Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transfervrije Jean-Paul Boëtius duikt plotseling op bij Eredivisie-club

Laatste update:

Jean-Paul Boëtius traint voorlopig mee met Sparta, zo laat de club donderdagochtend weten via de officiële kanalen. De 29-jarige Rotterdammer krijgt in zijn geboortestad de kans om aan zijn conditie te werken. Boëtius zit nog altijd zonder club, nadat zijn contract bij Hertha BSC in juli afliep.

Sparta maakt het nieuws middels een kort bericht op de clubwebsite wereldkundig. “Vanaf vandaag traint Jean-Paul Boëtius mee met de selectie van Sparta Rotterdam. De 29-jarige aanvallende middenvelder kan bij de Kasteelclub werken aan zijn conditie en weer volledig wedstrijdfit worden.”

Of Boëtius mogelijk een contract kan verdienen op Het Kasteel is vooralsnog onbekend. Zijn laatste Eredivisie-wedstrijd speelde de aanvallende middenvelder annex buitenspeler in 2018 bij Feyenoord, waarna hij voor 3,5 miljoen euro naar 1. FSV Mainz 05 vertrok.

In Duitsland speelde Boëtius de afgelopen jaren voor Mainz en Hertha. Hoewel hij inmiddels maar liefst 143 wedstrijden in de Bundesliga achter zijn naam heeft staan, is de rechtspoot er nog niet in geslaagd een nieuwe club te vinden.

Afgelopen zomer zou Boëtius op de radar staan bij AEK Athene en Panathinaikos, maar tot een transfer naar Griekenland kwam het uiteindelijk niet. Tonny Vilhena, een van zijn beste jeugdvrienden, tekende wel bij Panathinaikos.

In de zomer van 2022 trainde Boëtius, destijds ook al transfervrij, kortstondig mee bij Feyenoord. Arne Slot hakte uiteindelijk de knoop door om de enkelvoudig international van Oranje geen contract aan te bieden. Boëtius zelf stond open voor een derde termijn in De Kuip, maar de Stadionclub zag meer toekomst in Sebastian Szymanski.

In Nederland speelde Boëtius nog niet voor andere clubs dan Feyenoord. In twee verschillende periodes kwam het jeugdproduct tot 135 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor 26 doelpunten en 26 assists.

Moet Sparta proberen Boëtius te strikken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leek mij altijd een groot talent met veel potentie. Bij Mainz en Hertha toch niet geworden wat er van hem verwacht werd. Zijn statistieken zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven. Leuke ED speler om erbij te hebben bij een club in het rechterrijtje, maar of die iets kan betekenen ziet er nog niet zo uit.

26 oktober 2023 om 09:53

Als ze hem maar op de juiste plek neerzetten denk ik. Bij Feyenoord altijd linksbuiten, terwijl rechts zijn positie is. Heeft het bij Feyenoord mede door de positie redelijk gedaan en heeft ook wel goede periodes in Duitsland gekend. Maar als je hem haalt zou ik het alleen doen als je een rechtsbuiten nodig hebt

26 oktober 2023 om 10:15

Sparta kan wel een buitenspeler gebruiken nu Clement speelt daar nu tegen wil en dank

26 oktober 2023 om 15:22

Dacht dat hij bij mainz vaak als 10 gebruikt werd en het daar best prima deed.

26 oktober 2023 om 09:54

Ik snap wat je bedoelt met rechterrijtje denk ik, want ik neem aan dat je Excelsior ook bedoelt? Ik zou het voor hen juist mooi vinden als ze het, gezien hun hoge positie, nu proberen. Telt natuurlijk ook voor Sparta!

Verder verwacht ik dat Utrecht een poging gaat wagen. Ik ben toch benieuwd wat Boetius gaat kiezen mochten deze clubs zich melden: hogere notering op de ranglijst of het hogere salaris van bijvoorbeeld een Utrecht

26 oktober 2023 om 10:53

Zou hij subtop niet aan kunnen in de ED? Bijv een twente mist eigenlijk nog wel buitenspelers. Tegenwoordig een slecht voorbeeld met de prive problemen, maar doet een beetje denken aan een Brenet, die het in duitsland ook net niet was maar bij Twente sportief gezien toch een hele tijd goed bezig was.

Als Boëtius een Sparta-conform salaris wil zie ik geen probleem. Echter vind ik dat Jean-Paul wel al te vaak in zijn carrière een flinke stap terug moet doen. Ik kan het heel goed begrijpen dat Sparta hier niet op zit te wachten, want ze hebben een prima seizoensstart.

Voor een club als Sparta volgens mij een uistekende speler. Kan me voorstellen dat hij voorlopig alleen wilt meetrainen om te wachten op een betere aanbieding vanwege zijn salaris

Phoe de klassieker dat Boëtius debuteerde lijkt alsof het gister was. Moet bij zijn naam meteen aan die prachtige wedstrijd denken.

Degelijke speler. Onderin linkerrijtje Eredivisie zie ik hem gewoon wel slagen hoor, mits fit.

Die had ik een paar maanden geleden bij Twente verwacht. Ik schat hem in ieder geval hoger in dan Daan Rots.

Boetius vond ik altijd een groter talent dan Depay toen ze beetje samen doorkwamen.
Waar JP haakte heeft Depay de lijn toen doorgetrokken

Het zou mooi zijn als zulke spelers aansluiten bij de wat kleinere clubs. Zorgt uiteindelijk voor een hoger niveau in de Eredivisie. Je let toch altijd op de wat bekendere namen (althans ik) als er een lager geklasseerd team speelt. Van la Parra bijvoorbeeld of vorig seizoen Anita, Buttner, de Guzman. Toch leuk om zulke spelers te zien voetballen.

Dit zou een top zijn voor Sparta, Seito blijkt langer geblesseerd dan verwacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren