Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer van nummer negen Serie A ontslagen na weggeven voorsprong

Laatste update:
/

Na drie remises en een nederlaag in de laatste vier wedstrijden is Luigi De Canio op straat gezet door Genoa. De club leek zondag af te stevenen op een overwinning tegen AS Roma, maar men gaf een 2-0 voorsprong uit handen en ging voor eigen publiek met 2-4 ten onder tegen i Giallorossi. Dat was voor het bestuur de druppel, weet Sky Italia.

Na een kwartier spelen leidden i Rossoblu dankzij goals van Juraj Kucka en Bosko Jankovic. Nog voor rust stond het door toedoen van Francesco Totti en Pablo Osvaldo alweer gelijk en in de tweede helft maakte Roma een definitief einde aan de aspiraties van Genoa: Osvaldo en Erik Lamela tilden de score omhoog.

Voorzitter Enrico Preziosi was niet te spreken over de instelling van zijn team en houdt De Canio daarvoor verantwoordelijk. Vorig seizoen redde de coach Genoa nog van degradatie met een zeventiende plaats in de Serie A: nu stond de club nog redelijk verdienstelijk op plaats negen. Luigi Delneri is al aangesteld als de nieuwe sterke man. Hij was in het verleden coach bij Sampdoria en Juventus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AS Roma speelde na de 2-0 achterstand gewoon erg goed. Als Genoa kun je dan met nog zo'n 75 minuten te spelen nog gewoon verliezen.
Dit vind ik een erg drastische maatregel om hiervoor je trainer te ontslaan. Frans de Boer en Jurgen Streppel worden toch ook niet ontslagen omdat ze een 2-0 voorsprong hebben weggegeven. Dit is een belachelijke maatregel en ik vind dat de trainer hier erg zwaar voor gestraft wordt.

Was te verwachten, Preziosi is het zelfde soort voorzitter als Zamparini, ben benieuwd hoe Del Neri het gaat doen, is toch een zelfde soort trainer als de canio imo

Dan kunnen ze de trainers van VVV en Willem II ook wel gaan ontslaan...

Ik snap het niet, soms wil het helpen om de trainer te ontslaan. Maar vaak is de selectie gewoon te slecht om er fatsoenlijke prestaties mee te kunnen behalen. Alleen die voorzitters denken dat ze de CL kunnen winnen...

22 oktober 2012 om 14:12

En Frank de Boer

On:

Wat een onzin, net alsof je met ''het grote Genoa'' niet tegen As Roma mag verliezen

dan zullen wel andere redenen hebben gehad om hem te lozen.. en dit mooi als excuus gebruikt..
als vorig seizoen de club nog werd gered voor degradatie en nu in het linkerrijtje staat is er niks mis denk ik dan..
jammer dat het dan gelijk zo moet..

Ik vind het belachelijk.je staat 9de plaats je verliest van roma. En je wordt ontslagen. Weet iemand misschien wat de doelstelling van Genoa dit seizoen is ?

22 oktober 2012 om 14:16

Ik denk de dubbel :P

Nee maar inderdaad zwaar belachelijk. Alsof Genoa standaard een kandidaad voor de bovenste plaatsen is. Een 9e plaats is gewoon netjes voor een club van dat formaat. Ze zullen hem wel gewoon neit mogen ofzo.

Roma speelde wel geweldig na de achterstand. Na een kwartier zag ik de bui al hangen maar onze jongens hebben zich geweldig hersteld, en met mooi voetbal de overwinning naar Rome gebracht!

Laatste tijd worden er wel erg veel trainers op straat gezet.. wat kan Genoa eraan doen dat Roma zo goed begon te spelen. Roma is zowieso een stuk beter dan verwacht je tog niet dat ze Genoa wint.

Hahahha Genoa was mijn team in soccer manager, ik was altijd 2e. Grappig om die namen Jankovic en kucka terug te zien.

Ontopic: 9e plaats is toch niet eens zo slecht als je vorige jaar 17e was geëindigd... Alhoewel bij Soccermanager had ik wel de opdracht minimal plaats 7 lol!!

22 oktober 2012 om 14:28

ik werd pas geleden 7e met genoa. 7e is wel hoog voor genoa maar ik zag het als een mooie uitdaging.

best dom van genoa. het is een redelijke trainer en 9e is niet eens zo heel slecht. na sannino, ficcadenti, di carlo de 4e serie a trainer die wordt ontslagen. waarschijnlijk komt allergi er ook nog bij

Niet voor niets wordt er van trainers gezegd: they are hired to be fired. Maar het zijn wel de clubs die het aandurven om een trainer voor een langere periode het vertrouwen te geven, die het best presteren.
Als een club een lange lijst van ontslagen trainers heeft, zegt dat meer over het bestuur dan over de trainers. Bovendien is gebleken dat teams waar de trainer ontslagen wordt over het algemeen niet veel beter, of helemaal niet beter, gaan presteren. Het 'shock-effect' is dus een broodje-aap-verhaal.
Het laatste argument tegen dit soort praktijken is de kostenfactor. Want je moet zo'n trainer wel tot het eind van zijn contract blijven betalen of het contract afkopen.
Deze voorzitter had beter een paar nachtjes na deze wedstrijd kunnen slapen alvorens dit besluit te nemen.

Dit is ook een signaal naar Roma toe. Blijkbaar werd er dus meer verwacht van Genoa tegen Roma. Dit zegt ook iets over de huidige status van Roma. Clubs/teams weten dat er wat te halen valt en ik moet eerlijk bekennen als roma-fan, ik kan ze (nu nog) geen ongelijk geven. Dus blijf werken aan die verdediging Zeman! Voor de rest doe je het echt goed!

Ik weet niet precies wat er zich af heeft gespeeld maar je mag je toch onderhand afvragen wat voor soort voorzitters er bij al die italiaanse clubs aan de macht zijn. Die kunnen toch weinig tot geen voetbalverstand hebben. Het is een groot kerkhof kwa trainers in italie. Ronduit lachwekkend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren