Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transfervrije Ryan Thomas keert na avontuur bij PSV terug in Zwolle

Laatste update:

Ryan Thomas keert terug bij PEC Zwolle, zo meldt de club via de officiële kanalen. De transfervrije middenvelder tekent bij de Zwollenaren een contract tot het einde van dit seizoen, waarbij ook een optie tot een langer verblijf is overeengekomen. Daarmee keert de Nieuw-Zeelander terug bij de club waar hij tussen 2013 en 2018 een transfer naar PSV verdiende.

Thomas is inmiddels bijna volledig hersteld van een zware knieblessure en staat weer op het veld. Op de website van de Blauwvingers vertelt hij blij te zijn met zijn terugkeer. "Bij PEC Zwolle heb ik de mooiste dag uit mijn voetballoopbaan beleefd, maar niet alleen dat. Aan deze club heb ik veel te danken. Zij gaven mij bijna tien jaar geleden de kans om in Europa profvoetbal te spelen. Zwolle voelt voor mij en mijn gezin dan ook als thuis. Na ook een hele mooie periode in Eindhoven met ups en downs voel ik me sterker dan ooit en heb ik heel veel zin om weer te voetballen."

Thomas kwam in zijn tijd bij Zwolle tot 143 wedstrijden, waarin hij twaalf doelpunten liet aantekenen en 22 keer de man van de assist was. Bij PEC was Thomas een van de motoren van het team dat in 2014 Ajax met liefst 5-1 wist te verslaan in de KNVB Bekerfinale. Aan het begin van het daaropvolgende seizoen wist Thomas met PEC ook beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal, door wederom Ajax te verslaan (1-0). Na zijn transfer naar PSV in 2018 liep de bewegelijke middenvelder meerdere zware blessures op, waaronder aan zijn enkel en knie. Nu keert Thomas dus terug in Overijssel om zijn oude club PEC aan promotie naar de Eredivisie te helpen.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is dan ook verheugd met de terugkeer van Thomas. "Ryan heeft hier natuurlijk een fantastische geschiedenis. Dat hij nu terugkeert is voor ons op meerdere fronten heel goed nieuws. Met Ryan hebben we een sterke en inmiddels zeer ervaren speler aan onze selectie toegevoegd die logischerwijs van grote waarde kan gaan zijn op ons middenveld. Met zijn 27 jaar liggen er bovendien nog veel mooie voetbaljaren in het verschiet. Ryan heeft in Eindhoven een lange revalidatie achter de rug en traint inmiddels alweer op het veld. Ik heb goede hoop dat hij nog voor het einde van dit jaar kan aansluiten bij de selectie. Tot slot wens ik Ryan welkom thuis in Zwolle en veel succes de komende maanden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig nieuws, wel even afwachten hoe fit hij kan terugkeren natuurlijk na al die blessures.. Wanneer fit is hij natuurlijk van enorme waarde voor ons.

26 oktober 2022 om 16:12

dat is echt geweldig nieuws.hopelijk is hij zo snel mogelijk wedstrijdfit zodat Medunjanin kan banken

26 oktober 2022 om 17:15

Pas 27 joh. Voor mn gevoel is ie al 30+. Als hij fit is, is dit voor PEC natuurlijk een uitstekende speler inderdaad. Sympathiek figuur ook.

26 oktober 2022 om 17:52

Geweldige speler, snap niet waarom middenmoters in de Eredivisie deze gok niet genomen hebben. Hele grote aanwinst voor PEC! Klasse

26 oktober 2022 om 17:54

Hij is al die tijd dat die bij psv speelde gewoon blijven wonen in Zwolle. Zijn zoontje zit er op school. Zwolle is toch zijn stad dus win-win.

Onbegrijpelijke aankoop van psv. Iedereen wist dat hij het niveau nooit ging halen. Best aardig gespeeld overigens, maar vooral naar zijn mogelijkheden

26 oktober 2022 om 16:08

Vind ik wel mee vallen, dat het onbegrijpelijk was. Had zonder blessures wel wat verder kunnen komen denk ik. En het koste PSV maar 2,5 miljoen dacht ik, zo’n gokje kan je best eens wagen.

26 oktober 2022 om 16:36



Kon niveau van PSV echt wel aan, vergeet niet PEC was in de jaren dat ze hem haalden ook een stabiele middenmoter waar hij in de basis stond, dan is een sprong naar de subtop helemaal nog niet zo gek en zonder blessures had hij daar ook veel meer gespeeld. Wel een superaankoop voor PEC dat is bovengemiddeld niveau voor de KKD al zie ik PEC wel weer terugkeren volgend jaar.

26 oktober 2022 om 17:11

Lekker aan het provoceren jongen!?Benieuwd in welke categorie jij Ajax na de wedstrijd van vanavond inschat. Europese top? 😂. On topic, Thomas krijgt zo een mooie kans om te kijken of hij weer een beetje fit kan worden/ op niveau komen.

26 oktober 2022 om 16:54

Was geen onbegrijpelijke aankoop gezien zijn spel in het seizoen daarvoor. Voordat hij ook maar een enkele wedstrijd kon spelen voor PSV liep hij een enorm zware blessure op waardoor hij het hele seizoen (18/19) niet in actie kon komen. Ja dat hakt er dan wel even in natuurlijk, oneerlijk om hem dan zo neer te halen.

26 oktober 2022 om 18:33

Vond het een leuke speler bij Zwolle, maar dit zijn spelers als Diemers, Klaiber etc. Spelers die uitblinken bij de clubs tussen de 8e en 16e plaats, dat zijn zelden aanwinsten voor de subtopclubs

Kwam voetballend echt te kort voor PSV, maar wel altijd een zwak gehad voor hem. Hopelijk blijft hij fit en kan hij Zwolle nog een paar jaar van dienst zijn!

Indien hij fit is natuurlijk een enorme versterking voor PEC waarmee ik ze samen met Heracles veruit de meeste kans zie maken op rechtstreekse promotie

Hij heeft er zo lang uitgelegen met die knieblessure. Vond het al gek dat niemand hem transfervrij oppikte, want zo ver onder het PSV niveau speelde hij nu ook niet. Dus heb zijn situatie op transfermarkt een beetje in de gaten gehouden. Vond het wel chic dat hij nadat zijn contract afliep bij PSV mocht blijven herstellen. Nu is het dan zover, een nieuwe (oude) club! Succes, Ryan! En gefeliciteerd, PEC, dit is echt een goede clubvoetballer en een absoluut buitenkansje.

Benieuwd hoe fit hij nog terugkomt. Anders is het gewoon een uitstekende voetballer voor PEC Zwolle hoor.
Kwam te kort voor PSV, maar met inzet heeft hij nog voldoende minuten gemaakt.

Mooi dat hij weer op het oude nest is. Helaas bij ons in Eindhoven veel blessureleed gekend. heeft hem toch aardig geremd al denk ik niet dat hij ooit echt een vaste kracht zou zijn. wel een hele sympatieke gast en een hele harder werker. die zijn ook heel belangrijk in het team. Succes in Zwolle Ryan!

Super voor PEC. Misschien word hij wel de opvolger van van Polen??? Succes Ryan

Goeie hoor voor PEC. Vond hem bij PSV ook niet slecht. Vroeg me wel altijd af als hij niet speelde bij PSV of hij dan niet geblesseerd was en vaak was dat dan ook zo. Dus dat zal het voornaamste zijn voor PEC, of hij wel fit blijft. Want qua niveau lijkt me dit toch een zekerheidje voor de basis van PEC.

Zei Ron Jans niet een paar jaar geleden dat hij hem wel bij Real Madrid zag eindigen? Het kan raar lopen zullen we maar zeggen..

26 oktober 2022 om 16:43

Haha tja, als je netjes een kaartje betaalt kan je eindigen waar je maar wilt.

Was een nuttige speler bij PSV. Zonde van al die blessures.

Geweldige versterking voor PEC en mooi dat hij terugkeert! Heeft nog een aantal mooie voetbaljaren voor de boeg!

Blijf erbij dat zn blessuregevoeligheid hem een grotere carrière in de weg heeft gestaan. Denk echt dat hij uiteindelijk 'gewoon' basisspeler was geworden bij PSV.
Helaas continu in de lappenmand. Vaker wel dan niet.

Ondanks dat hij bij PSV niet veel speelde en eigenlijk ook gewoon tekort kwam wel altijd respect gehad voor de voetballer Thomas. Deed wat hij kon en toonde altijd inzet, ook toen hij op een gegeven moment zelfs rechtsback werd gezet. Goeie zet van Zwolle! Veel succes voor hem

Als die maar niet speelt tegen mvv lol

Dit zou dus echt een speler zijn die Vitesse zou kunnen versterken. Pas 27, dus kan nog een aantal jaren mee. Strijdertje en technisch best prima! Iets wat wij echt missen.. Als ons rekruteringsteam eens hun ogen open zou doen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren