Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer Anderlecht reageert op loting tegen AZ en ziet één groot voordeel

Laatste update:

Anderlecht-trainer Brian Riemer heeft op de clubwebsite gereageerd op de uitkomst van de loting voor de kwartfinales van de Conference League. De Belgische club treft daarin AZ. Volgens Riemer is een voordeel voor Anderlecht dat de fans maar drie uur hoeven te reizen voor het uitduel in Alkmaar. “Als ze massaal aanwezig zijn in het Lotto Park én in Alkmaar, kan dat een echte game-changer zijn voor ons”, zo laat hij weten op de clubwebsite.

AZ verzekerde zich donderdagavond van de kwartfinale van de Conference League door Lazio over twee duels met 4-2 uit te schakelen. Anderlecht was tegelijkertijd te sterk voor Villarreal; na een 1-1 gelijkspel in Brussel was de ploeg van doelman Bart Verbruggen in Spanje met 0-1 te sterk, door een doelpunt van Islam Slimani. In de kwartfinales, die op donderdag 13 en 20 april plaats zullen vinden, nemen Anderlecht en AZ het dus tegen elkaar op. Eerst in Brussel, een week later in het AFAS Stadion.

“AZ doet het erg goed dit seizoen, zowel in de competitie als op Europees niveau”, blikt Riemer vooruit. “Ze hebben een Deense spits, Jens Odgaard, die ik ken, dus ik volg ze al een tijdje. Het Nederlandse voetbal bevat veel elementen waar wij respect voor hebben en waar we ons als team ook mee kunnen identificeren. Ik verwacht dus een zeer interessante wedstrijd.”

Riemer hoopt daarbij dat steun van de Anderlecht-fans de doorslag kan geven. “Ik zie een groot voordeel voor onze fans aangezien het maar drie uur rijden is van Brussel. Hun steun is zo belangrijk voor ons. Ze hebben ons gepusht om de lat steeds hoger te leggen. Als ze massaal aanwezig zijn in het Lotto Park én in Alkmaar, kan dat een echte game-changer zijn voor ons. Ook wat onze voorbereiding en het herstel betreft, is het een positieve loting aangezien we niet te lang hoeven te reizen.”

Reactie Pascal Jansen
Op de clubwebsite van de Alkmaarders heeft ook AZ-trainer Pascal Jansen gereageerd op de loting. Naar eigen zeggen had hij geen voorkeur qua tegenstander. “Het was leuk geweest als we tegen het Lech Poznan van John (van den Brom, red.) hadden gemoeten. Maar dat moeten we dan nog maar even uitstellen.” Net als zijn collega ziet Jansen een voordeel in deze loting. “We hoeven niet zo ver te reizen. Er is de afgelopen tijd een hoop gebeurd bij Anderlecht, waaronder een trainerswissel. Ze hebben twee pittige Europese tegenstanders uitgeschakeld, waaronder Villarreal. Dan kan je wel wat. Het is een mooi moment om elkaar te treffen.”

Wie denk jij dat favoriet is om door te gaan naar de halve finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat wordt een makkie voor AZ. Anderlecht ging eigenlijk in elke ronde telkens met heel veel mazzel door, dat houdt natuurlijk een keer op.

Worden mooie awaydays! Met de IC-direct naar Brussel, pilsje erbij en gaan. Sfeer wordt top en ik verwacht ook geen rellerij. Prem corrigeert de BEN-side altijd als het allemaal iets te gek gaat. Heel fijn om zo een supporter bij AZ te zien.

17 maart 2023 om 19:09

Kom al ruim 30 jaar bij de Ben side en heb Prem helaas nog nooit gezien daar.
Denk ook dat hij op een knusse veiliger plekje in het stadion zit gezien zijn eerdere opmerkingen in diverse topics.
Gisteren zorgde de Ben side zelf voor enige correctie overigens door een groep vechtersjongetjes massaal te trakteren op een bier douche...hahahaha, prachtig moment was dat.

18 maart 2023 om 22:21

Hahahahaha dat was echt lekker. Laat ze lekker elkaar opeten. Het hele stadion begon op een gegeven moment om die vechters te fluiten. Zelfs de spelers snapten het niet. Toen kwam die mooie bierdouche met luid gejuich. Heb echt genoten van donderdag.

17 maart 2023 om 19:03

😂 en dan zegt hij er ook bij dat hij Az volgt met z'n Deense spits.

Weet 1000% zeker dat de Az supporters beide wedstrijden ook massaal aanwezig zullen z8jn.
Ook wij hoeven maar 3 uur te reizen

17 maart 2023 om 20:00

Inderdaad haha, dacht meteen hetzelfde. is toch een leukere verplaatsing dan naar een villareal of basaksehir imo

17 maart 2023 om 21:43

Tgo ik Ben onderweg naar huis vanuit villareal met een paar vrienden in een minibusje en wij hebben ons rotgeamuseerd !!!

18 maart 2023 om 09:20

Dat wel maar de stad viel toch tegen heb ik van horen zeggen? Je amuseren is natuurlijk het belangrijkste

De manier waarop AZ voetbal daar streeft Anderlecht naar toe

Maar wat is het voordeel als dit voor AZ ook geldt? Is het dan niet neutraal? Of is de aanhang van onze zuiderburen dan zo effectief dat wij (AZ) gaan verliezen? Al deze vragen

17 maart 2023 om 21:45

Ik denk ook niet dat hij bedoeld dat we zullen winnen door de supporters maar dat heb verschil kan maken als heel het uitvak is uitverkocht

Brian Riemer ziet eruit als de man die de barbeque regelt tijdens het familiediner.
Tevens denk ik dat Anderlecht hier echt geen kans maakt. Als je ziet hoe AZ eigenlijk gewoon Lazio kapot speelt, dan gaat Anderlecht niet veel kunnen doen. Hadden ze beter Lech Poznan ofzo kunnen loten, dan was er perspectief geweest.

19 maart 2023 om 12:56

Het leuke is dat de teneur aan de andere kant omgekeerd is. Anderlecht is uit een diep dal gekropen onder Riemer met een uitmuntende Verschaeren, en ziet AZ ook maar als een hapje op weg naar de volgende ronde. Riemer doet ook maar wat beleefd voor de media natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren