Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer FC Sheriff gaat vijf maanden na zege op Real strijden tegen de Russen

Laatste update:

Yuriy Vernydub schreef in september 2021 geschiedenis toen hij in de groepsfase van de Champions League met het Moldavische Sheriff Tiraspol een verrassende 1-2 overwinning op Real Madrid boekte. De Oekraïense trainer maakt momenteel opnieuw indruk. Vernydub is teruggekeerd naar zijn land en voegt zich zelfs persoonlijk bij het leger Oekraïne om te vechten tegen de Russen.

Op een foto op Twitter is af te leiden dat Vernydub is aangekomen in Oekraïne. “Ik ben geboren in Oekraïne en ik ben trots op de mensen die ons land verdedigen”, zei Vernydub. “Ik heb een vrouw, twee kinderen en twee kleinkinderen, broers en zussen. Ik hoop dat het goed met ze gaat en dat deze oorlog hen niet raakt. Zodra ik terugkeer in Moldavië, vraag ik toestemming om naar mijn familie terug te keren. Als ze mijn hulp nodig hebben, wil ik er zijn.”

Vernydub zorgde in september vorig jaar met Sheriff Tiraspol voor een daverende verrassing in de Champions League. De eerste Moldavische deelnemer ooit won in de eerste speelronde al met 2-0 van Shakhtar Donetsk en bond in het Santiago Bernabéu ook Real Madrid aan de zegekar: 1-2. Het winnende doelpunt was van grote schoonheid en werd gemaakt door Sébastien Thill. Sheriff mocht echter ook doelman Georgios Athanasiadis bedanken voor diens tien reddingen.

De 56-jarige coach werd op 18 december 2020 aangesteld als coach van Sheriff. Hij won de landstitel in de hoogste divisie van van Moldavië in zijn eerste seizoen bij de club en leidde de ploeg vervolgens voor het eerst in hun geschiedenis naar de groepsfase van de Champions League. In een poule met Real, Internazionale en Shakhtar eindigde Sheriff derde met zeven punten uit zes duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een helden! Of je nu de plaatselijke melkboer bent of een topsporter, ze hebben allemaal een groot hart en vechten voor hun vrijheid!

1 maart 2022 om 11:43

Mooie woorden Romarky, helemaal waar. Echt geweldig te zien hoeveel mensen uit verschillende lagen voor hun land strijden.

1 maart 2022 om 12:36

Inderdaad mooi dat ze opkomen voor hun land. Maar het zijn allerminst allemaal helden, er zit zoals altijd ook echt het vuil van de aarde tussen.

1 maart 2022 om 13:17

T is net voetbal, met alleen ideale schoonzonen win je het niet

1 maart 2022 om 13:44

@Lierse: wat wil je daarmee zeggen? Beetje vreemde opmerking. Op dit moment verdedigen ze hun land en vrijheid en zijn het helden. Wat ze hiervoor gedaan hebben maakt nu even niet zoveel uit.

1 maart 2022 om 14:23

Helemaal eens met San Marcos. Als morgen Portugal aangevallen wordt en Pepe pakt de wapens op om zijn land te verdedigen, is dat een heldhaftige actie. Ook al is het Pepe zo ook met bijvoorbeeld extreem rechtse verzetsstrijders in Oekraïne. Ook hun gevecht tegen de Russen is geweldig. De wereld is niet zo zwart wit dat dat dan opeens geen helden kunnen zijn, net zoals niet elke Russische soldaat een klootzak is.

1 maart 2022 om 14:23

Ik zie de meerwaarde ook niet helemaal in de opmerking van Lierse

1 maart 2022 om 14:55

Een neo-Nazi die eens zijn geweld gebruikt voor een goede zaak zou ik nog altijd niet als held bestempelen.

1 maart 2022 om 13:54

Ook die president van Oekraine die kon worden opgehaald door de Amerikanen en die zegt "i don't need a ride, I need more ammunition" Dan ben je pas echt een leider.

en terecht, maar ik vrees dat mocht het ooit zover komen, dat in nederland niet veel zal gebeuren

1 maart 2022 om 12:07

tja, toch een hele andere cultuur. Zij zijn er mee opgegroeid en t zit in hun diepste ik. Bij ons is dat niet zo. Eigenlijk is dat positief, want dat betekent dat we al jaren onbezorgd leven.

1 maart 2022 om 12:35

Bij ons wordt nationalisme als iets facistisch gezien. Ik snap ook eerlijk gezegd niet waarom al die linkse partijen zoals Groenlinks en D66 ineens zo oorlogszuchtig zijn geworden. Nog vreemder vind ik dat iedereen Oekraïne plots bij de EU wil laten horen. Mij best hoor, maar klaag dan achteraf niet dat we weer een land hebben binnengehaald waar de rechtsstaat aan banden wordt gelegd en de corruptie onderdeel van de cultuur is. Tuurlijk moeten we Oekraïne steunen met humanitaire hulp, maar het openlijk leveren van wapens vind ik echt veel te riskant. Doe dat dan ten minste in het geheim zoals dat in de koude oorlog gebruikelijk was. Nu riskeren we echt een WO3. En dat allemaal omdat een stelletje westerse nobodies ineens oorlogszuchtig zijn geworden .

1 maart 2022 om 12:38

Wel heel krom inderdaad. Normaal zijn ze echt retestreng qua toetredingsvoorwaarden (en terecht trouwens), maar nu weten ze niet hoe snel Oekraïne toegelaten moet worden.

Nu ben ik persoonlijk zeker niet goed op de hoogte van de Oekraïense samenleving maar als het meer in het rijtje Polen en Hongarije past dan gaan we ons (en dan spreek ik over west-Europa) echt nog beklagen.

1 maart 2022 om 12:49

Het mooie is dat deze oorlog ontzettend slecht voor de klimaat verandering is. Partijen als D66 en GroenLinks hebben altijd gepleit om klimaatverandering tegen te gaan in extremere vormen dan andere partijen, dan is het wel heel krom dat juist deze partijen zo oorlog zuchtig zijn.

1 maart 2022 om 13:03

Dat is niet waar PsVchelseaboy.. Door de oorlog is de transitie naar schone energie juist in een stroomversnelling gekomen. Duitsland gaat nu nog eerder dan gepland overstappen op andere vormen van energie dan gas, omdat ze geen gas van de Russen meer gaan afnemen.

1 maart 2022 om 13:06

PSV, wat een rare redenatie. Een partij heeft meer dan 1 standpunt. De slogan van D66 is letterlijk: "laat iedereen vrij, maar niemand vallen."
Dat een oorlog meer uitstoot oplevert is logisch, maar sommige zaken gaan boven klimaatverandering.
Het kromme vind ik juist dat zulke partijen het in de ogen van sommige mensen nooit goed kunnen doen. Als ze de steun aan Oekraine hadden geblokkeerd had je weer geluiden gekregen als 'typisch D66/gl'

1 maart 2022 om 13:09

Oorlog zelf is gewoon slecht voor het milieu. Dat Duitsland nu versneld schonere engerie wil is indirect het gevolg van de oorlog, maar niet een direcr gevolg van oorlog.

1 maart 2022 om 13:18

Zijn de D66 en GroenLinks echt voor oorlog? Valt mijn pet wel van af. Mijn grootste zorg omtrent de oorlog is ook al de natuur en wildernis die het moet bekostigen, ik vind dan ook niet dat je kunt spreken van zaken die belangrijker zijn dan klimaatverandering aangezien die toestand wereldwijd net zo kritiek is als de oorlog voor Oekraine.

Tegenwoordig treffen we in Nederland en Europa steeds meer vogelsoorten die normaliter aan de oostkant van Rusland overwinteren, dit omdat ook daar alle natuur in rap tempo wordt vernield. Oorlog voeren en ook nog eens om redenen die erg gelinkt zijn aan het halen van hoger economisch rendement, een zoon van de duivel en de mens te min voor het paradijs, waarin we nu leven het echter zelf ombouwen tot een hel.

Nog een kleine toevoeging; ik vind het dan ook heel kwalijk dat je spreekt over 'het mooie ervan..', terwijl je als burger in Nederland machteloos staat naar alle milieuvernietigende zaken die aan de hand zijn voor economisch gewin. En nee ik houd mij heus geen illusies, ook onze comfortabele leefstijl is hiervan een grote oorzaak, en genoeg mensen hier die vanuit onze bevoorrechte positie nogsteeds doodleuk niet de meter extra willen zetten om hun vuilnis in een prullemandje te stoppen.

1 maart 2022 om 13:28

De grootste schreeuwers aan Nederlandse zijde zijn echt de topmensen van GroenLinks en D66. Jesse Klaver die even (zonder enig bewijs) democratisch gekozen partijen als PVV en FVD wil zuiveren omdat ze wat minder negatief (zelfs positief) over Poetin zijn. Nou dat vind ik persoonlijk heel zorgwekkend en doet mij echt aan afrekeningen vlak na WO2 denken. Verder heb je natuurlijk Sjoerd Sjoerdsma en Kaag die in elke talkshow of interview moeten benadrukken dat Poetin keihard moet worden aangepakt. Als ik dan onze minister van buitenlandse zaken hoor, dan hoor ik een man die veel terughoudender is in zijn uitspraken over de situatie in Oekraïne. Verder vind ik het enorm hypocriet dat nationalisme in Nederland altijd als iets facistisch wordt gezien terwijl het in Oekraïne door diezelfde critici in Nederland als iets heldhaftigs wordt gezien.

1 maart 2022 om 13:32

@Lierse, Oekraïne is een straatarm en tot op het bot corrupt land. Daarnaast ook nog heel nationalistisch. Als je nu al ziet wat voor spanningen er zijn tussen Oekraïners en Russen in het land zelf, dan hou ik mijn hart vast bij de volgende migratiestromen uit het Midden Oosten. Je haalt gewoon weer een land binnen die niet onze waarden deelt. Ga er ook maar vanuit dat weer heel veel van die Europese subsidies naar een paar oligarchen zullen gaan. Een beetje zoals nu in Hongarije en Polen gebeurt. Ook landen zonder een koloniaal verleden en waar de eigen identiteit het belangrijkst is.

1 maart 2022 om 13:50

Ajax/barca, nationalisme hoort een trots te zijn op eigen land. Deze definitie is de afgelopen decennia behoorlijk vertroebeld (ook in NL), en uit zich dan ook vaak in discriminatie, racisme etc. Als je vechten voor eigen land (oekraine) en de zaken die ik net benoemde naast elkaar legt, hoe vind jij het hypocriet als men daar onderscheid in maakt?

1 maart 2022 om 15:17

Dat vertroebel komt natuurlijk wel vanuit linkse hoek hè. Elk jaar moeten er weer excuses worden aangeboden van het gedrag van Nederlanders tijdens de 17de eeuw of zelfs nu recent met Indonesië. Mensen die de periode van de 17de eeuw romantiseren worden meteen voor racist of zelfs facist uitgemaakt. Nu heerst vooral de tendens om onze eigen historie af te kraken. Ook heb ik de indruk dat velen aan de linkerkant liever een Europese burger zijn in plaats van een Nederlandse burger. Kijk maar naar partijen als Volt en D66. Die keuren iedere vorm van nationalisme af.

1 maart 2022 om 12:13

Je weet nooit wat een daadwerkelijke aanval doet. Nu is het voor ons ver weg, ook al is Oekraiene dichterbij dan in decennia. Maar het blijft ver weg. Als we in Nederland ook opeens bommen op onze daken krijgen dan motiveert dat wel heel erg, denk ik. Die mensen zijn letterlijk hun leven niet zeker in hun eigen huis.

1 maart 2022 om 12:22

@vernon ik betwijfel of je het in NL voor elkaar zou krijgen dat iemand die zich vrijwillig meldt zomaar even wapens in zijn handen gedrukt krijgt en succes gewenst gaat worden.

Ik hoop het wel mocht het ooit zover komen, maar ik betwijfel het ten zeerste.

1 maart 2022 om 13:37

Als er een aanval komt zijn er noodwetten die in werking komen en kan de dienstplicht direct weer ingevoerd worden. We hebben het geluk dat dat al lang niet nodig is geweest, maar wij kunnen dat echt ook.

1 maart 2022 om 23:29

Ik zou mij zeker aanmelden om te strijden voor mijn land. En velen met mij.

1 maart 2022 om 12:21

Nationalisme is in Nederland inderdaad niet zo sterk en zeker in de grote steden waar het heel erg multicultureel is zal er niets gebeuren vrees ik. Maar zoals in elke oorlog staan er helden op zoals deze man en dat zal , wellicht in mindere getale, overal zo zijn.

1 maart 2022 om 13:44

Ik denk dat je nationalisme verwart met patriotisme. Hoewel beide niet erg hoog zijn, hoop ik toch dat nationalisme nog ergens veel dieper begraven ligt. Al vraag ik me dat soms af in het huidig politieke klimaat.

Ondanks dat hoor ik vanuit mijn vriendenkring veelal het woord 'verzet' over het woord 'leger'. Over de effectiviteit hiervan hebben we geregeld discussies, maar het argument van hun kant blijft vaak hetzelfde: leven geven voor het land? Okay. Leven geven voor die pakkies uit den Haag? Zeker niet!

Daar kan je toch zeker over een vorm van patriotisme spreken.

1 maart 2022 om 13:19

Ben ik niet met je eens. Het is natuurlijk niet goed voor te stellen (omdat wij geen imperialistische buurman hebben), maar ik denk dat je je echt vergist in de Nederlander.

1 maart 2022 om 21:58

Hele vreemde reactie. Het is nu niet aan de orde in Nederland en wordt ook niet geopperd in de tekst... Laten we het stap voor stap bekijken.

netjes dat is nu echt een hart hebben om voor je eigen land te gaan vechten. Respect hiervoor mooi man.

En ze kunnen zich sterken in de steun van Rutten die dit gedrag van Rusland publiekelijk in fijne woorden heeft afgekeurd

1 maart 2022 om 12:08

iig beter dan Baudet

1 maart 2022 om 12:23

Dat zeker maar ik vind dat als je die mensen toch aan hun lot over laat, je beter gewoon helemaal niks kan zeggen als minister

1 maart 2022 om 13:12

Ik heb een vreselijke hekel aan baudet en zijn manier van denken over anderen. Echter heeft hij ook een aantal zaken aangegeven die gewoon correct zijn. Dat hij geen afschuw uitspreekt over de inval is uiteraard not done. Ik hoop nu ook dat na aanleiding van Oekraïne men bij elke inval zo gaat reageren.

1 maart 2022 om 13:39

Japie er worden wapens en goederen gestuurd. Dat is heel uitzonderlijk, zeker voor een niet-NAVO land. Misschien vinden veel mensen dat onvoldoende, maar het is eigenlijk uniek. Ik weet niet wat je dan zou willen, zou je grondtroepen willen sturen naar Oekraine?

1 maart 2022 om 12:14

Fred Rutten? Heeft die er ook iets over gezegd? Wat goed van hem.

1 maart 2022 om 12:24

Geweldig he? Echt een topgozer die Fred Rutten

Heeft die kerel links op de foto nou zulke enorme kolenschoppen? Goeie genade!

1 maart 2022 om 12:46

Met zo'n vent heb je geen lanceerinstallatie meer nodig.

1 maart 2022 om 15:56

Precies wat ik dacht. Met zulke vingers heb je geen wapen meer nodig. Even die jazzhands bovenhalen en de 21e pantserdivisie is gauw de grens terug over.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren