genoeg clubs die minder zwaar tillen aan dat soort dingen, maar toch een vrij slechte opsomming - zeker aangezien het allemaal relatief recent is (laatste paar jaar). Niet erg handig van hem.

Bijzonder, die jongen verlengt zijn contract niet, en nu krijgen we dit soort berichten. Als je als club kiest om hem constant te beschermen, dan is het een beetje vreemd om dat nu los te laten en al zijn zaken naar buiten te gooien. Had dat dan eerder gedaan....

26 maart 2024 om 09:55

Dit is idd heel raar, lijkt meer op wrok vanuit Twente.
Je beschermt hem zogenaamd tot dat hij weg wilt..
Vieze actie dit..

26 maart 2024 om 11:39

Of je bekijkt het van de andere kant. Ze beschermen die jongen en geven hem zelfs zijn basisplek terug. En dan krijg je stank voor dank van de speler die gratis de deur uit wil lopen.

26 maart 2024 om 14:20

ja snap hoe het gaat en dan neemt Twente dus wraak.
Sta je achter dus..

26 maart 2024 om 14:24

Ja. Acties hebben consequenties. Wraak is een groot woord.

26 maart 2024 om 09:58

Niet om het goed te praten, maar er is één incident geweest zo te lezen bij een café. "is drankgebruik zat" is een knap staaltje framing van ofwel FC Twente, of Voetbalzone.

26 maart 2024 om 10:11

Nou, zijn rijbewijs is hij volgens mij ook kwijt op basis van drank

26 maart 2024 om 12:50

Want twee keer achter het stuur plaatsnemen nadat zijn rijbewijs was ingenomen telt niet mee, of deed hij dat nuchter? Als Twente over informatie beschikt dat Brenet gedronken had toen hij die twee keer achter het stuur kroop kan ik "is drankgebruik zat" geen framing noemen, zeker niet als er ook nog andere feiten bekend zijn bij de club. Wij kennen de feiten niet en dan is het lastig oordelen, voor zover oordelen al nodig is.

26 maart 2024 om 10:06

FC Twente bepaalt niet wat er in de Tubantia gepubliceerd wordt.

26 maart 2024 om 10:14

Lees het artikel. Twente geeft geen commentaar.

26 maart 2024 om 10:16

Dit is inderdaad ook mijn eerste gedachte. Lang vond Twente alles goed, inclusief die veroordeling bij Hoffenheim, maar zodra hij bekend maakt weg te willen gooien ze die jongen voor de bus. Het is veelzeggend voor Twente.

26 maart 2024 om 10:19

Mooi dat die jongen van alles fout doet en Twente van alles doet om hem te helpen, en dat Twente vervolgens de zwarte piet krijgt. Het is veelzeggend voor sommige VZ forumleden.

26 maart 2024 om 10:52

Twente is een koude club, waar spelers met tegenzin voor spelen.. klopt. Man man, wat een vreemde conclusie trek jij.

26 maart 2024 om 12:19

Nu maar hopen dat het niet naar buiten komt dat Bruggink contract onderhandelingen doet met een pistool in zijn hand... echt veel zeggend over Twente dit.

27 maart 2024 om 12:04

En nu lezen wat iedereen zegt..

26 maart 2024 om 10:17

Dit komt vanuit de Tubantia, een krant die kwalitatief niet echt hoog staat aangeschreven. Daarbuiten vind ik het gedrag van Brenet stuitender dan dat van Twente. Mocht dit inderdaad vanuit Twente nu gelekt worden, dan is dat inderdaad niet netjes. Als je Brenet de hele tijd geholpen had, dan had je hem nu niet zo moeten laten vallen op het moment dat hij niet bijtekent (al is dat wel enigzins begrijpelijk).

26 maart 2024 om 10:23

Ik vraag me af of je het artikel gelezen hebt. Dit nieuws komt van Tubantia en niet van Twente. Het is ook Tubantia die Twente om een reactie vraagt. Die reactie is behoorlijk nietszeggend omdat je als werkgever aan privacy wetten gebonden bent. Ik kan me voorstellen dat je als niet Twente fan verrast bent over dit bericht, maar het enige wat bij mij, als Twente fan, niet bekend was is dat hij vandaag voor de rechtbank moet verschijnen. Wanneer had Twente er dan iets over moeten zeggen. 2 maanden geleden? Kan niet i.v.m. privacy. Over een maand? Als mosterd naar de maaltijd? Tubantia publiceert vandaag een verhaal, dus is het logisch dat Twente nu reageert. Waar je wel vraagtekens bij mag zetten is waarom hij nog steeds opgesteld wordt.

26 maart 2024 om 10:31

genieterr het is in ieder geval niet bijzonder dat je weer wat te zeiken hebt om niets, want dat doe je regelmatig.
Dit stuk komt van Tubantia. Kan zijn dat de schrijver van het stuk Twente fan is en nu dit bommetje legt uit wrok, maar dit komt niet van Twente. Denk je dat Streuer en Bruggink niet wat beters te doen hebben? Lekker stemming maken weer.

26 maart 2024 om 12:54

Bijzonder, niet begrijpend kunnen lezen.

26 maart 2024 om 13:56

Jij denkt dat journalisten daar de club voor nodig hebben? Het was al duidelijk dat er iets aan de hand was. Op een gegeven moment kun je dit als club niet meer intern houden. Journalisten gaan graven en als een speler eenmaal terecht moet staan, is het niet moeilijk voor zo'n journalist om te weten te komen wat er allemaal speelt. Daar hoeft zo'n journalist de club helemaal niet voor te spreken. Het enige wat je FC Twente wel degelijk kunt verwijten, is dat er niet eerder serieuze consequenties aan zijn acties zaten.

26 maart 2024 om 20:22

De club heeft er helemaal niets over gezegd ivm privacy. Het bericht is zelfs niet door de voetbalverslaggever van Tubantia gebracht. Het komt naar aanleiding van de rechtszaak die vandaag was naar buiten.

Binnenkort komt hij met een nieuwe n “rap” nummertje vol autotune en met 13 in een dozijn beats en melodie om zijn kant van het verhaal te vertellen. Dat schijnt tegenwoordig een ding te zijn..

Met drank op achter het stuur en dan een boete en rijbewijs kwijt.
Ik vindt dat gasten die met drank op achter het stuur gaan zitten een gevangenisstraf moeten krijgen.
Ze zullen maar iemand doodrijden zeg met hun stomme kop, dan denken ze eerder na als ze een gevangenisstraf krijgen dan een boete en rijbewijs kwijt.

Tja ik denk dat Twente de berichtgeving vanuit uit kamp Brenet niet zo goed trekt..
Ik wil hogerop, ik verleng niet, blabla.
Wellicht is het statement nu meer, wij willen met jou niet verder ipv andersom.

Ik was trotser geweest als ze hem gewoon uit de selectie hadden gezet na incident zoveel.. maar dat zie je helaas maar zelden gebeuren.

26 maart 2024 om 13:57

Brenet is veroordeeld, dus een journalist hoeft helemaal niemand van FC Twente te spreken om zo'n opeenstapeling te maken. Ik denk dus niet dat dit wrok is jegens Brenet. Dit soort zaken hou je niet geheim, ook al wil je dat nog zo graag.

Hij wil zijn contract niet verlengen en nu wordt ineens dit allemaal gelekt vanuit de club. Warme club dat FC Twente.

26 maart 2024 om 10:45

Wat wordt precies gelekt? De strafbare feiten waren al bekend. Volgens mij beschrijft Tubantia alleen de aaneenschakeling. Brenet heeft een hoop kansen gekregen van die warme club, en er is hulp geboden.

26 maart 2024 om 10:56

Sommige mensen kunnen soms geen mening hebben over dingen die ze niet snappen.

26 maart 2024 om 11:06

Sommige mensen willen gewoon wat te framen hebben, waarschijnlijk door eigen club voorkeur een hekel aan een bepaalde club en dit totaal uit melken. Dit artikel zijn er al gauw 10, best triest als je zo wil zijn. Wat heeft Twente er aan dat dit gelekt word, behalve negatieve aandacht? Wie zegt dat Twente met Brenet wilde verlengen? Waarom mocht hij transfervrij vertrekken afgelopen zomer? Zomaar wat vragen die je je zelf had kunnen stellen voor dat je plaatste, maar dat was niet leuk genoeg waarschijnlijk. Nu kun je je gal spuwen en negatieve aandacht trekken, veel leuker.

26 maart 2024 om 13:52

Wat een onzin. Wat je de club wel kunt verwijten, is dat ze hem veel te lang de hand boven het hoofd gehouden hebben. Als je deze reconstructie zo leest, hadden ze hem vorig jaar al uit de selectie moeten zetten.

Gelukkig nooit naar Feyenoord gekomen. Stond wel op de lijst.

Dat wordt een enkeltje buitenland….

Zorgwekkende ontwikkeling. Eerder zag je dit gedrag bij volgevreten vedettes bij topclubs. Brenet is een backje bij een club in Enschede (uiteraard met alle respect voor FC Twente). Krijgen we straks divagedrag bij de reservekeeper van TOP Oss?

26 maart 2024 om 20:26

Divagedrag vind ik iets anders. Dit is ronduit asociaal gedrag waar wettelijk tegen opgetreden moet worden. En ook in het nietige Enschede kun je als een superster gezien worden

Gekke is met dat verhaal op het vliegveld in Duitsland.
Kon hij daar de boetes niet zelf betalen, dat anderen voorstelden om het te betalen?

Verder hoop ik dat zo’n gozer niet meer aan de bak komt, onvolwassen gedoe doe je maar lekker tot je 22ste ofzo.

Bij dat soort gasten kan je alleen hopen dat, als de bom barst, er niemand bij hem in de buurt is. Er is een speciale plekje daar beneden voor mensen die dronken gaan rijden, hun rijbewijs kwijt raken en het dan gewoon weer doen.

Slimme gast hoor die Brenet! Hij denkt alvast aan zijn carrière na het voetbal en voldoet inmiddels aan de voorwaarde om straks in voetbaltalkshows aan te mogen schuiven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren